Mamusie CZERWCOWE 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Lena, bardzo się cieszę no to rzeczywiście wcześnie już wiesz. Ja wiem z Sanco, że będzie chłopak, ale pytałam obu moich lekarek podczas USG czy widać jajka i siusiaka to śmiały się i mówiły, że przed 14-15 tygodniem to nawet nie próbują patrzeć. Zgodnie twierdzą, że łatwo o pomyłkę i potem będą czuły się winne
Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 grudnia 2018, 21:14
-
GreenK wrote:Ja tez jestem po wizycie ale mam mieszane uczucia. Lekarka powiedziała zeby nie przejmować się pappa bo to statystyka. Niskimi stężeniami białka pappa i hcg również bo to za wcześnie zeby określić cokolwiek. Na dodatek mam nie brać żadnych witamin prenatalnych i odstawić kwas foliowy. A zostawić tylko jod. Hmm no sama nie wiem co myslec. Czy wy bierzecie kompleks witamin?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 grudnia 2018, 21:13
27.08.17 22.00 i 22.01 - moje 2 największe skarby
07.06.2019 synek
3 aniołki w niebie [ 13tc, 10tc, 10tc] Cb
BARDZO SKUTECZNA MODLITWA W SPRAWACH TRUDNYCH I BEZNADZIEJNYCH - Modlitwa do Św. Rity -
GreenK wrote:Ja tez jestem po wizycie ale mam mieszane uczucia. Lekarka powiedziała zeby nie przejmować się pappa bo to statystyka. Niskimi stężeniami białka pappa i hcg również bo to za wcześnie zeby określić cokolwiek. Na dodatek mam nie brać żadnych witamin prenatalnych i odstawić kwas foliowy. A zostawić tylko jod. Hmm no sama nie wiem co myslec. Czy wy bierzecie kompleks witamin?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 grudnia 2018, 21:19
Magda - mbc lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny ja tez po prenatalnych. Balam sie strasznie a zupelnie niepotrzebnie. Wszystko w jak najlepszym porzadku, maluch ma 6,5cm serduszko bije 162 razy na minute i wszystkie wymiary sa ok. Najpierw dzidzia sobie spokojnie lezala a potem robila fikolki pierwszy raz uslyszalam serduszko - niesamowite przezycie
Oleśka11, Madamee92, Nadinka83, Violet Flower, miazmija, Mama Wojtka, Hiszpaneczka, Lena1984, Izieth, Klara87, czarnulka24, Shirley, Pimka, Lusi91, bratfrandu lubią tę wiadomość
-
Lorella wrote:Dziewczyny ja tez po prenatalnych. Balam sie strasznie a zupelnie niepotrzebnie. Wszystko w jak najlepszym porzadku, maluch ma 6,5cm serduszko bije 162 razy na minute i wszystkie wymiary sa ok. Najpierw dzidzia sobie spokojnie lezala a potem robila fikolki pierwszy raz uslyszalam serduszko - niesamowite przezycie
Lorella lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyczarnulka24 wrote:A wytlumaczyla czemu masz odstawic witaminy? Ja poprzednia cala ciaze bralam witaminy z kwasem foliowym i teraz tez tak bede brać ..
