Mamusie CZERWCOWE 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja już po prenatalnych. Z usg wynika, źe nie jestem w grupie ryzyka. Ryzyko trisomii 21- 1:7996, kolejne trisomie jeszcze mniej prawdopoodbne. Kość nosowa obecna, NT 1.9. Serce pracuje prawidłowo. Oddałam krew na test pappa za tydzień wyniki i znowu konsultacja z lekarzem.
Dzidzia pięknie się pokazywał z każdej strony. A w pewnym momencie wystawił język i doktorowi udało się zrobić pamiątkowe zdjęcie z językiem Nie powiedział nam płci ale dał nam jedno zdjęcie sugerujące, że coś tam wisi między nogami oraz znacząco mówił o dziecku jak o chłopcuHiszpaneczka, Oleśka11, Nadinka83, Lusi91, Trine91, Izieth, Samsaramsa, miazmija, Lorella, Lena1984, Shirley, Violet Flower, Mama Wojtka, Klara87, Pimka, Nita, 0202oliwcia lubią tę wiadomość
Musi być dobrze ❤
[*] Aniołek 9 tc -
Ariette1983 wrote:A i zapisałam się na połówkowe - na 17 stycznia i zamówiłam detektor - bo u mnie te połówkowe to kolejne planowane usg więc jak by się udało podsłuchać dzidzię do tego czasu to byłabym spokojniejsza...
-
Samsaramsa wrote:Będziesz musiała zrobić. Na stare nazwisko jest nie ważna. Trzeba mieć do porodu tylko oryginał z podpisami. Ksero nie wchodzi w grę. Ja miałam że sobą ksero i do porodu robili mi jeszcze raz
Ja też miałam na stare nazwisko i nie było problemu i chyba miałam ksero, ale tego już nie pamiętam, może to zależy od szpitala? W końcu PESEL mi się nie zmienił. Zobaczymy, czy tym razem ktoś się będzie czepiał
Mój aniołek Lenka [*] 13.08.2015 (13tc) -
Jejku a ja wczoraj oddałam krew do testu Sanco, teraz 6 dni czekania...a ja już świruję.
Coraz częściej boli mnie też podbrzusze wieczorem a rano jest ok. Myślicie ze to może być od stresu? Jak pytałam lekarza to niestety ale olał to i powiedział że tak może być.
Mam jeszcze mdłości i czasem bóle głowy ale to zazwyczaj wieczorem...+ten ból podbrzusza wieczorem - wszytsko na arz się nakłada i wtedy czuję się faktalnie a to już poczatek 14 tyg.
Następne usg wypada mi dopiero w styczniu - połówkowe. Lekarz mówił aby najlepiej w 20 tygodniu przyjść, że 18 to za wcześnie.
Nie wiem jak wytrzymam bez podglądania dzieciaka na usg tyle czasu.
Możecie polecić gdzieć w Wawie dobre miejsce na takie usg jednorazowe?
2019 Natalka -
Mam nadzieję, że będzie dobrze widać jak język wystawia do rodziców hehe:
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/c2c2daf8f9b4.jpgLena1984, Nadinka83, Samsaramsa, Freyja, Mama Wojtka, Hiszpaneczka, Trine91, Izieth, Klara87, Marryy, Shirley, Takana5, GreenK, Oleśka11, Violet Flower, czarnulka24, Lorella, Lusi91, 0202oliwcia, Robaczek12, bratfrandu, KaśkaKwa lubią tę wiadomość
Musi być dobrze ❤
[*] Aniołek 9 tc -
Lorella wrote:Madamee cudownie! A zdjecie z jezykiem bedzie fantastyczna pamiatka! Chcialabym zapytac jaka dzidzia jest duza? Widze ze jestes 13 tydz, ja mam badanie w poniedzialek i jestem strasznie ciekawa jak to bedzie u mnie
Lorella lubi tę wiadomość
Musi być dobrze ❤
[*] Aniołek 9 tc -
nick nieaktualnyAriette1983 wrote:Czarnulka - wspaniałe wieści - gratuluję zdrowej dzidzi!!!
Byłam wczoraj na pierwszych ćwiczeniach ciążowych - o Boże jakie były cudowne - jeśli ktoś jest z Wawy i okolic Woli to z ręką na sercu polecam. Poszłam przede wszystkim ze względu na ból krzyża i dziś już jest o wiele lepiej. Prowadząca na wstępie przeprowadziła ze mną indywidualny wywiad i powiedziała obrazowo jak ćwiczyć mięśnie dna miednicy plus żeby się do niej zgłosić w razie problemów z nietrzymaniem moczu (niestety po pierwszej ciąży mi się ten problem pojawił - teraz jest mniejszy ale pewnie ze wzrostem ciąży może narastać).
Moja córa za to niestety chora - nie wiem co jest bo 38 - 39 stopni i już drugi dzień ją trzyma
Napisz mi gdzie te zajęcia -
Madamee92 wrote:Mam nadzieję, że będzie dobrze widać jak język wystawia do rodziców hehe:
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/c2c2daf8f9b4.jpg
Madamee ale da Wam popalić jak już w brzuchu język pokazujeMadamee92 lubi tę wiadomość
7 lat walki
6.06. 2019 Hania i Jaś ❤️
-
nick nieaktualnyIzieth wrote:Ja też miałam na stare nazwisko i nie było problemu i chyba miałam ksero, ale tego już nie pamiętam, może to zależy od szpitala? W końcu PESEL mi się nie zmienił. Zobaczymy, czy tym razem ktoś się będzie czepiał
Mi lekarz też kazał robić grupę krwi od nowa, bo miałam na panieńskie. Powiedział, że mogą przyjąć, ale równie dobrze mogą robić straszne problemy i lepiej sobie tego oszczędzić. -
Freyja wrote:Mi lekarz też kazał robić grupę krwi od nowa, bo miałam na panieńskie. Powiedział, że mogą przyjąć, ale równie dobrze mogą robić straszne problemy i lepiej sobie tego oszczędzić.
Sorry że się wcinam. Podczytuje bo jesteście trochę dalej (jestem z lipca), poza tym jest wśród Was kilka nickow które znam z innych wątków i którym kibicujeFreyja lubi tę wiadomość
-
Ja robiłam grupę krwi robiłam na wiosnę. Lekarka powiedziała że grupy teraz robić nie muszę ale później tylko zrobimy przeciwciała.
W poniedziałek mam robić badania krwi i moczu - zastanawiam się ile w wynikach namiesza mi przeziębienie