Mamusie CZERWCOWE 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Ok dzięki... hmmm to mój niestety trochę poniżej 1 . Ale róśnie więc założę, że to jest błąd pomiaru i nie będę się stresować... W środę miał 2,65 A dziś czyli 6 dni później 3,12 więc chyba najważniejsze, że różnie.... chociaż troszeczkę wolniej ...Oleśka11 wrote:Od 1 do 2 mm

Aniołek [*] 6 tc 2018,
Julia [*] 14 tc 2018
MTHFR, PAI-1, Czynnik V (trombofilia): clexane, acard, prolutex, metyle : (B12 i kwas foliowy) , duphaston .
Endometrioza
-
Dzięki :*Robaczek12 wrote:Klara więc oby jak najszybciej przeszło :*
Tak poza tematem... Jak będzie dziewczynka to prawdopodobnie na wiemy ja Klara
Ładnie
To moje imię z bierzmowania
Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 listopada 2018, 17:14

Aniołek - 29.07.2014 (12tc) -
Mi gin mówiła że najważniejsze jest bicie serca czy jest.Blanka85 wrote:Ok dzięki... hmmm to mój niestety trochę poniżej 1 . Ale róśnie więc założę, że to jest błąd pomiaru i nie będę się stresować... W środę miał 2,65 A dziś czyli 6 dni później 3,12 więc chyba najważniejsze, że różnie.... chociaż troszeczkę wolniej ...
Blanka mój krwiak też mniej więcej tyle- ok 40% wielkości dziecka
-
Tak. Ale pamiętaj że jest to prawdopodobienstwo wyliczone z dna dziecka, a nie z jakichś tam przeróżnych czynników jak w pappa.Doriska87 wrote:Dzięki za odpowiedź. Czli np:
ryzyko ZD: 1: ileś tam
ryzyko Turnera: 1: ileś tam
itd.
Dobrze to sobie obrazuję?
Doriska87 lubi tę wiadomość
-
Nadinka83 wrote:Robaczek masz na myśli grupe: grupa sprzedazowa dla mam z Podbeskidzia?
czy jakaś inna?
Takana5 podpinam się pod pytanie o lekarza w tym rejonie. Mieszkam tu dopiero od 3 miesiecy i ciągle jeżdżę do Katowic do lekarza. Ale zastanawiam się nad zmianą na jakiegoś bliżej i najlepiej pracującego w bielsku w szpitalu wojewódzkimi
Ale jaja! Nadinka, super, że też jesteś nasza! Ja mieszkam jeszcze w Bielsku, powinnam się już dawno przeprowadzić do naszego domu bo budowa prawie skończona ale z racji L4 grzeje dupkę w bloku co by mnie nie kusiło sprzątanie, ustawianie mebli, itp
Nadinka, Robaczek wyczuwam spotkanie na soku pomarańczowym
Chodzę do:
- Piotr Lasatowicz - empatyczny, ma same kobiety w ciąży, grafik zawsze wypchany, pracuje w szpitalu na Wyspiańskiego, przyjmuje na ul. Morsie Oko, bierze 100 zł za wizytę, przyjmuje codziennie.
- Anna Piekarz - bardzo polecana, koleżanki były nią zachwycone i każdą ciąże u niej prowadzą, mega konkretna, skrupulatna, przyjmuje w Bielsku na ul. Sobieskiego w Gyncentrum, wizyta 130 zł, jest w B-B w wybrane dni bo przyjmuje też w Tychach i Katowicach.
Z wojewódzkiego słyszałam o dr Skutil, on przyjmuje w Skoczowie w poradni, ponoć świetny lekarz. Ja będę jednak omijać szpital wojewódzki szerokim łukiem ale jak wyjdzie to się okaże.
7 lat walki
6.06. 2019 Hania i Jaś ❤️
-
Ja wierzę, że jeszcze chwila i nam one poznikająOleśka11 wrote:Mi gin mówiła że najważniejsze jest bicie serca czy jest.
Blanka mój krwiak też mniej więcej tyle- ok 40% wielkości dziecka
jedna z dziewczyn tu napisała mi ostatnio , że w dniu wizyty ma ok połowy dziecka co teraz tylko dziecko będzie większe, a krwiak mniejszy
więc tego się trzymam
A za trochę już całkiem to nie będzie
Ariette1983, Oleśka11 lubią tę wiadomość

Aniołek [*] 6 tc 2018,
Julia [*] 14 tc 2018
MTHFR, PAI-1, Czynnik V (trombofilia): clexane, acard, prolutex, metyle : (B12 i kwas foliowy) , duphaston .
Endometrioza
-
Ale mało płacicie za wizyty!!! Fajnie , że są takie cenniki
ja niestety co wizytę mam 300 zł A wizyty do tej pory miałam co tydzień albo co dwa

