Mamusie CZERWCOWE 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Matko, ile wy piszecie. Nie nadążam być na bieżąco
Doczytałam tylko coś o spodniach ciążowych. W pierwszej ciąży nosiłam tylko z H&M a teraz przerzuciłam się na Next i są super. Mam też dwie bluzki ciążowe, takie eleganckie bardziej, z New Look. Ale one są bardziej na wiosnę/lato. -
Ariette1983 wrote:Może i dobrze że ie schudłaś bo teraz byś już w ogóle za bardzo schudła - a dlaczego tak chudniesz - masz takie mdłości?
Aniołek [*] 6 tc 2018,
Julia [*] 14 tc 2018
MTHFR, PAI-1, Czynnik V (trombofilia): clexane, acard, prolutex, metyle : (B12 i kwas foliowy) , duphaston .
Endometrioza
-
Robaczek12 wrote:Takana ja też od Wojewódzkiego stronie..
A w gyn centrum mam 21.12 prenatalne nie wiem czy wiesz ale w ramach programu jest za darmo
Więc musimy się telefonami wymienić, albo fb i zorganizujemy spotkanie
Dziewczyny a co powiecie na ćwiczenia dla kobiet w ciąży? Jutro planuje dzwonić i umówić się na próbne ćwiczenia
Ja mam w Gyncentrum 17.12 w Bielsku U mnie obaj lekarze chcieli mi dać skierowanie na NFZ ale mam z dotacji z unii europejskiej i też za darmo także te 330 zł wydam na coś innego
Co do ćwiczeń polecam w Modelarni zajęcia Aktywna Ciąża.
Nie wiem czy uzyskam zgodę na ćwiczenia z blizniakami, z resztą jest jeszcze tak wcześnie, że nawet nie wybiegam tak daleko w przyszłość
Jestem za spotkaniem ale może w styczniu, na spokojnie? Planuję wrócić na grudzień do pracy, do tego przeprowadzka, święta u nas więc czasowo zapewne się nie ogarnę7 lat walki
6.06. 2019 Hania i Jaś ❤️
-
Takana5 wrote:Ja mam w Gyncentrum 17.12 w Bielsku U mnie obaj lekarze chcieli mi dać skierowanie na NFZ ale mam z dotacji z unii europejskiej i też za darmo także te 330 zł wydam na coś innego
Co do ćwiczeń polecam w Modelarni zajęcia Aktywna Ciąża.
Nie wiem czy uzyskam zgodę na ćwiczenia z blizniakami, z resztą jest jeszcze tak wcześnie, że nawet nie wybiegam tak daleko w przyszłość
Jestem za spotkaniem ale może w styczniu, na spokojnie? Planuję wrócić na grudzień do pracy, do tego przeprowadzka, święta u nas więc czasowo zapewne się nie ogarnę
Takana daj mi swoje namiary na fb to Cie znajdę i się umówimy może do tego czasu Nadinka też da i się zgadamy wszystkie
Właśnie szwagierka mówiła mi o tych ćwiczeniach w modelarni i tam będę jutro dzwonić
Wizyta za jakieś 1,5 h więc zapytam lekarza czy nie widzi przeciwwskazań do cwiczen
Zaczynam się powoli denerwować.. -
Kurcze, zabolała mnie przed chwilą szyjka, chyba szyjka. Tak jak w pierwszej ciąży gdy już się skracała do porodu ..
-
Dziewczyny staram się Was czytać na bieżąco ale nie zawsze jest czas żeby coś więcej napisać.
Młodą przestawiliśmy nie ma już drzemki w południe przez co usypia nam między 19-20. Brak drzemek odczuwam ja najdotkliwiej, bo nie ma kiedy odpocząc przez cały dzień siedząc w domu z 2-latką.
Na weekend miałam holtera założonego, mam trochę przedwczesnych pobudzeń komorowych, które nie klasyfikują się do leczenia farmakologicznego i jak to lekarz określił jest to błacha sprawa więc staram się tym nie martwić. Zauważyłam też, że jak jestem bardziej wypoczęta to jest ich mniej.
Jeśli chodzi o ciuchy ciążowe to fajne i dobre jakościowo ma happy mum. Spodnie , legginsy kupuję też w h&m.Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 listopada 2018, 21:01
-
Mama Wojtka wrote:Mój mąż mnie dzisiaj zadziwił. Do tej pory jak wspominałam żeby do Wrocławia pojechać jeszcze skonsultować się do jakiegoś lepszego gina to twierdził, że to fanaberie i w ogóle baby w ciąży są porąbane (jest farmaceutą i to jego zawodowe spostrzeżenia). Dzisiaj za to że znajomą położną rozmawiał i stwierdziła, że lepiej na 100% być pewnym, że to ciąża dwukosmówkowa (mój gin zbyt przekonujący w tej kwestii nie był). Także po rozmowie zarejestrował mnie sam! Przy okazji zapytam, czy nastawiać się na poród w Oławie, czy jednak lepiej do Wrocławia. Także 20.12 mam wizytę u siebie 21.12 we Wrocławiu.
Też chciałabym rodzić w Oławie. Mój mąż rozmawiał w zeszłym roku z kolegą, który miał opłacone miejsce w którymś z Wrocławskich szpitali, ordynator miał być na miejscu a w momencie jak przyjechali, nie było miejsc, więc ta jego żona miała rodzić na korytarzu... Ordynator się na nich wypiął. Facet ją natychmiast zabrał, pojechali do Oławy i tam mieli pokój bez problemu plus fantastyczną 'obsługę'. Oczywiście to pojedyncza opinia, aczkolwiek ostatecznie mnie przekonała.Mama Wojtka lubi tę wiadomość
synek 2013r
Aniołek 14 tc -
Właśnie sprawdziłam na medicover online mam już dzisiejsze wyniki moczu i krwi . Ale się cieszę wszystko wręcz idealnie wreszciebhakies pozytywy w tej ciąży ! Wreszcie ! I też wreszcie zniknie ten krwiak , ja przestanę plamić, a z ułożeniem dziecka na wyjściu z macicy nic się nie stanie i tak dotrwam do czerwca przy tym ciągłym plamieniu i stresie to taka radość zobaczyć, że chociaż z wynikami wszystko jest dobrze
Hiszpaneczka, Robaczek12, Izieth, Mama Wojtka lubią tę wiadomość
Aniołek [*] 6 tc 2018,
Julia [*] 14 tc 2018
MTHFR, PAI-1, Czynnik V (trombofilia): clexane, acard, prolutex, metyle : (B12 i kwas foliowy) , duphaston .
Endometrioza
-
Blanka, taki promyk słońca zawsze spoko
Dzisiaj zrobiliśmy kolację dla całej rodziny i powiedzieliśmy wszystkim na raz. Wszyscy szaleli że szczęścia a ja powiem Wam, że przygasłam. Ogarnęły mnie czarne myśli dzisiaj i nie chcą odejść. Martwi mnie strasznie to, że nawet nie mam jak odpoczywać. Mój mąż musi wyjechać teraz na kilka dni i wszystko spada na moją głowę. Mama i teściowa pracują, nie mam nikogo kto by mi pomógł na tyle, żebym mogła leżeć. Chciałabym myśleć pozytywnie ale kompletnie nie umiem.Robaczek12 lubi tę wiadomość