Mamusie CZERWCOWE 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Dzięki dziewczyny Lady, teoretycznie za trochę ponad dwa tygodnie kładą mnie na wywołanie. Ta ciąża to mi szarpie nerwy. Wczesniej martwiłam się że za szybko wywołują i że będzie za mały, teraz się martwię że te moje cukry sprawiają że jest małym grubasem. Ciągle coś teraz będą robić usg już przed porodem żeby zobaczyć czy Te proporcje głowy i brzucha się nie pogorszyły. Teoretycznie brzuch nie powinien być grubszy więcej niż 4 cm
No właśnie, Doriska, ostatnio właśnie chciałam zapytać co z mężem, czy zmienił nastawienieWiadomość wyedytowana przez autora: 7 maja 2019, 15:11
-
nick nieaktualnyOleśka11 wrote:Wczesniej martwiłam się że za szybko wywołują i że będzie za mały, teraz się martwię że te moje cukry sprawiają że jest małym grubasem. Ciągle coś
To dokładnie jak u nas - po połówkowych drżałam, że będzie hipotrofik a tutaj jednak klopsik się szykuje. Więc teraz już mam podejście pt. tak czy inaczej musi się urodzić i nie mam wpływu na to jaka będzie jego waga.
-
Freyja wrote:To dokładnie jak u nas - po połówkowych drżałam, że będzie hipotrofik a tutaj jednak klopsik się szykuje. Więc teraz już mam podejście pt. tak czy inaczej musi się urodzić i nie mam wpływu na to jaka będzie jego waga.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 maja 2019, 15:12
Freyja lubi tę wiadomość
-
Oleśka11 wrote:Czy któraś z Was też jest tu na insulinie?
Oleśka cudny jest!! Zazdroszczę, moja chowa buzię za każdym razem, nic nie widać!
Ja insulinę dziś dostałam dopiero. Od. Dwóch miesięcy dawałam radę dietą, ale pomiary na czczo coraz gorsze się robiły ostatnio. Zaczynam dziś wieczorem minimalną dawką (2ml). A Ty jak bierzesz i od kiedy?Oleśka11 lubi tę wiadomość
-
.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 maja 2020, 12:22
2021:➡️12.02 długi protokół
22.03🎯15 dojrzałych
❄4AA❄3BB❄3BC
🍀29.05 4AA 7dpt-44,05; 10dpt-158,3; 12dpt-447,0; 14dpt-1075,0; 19dpt-7018, 26dpt mamy ❤rośnij Kropelinko🙏Intralipid+Accofil+Atosiban+Neoparin+Embroglue+Metypred
2020: z rozmrożonych oocytów:
4BB❌ 6t2d😥(puste jajo)2BB❌ nieudany😔2/3BC ❌CB😔2/3CB(5doba),3CB(6doba)❌nieudany😔
2018: protokół krótki:🎯12 dojrzałych, 6 zamrożonoDo 5 doby dotrwał tylko 1(3AC)
✅nasz cud urodzony w Dzień Matki❤
O Nas:
♀️Ja
Histeroskopia-CD3 wysokie👎CD56-NK👎 CD138👍
👎niedrożne jajowody👎mthrf hetero,👎IO od IX 2020👍hormony 👍edopoduszka👍AMH-3,14
👍immunologia
♂️On-
👎👍morfologia 2%(2018)-->4%(2020)-->6%(2021);👎ruchliwość- 24,2%👎mthrf homo
👍test HBA-87%👍test stresu oksydacyjnego plemników👍Fragmentacja DNA-91% -
Oleśka11 wrote:Czy któraś z Was też jest tu na insulinie?
Ja jestem na insulinie. Biorę 2j na noc i drugi rodzaj mam gdyby w ciągu dnia któryś pomiar był powyżej 140. -
Ja jedynie mogę liczyć na szczęście,że się dziecko nie zarazi,jeśli mam GBS.Szkoda,że tu nie wykonują tego badania.
-
Nadinka83 wrote:Ja jestem na insulinie. Biorę 2j na noc i drugi rodzaj mam gdyby w ciągu dnia któryś pomiar był powyżej 140.
-
Wikulec wrote:Oleśka cudny jest!! Zazdroszczę, moja chowa buzię za każdym razem, nic nie widać!
