X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie CZERWCOWE 2019
Odpowiedz

Mamusie CZERWCOWE 2019

Oceń ten wątek:
  • Aleksandra_nails Przyjaciółka

Wysłany: 25 grudnia 2018, 00:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bardzo dawno mnie tu nie było. Ogrom pracy podróż autem do polski No i ogólny brak czasu
    Dziewczyny życzę wam na święta zdrówka dla was i okruszkow oraz nudnych chwil w ciąży No i pomyślnego rozwiązania
    Życzymy razem z groszkiem ❤️

5xqj4.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 grudnia 2018, 23:11

czarnulka24, Lilka26, Samsaramsa, Mama Wojtka, Nadinka83, Lorella, Freyja, GreenK, Madamee92, Klara87, Violet Flower, Izieth, Pimka, Lady_Dior, Shirley, bratfrandu, Alala lubią tę wiadomość

[*] Aniołek 9tc 04.2018
    f2w3vfxm839x2x55.png
    klz9jw4z1ym1adzc.png
    6v5uu6bdz2x420yq.png
  • Hiszpaneczka Autorytet

Wysłany: 25 grudnia 2018, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Świąt prawdziwie świątecznych, ciepłych w sercu, zimowych na zewnątrz, jaśniejących pierwszą gwiazdką. Niech z nut świątecznych zapachów powstanie najpiękniejsza kolęda i czarem swej melodii spełni Wasze marzenia.

Wszystkiego najlepszego dla was!

Nadinka83, Lorella, Mama Wojtka, Violet Flower, Izieth, Shirley, Alala lubią tę wiadomość

1usai09ki0pljcwv.png
    11dpt - 490, 13dpt-1124, 18dpt-8210, 22dpt-35444, 25dpt - 4mm i ❤️
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 grudnia 2018, 18:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aleksandra! Ale śliczny brzuszek. To Twoja pierwsza ciąża? U mnie jeszcze mało widac, rano prawie nie ma a wieczorkiem wychodzi :).

• Eli81 Debiutantka

Wysłany: 25 grudnia 2018, 19:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, radosnych Świąt przepełnionych spokojem, rodzinnym ciepłem i miłością.
    Czytam Wasz wątek od dłuższego czasu, jeszcze nic nie pisałam, ale już się do Was "przywiązałam", więc postanowiłam, że odezwę się chociaż w tym szczególnym czasie. Pozdrawiam Was wszystkie!

Mama Wojtka, GreenK, Klara87, Trine91, Nadinka83, Violet Flower, Izieth, Shirley, bratfrandu, Alala lubią tę wiadomość

qb3c2n0aagqwlz5w.png

Niedoczynność + czynnik męski - morfologia 0%
    Leczenie Invimed Wrocław
    3 nieudane IUI 2017
    IVF program krótki 08.2018
    Planowana punkcja 10.09.2018
    Transfer 05.10.2018
    Pozytywna Beta
    Termin z USG 21.06.2018
  • Oleśka11 Autorytet

Wysłany: 25 grudnia 2018, 19:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć :) napisz coś więcej o sobie :)

gann3e3k131pma53.png
  • Aleksandra_nails Przyjaciółka

Wysłany: 25 grudnia 2018, 23:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    GreenK wrote:
    Aleksandra! Ale śliczny brzuszek. To Twoja pierwsza ciąża? U mnie jeszcze mało widac, rano prawie nie ma a wieczorkiem wychodzi :).

Pierwsza ciąża w tym stadium :) brzuszek mnie zaskakuje jest z dnia na dzień większy ale strasznie się z niego cieszę :) gdyby nie brzuszek humorki i pobolewającej piersi nie czułabym się w ciąży :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 grudnia 2018, 10:53

GreenK lubi tę wiadomość

[*] Aniołek 9tc 04.2018
    f2w3vfxm839x2x55.png
    klz9jw4z1ym1adzc.png
    6v5uu6bdz2x420yq.png
  • Lilka26 Autorytet

Wysłany: 26 grudnia 2018, 06:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przez mój mały prawie niewidoczny brzuszek wczoraj jak rodzina się dowiedziała o ciąży to byli przekonani, że to początek dopiero i informacja że prawdopodobnie będzie Franek ich zaskoczyła. P
    Mówiły ciocie, że tak wcześnie to jeszcze różnie bywa, a ja na to no tak ale to 17 tydzień już prawie połowa. To byli w szoku obok siedziała żona kuzyna która jest w 23 tyg i ma już bardzo duży brzuszek.

