X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie CZERWCOWE 2019
Odpowiedz

Mamusie CZERWCOWE 2019

Oceń ten wątek:
  • Marryy Autorytet

Wysłany: 10 marca 2019, 19:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak sobie też tłumaczyłam że w czerwcu i w sumie na lato do spania w domu długi rękaw to za gorąco

2019 ♥️👩🏻

Starania od 09.2017
  • Oleśka11 Autorytet

Wysłany: 10 marca 2019, 20:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bardzo fajne koszule są na granatovo.pl ale to z tych droższych :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 marca 2019, 20:14

GreenK lubi tę wiadomość

gann3e3k131pma53.png
  • Lilka26 Autorytet

Wysłany: 10 marca 2019, 20:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oleśka mi również bardzo podobają się te z granatovo i może się skuszę chociaż na jedną.

Ja torbę zamierzam pakować na początku maja jak już będę u mamy w małopolsce. Wiadomo w kwietniu już będę te rzeczy kompletować ale dopiero w maju zamierzam spakować. Teraz do końca marca daję sobie jeszcze luz.

Co do chodzenia to ja również za moim 5 kroków minimum bo nie mogę szybciej chodzić.

Niestety również jestem z tych u których życie zweryfikowało wyobrażenia o ciąży. Bardzo chce już koniec maja.

Mój brzuch, którego długo długo nie było jakiś tydzień temu wystrzelił i z dnia na dzień coraz pełniejszy i bardziej napięty. Kilogramowo również szybko zasuwam w górę ok 1kg na tydzień mi przybywa.

Natomiast jest jeden plus całej tej ciąży. NIgdy w życiu tyle nie odpoczywałam i nie potrafiłam odpoczywać te kilka miesięcy bardzo mnie zrelaksowały psychicznie i bardzo się cieszę, że mogłam odpocząć ale już wiecej niż to jest konieczne nie chcę odpoczywać.

• cathy_y Przyjaciółka

Wysłany: 10 marca 2019, 21:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja polecam koszulkę do porodu z Atelier Justyny Ołtarzewskiej. 119zl kosztowała na allegro, jakość i wykonanie super.

oar8skjolwir3778.png
  • Nadinka83 Autorytet

Wysłany: 10 marca 2019, 21:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie lubię koszul nocnych, spanie w nich to dla mnie kara... i szczerze mówiąc kupuje tanie bo szkoda mi kasy na porządne i drogie bo i tak z nich długo korzystać nie będę ;)

74dil6d8qv2ss7sm.png
    10.05.2018r. [*] Kacper 10tc
    Czynnik V (R2) hetero, MTHFR_667C-T hetero, PAI-1 4G homo
  • Rudzik1 Autorytet

Wysłany: 10 marca 2019, 22:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 listopada 2019, 23:29

Nadinka83 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 marca 2019, 07:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Doriska87 wrote:
    Hej dziewczyny.
    Jutro zaczynam 29 tydzień (w sensie 28 będzie skończony) i dotarło do mnie że chyba w kwietniu to już powinnam torbę do szpitala spakować... Kiedy Wy zamierzacie to robić? na ile tyg przed terminem?

Jeszcze 3 tygodnie do USG - obym wytrwała.Za tydzień jak wszystko dobrze pójdzie zaczynam szkołę rodzenia...

Czy Was też tak boli żołądek?...chociaż teraz to nie wiem czy to jeszcze żołądek czy już coś dalej...

Doriska ja tez prawie 3 tyg do usg..... już przebieram nogami ....
    Ja torbe chce mieć spakowana do Wielkanocy max ( termin 08.06) niby wcześnie , ale zbyt dużo koleżanek urodziło wcześniaki i to takie 32 tydz. Torba niech sobie leży nic jej nie będzie :) oczywiście nic jeszcze nie mam :D ale niedługo zacznę kompletować :). Chce byc tylko po usg zeby sprawdzić +/- czy dzieciaczek raczej mniejszy czy startować od 62

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 marca 2019, 08:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A koszule z GranatOVO b polecam! Są piękne. Praktyczne i komfortowe. Cena zabija. Ale ja na 1 się skuszę :) bo wiem ze będę używać po porodzie :)

