X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MAMUSIE CZERWIEC 2014 !
Odpowiedz

MAMUSIE CZERWIEC 2014 !

Oceń ten wątek:
  • MonikaS Autorytet

Wysłany: 17 maja 2014, 21:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula222 wrote:
    Monika na szczęście maż ma do pracy 10 min rowerem więc w razie co to jest pod ręką :D

Monika u Ciebie też już może w każdej chwili coś ruszyć :D
    a to co innego :) mój to jak jeździ to w różne części miasta a i poza miasto także różnie może być :)
    fakt - u mnie też już blisko rozwiązania :) ale jakoś tak myślę, żeby wytrzymać jeszcze do wizyty w piątek i mogę już tak po tej wizycie zostać i rodzić hihi wtedy będę miała pewność, że zajmie się mną moja ginka :) świetna kobieta :) w sumie jak tak w tygodniu by tym ruszyło to też bym nie płakała - w sumie to już chyba bym chciała żeby było po :) aby nie poniedziałek bo wtedy mojej ginki w klinice nie ma :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 maja 2014, 22:01

Limerikowo lubi tę wiadomość

1usa9vvjq7ibxdkr.png
    74di2n0aqoseb314.png
  • alexast Autorytet

Wysłany: 17 maja 2014, 21:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na wizycie byłam wczoraj. Na skurcze biorę isoptin. Ginka kazała też brać dupka i nospe.

5djys65g3oi6ttof.png
    17u9j44jpb186k7u.png
  • MonikaS Autorytet

Wysłany: 17 maja 2014, 22:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    może potrzeba trochę czasu aż zaczną te leki działać jak trzeba :)

powiem inaczej Paula - mogę rodzić od wtorku ;) wcześniej nie chcę ze względów organizacyjnych hihi
    a co ma być to będzie :) oby wszystko sprawnie i zdrowo ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 maja 2014, 22:03

alexast, weronikabp lubią tę wiadomość

1usa9vvjq7ibxdkr.png
    74di2n0aqoseb314.png
  • alexast Autorytet

Wysłany: 17 maja 2014, 22:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też mam taką nadzieję, bo mały musi jeszcze trochę posiedzieć w brzuchu. Mocno na to liczę, że jutro będzie lepiej.

MonikaS lubi tę wiadomość

5djys65g3oi6ttof.png
    17u9j44jpb186k7u.png
  • MonikaS Autorytet

Wysłany: 17 maja 2014, 22:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    trzymam kciuki, żebyście wytrwali w dwupaku :)
    jejciu już 22 - dopiero się zorientowałam :) trzeba mi synka kłaść spać :)

alexast lubi tę wiadomość

1usa9vvjq7ibxdkr.png
    74di2n0aqoseb314.png
  • evas Autorytet

Wysłany: 17 maja 2014, 22:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula u mnie drugi poród tak się zaczął. Niby nic mnie nie bolało, ale jakoś tak dziwnie się czułam. Leżałam już w szpitalu, bo byłam 10 dni po terminie. Dziewczyny z sali mówiły mi, kładź się spać, a ja że chyba będę rodzić. Ot takie przeczucie miałam i o 1 w nocy urodziłam.

Czego i tobie życzę ;)

MonikaS, alexast, weronikabp, Paula222, Galanea, Limerikowo lubią tę wiadomość

9bsp388.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 maja 2014, 22:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alexast - jeśli jest cały czas twardy to chyba niedobrze, nie powinno tak być wydaje mi się.
    Paula trzymam kciuki, może się rozkręca :)

• evas Autorytet

Wysłany: 17 maja 2014, 22:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jakaś cisza tutaj, mam nadzieje, że nie wszystkie pojechalyscie na porodówkę :P

9bsp388.png
  • Paula222 Autorytet

Wysłany: 17 maja 2014, 22:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki Dziewczyny, jakoś marnie to widzę ;)
    Dobra lecę spać, alexast trzymaj się, mam nadzieję że twardnienie przejdzie...

