Mamusie CZERWCOWE 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Doriska87 wrote:Jejku a ja wczoraj oddałam krew do testu Sanco, teraz 6 dni czekania...a ja już świruję.
Coraz częściej boli mnie też podbrzusze wieczorem a rano jest ok. Myślicie ze to może być od stresu? Jak pytałam lekarza to niestety ale olał to i powiedział że tak może być.
Mam jeszcze mdłości i czasem bóle głowy ale to zazwyczaj wieczorem...+ten ból podbrzusza wieczorem - wszytsko na arz się nakłada i wtedy czuję się faktalnie a to już poczatek 14 tyg.
Następne usg wypada mi dopiero w styczniu - połówkowe. Lekarz mówił aby najlepiej w 20 tygodniu przyjść, że 18 to za wcześnie.
Nie wiem jak wytrzymam bez podglądania dzieciaka na usg tyle czasu.
Możecie polecić gdzieć w Wawie dobre miejsce na takie usg jednorazowe?
Polecam albo Boramed na Ursynowie i dr Gosię Figat albo dr Radzikowską w Babka Medica koło ArkadiiDoriska87 lubi tę wiadomość
-
Nita wrote:Madame super, że z maluszkiem wszystko ok. A powiedz mi skąd taka różnica w NT? Bo dwa dni temu u innego lekarza miałaś 1.3 chyba a dziś 1.9.
Czy to zależy od lekarza i sprzętu?
Musi być dobrze ❤
[*] Aniołek 9 tc -
Madamee92 wrote:Ja już po prenatalnych. Z usg wynika, źe nie jestem w grupie ryzyka. Ryzyko trisomii 21- 1:7996, kolejne trisomie jeszcze mniej prawdopoodbne. Kość nosowa obecna, NT 1.9. Serce pracuje prawidłowo. Oddałam krew na test pappa za tydzień wyniki i znowu konsultacja z lekarzem.
Dzidzia pięknie się pokazywał z każdej strony. A w pewnym momencie wystawił język i doktorowi udało się zrobić pamiątkowe zdjęcie z językiem Nie powiedział nam płci ale dał nam jedno zdjęcie sugerujące, że coś tam wisi między nogami oraz znacząco mówił o dziecku jak o chłopcuMadamee92 lubi tę wiadomość
27.08.17 22.00 i 22.01 - moje 2 największe skarby
07.06.2019 synek
3 aniołki w niebie [ 13tc, 10tc, 10tc] Cb
BARDZO SKUTECZNA MODLITWA W SPRAWACH TRUDNYCH I BEZNADZIEJNYCH - Modlitwa do Św. Rity -
Nita wrote:Madame super, że z maluszkiem wszystko ok. A powiedz mi skąd taka różnica w NT? Bo dwa dni temu u innego lekarza miałaś 1.3 chyba a dziś 1.9.
Czy to zależy od lekarza i sprzętu?
Nie jest to idealna miara, ale i tak wyłapuje się dzięki temu wiele przypadków.Madamee92 lubi tę wiadomość
2019 Natalka -
Jestem jak zwykle z opóźnieniem, wszystko super wymiary przepływy NT i kość nosowa wszystko ok Resztę opiszę troszkę poxniej jak dotrę do domu, bo póki co jestem u rodziców
Freyja, Madamee92, Izieth, Hiszpaneczka, Nadinka83, czarnulka24, Lena1984, Mama Wojtka, Lorella, Oleśka11, 0202oliwcia, Pimka, Klara87, miazmija, Robaczek12, Violet Flower, bratfrandu lubią tę wiadomość
3 aniołki 💔💔💔
Upragniona córcia : 23.05.2019😍😍
Jaś w drodze 😍💓
-
Lusi91 wrote:Jestem jak zwykle z opóźnieniem, wszystko super wymiary przepływy NT i kość nosowa wszystko ok Resztę opiszę troszkę poxniej jak dotrę do domu, bo póki co jestem u rodziców27.08.17 22.00 i 22.01 - moje 2 największe skarby
07.06.2019 synek
3 aniołki w niebie [ 13tc, 10tc, 10tc] Cb
BARDZO SKUTECZNA MODLITWA W SPRAWACH TRUDNYCH I BEZNADZIEJNYCH - Modlitwa do Św. Rity -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Wreszcie po wizycie. Zdrowy Franek- raczej już nie ma wątpliwości tak wystawił swój sprzęt, rączki nóżki jak to lekarz określił jak u osiłka- mama przed ciążą trenowała crossfit. Ma już 6.7cm. Wyniki Pappa tylko namieszały niepotrzebnie. Acard mam brać wieczorem. Powtórzyć przed wizytą glukozę na czczo nie ma potrzeby robić jeszcze OGTT. Kolejna wizyta już po nowym roku 4.01.19r.
Freyja, Mama Wojtka, Izieth, Madamee92, Pimka, bratfrandu, Robaczek12 lubią tę wiadomość
-
Lilka, Lusi, Madame super wieści po wizytach. Gratuluję
Dziewczyny macie jakieś bezpieczne sposoby na ból gardła? Już od paru dni mi się ciągnie, psikam tantum verde nie bardzo pomaga. Pastylki do ssania prenalen też bez efektu. Co można wziąć /zrobić by przeszło a nie zaszkodziło?
Podejrzewam że, to od wcześniejszego kataru (coś mi tam mogło spływać lekko po gardle),innych objawów brak. -
Violet Flower zrób syrop z cebuli. Na przełomie 5 i 6 tygodnia miałam problem z gardłem i kaszel (osłuchowo czysto) i rozprawił się z tym błyskawicznie.
Podobno pomaga tez płukanie woda z solą - sama nie próbowałam bo mam odruch wymiotny.
Gratuluję udanych wizyt. :*
Lilka USG wyszło Ci dobre, a Pappa złe?Violet Flower lubi tę wiadomość