Mamusie CZERWCOWE 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Bardzo dawno mnie tu nie było. Ogrom pracy podróż autem do polski No i ogólny brak czasu
Dziewczyny życzę wam na święta zdrówka dla was i okruszkow oraz nudnych chwil w ciąży No i pomyślnego rozwiązania
Życzymy razem z groszkiem ❤️
Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 grudnia 2018, 23:11
czarnulka24, Lilka26, Samsaramsa, Mama Wojtka, Nadinka83, Lorella, Freyja, GreenK, Madamee92, Klara87, Violet Flower, Izieth, Pimka, Lady_Dior, Shirley, bratfrandu, Alala lubią tę wiadomość
[*] Aniołek 9tc 04.2018
-
Świąt prawdziwie świątecznych, ciepłych w sercu, zimowych na zewnątrz, jaśniejących pierwszą gwiazdką. Niech z nut świątecznych zapachów powstanie najpiękniejsza kolęda i czarem swej melodii spełni Wasze marzenia.
Wszystkiego najlepszego dla was!Nadinka83, Lorella, Mama Wojtka, Violet Flower, Izieth, Shirley, Alala lubią tę wiadomość
11dpt - 490, 13dpt-1124, 18dpt-8210, 22dpt-35444, 25dpt - 4mm i ❤️ -
nick nieaktualny
-
Dziewczyny, radosnych Świąt przepełnionych spokojem, rodzinnym ciepłem i miłością.
Czytam Wasz wątek od dłuższego czasu, jeszcze nic nie pisałam, ale już się do Was "przywiązałam", więc postanowiłam, że odezwę się chociaż w tym szczególnym czasie. Pozdrawiam Was wszystkie!Mama Wojtka, GreenK, Klara87, Trine91, Nadinka83, Violet Flower, Izieth, Shirley, bratfrandu, Alala lubią tę wiadomość
Niedoczynność + czynnik męski - morfologia 0%
Leczenie Invimed Wrocław
3 nieudane IUI 2017
IVF program krótki 08.2018
Planowana punkcja 10.09.2018
Transfer 05.10.2018
Pozytywna Beta
Termin z USG 21.06.2018 -
GreenK wrote:Aleksandra! Ale śliczny brzuszek. To Twoja pierwsza ciąża? U mnie jeszcze mało widac, rano prawie nie ma a wieczorkiem wychodzi
.
Pierwsza ciąża w tym stadiumbrzuszek mnie zaskakuje jest z dnia na dzień większy ale strasznie się z niego cieszę
gdyby nie brzuszek humorki i pobolewającej piersi nie czułabym się w ciąży
Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 grudnia 2018, 10:53
GreenK lubi tę wiadomość
[*] Aniołek 9tc 04.2018
-
Przez mój mały prawie niewidoczny brzuszek wczoraj jak rodzina się dowiedziała o ciąży to byli przekonani, że to początek dopiero i informacja że prawdopodobnie będzie Franek ich zaskoczyła. P
Mówiły ciocie, że tak wcześnie to jeszcze różnie bywa, a ja na to no tak ale to 17 tydzień już prawie połowa. To byli w szoku obok siedziała żona kuzyna która jest w 23 tyg i ma już bardzo duży brzuszek.Mama Wojtka, GreenK, Takana5 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Widzę, że dużo rodzin się dowiedziało o ciąży w te Święta, nic tylko się radować
My też mieliśmy plany aby "wspomnieć o blizniakach" bo teściu, siostra męża jeszcze nie wiedzą no ale choróbsko mnie dopadło i leże 3 dzień w łóżku z katarem, gardłem bolącym i delikatną gorączką.
Także nowinę blizniakową przesuwamy na obiad w Nowy RokBo o ciąży to już wiedzą wszyscy oprócz ciotek od strony męża.
Powiem Wam, że byłam w szoku jak moja ciocia rozpłakała się do słuchawki jak się dowiedziała o ciąży (tez miała in vitro ale 20 lat temu..)