• Lady_Dior Autorytet

Wysłany: 11 marca 2019, 08:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny ja już czekam aż euthyrox się wchłonie-mam naleśniki na śniadanie i już wytrzymać nie mogę 😋
    Co do koszul nocnych,to nigdy nie używałam-zawsze spałam w koszulce bawełnianej i majtkach.Teraz jednak kupiłam sobie 2letnie takie do ud i są dla mnie wybawieniem.W ciąży mnie nawet majtki irytują-niecierpie jak mnie podczas spania coś uwiera,także jestem zadowolona z zakupu :)

Mi wczoraj siostra sprawiła radość hihi prezentem dla małej😁

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/de3b4d701b53.jpg

Jak u Was idzie smarowanie brzuszka-u mnie widać,że używam haha😂

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/230394b57116.jpg

Zdj.robilam parę tyg.temu,więc w butelkach trochę mniej.
    Skóra wokół pępka bardzo się rozciąga-chyba tam mogą się szybko zrobić rozstępy.Juz mam taki płytki ten pępek-jak u dziecka :D

age.png

2019 córka 💗
    2021 synek💙
    2024 synek💙

2013.08.26 11tc [*]
    2018.01.20 8tc [*]
    2018.05.26 cb [*]
    2020.11.21 cb [*]
    2023.02.20 6t2d [*]
    2023.06.27 cb [*]
    V Leiden hetero
    MTHFR 677 hetero
    Niedoczynność tarczycy
    HPA-1a dodatnia
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 marca 2019, 08:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Widzę, że mamy te same przemyślenia. Ostatnio mam wrażenie, że bujam się na boki jak chodzę... Gdzie ta gracja, gdzie ludzie mówiący "wyglądasz olśniewająco" czy " ciąża ci służy" :'D

My jutro mamy USG po 6 tygodniach! Oczywiście dziś już mi się śniło, że mały waży tylko 710g i łożysko się odkleja. Głupia głowa.

Ja myślę, że nam marzec minie tak szybko... Zaraz w popłochu będziemy wszystkie pakować torby :P Ja już prawie ogarnęłam wszystkie szuflady i szafy, luzuje miejsce ile tylko się da.

• cathy_y Przyjaciółka

Wysłany: 11 marca 2019, 08:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja to nie mam nic ogarnięte. Ciekawe czy zdążę jak już dostanę pozwolenie na wstawanie. Wtedy też spakuje torbę. Ostatnio miałam spakowaną od 34tc, a urodziłam 41+2 😅

oar8skjolwir3778.png
  • Rudzik1 Autorytet

Wysłany: 11 marca 2019, 08:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 listopada 2019, 23:29

Lady_Dior lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 marca 2019, 09:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady Dior piękne ciuszki! :))
    Freya ja czekam na usg 10 tyg!! Heh trzymamy kciuki za Twoje.
    Tez jestem jak słoń w składzie porcelany odciągów stękam ;)

Lady_Dior lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 marca 2019, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ogólnie rzecz biorąc, w zdrowej ciąży obowiązkowe są 3 USG, więc to nie jest tak że miałam dużą przerwę. USG połówkowe miałam 1 lutego u innego lekarza, a wizytę u mojego ledwo dwa tygodnie później, więc stwierdził że w takim razie nie ma potrzeby znów zaglądać.

Oleśka11 lubi tę wiadomość

• Lilka26 Autorytet

Wysłany: 11 marca 2019, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wczoraj wracając z mężem do mieszkania 4 piętro bez windy ostro o czymś dyskutowaliśmy i na 3i pół piętra zatrzymałam się i taka zdyszana do niego no nie już się nie da albo idę albo mówię :P:P