czarnulka24 lubi tę wiadomość
-
Lorella wrote:Dziewczyny ja tez po prenatalnych. Balam sie strasznie a zupelnie niepotrzebnie. Wszystko w jak najlepszym porzadku, maluch ma 6,5cm serduszko bije 162 razy na minute i wszystkie wymiary sa ok. Najpierw dzidzia sobie spokojnie lezala a potem robila fikolki pierwszy raz uslyszalam serduszko - niesamowite przezycie
Lorella lubi tę wiadomość
-
Czarnulka ja na usg przyleciałam do polski
Dziś byłam spokojna jak nigdy położyłam się i lekarz zaczął badać sprawdzać raczki nóżki itd a ja myśle zawsze na usg maleństwo śpi a wy zawsze opowiadacie ze szaleją u was aż tu nagle jak się nie rozbryka dzieciątko aż doktor nie mógł sprawdzić główkiWiadomość wyedytowana przez autora: 3 grudnia 2018, 22:06
Nadinka83, GreenK, Lorella, Oleśka11, Izieth, Violet Flower, Mama Wojtka, czarnulka24, bratfrandu lubią tę wiadomość
[*] Aniołek 9tc 04.2018
-
Gratuluję udanych wizyt
Moja lekarka na prenatalnych sprawdza płeć, chociaż twierdzi, że na tym etapie nie powinna Nie bierzemy tego za pewnik, chociaż w poprzedniej ciąży się sprawdziło
Ja wszystkie witaminy prenatalne, w tym kwas foliowy będę brała do końca. Kwas foliowy powinnam brać też niezależnie od ciąży, więc tu nie mam dylematów.
Mój aniołek Lenka [*] 13.08.2015 (13tc) -
Mama Wojtka wrote:Denmark-powodzenia!
Asylia, Lena2305-gratulacje!
Aleksandra_nails-i jak?
Lilka26- nie dziwię się, że byłaś zdenerwowana...
Lena2305, u Owerkowicza byłaś? Bo mi nawet nie próbował płci ustalić...
Ja już jestem umówiona u innego lekarza bo do niego nie zamierzam wrócić. Najpierw mnie przekonywał że nie trzeba posiewu, zrobił go na moje życzenie, wyszły bakterie i grzyby, to zapisał lek na grzybicę a bakterie uznał że zdarzają się i nie trzeba leczyc. Samo pobranie wymazu pozostawiało wiele do życzenia bo nie użył nawet wziernika. Jestem bardzo rozczarowana takim jego podejściem. Dla mnie ten temat jest niezwykle ważny bo z powodu ukrytej infekcji straciłam poprzednia ciążę... Także tłumaczenie że złe bakterie nie muszą oznaczać stanu zapalnego jest dla mnie słabe.synek 2013r
Aniołek 14 tc -
Hej bardzo cieszę się z Waszych wizyt, ja prenatalne mam dopiero za 2 tygodnie ciekawe, czy w tej ciąży będzie się tak dobrze czuła do końca, bo objawów nie mam, oprócz rosnących cyckó i bolących czasami xD23.07.2017 - Sandra
Ginekolog: 07.01 na 15:10
-
Kolejne cudowne wieści bardzo się cieszę
Meluśka, ja też mam za 2 tyg.
A ja ogólnie jak mi lekarz na prenatalnych powie płeć to nie uwierzę, szczególnie w dziewczynkę :p ostatnio na prenatalnych była dziewczynka, a w 16 tyg już chłopakLena2305, Meluśka lubią tę wiadomość
-
Oleśka11 wrote:Asylia, a Ty miałaś dziś prenatalne? Napisz coś więcej
Oleśka, nie.
To zwykła wizyta - na NFZ, więc cieszyłam się, że w ogóle odpaliła USG.
Prenatalne mam w piątek nie mogę się doczekać. Oczywiście codziennie mam w związku z tym koszmary.
Ja póki co biorę kwas foliwy i wit. D. Od II trymestru dołożę chyba jakieś witaminy. Polecacie coś?Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 grudnia 2018, 08:32
-
asylia wrote:Oleśka, nie.
To zwykła wizyta - na NFZ, więc cieszyłam się, że w ogóle odpaliła USG.
Genetyczne mam w piątek nie mogę się doczekać.
Ja póki co biorę kwas foliwy i wit. D. Od II trymestru dołożę chyba jakieś witaminy. Polecacie coś?27.08.17 22.00 i 22.01 - moje 2 największe skarby
07.06.2019 synek
3 aniołki w niebie [ 13tc, 10tc, 10tc] Cb
BARDZO SKUTECZNA MODLITWA W SPRAWACH TRUDNYCH I BEZNADZIEJNYCH - Modlitwa do Św. Rity