Mama Wojtka, GreenK, Takana5 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 grudnia 2018, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie tez na świętach ze to dopiero początek i ze nic nie widac :). I ze jak to możliwe ze tak się złe czułam skoro normalnie wyglądam :) . Uwielbiam takie gadki no ale cóż trzeba się uśmiechnąć i tyle :)

Freyja lubi tę wiadomość

• Takana5 Ekspertka

Wysłany: 26 grudnia 2018, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś

Widzę, że dużo rodzin się dowiedziało o ciąży w te Święta, nic tylko się radować :)
    My też mieliśmy plany aby "wspomnieć o blizniakach" bo teściu, siostra męża jeszcze nie wiedzą no ale choróbsko mnie dopadło i leże 3 dzień w łóżku z katarem, gardłem bolącym i delikatną gorączką.
    Także nowinę blizniakową przesuwamy na obiad w Nowy Rok ;) Bo o ciąży to już wiedzą wszyscy oprócz ciotek od strony męża.

Powiem Wam, że byłam w szoku jak moja ciocia rozpłakała się do słuchawki jak się dowiedziała o ciąży (tez miała in vitro ale 20 lat temu..)

Mało tego od strony męża w ciąży są jeszcze 2 jego kuzynki, także 90 letnia babcia w przyszłym roku jak dobrze wszystko pójdzie w ciągu 3-4 miesięcy pozyska 4 prawnuków :)

Mama Wojtka, Trine91, asylia, Shirley lubią tę wiadomość

7 lat walki
    6.06. 2019 Hania i Jaś ❤️
  • Takana5 Ekspertka

Wysłany: 26 grudnia 2018, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eli81 wrote:
    Dziewczyny, radosnych Świąt przepełnionych spokojem, rodzinnym ciepłem i miłością.
    Czytam Wasz wątek od dłuższego czasu, jeszcze nic nie pisałam, ale już się do Was "przywiązałam", więc postanowiłam, że odezwę się chociaż w tym szczególnym czasie. Pozdrawiam Was wszystkie!

Cześć Eli,

Twój suwaczek chyba błędnie pokazuje wiek ciąży, moim zdaniem powinnaś być dalej niż 13+5.
    Jaki miałaś zarodek podany? Ja miałam transfer blastocysty 9.10 i dziś przypada 13+6. Zatem jeśli ty miałaś też 5 dniowy zarodek powinnaś być 4 dni do przodu niż ja :) Czyli 14+3 o ile dobrze liczę. TP na 21.06 również wskazuje, że ciąża jest starsza.

7 lat walki
    6.06. 2019 Hania i Jaś ❤️
  • Mama Wojtka Autorytet

Wysłany: 26 grudnia 2018, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas rodzina od strony męża się ostatnio dowiedziała przez przypadek od obcych (wiadomo-małe miasto, to plotki z prędkością błyskawicy potrafią się rozejść) i wczoraj był temat na rodzinnym spotkaniu. Oczywiście byli tacy co się niby domyślali po imprezie urodzinowej babci na początku grudnia ;-). Mężowi udało się zręcznie zejść z tematu imion, bo napity mąż kuzynki męża już chciał dyskusji na ten temat. Za to na Wigilię byliśmy u mnie w domu, to do męskich imion zastrzeżeń nie było, za to imię Kaja (mąż chciał) to mój tata skomentował, że "takie burdelowe" :-). Dzisiaj mąż twierdzi, że może jednak nie Kaja ;-). Także lepiej postawić przed faktem dokonanym rodzinkę.

Oleśka11 lubi tę wiadomość

Rysiu i Marysia 29.04.2019r.

Wojtek 10.08.2016r.
  • Oleśka11 Autorytet

Wysłany: 26 grudnia 2018, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie to już cała rodzina Rysia podchwyciła. Rysiek to, Ryszard tamto... Więc nie wiem czy już wybrnę.

gann3e3k131pma53.png
  • Mama Wojtka Autorytet

Wysłany: 26 grudnia 2018, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie w domu Rysiek spoko. Ale już widzę minę teściowej ;-). Już ją widziałam, jak przyznałam się, że Wojtek miał być Ryśkiem- tej konsternacji nie zapomnę :-D. Nie powiem, ale dla mnie to kolejny atut tego imienia hehe....

