Mamusie CZERWCOWE 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Lady_Dior wrote:Nita może jak rodzeństwo pojawi się na świecie,to minie bunt 2latka
Mama Wojtka, Twój trochę starszy od mojego i jeszcze ten bunt trwa? Ja bym chciała małego zostawić z tatą gdzieś w centrum handlowym, żeby się pobawili, ale mąż też chce pochodzić ze mną po sklepach, też chce coś obejrzeć itdwięc mamy problem. No chyba, że następnym razem zrobimy tak, że mąż z nim zostanie na pół godziny gdziesyw kawiarni, ja kupię co trzeba, wrócę i mąż pójdzie pochodzić. Innego wyjścia nie widzę, chociaż to brzmi dziwnie
Mama Wojtka, mój na szczęście ładnie wszystko je. Ma apetyt. Ogólnie jest bardzo żywiołowy, tzw.zywe srebro, wszędzie go pełno. -
My po wizycie
Wszystko prawidłowo poza jedną niespodzianką, gdzieś po drodze odpadł siusiak i mamy córeczkę
"Na 100% będzie dziewczynka
... Jak zadzwoniłam do męża to normalnie wniebowziety że będzie miał córco3 jednak bo dziewczynki to zawsze córeczki tatusia
Lorella, Lilka26, Mama Wojtka, Pimka, Marryy, Lady_Dior, Lena1984, Trine91, kalika, bratfrandu, Hiszpaneczka, Ariette1983, Izieth lubią tę wiadomość
3 aniołki 💔💔💔
Upragniona córcia : 23.05.2019😍😍
Jaś w drodze 😍💓
-
A i proszę na 1 stronie wpisać dziewczynkę
Będzie Bianka Maria
Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 stycznia 2019, 19:53
Lilka26, Mama Wojtka, Marryy, Lady_Dior, kalika, Violet Flower, KaśkaKwa, Ariette1983, Izieth lubią tę wiadomość
3 aniołki 💔💔💔
Jaś w drodze 😍💓
-
Ja mam nadzieję, że w moim przypadku za tydzień tak się już nie zmieni. Dotychczas 2 niezaleznych lekarzy już na genetycznym USG byli przekonani, że chłopiec później potwierdzili na kolejnym USG. Teraz to zaczęłam się stresować aby w czwartek się nie okazało, że jednak dziewczyna....
-
Nita, mój mąż nienawidzi łazić po sklepach-woli z dzieckiem z kąciku zabaw być
. Jak chce coś zobaczyć to się zamieniamy.
Mój syn za to jest strasznie za tatusiem (woli też dziadków od babć i wujków od ciotek). Usypia go od kiedy przestałam karmić piersią i wstaje w nocy do niego. Jak tata jest w domu to ja idę w odstawkę. Chyba, że przesadzi i tata się wkurzy to wtedy leci do mamusi i się tula. Także jestem w pełni dyspozycyjna dla bliźniaków
.
Ja po USG wreszcie uwierzyłam w płeć, bo zdjęcia są jednoznaczne. Wolałabym nie przeżyć takiej huśtawkiKaśkaKwa, Izieth lubią tę wiadomość
Rysiu i Marysia 29.04.2019r.
Wojtek 10.08.2016r. -
Lilka u nas aż do dziś nie było do końca wiadomo tak 60-70% Lekarz dawał na chłopca ale cały czas do potwierdzenia bo się zaslaniała i wiercila... No a dziś to już łatwo było mu sprawdzić kto tam mieszka
.. Grunt że zdrowa
Lilka26 lubi tę wiadomość
3 aniołki 💔💔💔
Jaś w drodze 😍💓
-
Lusi91 gratuluję zdrowej córeczki
To niespodzianka hehe
No ale tak jak piszesz -najważniejsze,że zdrowa
Nita od mojej siostry syn ma niecałe 4l.i od skończonych 3l spokojnie możemy go zabierać ze sobą na kawęDa nam się napić,porozmawiać,nie lata jak szalony.Córka ma 2 lata i nie da się jej na kawę zabrać jeszcze niestety
Lusi91 lubi tę wiadomość
-
Lusi, ja bym się ucieszyła z takiego obrotu sprawy (mam już synka), a mąż chybaby oszalał z radości (od kiedy pamiętam marzy o córce). Ale raczej nie tym razem. Lekarz nie zdradził nam jeszcze płci, ale znam się ciut na USG i na 99% widziałam podczas ostatniego siusiaka. 1 lutego idę na USG połówkowe i mam nadzieję że ono wyjaśni sprawę ostatecznie.
