Dni dla Płodności   

Specjalnie dla Ciebie - wiosenny powiew nadziei 
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy do 22 marca   
Sprawdź!
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie CZERWCOWE 2019
Odpowiedz

Mamusie CZERWCOWE 2019

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 grudnia 2018, 22:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie po świętach :) tez się ciesze ze już po. Ja mam śluzu dużo ale to śluz . Natomiast ze 3 tyg temu miałam b mokro.
    A powiedzcie mi jak u Was z pieprzykami na ciele? Mi jeden się b powiększył i tak się zastanawiam czy to normalne... czytałam ze mogą zmienić barwę ale kształt? Jak u Was sytuacja w tym temacie?

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 grudnia 2018, 00:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam mnóstwo pieprzyków i nic mi się z nimi nie dzieje, a przynajmniej nic takiego nie zauważyliśmy.

Ostatnio mam takie poczucie jakby ta ciąża trwała już tak długo, a równocześnie to dopiero 16 tydzień. Ruchów nawet najdelikatniejszych wciąż nie czuję i zaczynam sądzić, że faktycznie przez to łożysko na przedniej ścianie może być tak, że jeszcze długo poczekam.

• miazmija Ekspertka

Wysłany: 27 grudnia 2018, 08:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    GreenK wrote:
    Witajcie po świętach :) tez się ciesze ze już po. Ja mam śluzu dużo ale to śluz . Natomiast ze 3 tyg temu miałam b mokro.
    A powiedzcie mi jak u Was z pieprzykami na ciele? Mi jeden się b powiększył i tak się zastanawiam czy to normalne... czytałam ze mogą zmienić barwę ale kształt? Jak u Was sytuacja w tym temacie?

Ja też mam mnóstwo pieprzyków i jak byłam w 7 tyg to akurat miałam kontrolną wizytę u dermatologa.
    Pani poinformowała mnie, że w ciąży mogą zmienić barwę i i kształt i żeby się tym nie przejmować za bardzo.
    Kolejną wizytę mam mieć w 8 miesiącu.

GreenK lubi tę wiadomość

03.2018 - cp, laparoskopia - usunięty jajowód
    07.2018 - cb
    0d1yqqmzkwp2eupd.png
  • Eli81 Debiutantka

Wysłany: 27 grudnia 2018, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Takana5 wrote:
    Cześć Eli,

Twój suwaczek chyba błędnie pokazuje wiek ciąży, moim zdaniem powinnaś być dalej niż 13+5.
    Jaki miałaś zarodek podany? Ja miałam transfer blastocysty 9.10 i dziś przypada 13+6. Zatem jeśli ty miałaś też 5 dniowy zarodek powinnaś być 4 dni do przodu niż ja :) Czyli 14+3 o ile dobrze liczę. TP na 21.06 również wskazuje, że ciąża jest starsza.
    Zarodek był 3dniowy a suwaczek jest ustawiony od pierwszego dnia ost.miesiaczki dlatego tak wychodzi.

U nas co do powiadomienia rodzin i znajomych o ciąży to ze względu na invitro część rodziny (mojej, bo mieszkamy z nimi) i bliscy przyjaciele wiedzieli dość szybko. Trochę się tym martwiłam, bo wrodzony pesymizm jednak dawał o sobie znać... Rodzina męża wie od Wigilii.
    Najbliższa wizyta 3.01 i lekarz obiecał zdradzić płeć. Troszkę się martwię,bo cały czas mam bóle brzucha. Na dodatek w posiewie wyszła mi jakas wstrętna bakteria i właśnie skończyłam antybiotyk. Lekarz twierdzi,że ból może być właśnie przez pęcherz. Reszta wyników póki co ok, prenatalne dobrze, jedynie ryzyko wcześniejszego porodu wyszło mi większe, ale to może przez mój wiek - 37.

qb3c2n0aagqwlz5w.png

Niedoczynność + czynnik męski - morfologia 0%
    Leczenie Invimed Wrocław
    3 nieudane IUI 2017
    IVF program krótki 08.2018
    Planowana punkcja 10.09.2018
    Transfer 05.10.2018
    Pozytywna Beta
    Termin z USG 21.06.2018
  • Nita Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2018, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie to stukanie w brzuchu to chyba jednak ruchy, bo wczoraj i dziś też to czułam. Czuję nieco intensywniej jak jestem głodna, więc chyba bąbel domaga się jedzenia :D brzuch już mi konkretnie podrósł. Nie da się ukryć, nawet pod luźniejszymi ubraniami. Mam dziś po południu wizytę u położnej i mam nadzieję, że mocz wyjdzie mi ok. Ostatnio miałam małe ilości białka. I oby moje ciśnienie było w normie...

f6tvan2.png
    cb7wgov3drqp7e64.png

• Alala Ekspertka

Wysłany: 27 grudnia 2018, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć po świętach :) my poinformowaliśmy cześć rodziny, jedna babcia dalej nie wie, ciężko mi wyskakiwać w sumie z takimi newsami - nie lubię robić show wkoło siebie ;)

Święta bardzo intensywne, codziennie w drodze i do pozna, mały na szczęście zniósł to lepiej ode mnie. Troche podbrzusze pobolewa od wczoraj i spalabym non stop.