Rudzik1, cathy_y, Freyja lubią tę wiadomość

• Denmark Koleżanka

Wysłany: 11 marca 2019, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja niestety ostatnie USG miałam w 20 tygodniu i już więcej nie będę miała. Chyba że ciąża będzie przenoszona to wtedy robią po 40 tygodniu. Najbardziej się boję czy aby płeć będzie taka sama bo lekarka sprawdzała tylko na tym ostatnim badaniu więc już potwierdzić jeszcze raz się nie da ;) mimo wszystko mam nadzieję że nie będę musiała ubierać ewentualnego synka w różowe ciuszki 😁

ckai9jcgvelyio11.png
  • Oleśka11 Autorytet

Wysłany: 11 marca 2019, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    GreenK wrote:
    A koszule z GranatOVO b polecam! Są piękne. Praktyczne i komfortowe. Cena zabija. Ale ja na 1 się skuszę :) bo wiem ze będę używać po porodzie :)
    Ja się jeszcze zastanawiam nad tym zestawem do porodu ale cena faktycznie zabija. Niby kupić sobie mogę ale z natury jestem raczej oszczędna i nie lubię kupować czegoś z wrażeniem, że ze mnie zdzierają :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 marca 2019, 11:33

gann3e3k131pma53.png
  • Oleśka11 Autorytet

Wysłany: 11 marca 2019, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Denmark wrote:
    Ja niestety ostatnie USG miałam w 20 tygodniu i już więcej nie będę miała. Chyba że ciąża będzie przenoszona to wtedy robią po 40 tygodniu. Najbardziej się boję czy aby płeć będzie taka sama bo lekarka sprawdzała tylko na tym ostatnim badaniu więc już potwierdzić jeszcze raz się nie da ;) mimo wszystko mam nadzieję że nie będę musiała ubierać ewentualnego synka w różowe ciuszki 😁
    A prywatnie nie kusi Cię żeby zrobić? :)

gann3e3k131pma53.png
  • Lady_Dior Autorytet

Wysłany: 11 marca 2019, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rudzik no mnie też cieszy fakt,że urodzimy dzieci w ciepłe dni :) Chciałabym codziennie wychodzić na spacery :) W Nl też są tylko 3 usg ale mi się udało załapać na jedno extra a ostatnie będę mieć w 34tc,więc tragedii nie ma ;) Dzięki wizytom w Pl mogłam podejrzeć małą i teraz 6tyg.przerwy-jakoś to zniosę ;) Na pewno nie wytrzymałabym,gdyby moje ost.usg miało być w 20tc.

Cathy_y zdążysz na pewno ;) Ja nawet nie wiem jeszcze,gdzie będę mieszkać-to dopiero hardcore 😂

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 marca 2019, 11:43

cathy_y, Rudzik1 lubią tę wiadomość

age.png

2019 córka 💗
    2021 synek💙
    2024 synek💙

2013.08.26 11tc [*]
    2018.01.20 8tc [*]
    2018.05.26 cb [*]
    2020.11.21 cb [*]
    2023.02.20 6t2d [*]
    2023.06.27 cb [*]
    V Leiden hetero
    MTHFR 677 hetero
    Niedoczynność tarczycy
    HPA-1a dodatnia
  • cathy_y Przyjaciółka

Wysłany: 11 marca 2019, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady_Dior wrote:
    Rudzik no mnie też cieszy fakt,że urodzimy dzieci w ciepłe dni :) Chciałabym codziennie wychodzić na spacery :) W Nl też są tylko 3 usg ale mi się udało załapać na jedno extra a ostatnie będę mieć w 34tc,więc tragedii nie ma ;) Dzięki wizytom w Pl mogłam podejrzeć małą i teraz 6tyg.przerwy-jakoś to zniosę ;) Na pewno nie wytrzymałabym,gdyby moje ost.usg miało być w 20tc.

Cathy_y zdążysz na pewno ;) Ja nawet nie wiem jeszcze,gdzie będę mieszkać-to dopiero hardcore 😂

Hahaha :P A jakie miasto? Mój brat mieszka między Hagą, a Rotterdamem :)

oar8skjolwir3778.png
‹‹ 455 456 457 458 459 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Najwygodniejsze sukienki ciążowe. Te modele sprawdzą się na co dzień i od święta

Wybierając ciążową garderobę, niewątpliwie jednym z najwygodniejszych i najbardziej komfortowych rozwiązań są sukienki ciążowe. Co więcej mogą one z powodzeniem zostać wykorzystane w okresie karmienia piersią. Na co zwrócić uwagę przy wyborze? Jaki krój wybrać? Przeczytaj nasze podpowiedzi!

CZYTAJ WIĘCEJ

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