Mamusie CZERWCOWE 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Violet Flower wrote:Oleska jaki masz detektor? Polecasz swój model?
Zastanawiam się nad zakupem i nie wiem w jaki zainwestować -
Oleśka11 wrote:Ja mam Sonoline C. Na początku w ogóle nie chciałam detektora ale mąż kupił mi na prezent. Dziecko jest teraz jeszcze małe i ma dużo miejsca, co za tym idzie trzeba się jeszcze namachać tą głowicą żeby nadążyć za serduchem no i słychać tętno dobrze ale wyświetlacz wariuje, nie może jeszcze dobrze zmierzyć. Z tego co czytałam to ok 16-18 tygodnia dopiero dziecko na tyle wolno zmienia pozycje, że da się dobrze zmierzyć. Tak czy owak frajda jest wielka
Oleśka11 lubi tę wiadomość
-
Oleśka11 wrote:Ja w czasach kiedy robiłam krzywą w pierwszej ciąży to wcisnęłam sobie pół cytryny do szklanki z glukozą i wcale nie było tak źle
Ja też miałam cytrynę. Przyszłam do laboratorium z pojemniczkiem, w którym było wyciśnięte pół cytryny i kobieta mi bezpośrednio w tym samym rozrobiła glukozę. Nie było problemu.Oleśka11 lubi tę wiadomość
Mój aniołek Lenka [*] 13.08.2015 (13tc) -
Co do detektora ja mam z poprzedniej ciazy i juz w okolo 14tyg dobrze bylo slychac jak dla mnie mega uspokajacz .. szkoda tylko ze zostal w pl ale akurat bede końcem grudnia to bede miec 14-15tc wiec bede sluchac w pl pozniej wezme ze sobą
Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 listopada 2018, 01:09
27.08.17 22.00 i 22.01 - moje 2 największe skarby
07.06.2019 synek
3 aniołki w niebie [ 13tc, 10tc, 10tc] Cb
BARDZO SKUTECZNA MODLITWA W SPRAWACH TRUDNYCH I BEZNADZIEJNYCH - Modlitwa do Św. Rity -
asylia wrote:Czy którą z Was boją jeszcze jajniki, albo te okolice?
U mnie czasem się pojawiało coś lekkiego, ale dzisiaj to mnie trochę martwi. Pół dnia czuję, a momentami dość mocno mnie jakby.. kłuje (chociaż tez nie do końca).
Niech już będzie poniedziałek! Chcę zobaczyć co u Misia Haribo.Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 listopada 2018, 01:12
27.08.17 22.00 i 22.01 - moje 2 największe skarby
07.06.2019 synek
3 aniołki w niebie [ 13tc, 10tc, 10tc] Cb
BARDZO SKUTECZNA MODLITWA W SPRAWACH TRUDNYCH I BEZNADZIEJNYCH - Modlitwa do Św. Rity -
Dzień dobry Samsaramsa mam dokładnie to samo z brzuchem
A co do glukozy to wiem że mozna smakowa i taka napewno wezmę ze sobą... Dwa lata temu przy normalnej glukozie nie dałam rady... Dopiero jak powtarzałam to się udało....3 aniołki 💔💔💔
Upragniona córcia : 23.05.2019😍😍
Jaś w drodze 😍💓
-
nick nieaktualny
-
Samsaramsa też tak mam. Śmigam już w ciążowych spodniach.
Najgorsze, że ten wieczorny brzuch przez wzdęcia powoduje, że czuje się mega ociężała z całym wachlarzem niestrawności, bulgotania i kłucia w jelitach...
Na 10.30 wizytuję na prenatalnych. Trzymajcie mocno kciuki. Mam narzieję, że wszystko będzie w porządku.Mama Wojtka, Izieth, Lusi91, Lorella, GreenK, Trine91, Ariette1983 lubią tę wiadomość
Musi być dobrze ❤
[*] Aniołek 9 tc -
nick nieaktualny
-
Madamee92 wrote:Samsaramsa też tak mam. Śmigam już w ciążowych spodniach.
Najgorsze, że ten wieczorny brzuch przez wzdęcia powoduje, że czuje się mega ociężała z całym wachlarzem niestrawności, bulgotania i kłucia w jelitach...
Na 10.30 wizytuję na prenatalnych. Trzymajcie mocno kciuki. Mam narzieję, że wszystko będzie w porządku.Madamee92 lubi tę wiadomość
-
A co do detektora, to w pierwszej ciąży detektorem tętna był mój mąż. Nikt mu nie wierzył, ale on pod koniec ciąży słyszał serce jak przykładał ucho łożysko było na tylnej ścianie więc też pewnie dlatego. Oczywiście jak pisałam wyżej , było to już po 30 tygodniu z tego co pamiętam;)
Mama Wojtka lubi tę wiadomość
-
Madamee92-trzymam!
Ja nie planuję detektora, poprzednio nie czułam potrzeby posiadania go i teraz też nie. Za to tym razem kupiłam adapter do pasów i rozważam monitory oddechu. Poprzednio nie miałam.Madamee92 lubi tę wiadomość
Rysiu i Marysia 29.04.2019r.
Wojtek 10.08.2016r. -
Mama Wojtka wrote:Madamee92-trzymam!
Ja nie planuję detektora, poprzednio nie czułam potrzeby posiadania go i teraz też nie. Za to tym razem kupiłam adapter do pasów i rozważam monitory oddechu. Poprzednio nie miałam. -
Czarnulka super, że wszystko dobrze na wizycie i dzidzia pięknie rośnie.
Trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty.
Ja miałam adapter do pasów w poprzedniej ciąży teraz rozważam wypożyczenie, bo jednak mniej autem jeżdżę. Detektora i monitora oddechu nie miałam i teraz też nie planuje kupować. Monitor oddechu przy wcześniakach to dobra rzecz ale mam nadzieję, że i tym razem urodzę w terminie.Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 listopada 2018, 08:29
czarnulka24, Madamee92 lubią tę wiadomość