X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie CZERWCOWE 2019
Odpowiedz

Mamusie CZERWCOWE 2019

Oceń ten wątek:
  • Nita Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2019, 19:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady_Dior wrote:
    Nita może jak rodzeństwo pojawi się na świecie,to minie bunt 2latka :D :D :D
    Podejrzewam, że będzie jeszcze gorzej, na pewno na początku. Mój synek jest strasznie za mną. Tatę mało kiedy chce. Tata najlepszy jest do zabawy, ale tak na 10 minut a potem mama, mama, mama. Mąż w ogóle nie może mnie przytulić nawet w obecności syna, bo on zaraz się wykrzywia, odpycha jego ręce ode mnie. Straszny mamusisynek ;D

Mama Wojtka, Twój trochę starszy od mojego i jeszcze ten bunt trwa? Ja bym chciała małego zostawić z tatą gdzieś w centrum handlowym, żeby się pobawili, ale mąż też chce pochodzić ze mną po sklepach, też chce coś obejrzeć itd ;D więc mamy problem. No chyba, że następnym razem zrobimy tak, że mąż z nim zostanie na pół godziny gdziesyw kawiarni, ja kupię co trzeba, wrócę i mąż pójdzie pochodzić. Innego wyjścia nie widzę, chociaż to brzmi dziwnie :D
    Mama Wojtka, mój na szczęście ładnie wszystko je. Ma apetyt. Ogólnie jest bardzo żywiołowy, tzw.zywe srebro, wszędzie go pełno.

f6tvan2.png
    cb7wgov3drqp7e64.png

• Lusi91 Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2019, 19:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My po wizycie :) Wszystko prawidłowo poza jedną niespodzianką, gdzieś po drodze odpadł siusiak i mamy córeczkę :) "Na 100% będzie dziewczynka :)... Jak zadzwoniłam do męża to normalnie wniebowziety że będzie miał córco3 jednak bo dziewczynki to zawsze córeczki tatusia :)

Lorella, Lilka26, Mama Wojtka, Pimka, Marryy, Lady_Dior, Lena1984, Trine91, kalika, bratfrandu, Hiszpaneczka, Ariette1983, Izieth lubią tę wiadomość

3 aniołki 💔💔💔
    Upragniona córcia : 23.05.2019😍😍
    Jaś w drodze 😍💓
    va5bdqk3g9aubjuw.png
  • Lusi91 Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2019, 19:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A i proszę na 1 stronie wpisać dziewczynkę :) Będzie Bianka Maria :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 stycznia 2019, 19:53

Lilka26, Mama Wojtka, Marryy, Lady_Dior, kalika, Violet Flower, KaśkaKwa, Ariette1983, Izieth lubią tę wiadomość

3 aniołki 💔💔💔
    Jaś w drodze 😍💓
    va5bdqk3g9aubjuw.png
  • Lilka26 Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2019, 20:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam nadzieję, że w moim przypadku za tydzień tak się już nie zmieni. Dotychczas 2 niezaleznych lekarzy już na genetycznym USG byli przekonani, że chłopiec później potwierdzili na kolejnym USG. Teraz to zaczęłam się stresować aby w czwartek się nie okazało, że jednak dziewczyna....

• Mama Wojtka Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2019, 20:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nita, mój mąż nienawidzi łazić po sklepach-woli z dzieckiem z kąciku zabaw być ;-). Jak chce coś zobaczyć to się zamieniamy.
    Mój syn za to jest strasznie za tatusiem (woli też dziadków od babć i wujków od ciotek). Usypia go od kiedy przestałam karmić piersią i wstaje w nocy do niego. Jak tata jest w domu to ja idę w odstawkę. Chyba, że przesadzi i tata się wkurzy to wtedy leci do mamusi i się tula ;-). Także jestem w pełni dyspozycyjna dla bliźniaków ;-).
    Ja po USG wreszcie uwierzyłam w płeć, bo zdjęcia są jednoznaczne. Wolałabym nie przeżyć takiej huśtawki :-)

KaśkaKwa, Izieth lubią tę wiadomość

Rysiu i Marysia 29.04.2019r.

