X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie CZERWCOWE 2019
Odpowiedz

Mamusie CZERWCOWE 2019

Oceń ten wątek:
  • Nita Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2019, 19:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady_Dior wrote:
    Nita może jak rodzeństwo pojawi się na świecie,to minie bunt 2latka :D :D :D
    Podejrzewam, że będzie jeszcze gorzej, na pewno na początku. Mój synek jest strasznie za mną. Tatę mało kiedy chce. Tata najlepszy jest do zabawy, ale tak na 10 minut a potem mama, mama, mama. Mąż w ogóle nie może mnie przytulić nawet w obecności syna, bo on zaraz się wykrzywia, odpycha jego ręce ode mnie. Straszny mamusisynek ;D

Mama Wojtka, Twój trochę starszy od mojego i jeszcze ten bunt trwa? Ja bym chciała małego zostawić z tatą gdzieś w centrum handlowym, żeby się pobawili, ale mąż też chce pochodzić ze mną po sklepach, też chce coś obejrzeć itd ;D więc mamy problem. No chyba, że następnym razem zrobimy tak, że mąż z nim zostanie na pół godziny gdziesyw kawiarni, ja kupię co trzeba, wrócę i mąż pójdzie pochodzić. Innego wyjścia nie widzę, chociaż to brzmi dziwnie :D
    Mama Wojtka, mój na szczęście ładnie wszystko je. Ma apetyt. Ogólnie jest bardzo żywiołowy, tzw.zywe srebro, wszędzie go pełno.

f6tvan2.png
    cb7wgov3drqp7e64.png

• Lusi91 Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2019, 19:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My po wizycie :) Wszystko prawidłowo poza jedną niespodzianką, gdzieś po drodze odpadł siusiak i mamy córeczkę :) "Na 100% będzie dziewczynka :)... Jak zadzwoniłam do męża to normalnie wniebowziety że będzie miał córco3 jednak bo dziewczynki to zawsze córeczki tatusia :)

Lorella, Lilka26, Mama Wojtka, Pimka, Marryy, Lady_Dior, Lena1984, Trine91, kalika, bratfrandu, Hiszpaneczka, Ariette1983, Izieth lubią tę wiadomość

3 aniołki 💔💔💔
    Upragniona córcia : 23.05.2019😍😍
    Jaś w drodze 😍💓
    va5bdqk3g9aubjuw.png
  • Lusi91 Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2019, 19:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A i proszę na 1 stronie wpisać dziewczynkę :) Będzie Bianka Maria :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 stycznia 2019, 19:53

Lilka26, Mama Wojtka, Marryy, Lady_Dior, kalika, Violet Flower, KaśkaKwa, Ariette1983, Izieth lubią tę wiadomość

3 aniołki 💔💔💔
    Jaś w drodze 😍💓
    va5bdqk3g9aubjuw.png
  • Lilka26 Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2019, 20:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam nadzieję, że w moim przypadku za tydzień tak się już nie zmieni. Dotychczas 2 niezaleznych lekarzy już na genetycznym USG byli przekonani, że chłopiec później potwierdzili na kolejnym USG. Teraz to zaczęłam się stresować aby w czwartek się nie okazało, że jednak dziewczyna....

• Mama Wojtka Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2019, 20:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nita, mój mąż nienawidzi łazić po sklepach-woli z dzieckiem z kąciku zabaw być ;-). Jak chce coś zobaczyć to się zamieniamy.
    Mój syn za to jest strasznie za tatusiem (woli też dziadków od babć i wujków od ciotek). Usypia go od kiedy przestałam karmić piersią i wstaje w nocy do niego. Jak tata jest w domu to ja idę w odstawkę. Chyba, że przesadzi i tata się wkurzy to wtedy leci do mamusi i się tula ;-). Także jestem w pełni dyspozycyjna dla bliźniaków ;-).
    Ja po USG wreszcie uwierzyłam w płeć, bo zdjęcia są jednoznaczne. Wolałabym nie przeżyć takiej huśtawki :-)

KaśkaKwa, Izieth lubią tę wiadomość

Rysiu i Marysia 29.04.2019r.

