Mamusie CZERWCOWE 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Dziewczyny, udało mi się telefonicznie skonsultować z endokrynologiem (z pakietu medycznego, babka ma dobre opinie, specjalizuje się w tarczycy). Pani doktor potwierdziła że wynik jest jak najbardziej ok dla 3 trymestru ciąży i że dla ciężarnych są niższe normy ft4 i mam być spokojna.
Lady - u Ciebie też na strachu pewnie tylko się skończy z tą kością udową. Zresztą moja Mała miała na USG dużą główkę a resztę mniejszą. Mój mąż kierował się takimi poglądami: posadzić drzewo, zbudować dom i spłodzić syna. Na szczęście mu przeszło...U mnie rodzice w ogóle nie poruszali tematu płci na szczęście - ucieszyliby się z każdej opcji. Dobrze, ze Twój dziadek jest daleko, pewnie chłop nie ma złych zamiarów ale nie pomyśli zanim coś powie...
Uff - kamień z serca. Jeszcze raz Wam dziękuję za wsparcie.
Ale powiem Wam że przez ten weekend tyle dowiedziałam się o tarczycy że chyba nadrobiłam zaległości z całego życia hahaha -chociaż to bardzo skomplikowany i nieobliczalny narząd i nawet wśród lekarzy są sprzeczne diagnozy.
Co do ucisków w dole brzucha: ja czasem czuję dosłownie jakby główka uciskała na pęcherz i chodzę siku co kilka minut i brzuch tak ciągnie w dół. To już chyba w tym czasie tak jest.
Idę włączyć sobie jakiś serial - należy mi się po tych 2 dniach rozmyślań nad tarczycąWiadomość wyedytowana przez autora: 6 maja 2019, 09:07
2019 Natalka -
Doriska87 no i dobrze,że udało Ci się porozmawiać z Endo Teraz możesz spokojnie zająć myśli czymś innym Ja się tą kością już całkiem przestałam przejmować,bo u innego lekarza wyszła idealnie z terminem z om.Tylko u mojej lekarki jest tydzień krótsza.
Pisząc dziadek miałam na myśli teścia haha ale faktycznie można było tak to zrozumieć
Ja się nadal zastanawiam jak to dziecko się mieści w moim brzuchu-naprawdę nie jest duży.
Wizyta dopiero 24 maja ojjj będzie się ciągnąć
Doriska87 lubi tę wiadomość
-
Wikulec wrote:U mnie kopniaki z jednej strony, chyba że akurat się przekręci znowu głową do góry i wtedy czuję że kopie na dole.
Ciągnięcie na dole niestety też mam - niefajne i niepokoi, szczególnie jak z twardym brzuchem się pojawia. Leżę jeszcze te dwa tygodnie (do końca 35) jak lekarz kazał.
Hiszpaneczka uff że się na strachu skończyło, współczuję takiego stresu. Powiedzieli Ci co to było, jeśli nie czop?
Chyba też zacznę myśleć o torbie... -
.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 maja 2020, 12:22
2021:➡️12.02 długi protokół
22.03🎯15 dojrzałych
❄4AA❄3BB❄3BC
🍀29.05 4AA 7dpt-44,05; 10dpt-158,3; 12dpt-447,0; 14dpt-1075,0; 19dpt-7018, 26dpt mamy ❤rośnij Kropelinko🙏Intralipid+Accofil+Atosiban+Neoparin+Embroglue+Metypred
2020: z rozmrożonych oocytów:
4BB❌ 6t2d😥(puste jajo)2BB❌ nieudany😔2/3BC ❌CB😔2/3CB(5doba),3CB(6doba)❌nieudany😔
2018: protokół krótki:🎯12 dojrzałych, 6 zamrożonoDo 5 doby dotrwał tylko 1(3AC)
✅nasz cud urodzony w Dzień Matki❤
O Nas:
♀️Ja
Histeroskopia-CD3 wysokie👎CD56-NK👎 CD138👍
👎niedrożne jajowody👎mthrf hetero,👎IO od IX 2020👍hormony 👍edopoduszka👍AMH-3,14
👍immunologia
♂️On-
👎👍morfologia 2%(2018)-->4%(2020)-->6%(2021);👎ruchliwość- 24,2%👎mthrf homo
👍test HBA-87%👍test stresu oksydacyjnego plemników👍Fragmentacja DNA-91% -
Tak Ttuska, Ty też?
Ja od dwóch tygodni (od 31 tc). Zaczęło mnie boleć podbrzusze, okazało się że szyjka z 38 na 33 spadła, potem skurcze regularne na ktg wyszły. Teraz się uspokoiło. Leżeć mam do 35/36. A jak u Ciebie?
Mamuśkaa1 one tak mają, zbóje małe jeszcze się zdąży odwrócić! A czułas że się odwraca? -
Mamuśkaa1 jeszcze może się obrócić Moja Zośka na każdym usg była główkowo ułożona a ja często mam wrażenie,że co chwilę jest w innej pozycji Oby nie zmieniła już,bo marzy mi sn.Musi jeszcze obrócić się buźką do mojego kręgosłupa,bo ostatnio była buźką do mojego brzucha a czytałam,że ta pozycja już taka łatwa dla rodzącej nie jest.
-
Wikulec wrote:Tak Ttuska, Ty też?
Ja od dwóch tygodni (od 31 tc). Zaczęło mnie boleć podbrzusze, okazało się że szyjka z 38 na 33 spadła, potem skurcze regularne na ktg wyszły. Teraz się uspokoiło. Leżeć mam do 35/36. A jak u Ciebie?
Mamuśkaa1 one tak mają, zbóje małe jeszcze się zdąży odwrócić! A czułas że się odwraca? -
nick nieaktualny
-
Hej dziewczyny
Ja wczoraj po wizycie. Moja cukrzyca dała już o sobie znać bo Ryszard przez 4 tygodnie przytył ponad kilogram i teraz już waży prawie 2800 gr 😱 niestety brzuch już ma grubszy od obwodu główki i to jest do dalszej obserwacji. Wrzucam zdjęcie
https://ibb.co/LzNYbVgLady_Dior, Pimka, Freyja, Doriska87 lubią tę wiadomość
-
Ależ śliczny Rysiu Gratuluję udanej wizyty Oleśka11 Dobrze,że to tak na końcówce zaczął przybierać,bo gdyby tak wcześniej,to byłby niezły klusek Kiedy masz następną wizytę? Będziecie kontrolować,czy brzuszek za bardzo nie przyrasta?
-
Rudzik1 ja biorę 1fiolkę co 2gi dzień.Lepsze to niż nic
Dziś już wstawiłam pranie,poodkurzałam i z nudów poplewiłam przed domemRudzik1 lubi tę wiadomość