Shirley lubi tę wiadomość

Wojtek 10.08.2016r.
  • Oleśka11 Autorytet

Wysłany: 26 grudnia 2018, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie tylko moja mama kręci nosem i podsuwa mi imiona, które mi się kompletnie nie podobają- Wiktor, Miłosz i jakieś inne. Tylko ja to jasno powiedziałam na wstępie, że imię wybierają rodzice, nie dziadkowie :) czyli co? U Ciebie w końcu też Rysiek?

gann3e3k131pma53.png
  • Mama Wojtka Autorytet

Wysłany: 26 grudnia 2018, 13:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ostatnio trochę żałowałam tego Ryśka. Odpuściłam, bo w połączeniu z nazwiskiem wychodzi trochę "za twardo". Teraz naprawdę nie znalazłam godnej alternatywy, więc raczej nie odpuszczę. Za to teraz mąż mi wyskoczył z Emilią, a mi to imię kojarzy się silnie w moją ciocią, więc próbuję mu podrzucać inne imiona, ale jest wybredny ;-). Skoro imię męskie ma być po mojemu to on chce mieć coś do powiedzenia w żeńskim i muszę dyskretnie go naprowadzić na inne :-).

Wojtek 10.08.2016r.
  • Samsaramsa Autorytet

Wysłany: 26 grudnia 2018, 19:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak tam po świętach? Ja się cieszę że już po ;)
    Jaki ma i śluz i czy macie? U mnie cały czas "mokro" i raczej wodnisty. Nie przypominam sobie żebym taki miała w ciąży z synkiem...

3jgxyx8dvoujfeze.png
  • Violet Flower Autorytet

Wysłany: 26 grudnia 2018, 20:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Samsaramsa wrote:
    Jaki ma i śluz i czy macie? U mnie cały czas "mokro" i raczej wodnisty. Nie przypominam sobie żebym taki miała w ciąży z synkiem...
    Samsaramsa ja mam cały czas mokro jak nigdy. Wymieniam co chwilę wkładki.
    Też się cieszę, że już, po świętach. Siedzenie przy stole zdecydowanie mi nie służy...

m3sx3e3kljv6iygm.png

qb3c6iye9ikwm5gy.png
    MTHFR 1298 A-C hetero | PAI-1 4G hetero
    [*] 05.06.2018 - 11 tc- zaśniad groniasty częściowy
  • Oleśka11 Autorytet

Wysłany: 26 grudnia 2018, 20:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też mam tak. Chwilami aż zastanawiam się czy wody mi się nie sączą...

gann3e3k131pma53.png
  • Samsaramsa Autorytet

Wysłany: 26 grudnia 2018, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oleśka11 wrote:
    Ja też mam tak. Chwilami aż zastanawiam się czy wody mi się nie sączą...
    Ja się właśnie zastanawiam czy jutro nie wybrać się do apteki po te papierki lakmusowe. Niby w środę na wizycie było wszystko ok

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 grudnia 2018, 20:58

3jgxyx8dvoujfeze.png
  • makalotia Autorytet

Wysłany: 26 grudnia 2018, 22:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Samsaramsa wrote:
    Ja tam się nie cieszę, że już po.. ;)
    A co do śluzu, u mnie gęstego dość sporo

8 cykl starań, 1 cykl z modlitwą do Św. Rity od spraw trudnych i beznadziejnych
    15 .10 - beta 26,25 ; p13,3
    17.10- beta 63,54; p23,1
    23.10-b 1213, p 15,3

Niedoczynność tarczycy,
    Hashimoto

n59y3e5ery2u3gss.png
    860i4z17o1rgxg0z.png
‹‹ 276 277 278 279 280 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 faktów o karmieniu piersią, o których nie miałaś pojęcia

Czy wiesz, że karmienie piersią może zmniejszyć ryzyko zachorowania na nowotwór jajnika oraz piersi? A czy słyszałaś, że mleko matki zmienia się nawet w trakcie jednej sesji karmienia? Poznaj 7 faktów ciekawych i nieoczywistych faktów na temat karmienia piersią! 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