Aniołek [*] 6 tc 2018,
Julia [*] 14 tc 2018
Endometrioza
-
Takana5 wrote:Ale jaja! Nadinka, super, że też jesteś nasza! Ja mieszkam jeszcze w Bielsku, powinnam się już dawno przeprowadzić do naszego domu bo budowa prawie skończona ale z racji L4 grzeje dupkę w bloku co by mnie nie kusiło sprzątanie, ustawianie mebli, itp

Chodzę do:
- Piotr Lasatowicz - empatyczny, ma same kobiety w ciąży, grafik zawsze wypchany, pracuje w szpitalu na Wyspiańskiego, przyjmuje na ul. Morsie Oko, bierze 100 zł za wizytę, przyjmuje codziennie.
- Anna Piekarz - bardzo polecana, koleżanki były nią zachwycone i każdą ciąże u niej prowadzą, mega konkretna, skrupulatna, przyjmuje w Bielsku na ul. Sobieskiego w Gyncentrum, wizyta 130 zł, jest w B-B w wybrane dni bo przyjmuje też w Tychach i Katowicach.
znam dr Piekarz, chodziłam tez do niej w Katowicach
11dpt - 490, 13dpt-1124, 18dpt-8210, 22dpt-35444, 25dpt - 4mm i ❤️ -
Ja rodziłam w Oławie. Naprawdę kameralnie (cały poród byłam sama), cisza, ładne łazienki, zawsze papier toaletowy, mydło, płyny do dezynfekcji, pokoje dwuosobowe, łóżka na pilota. Nawet jedzenie spoko. Położne super, jedna doktorkę będę źle wspominać. Poród też miałam niełatwy, ale to nie wina szpitala. Wrocław kojarzy mi się właśnie z taką fabryką. Zresztą moja koleżanka z sali była odesłana z Brochowa, bo miejsc nie było.makalotia wrote:Ja pierwszy raz rodziłam na Kamieńskiego, bo miałam najbliżej i mój lekarz tam pracował. Poród wspominam bardzo ok , ale po porodzie słabo, ze względu na brak miejsc w szpitalu i straszny przerób. Teraz się zastanawiam nad Kamieńskiego i Trzebnicą.
Jakby to była ciąża pojedyncza to na bank bym chciała Oławę. Teraz różnie może być...Rysiu i Marysia 29.04.2019r.
Wojtek 10.08.2016r. -
Blanka85 wrote:Ale mało płacicie za wizyty!!! Fajnie , że są takie cenniki
ja niestety co wizytę mam 300 zł A wizyty do tej pory miałam co tydzień albo co dwa 
300 zł?! Toż to rozbój w biały dzień
No ale z drugiej strony lepiej iść, zapłacić i mieć spokojną głowę, że jest ok.
Kurde, to ja na każdej wizycie usg w tej cenie mam.
W klinice mam nawet do 12 tyg za darmo wizyty ale swoje już u nich zostawiłam przy programie 2+1 z IVF.7 lat walki
6.06. 2019 Hania i Jaś ❤️
-
Dlatego się zastanawiam nad Trzebnicą, bo mam najbliżej z nie wrocławskich szpitali. Na cesarki , a rozumiem, że przy bliźniakach będziesz miała cesarkę?, to polecają najbardziej Borowską.
-
Trzebnica ma super opinie. Zresztą na FB jest grupa Halo, gdzie rodzić? Wrocław.
Przy bliźniakach jest możliwy poród sn przy główkowym ułożeniu obojga dzieci. I jeśli się nie mylę, rodząca nie może być pierworódką. Ale ja raczej za to podziękuję. Tym razem kozaka udawać nie będę. Wydaje mi się, że cesarka w tym przypadku będzie bezpieczniejsza.Rysiu i Marysia 29.04.2019r.
Wojtek 10.08.2016r. -
Takana5 wrote:Ale jaja! Nadinka, super, że też jesteś nasza! Ja mieszkam jeszcze w Bielsku, powinnam się już dawno przeprowadzić do naszego domu bo budowa prawie skończona ale z racji L4 grzeje dupkę w bloku co by mnie nie kusiło sprzątanie, ustawianie mebli, itp

Chodzę do:
.
Takana ja też od Wojewódzkiego stronie..
A w gyn centrum mam 21.12 prenatalne
nie wiem czy wiesz ale w ramach programu jest za darmo 
Więc musimy się telefonami wymienić, albo fb i zorganizujemy spotkanie
Dziewczyny a co powiecie na ćwiczenia dla kobiet w ciąży? Jutro planuje dzwonić i umówić się na próbne ćwiczenia

-
Blanka85 wrote:Ja dziś pojechałam do medicoveru zawiść mocz i na pobranie krwi . No i wskoczyłam sobie na wizytę
zeby się uspokoić
serduszko bije . A na resztę to już muszę poczekać do prenatalnych za tydzień.... Niestety jeśli o wagę chodzi to mam już - 5kg !!! Szkoda , że przed ciąża tak nie schudłam...
Może i dobrze że ie schudłaś bo teraz byś już w ogóle za bardzo schudła - a dlaczego tak chudniesz - masz takie mdłości?