Mi pieprzyki żadne nie doszły, ale wyskoczyło mi na dłoni i przedramieniu kilka białych plam - podobno się zdarza, ale śmiesznie tak z dnia na dzień ;) no i linea negra z poprzedniej ciąży nadal widoczna, ciekawe czy w tej tez będzie czy zniknie.

synuś <3 01.05.2018
    synuś <3 26.06.2019
    0d1yskjooixdxgsx.png
  • Oleśka11 Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2018, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A to są kobiety, które linii nie mają? Wydawało mi się, że zawsze się pojawia :)

Wczoraj zaczęłam 5 miesiąc. Mi przez ostatni miesiąc czas leci bardzo szybko.

Jutro wizyta ale to na NFZ, więc na usg nawet nie liczę. Za tydzień w piątek idę prywatnie dopiero to podejrzę Młodego :)

gann3e3k131pma53.png
  • Alala Ekspertka

Wysłany: 27 grudnia 2018, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No nie wszystkim się pojawia linia, podobno zależy od karnacji itd ale tak faktycznie to niewiadomo od czego zależy - jak z rozstępami ;)

synuś <3 01.05.2018
    synuś <3 26.06.2019
    0d1yskjooixdxgsx.png
  • Nita Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2018, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oleśka ja jeszcze nie mam linii. W pierwszej ciąży wyszła mi dość późno, nie pamiętam, na pewno po 25 tygodniu. Teraz nie mam jeszcze żadnej linii. Mam bardzo jasną karnację, może dlatego ;)

Oleśka11 lubi tę wiadomość

f6tvan2.png
    cb7wgov3drqp7e64.png

• anusia24 Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2018, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć kobietki, byłam dzisiaj na powtórnej wizycie odnośnie tej krótkiej szyjki. Chciałam się z Wami podzielić swoją radością bo okazało się, że dzisiejszy wynik pomiaru jest w normie :) Odetchnęłam z ulgą. Doktor dzisiaj zdecydowanie bez zarzutu, już mnie nie straszył. Cały ostatni tydzień bardzo się oszczędzałam, głównie leżałam i powiedział, że mam się tak prowadzić dalej, żeby taki wynik utrzymać. No i będziemy często ją kontrolować. Kolejna wizyta za 10 dni.

Jeśli chodzi o ruchy to czuje je już jakoś od tygodnia :) Najpierw tylko na leżąco, a teraz to i na siędząco i na stojąco, z każdym dniem jakby mocniejsze :) Powiem Wam, że jeszcze kilka miesięcy temu byłam przekonana, że nigdy nie dowiem się jakie to uczucie... Tak bardzo się cieszę i mam nadzieję, że już tym razem wszystko będzie dobrze. Tak bardzo bym chciała...

Samsaramsa, Oleśka11, Eli81, Alala, Izieth, GreenK, Mama Wojtka, Doriska87 lubią tę wiadomość

p19uskjoxacp4928.png
  • Samsaramsa Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2018, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mi ta linia w pierwszej ciąży wyszła mega szybko bo jeszcze przed testem. Myślałam że może coś mi się odgniata tak na brzuchu i celowo wszystko nosiłam niżej a i tak linia była i w sumie dalej jest ;)

3jgxyx8dvoujfeze.png
  • Samsaramsa Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2018, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruchy też już czuję takie gilgitanie. Wczoraj dzidziuś szalał po rybie po grecku ;p

Trine91, Mama Wojtka lubią tę wiadomość

3jgxyx8dvoujfeze.png
  • Oleśka11 Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2018, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alala wrote:
    No nie wszystkim się pojawia linia, podobno zależy od karnacji itd ale tak faktycznie to niewiadomo od czego zależy - jak z rozstępami ;)
    Od karnacji to wątpię- ja jestem bardzo, bardzo jasną blondynką a krechę miałam gruba i ciemną :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 grudnia 2018, 12:54

gann3e3k131pma53.png
  • Trine91 Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2018, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oleśka11 wrote:
    Od karnacji to wątpię- ja jestem bardzo, bardzo jasną blondynką a krechę miałam gruba i ciemną :)

u mnie kreski brak, a jestem brunetką i to z ciemną karnacją, więc chyba poraz kolejny się potwierdza, że ciąża rządzi się swoimi prawami i każda przechodzi trochę inaczej :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 grudnia 2018, 13:03

mhsvjw4zrmx08mca.png
    Oluś ♡ [*] 08.02.2019 (24tc.)
  • Trine91 Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2018, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny, a jak wyglądają te pierwsze skurcze Braxtona- Hicksa? Od dwóch dni czuję jakby drętwienie brzucha od wewnątrz, które trwa pół minuty i potem od razu zaczyna się ruszać dzidziuś.. Nie wiem czy nie za wcześnie na te skurcze i czy w ogóle one tak wyglądają czy to raczej ma związek z fikającym maluszkiem... Wizyta dopiero 8.01, dzisiaj dzwonię do gin żeby przyspieszyć :(