Wojtek 10.08.2016r.
  • Lusi91 Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2019, 21:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lilka u nas aż do dziś nie było do końca wiadomo tak 60-70% Lekarz dawał na chłopca ale cały czas do potwierdzenia bo się zaslaniała i wiercila... No a dziś to już łatwo było mu sprawdzić kto tam mieszka :).. Grunt że zdrowa :)

Lilka26 lubi tę wiadomość

3 aniołki 💔💔💔
    Jaś w drodze 😍💓
    va5bdqk3g9aubjuw.png
  • Lady_Dior Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2019, 21:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lusi91 gratuluję zdrowej córeczki :) To niespodzianka hehe ;) No ale tak jak piszesz -najważniejsze,że zdrowa :)

Nita od mojej siostry syn ma niecałe 4l.i od skończonych 3l spokojnie możemy go zabierać ze sobą na kawę :D Da nam się napić,porozmawiać,nie lata jak szalony.Córka ma 2 lata i nie da się jej na kawę zabrać jeszcze niestety :P

Lusi91 lubi tę wiadomość

age.png

2019 córka 💗
    2021 synek💙
    2024 synek💙

2013.08.26 11tc [*]
    2018.01.20 8tc [*]
    2018.05.26 cb [*]
    2020.11.21 cb [*]
    2023.02.20 6t2d [*]
    2023.06.27 cb [*]
    V Leiden hetero
    MTHFR 677 hetero
    Niedoczynność tarczycy
    HPA-1a dodatnia
  • Oleśka11 Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2019, 22:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lusi, gratulacje :)

Lusi91 lubi tę wiadomość

gann3e3k131pma53.png
  • kalika Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2019, 22:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lusi, ja bym się ucieszyła z takiego obrotu sprawy (mam już synka), a mąż chybaby oszalał z radości (od kiedy pamiętam marzy o córce). Ale raczej nie tym razem. Lekarz nie zdradził nam jeszcze płci, ale znam się ciut na USG i na 99% widziałam podczas ostatniego siusiaka. 1 lutego idę na USG połówkowe i mam nadzieję że ono wyjaśni sprawę ostatecznie.

Mój synek, od kiedy jestem na zwolnieniu, bardzo mamusiowy sie zrobił. Wcześniej tata wiodl prym, a teraz bez mamy ani rusz. Czekam na bunt 2-latka, póki co cisza. No ale jak się zacznie, to już chyba nigdy spokoju nie bedzie, bo jak nie bunt 2-latka, to bunt 3-latka, 4-latka, z każdym rokiem gorzej ;)

mhsv9vvjufj4nne7.png
    3jvzjw4z8qd2v63z.png
    06.2015 - nasz aniołek:*

• Lilka26 Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2019, 22:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czytałam o buncie 2 latka . Natomiast sama nie miałam jeszcze dziecka, więc to co piszecie jest dla mnie trochę zaskakujące. Zwłaszcza, że istnieje duże prawdopodobieństwo, że właśnie takiego 2 latka będę musiała zostawić na pół roku samego z mężem i moimi rodzicami.... To zdecydowanie nie ułatwi nam rozłąki...

• Nita Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2019, 01:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady_Dior wrote:
    Nita od mojej siostry syn ma niecałe 4l.i od skończonych 3l spokojnie możemy go zabierać ze sobą na kawę :D Da nam się napić,porozmawiać,nie lata jak szalony.Córka ma 2 lata i nie da się jej na kawę zabrać jeszcze niestety :P
    To mówisz, że jeszcze uda mi się wyjść na miasto normalnie jak człowiek, bez krzyków i bycia klepaną po głowie przez własne dziecko? Jej, oby, oby... Bo idzie zwariować ;D

Mama Wojtka, a Twój synek mówi coś? Składa proste zdania już?

f6tvan2.png
    cb7wgov3drqp7e64.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 stycznia 2019, 01:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poopowiadajcie też te wspaniałe i miłe strony macierzyństwa, proszę :D :P

Trine91, miazmija, bratfrandu lubią tę wiadomość

• makalotia Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2019, 07:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie straszcie tym buntem. Mój Synek od kiedy skończył 2 lata stał się dużo grzeczniejszy. Choć w miejscach publicznych i tak jest ciężko, bo ucieka, ja teraz sobie z nim nie radzę , ale jak jest Mąż to daje radę. Teraz jednak widzę, że najgorsze przede mną...

8 cykl starań, 1 cykl z modlitwą do Św. Rity od spraw trudnych i beznadziejnych
    15 .10 - beta 26,25 ; p13,3
    17.10- beta 63,54; p23,1
    23.10-b 1213, p 15,3

Niedoczynność tarczycy,
    Hashimoto

n59y3e5ery2u3gss.png
    860i4z17o1rgxg0z.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 stycznia 2019, 08:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny! Byliśmy oglądać wczoraj wózki i w sumie wybraliśmy w rodzaje baby design lupo oraz bebetto ( Torino albo podobny). Na olx są super oferty na te wózki! Pewnie kupimy używany :) bo są nawet 60-70% tańsze.

jolciaa171 lubi tę wiadomość

• jolciaa171 Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2019, 08:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja zostane przy Joie mytrax Signature Flex niestety co do używek nie ma szans bo to nowy model i raczej nikt jeszcze nie sprzedaje :(

Myśle że jeszcze ze 2 miesiace i zamówimy bryke.