Ja insulinę dziś dostałam dopiero. Od. Dwóch miesięcy dawałam radę dietą, ale pomiary na czczo coraz gorsze się robiły ostatnio. Zaczynam dziś wieczorem minimalną dawką (2ml). A Ty jak bierzesz i od kiedy? -
Ja dziewczyny po wizycie u profesora. Okazuje się, że faktycznie Mały rośnie zbyt wolno, tzn ta kość udowa i brzuszek. Dzieje się tak podobno dlatego, że łożysko jest kiepskiej jakości, i jedna z tętnic nie doprowadza tyle ile trzeba do niego, a ono do dzidzi. Wtedy dziecko przejmuje dla mózgu tlen itd i mniej rosną tamte dwa wymiary przez to.
W każdym razie, kontrole u profesora mam mieć co tydzień, kolejna za tydzień we wtorek, być może będę musiała mieć natychmiast rozwiązaną ciążę ( aby nie doszło do niedotlenienia lub niedożywienia Małego) ale może się też okazać że donoszę jeszcze kilka tygodni. Tak więc jest stres. I już będzie do końca. -
Oleśka to podobnie mamy, ja też mogę jeść dowolnie, a na czczo tak jak Ty. A zaczęłaś od 6 jednostek od razu czy próbowałaś z mniejszymi na noc?
Marilen dobrze ze trafiłaś na kogoś kto ogarnia temat. Za tydzień widzę że 35 tc już będzie - to nie będzie bardzo wcześnie, jakby trzeba było rozwiązać wcześniej ciąże faktycznie. Trzymaj się!
Marilen lubi tę wiadomość
-
Marilen wierzę,że jest to stresująca sytuacja dla Ciebie Czyli jednak te przepływy nie były takie ok,jak zapewniali tamci lekarze??? Z maluszkiem na pewno będzie dobrze,bo jesteś teraz pod kontrolą i dobrze,że to zostało wykryte.To już końcówka,płucka dadzą radę,także bądź dobrej myśli:* trzymam mocno kciuki za Was.
Oleśka11 no to nieźle Ci na czczo wywala ten cukier.Ciekawe z tą cukrzycą,która de facto daje złe wyniki tylko na czczo 🤔 ale w sumie lepiej tak,niż cukier miałby być podwyższony po każdym posiłku.
No nic odwracam się na prawy boczek-może jeszcze zasnę 😴Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 maja 2019, 05:30
-
nick nieaktualnyMarilen, wiem ze się martwisz i współczuje tych nerwow. Moge pocieszyć ze znam podobny przypadek ciąża rozwiązana w 37 tyg , maluszek z waga 2 kg, jest super dzieckiem , zdrowym i już nadrobił cała wagę . Trzymamy mocno kciuki
-
nick nieaktualnyTak wogole to witam się z Wami:) ja nocam tez już gorzej sypiam no i budzę się ciagle. Staram się nie sięgać po tel bo wtedy już nie zasnę Natomiast brzuch już teraz twardnieje mi przy każdym wstawaniu lub przekręceniu się, przy każdym schylenie lub pochyleniu, już naprawdę zaczyna byc ciężko. Nawet nie tyle mi ten brzuch ciazy co bardzo dokuczają te twardnieni które po południu i wieczorem przechodzą w skurcze.
-
GreenK Ty to masz przeboje z tym brzuchem-tyle twardnień,skurcze-brawa dla szyjki Dobrze,że to już końcówka u Ciebie-jakoś dotrwasz Ja liczę bardzo na poród naturalny,szybki i małobolsny w 38tc 😂😂😂 Ciekawe,czy choć jedno się sprawdzi haha Często czytam,że pierworódki rodzą koło 40tc ehhhhh.
Lilka26 no to niezłą czkawkę ma Twój Franuś-ja to muszę się skupić,żeby poznać,bo naprawdę lekko mi pyka w brzuchu przy czkawce.
Mi się udało zasnąć po 6 ale GreenK masz rację-lepiej nie sięgać po telefon
Dziś chyba po pokoik pojedziemy dla Zośki,bo mój ma akurat wolny dzień i do gminy po papier,który jest potrzebny,by dziecko miało nazwisko ojca-trzeba to załatwić przed narodzinami,bo po-to ojciec jest nieznany i tylko sądownieGreenK lubi tę wiadomość