Mój synek, od kiedy jestem na zwolnieniu, bardzo mamusiowy sie zrobił. Wcześniej tata wiodl prym, a teraz bez mamy ani rusz. Czekam na bunt 2-latka, póki co cisza. No ale jak się zacznie, to już chyba nigdy spokoju nie bedzie, bo jak nie bunt 2-latka, to bunt 3-latka, 4-latka, z każdym rokiem gorzej
06.2015 - nasz aniołek:*
-
Czytałam o buncie 2 latka . Natomiast sama nie miałam jeszcze dziecka, więc to co piszecie jest dla mnie trochę zaskakujące. Zwłaszcza, że istnieje duże prawdopodobieństwo, że właśnie takiego 2 latka będę musiała zostawić na pół roku samego z mężem i moimi rodzicami.... To zdecydowanie nie ułatwi nam rozłąki...
-
Lady_Dior wrote:Nita od mojej siostry syn ma niecałe 4l.i od skończonych 3l spokojnie możemy go zabierać ze sobą na kawę
Da nam się napić,porozmawiać,nie lata jak szalony.Córka ma 2 lata i nie da się jej na kawę zabrać jeszcze niestety
Mama Wojtka, a Twój synek mówi coś? Składa proste zdania już?
-
nick nieaktualny
-
Nie straszcie tym buntem. Mój Synek od kiedy skończył 2 lata stał się dużo grzeczniejszy. Choć w miejscach publicznych i tak jest ciężko, bo ucieka, ja teraz sobie z nim nie radzę , ale jak jest Mąż to daje radę. Teraz jednak widzę, że najgorsze przede mną...
-
nick nieaktualny
-
A ja zostane przy Joie mytrax Signature Flex niestety co do używek nie ma szans bo to nowy model i raczej nikt jeszcze nie sprzedaje
Myśle że jeszcze ze 2 miesiace i zamówimy bryke.
No to łądne rzeczy z ta zmianą płci...ja nakupiłam chłopięcych ubranek a tu w takim razie nic nie wiadomo :o
Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 stycznia 2019, 08:49
-
dziewczyny, rok temu u męża w rodzinie był przypadek, że dziewczyna całą ciążę myślała, że urodzi synka, położna po porodzie pyta jakie imię wpisać, ona- Filip, a położna - do dziewczynki nie pasuje
jolciaa171, GreenK, Mama Wojtka, Lady_Dior, KaśkaKwa, Ariette1983 lubią tę wiadomość
Oluś ♡ [*] 08.02.2019 (24tc.)
-
Freyja wrote:Poopowiadajcie też te wspaniałe i miłe strony macierzyństwa, proszę
GreenK, Lena1984, Lady_Dior, Ariette1983, Izieth lubią tę wiadomość
-
Freyja wrote:Poopowiadajcie też te wspaniałe i miłe strony macierzyństwa, proszę
Tego się nie da opisać, żeby nie zabrzmieć ckliwiete wszystkie uciążliwości jak zarwane noce i fochy przy jedzeniu to są jakieś drobnostki, bo przyjdzie taki knypek i powie "kocham cię mamusiu" i o niczym się nie pamięta
kalika lubi tę wiadomość
Basia: -
U nas bunt 2-latka był bardziej spotęgowany ale jakiś czas temu nieco się wyciszył córka ma teraz 2 lata i 2 miesiące. Co prawda jest bardzo uparta ale to już taki charakterek no i zodiakalny skorpionek... Teraz dużo można jej wytłumaczyć, bo wszystko rozumie i można ją podejść sposobem. Więc jakoś sobie radzimy choć momentami bywa mimo wszystko ciężko ale chyba z wiekiem łatwiej już nie będzie
-
Ann.ann wrote:Tego się nie da opisać, żeby nie zabrzmieć ckliwie
te wszystkie uciążliwości jak zarwane noce i fochy przy jedzeniu to są jakieś drobnostki, bo przyjdzie taki knypek i powie "kocham cię mamusiu" i o niczym się nie pamięta
Albo buziaczki jak daje i jak się przytula albo uśmiechnie słodziaśno to wszystko przechodziAnn.ann lubi tę wiadomość