Wojtek 10.08.2016r.
  • Lusi91 Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2019, 21:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lilka u nas aż do dziś nie było do końca wiadomo tak 60-70% Lekarz dawał na chłopca ale cały czas do potwierdzenia bo się zaslaniała i wiercila... No a dziś to już łatwo było mu sprawdzić kto tam mieszka :).. Grunt że zdrowa :)

Lilka26 lubi tę wiadomość

3 aniołki 💔💔💔
    Jaś w drodze 😍💓
    va5bdqk3g9aubjuw.png
  • Lady_Dior Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2019, 21:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lusi91 gratuluję zdrowej córeczki :) To niespodzianka hehe ;) No ale tak jak piszesz -najważniejsze,że zdrowa :)

Nita od mojej siostry syn ma niecałe 4l.i od skończonych 3l spokojnie możemy go zabierać ze sobą na kawę :D Da nam się napić,porozmawiać,nie lata jak szalony.Córka ma 2 lata i nie da się jej na kawę zabrać jeszcze niestety :P

Lusi91 lubi tę wiadomość

age.png

2019 córka 💗
    2021 synek💙
    2024 synek💙
    Mama kp
    2013.08.26 11tc [*]
    2018.01.20 8tc [*]
    2018.05.26 cb [*]
    2020.11.21 cb [*]
    2023.02.20 6t2d [*]
    2023.06.27 cb [*]
    V Leiden hetero
    MTHFR 677 hetero
    Niedoczynność tarczycy
    HPA-1a dodatnia
  • Oleśka11 Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2019, 22:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lusi, gratulacje :)

Lusi91 lubi tę wiadomość

gann3e3k131pma53.png
  • kalika Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2019, 22:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lusi, ja bym się ucieszyła z takiego obrotu sprawy (mam już synka), a mąż chybaby oszalał z radości (od kiedy pamiętam marzy o córce). Ale raczej nie tym razem. Lekarz nie zdradził nam jeszcze płci, ale znam się ciut na USG i na 99% widziałam podczas ostatniego siusiaka. 1 lutego idę na USG połówkowe i mam nadzieję że ono wyjaśni sprawę ostatecznie.

Mój synek, od kiedy jestem na zwolnieniu, bardzo mamusiowy sie zrobił. Wcześniej tata wiodl prym, a teraz bez mamy ani rusz. Czekam na bunt 2-latka, póki co cisza. No ale jak się zacznie, to już chyba nigdy spokoju nie bedzie, bo jak nie bunt 2-latka, to bunt 3-latka, 4-latka, z każdym rokiem gorzej ;)

mhsv9vvjufj4nne7.png
    3jvzjw4z8qd2v63z.png
    06.2015 - nasz aniołek:*

• Lilka26 Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2019, 22:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czytałam o buncie 2 latka . Natomiast sama nie miałam jeszcze dziecka, więc to co piszecie jest dla mnie trochę zaskakujące. Zwłaszcza, że istnieje duże prawdopodobieństwo, że właśnie takiego 2 latka będę musiała zostawić na pół roku samego z mężem i moimi rodzicami.... To zdecydowanie nie ułatwi nam rozłąki...

• Nita Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2019, 01:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady_Dior wrote:
    Nita od mojej siostry syn ma niecałe 4l.i od skończonych 3l spokojnie możemy go zabierać ze sobą na kawę :D Da nam się napić,porozmawiać,nie lata jak szalony.Córka ma 2 lata i nie da się jej na kawę zabrać jeszcze niestety :P
    To mówisz, że jeszcze uda mi się wyjść na miasto normalnie jak człowiek, bez krzyków i bycia klepaną po głowie przez własne dziecko? Jej, oby, oby... Bo idzie zwariować ;D

Mama Wojtka, a Twój synek mówi coś? Składa proste zdania już?

f6tvan2.png
    cb7wgov3drqp7e64.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 stycznia 2019, 01:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poopowiadajcie też te wspaniałe i miłe strony macierzyństwa, proszę :D :P

Trine91, miazmija, bratfrandu lubią tę wiadomość

• makalotia Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2019, 07:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie straszcie tym buntem. Mój Synek od kiedy skończył 2 lata stał się dużo grzeczniejszy. Choć w miejscach publicznych i tak jest ciężko, bo ucieka, ja teraz sobie z nim nie radzę , ale jak jest Mąż to daje radę. Teraz jednak widzę, że najgorsze przede mną...