mhsvjw4zrmx08mca.png
  • makalotia Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2018, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trine91 wrote:
    dziewczyny, a jak wyglądają te pierwsze skurcze Braxtona- Hicksa? Od dwóch dni czuję jakby drętwienie brzucha od wewnątrz, które trwa pół minuty i potem od razu zaczyna się ruszać dzidziuś.. Nie wiem czy nie za wcześnie na te skurcze i czy w ogóle one tak wyglądają czy to raczej ma związek z fikającym maluszkiem... Wizyta dopiero 8.01, dzisiaj dzwonię do gin żeby przyspieszyć :(
    Ja w pierwszej ciąży miałam bardzo szybko , chyba jeszcze przed 20 tygodniem. Brzuch robił się twardy na jakieś 10-20 SEC. Czułam przy tym lekko dyskomfort, takie spięcie. Lekarz mówił , że to normalne dopóki nie jest regularne. Wydaje mi się , że koło 18-19 tyg mi się zaczęło , ale nie dam sobie ręki uciąć.

8 cykl starań, 1 cykl z modlitwą do Św. Rity od spraw trudnych i beznadziejnych
    15 .10 - beta 26,25 ; p13,3
    17.10- beta 63,54; p23,1
    23.10-b 1213, p 15,3

Niedoczynność tarczycy,
    Hashimoto

n59y3e5ery2u3gss.png
    860i4z17o1rgxg0z.png
  • Hiszpaneczka Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2018, 13:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oleśka11 wrote:
    A to są kobiety, które linii nie mają? Wydawało mi się, że zawsze się pojawia :)

Wczoraj zaczęłam 5 miesiąc. Mi przez ostatni miesiąc czas leci bardzo szybko.

Jutro wizyta ale to na NFZ, więc na usg nawet nie liczę. Za tydzień w piątek idę prywatnie dopiero to podejrzę Młodego :)

ja poki co lini nie mam :D
    a 5 miesiąc liczy się od ktorego tygodnia?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 grudnia 2018, 13:26

1usai09ki0pljcwv.png
    11dpt - 490, 13dpt-1124, 18dpt-8210, 22dpt-35444, 25dpt - 4mm i ❤️
  • Oleśka11 Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2018, 13:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trine91 wrote:
    u mnie kreski brak, a jestem brunetką i to z ciemną karnacją, więc chyba poraz kolejny się potwierdza, że ciąża rządzi się swoimi prawami i każda przechodzi trochę inaczej :)
    Kreska pojawia się zazwyczaj koło 25-30 tygodnia, rzadziej wcześniej. Ja nie znałam jeszcze kobiety która by jej nie miała w ogóle.

Co do skurczy to nie są skurcze przepowiadające, one są dużo później i są dużo bardziej bolesne, jak porodowe, tylko lżejsze. Z tego co piszesz to stawia Ci się macica, tzn mięśnie się próbują rozciągać a macica protestuje. Bierz nospę i dużo magnezu (magnezu spokojnie można brać 3xwiecej niż dzienna zalecana dawka,nadmiar wysikasz) a na wizycie powiedz o tym lekarzowi.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 grudnia 2018, 13:31

Trine91 lubi tę wiadomość

gann3e3k131pma53.png
  • Oleśka11 Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2018, 13:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hiszpaneczka wrote:
    ja poki co lini nie mam :D
    a 5 miesiąc liczy się od ktorego tygodnia?
    Od skończonego 17 :)

Freyja lubi tę wiadomość

gann3e3k131pma53.png
  • Trine91 Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2018, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzięki Oleśka! ;* na pewno powiem o tym lekarzowi i zacznę łykać magnez..

mhsvjw4zrmx08mca.png
‹‹ 277 278 279 280 281 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Brak ochoty na seks... - najczęstsze przyczyny niskiego libido u kobiet

Czym jest libido i jakie czynniki mają największy wpływ na popęd seksualny? Co robić, kiedy brak ochoty na seks? Przeczytaj o najczęstszych przyczynach niskiego libido u kobiet oraz dowiedz się, jak możesz poradzić sobie z tym problemem. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - objawy, rodzaje i najczęstsze przyczyny poronienia

Poronienie to przedwczesne zakończenie ciąży, która trwała krócej niż 22 tygodnie. Poronieniem samoistnym kończy się około 10-15% ciąż, przy czym około połowa kończy się jeszcze przed implantacją zarodka w macicy, czyli przed 8 tygodniem. Dowiedz się jakie są przyczyny poronienia, objawy i diagnostyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Klinika niepłodności - 50 pytań, na które warto znać odpowiedź przy pierwszej wizycie.

Chciałabyś mieć pewność, że dobrze przygotowałaś się do swojej pierwszej wizyty u lekarza, dotyczącej problemów z zajściem w ciążę? Skorzystaj z naszego formularza płodności  – są to pytania, które dobry specjalista prawdopodobnie zada Ci podczas pierwszej wizyty , która pomoże zdiagnozować niepłodność. W ten sposób o niczym nie zapomnisz i będziesz mieć pod ręką wszystkie szczegóły dotyczące Twojego zdrowia, płodności lub historii chorób w Twojej rodzinie!       

CZYTAJ WIĘCEJ