Mało tego od strony męża w ciąży są jeszcze 2 jego kuzynki, także 90 letnia babcia w przyszłym roku jak dobrze wszystko pójdzie w ciągu 3-4 miesięcy pozyska 4 prawnuków
Mama Wojtka, Trine91, asylia, Shirley lubią tę wiadomość
7 lat walki
6.06. 2019 Hania i Jaś ❤️
-
Eli81 wrote:Dziewczyny, radosnych Świąt przepełnionych spokojem, rodzinnym ciepłem i miłością.
Czytam Wasz wątek od dłuższego czasu, jeszcze nic nie pisałam, ale już się do Was "przywiązałam", więc postanowiłam, że odezwę się chociaż w tym szczególnym czasie. Pozdrawiam Was wszystkie!
Cześć Eli,
Twój suwaczek chyba błędnie pokazuje wiek ciąży, moim zdaniem powinnaś być dalej niż 13+5.
Jaki miałaś zarodek podany? Ja miałam transfer blastocysty 9.10 i dziś przypada 13+6. Zatem jeśli ty miałaś też 5 dniowy zarodek powinnaś być 4 dni do przodu niż jaCzyli 14+3 o ile dobrze liczę. TP na 21.06 również wskazuje, że ciąża jest starsza.
7 lat walki
6.06. 2019 Hania i Jaś ❤️
-
U nas rodzina od strony męża się ostatnio dowiedziała przez przypadek od obcych (wiadomo-małe miasto, to plotki z prędkością błyskawicy potrafią się rozejść) i wczoraj był temat na rodzinnym spotkaniu. Oczywiście byli tacy co się niby domyślali po imprezie urodzinowej babci na początku grudnia
. Mężowi udało się zręcznie zejść z tematu imion, bo napity mąż kuzynki męża już chciał dyskusji na ten temat. Za to na Wigilię byliśmy u mnie w domu, to do męskich imion zastrzeżeń nie było, za to imię Kaja (mąż chciał) to mój tata skomentował, że "takie burdelowe"
. Dzisiaj mąż twierdzi, że może jednak nie Kaja
. Także lepiej postawić przed faktem dokonanym rodzinkę.
Oleśka11 lubi tę wiadomość
Rysiu i Marysia 29.04.2019r.
Wojtek 10.08.2016r. -
U mnie w domu Rysiek spoko. Ale już widzę minę teściowej
. Już ją widziałam, jak przyznałam się, że Wojtek miał być Ryśkiem- tej konsternacji nie zapomnę
. Nie powiem, ale dla mnie to kolejny atut tego imienia hehe....
Shirley lubi tę wiadomość
Wojtek 10.08.2016r. -
U mnie tylko moja mama kręci nosem i podsuwa mi imiona, które mi się kompletnie nie podobają- Wiktor, Miłosz i jakieś inne. Tylko ja to jasno powiedziałam na wstępie, że imię wybierają rodzice, nie dziadkowie
czyli co? U Ciebie w końcu też Rysiek?
-
Ostatnio trochę żałowałam tego Ryśka. Odpuściłam, bo w połączeniu z nazwiskiem wychodzi trochę "za twardo". Teraz naprawdę nie znalazłam godnej alternatywy, więc raczej nie odpuszczę. Za to teraz mąż mi wyskoczył z Emilią, a mi to imię kojarzy się silnie w moją ciocią, więc próbuję mu podrzucać inne imiona, ale jest wybredny
. Skoro imię męskie ma być po mojemu to on chce mieć coś do powiedzenia w żeńskim i muszę dyskretnie go naprowadzić na inne
.
Wojtek 10.08.2016r. -
Samsaramsa wrote:Jak tam po świętach? Ja się cieszę że już po
Jaki ma i śluz i czy macie? U mnie cały czas "mokro" i raczej wodnisty. Nie przypominam sobie żebym taki miała w ciąży z synkiem...
Też się cieszę, że już, po świętach. Siedzenie przy stole zdecydowanie mi nie służy... -
Oleśka11 wrote:Ja też mam tak. Chwilami aż zastanawiam się czy wody mi się nie sączą...
Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 grudnia 2018, 20:58
-
Samsaramsa wrote:Jak tam po świętach? Ja się cieszę że już po
Jaki ma i śluz i czy macie? U mnie cały czas "mokro" i raczej wodnisty. Nie przypominam sobie żebym taki miała w ciąży z synkiem...
A co do śluzu, u mnie gęstego dość sporo