No to łądne rzeczy z ta zmianą płci... :D ja nakupiłam chłopięcych ubranek a tu w takim razie nic nie wiadomo :o

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 stycznia 2019, 08:49

uwo99jcga48s16g3.png
  • Trine91 Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2019, 08:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny, rok temu u męża w rodzinie był przypadek, że dziewczyna całą ciążę myślała, że urodzi synka, położna po porodzie pyta jakie imię wpisać, ona- Filip, a położna - do dziewczynki nie pasuje :D

jolciaa171, GreenK, Mama Wojtka, Lady_Dior, KaśkaKwa, Ariette1983 lubią tę wiadomość

mhsvjw4zrmx08mca.png
    Oluś ♡ [*] 08.02.2019 (24tc.)
  • _Hope_ Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2019, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Freyja wrote:
    Nawet jak Cię własne dziecko wqrwi do czerwoności to jego słodkie raczki na Twojej szyi, jego małe usteczka na Twoich, jego kocham Cię to najlepsze co w życiu można mieć :)

GreenK, Lena1984, Lady_Dior, Ariette1983, Izieth lubią tę wiadomość

Córka kwiecień 2015 <3 <3 <3
    4 Aniołki <3
    tb73upjyd8dymf6b.png
    "You know that place between sleep and awake, that place where you still remember dreaming? That’s where I’ll always love you. That’s where I’ll be waiting."
  • Ann.ann Ekspertka

Wysłany: 20 stycznia 2019, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Freyja wrote:

Tego się nie da opisać, żeby nie zabrzmieć ckliwie :) te wszystkie uciążliwości jak zarwane noce i fochy przy jedzeniu to są jakieś drobnostki, bo przyjdzie taki knypek i powie "kocham cię mamusiu" i o niczym się nie pamięta ;)

kalika lubi tę wiadomość

Basia: ukdybd3mnkuh4sjx.png
  • Lena1984 Ekspertka

Wysłany: 20 stycznia 2019, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas bunt 2-latka był bardziej spotęgowany ale jakiś czas temu nieco się wyciszył córka ma teraz 2 lata i 2 miesiące. Co prawda jest bardzo uparta ale to już taki charakterek no i zodiakalny skorpionek... Teraz dużo można jej wytłumaczyć, bo wszystko rozumie i można ją podejść sposobem. Więc jakoś sobie radzimy choć momentami bywa mimo wszystko ciężko ale chyba z wiekiem łatwiej już nie będzie ;)

oar8rjjgv1h3pwf7.png
  • Lena1984 Ekspertka

Wysłany: 20 stycznia 2019, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ann.ann wrote:
    Tego się nie da opisać, żeby nie zabrzmieć ckliwie :) te wszystkie uciążliwości jak zarwane noce i fochy przy jedzeniu to są jakieś drobnostki, bo przyjdzie taki knypek i powie "kocham cię mamusiu" i o niczym się nie pamięta ;)

Albo buziaczki jak daje i jak się przytula albo uśmiechnie słodziaśno to wszystko przechodzi ;)

Ann.ann lubi tę wiadomość

oar8rjjgv1h3pwf7.png
‹‹ 351 352 353 354 355 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Płodność mężczyzn - przyczyny obniżonej płodności i sposoby na poprawę

Płodność mężczyzn na przestrzeni lat uległa znacznemu pogorszeniu. Dlaczego jakość nasienia współczesnych mężczyzn jest obniżona? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością? Co zrobić, aby wesprzeć i poprawić męską płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 10 nowinek technologicznych w dziedzinie wspierania płodności, których nie możesz przegapić

Czy sztuczna inteligencja może wspierać płodność i zwiększać szanse na zajście w ciążę? Czy wirtualna rzeczywistość może być antidotum na problemy emocjonalne w trakcie przedłużających się starań o dziecko? Jak nowoczesne rozwiązania, aplikacje, gadżety mogą pomagać parom, które marzą o rodzicielstwie? Zebraliśmy dla Was 10 nowinek technologicznych, które mogą w znaczący sposób przybliżyć Was do spełnienia marzenia...

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża - najważniejsze rzeczy, które powinnaś wiedzieć oczekując dziecka

Są rzeczy, które każda kobieta w ciąży powinna wiedzieć. Podstawowa wiedza o ciąży zapewni Ci komfort i bezpieczeństwo zarówno Twoje jak i Twojego dziecka. Przeczytaj między innymi od kiedy liczony jest początek ciąży, o jakich badaniach w ciąży nie możesz zapomnieć lub czy plamienie w ciąży jest niebezpieczne. 

CZYTAJ WIĘCEJ