8 cykl starań, 1 cykl z modlitwą do Św. Rity od spraw trudnych i beznadziejnych
    15 .10 - beta 26,25 ; p13,3
    17.10- beta 63,54; p23,1
    23.10-b 1213, p 15,3

Niedoczynność tarczycy,
    Hashimoto

n59y3e5ery2u3gss.png
    860i4z17o1rgxg0z.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 stycznia 2019, 08:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny! Byliśmy oglądać wczoraj wózki i w sumie wybraliśmy w rodzaje baby design lupo oraz bebetto ( Torino albo podobny). Na olx są super oferty na te wózki! Pewnie kupimy używany :) bo są nawet 60-70% tańsze.

jolciaa171 lubi tę wiadomość

• jolciaa171 Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2019, 08:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja zostane przy Joie mytrax Signature Flex niestety co do używek nie ma szans bo to nowy model i raczej nikt jeszcze nie sprzedaje :(

Myśle że jeszcze ze 2 miesiace i zamówimy bryke.

No to łądne rzeczy z ta zmianą płci... :D ja nakupiłam chłopięcych ubranek a tu w takim razie nic nie wiadomo :o

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 stycznia 2019, 08:49

uwo99jcga48s16g3.png
  • Trine91 Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2019, 08:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny, rok temu u męża w rodzinie był przypadek, że dziewczyna całą ciążę myślała, że urodzi synka, położna po porodzie pyta jakie imię wpisać, ona- Filip, a położna - do dziewczynki nie pasuje :D

jolciaa171, GreenK, Mama Wojtka, Lady_Dior, KaśkaKwa, Ariette1983 lubią tę wiadomość

mhsvjw4zrmx08mca.png
    Oluś ♡ [*] 08.02.2019 (24tc.)
  • _Hope_ Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2019, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Freyja wrote:
    Nawet jak Cię własne dziecko wqrwi do czerwoności to jego słodkie raczki na Twojej szyi, jego małe usteczka na Twoich, jego kocham Cię to najlepsze co w życiu można mieć :)

GreenK, Lena1984, Lady_Dior, Ariette1983, Izieth lubią tę wiadomość

Córka kwiecień 2015 <3 <3 <3
    4 Aniołki <3
    tb73upjyd8dymf6b.png
    "You know that place between sleep and awake, that place where you still remember dreaming? That’s where I’ll always love you. That’s where I’ll be waiting."
  • Ann.ann Ekspertka

Wysłany: 20 stycznia 2019, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Freyja wrote:

Tego się nie da opisać, żeby nie zabrzmieć ckliwie :) te wszystkie uciążliwości jak zarwane noce i fochy przy jedzeniu to są jakieś drobnostki, bo przyjdzie taki knypek i powie "kocham cię mamusiu" i o niczym się nie pamięta ;)

kalika lubi tę wiadomość

Basia: ukdybd3mnkuh4sjx.png
  • Lena1984 Ekspertka

Wysłany: 20 stycznia 2019, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas bunt 2-latka był bardziej spotęgowany ale jakiś czas temu nieco się wyciszył córka ma teraz 2 lata i 2 miesiące. Co prawda jest bardzo uparta ale to już taki charakterek no i zodiakalny skorpionek... Teraz dużo można jej wytłumaczyć, bo wszystko rozumie i można ją podejść sposobem. Więc jakoś sobie radzimy choć momentami bywa mimo wszystko ciężko ale chyba z wiekiem łatwiej już nie będzie ;)

oar8rjjgv1h3pwf7.png
  • Lena1984 Ekspertka

Wysłany: 20 stycznia 2019, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ann.ann wrote:
    Tego się nie da opisać, żeby nie zabrzmieć ckliwie :) te wszystkie uciążliwości jak zarwane noce i fochy przy jedzeniu to są jakieś drobnostki, bo przyjdzie taki knypek i powie "kocham cię mamusiu" i o niczym się nie pamięta ;)

Albo buziaczki jak daje i jak się przytula albo uśmiechnie słodziaśno to wszystko przechodzi ;)

Ann.ann lubi tę wiadomość

oar8rjjgv1h3pwf7.png
‹‹ 351 352 353 354 355 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Starania o dziecko i ciąża po poronieniu - prawdziwe historie ♡

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko" - opowieść o Karolinie, która doświadczyła bolesnej straty w 21. tygodniu ciąży... Jak sama mówi: wszystko układało się idealnie, nic nie wskazywało na to, że coś może być nie tak. "Starania o dziecko i ciąża po poronieniu" -  o bólu, bezsilności, traumie, ale również o pięknym odrodzeniu, niegasnącej nadziei i szczęśliwym zakończeniu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