17u920mmyeh0q9ke.png17u93e5ek73kbhcz.png[/url]
    n59yj44j0i2qlz9m.png

2 x pozamaciczna :(
    2 x HSG
  • Nalka Autorytet

Wysłany: 17 maja 2014, 23:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie obejrzałam "Jak urodzić i nie zwariować". Gang tatusiów wymiata. :D Mała chyba oglądała ze mną, bo wierciła się niesamowicie, a przy porodach to myślałam,że wyjdzie z brzucha, takie kopy zasuwała. :D

Dobranoc dziewczyny.

Evelineq, Limerikowo lubią tę wiadomość

20120810580117.png

26ympwo.png
  • alexast Autorytet

Wysłany: 17 maja 2014, 23:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też mi się tak wydaje, że nie powinnam mieć ciągle twardego brzucha
    chyba zaczynają tabsy działać, bo brzuch z góry (powyżej pępka) robi się miękki. Oby jutro było lepiej. Dobranoc dziewczynki

weronikabp, evas lubią tę wiadomość

5djys65g3oi6ttof.png
    17u9j44jpb186k7u.png
  • Galanea Autorytet

Wysłany: 17 maja 2014, 23:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja po działkowej imprezce, pogoda była jak na zawołanie, słoneczko, ciepło :)

Teraz też oglądałam "jak urodzić i nie zwariować", byłam też kiedyś na tym w kinie ;)

Paula trzymam kciuki, żeby w końcu ruszyło :>

A propos piersi, to moje też znowu zrobiły się bardziej wrażliwe i czasami odczuwam delikatne kłucie w sutkach.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 maja 2014, 23:47

weronikabp, Tusia84 lubią tę wiadomość

uadlpo551f9.png
    txp35oa.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 maja 2014, 00:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alexast wrote:
    Też mi się tak wydaje, że nie powinnam mieć ciągle twardego brzucha
    chyba zaczynają tabsy działać, bo brzuch z góry (powyżej pępka) robi się miękki. Oby jutro było lepiej. Dobranoc dziewczynki
    Alexast wlasnie rozpoczęlysmy 36 tc ;-) musi być dobrze! :-)

Dzis wieczorem miałam pare skurczy przepowiadajacych, chyba jest ich coraz wiecej.

Galanea, alexast, evas lubią tę wiadomość

• eta Autorytet

Wysłany: 18 maja 2014, 00:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    weronika mam pytanie - wiem że kupowałaś pajace z mothercare - jaki rozmiar wziełaś na początek? ja dziś kupiłam te o rozmiarze 0-3 ale jakieś duże mi się wydają?

4y2jjaw.png
    8h6qm5d.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 maja 2014, 06:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O tej porze i to w niedziele pewnie tylko ja jestem na nogach :P cos ostatnio cierpie na bezsennosc znowu :(
    Wczoraj goscie wyszli a w zasadzie ich odwiozlam o 23,nie powiem-wypili sobie heh ;-) moj maz taaaaak dawno nic nie pil,ze nie wiele mu do szczescia brakowalo, cala droge powrotna spiewal mi piosenki :D nic mu nawet nie mowilam,chociaz w ciazy strasznie zle toleruje osoby pijane-po prostu mega dzialaja mi na nerwach,to jednak to ze ja nie moge to nie znaczy ze on tez nie ;-) tym bardziej ze to ostatni raz na dlugiii dluuugiiii czas :D
    Dzis juz totalny relax,tylko popiore sobie ciuszki Frania jutro usg,we wtorek ginek i ktg, mam jakis spokoj w sobie i wiem ze wszystko bedzie dobrze :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 maja 2014, 06:49

weronikabp, Evelineq, alexast, evas, Paula222, Galanea lubią tę wiadomość

• Niesforna Autorytet

Wysłany: 18 maja 2014, 06:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia witaj w klubie cierpiących na bezsenność :/
    Położyłam się po 1, wstawalam jakieś 4 razy w nocy i już spać nie mogę, ehhh...
    Ja nawet przed ciążą źle znosilam osoby pijane i tak mam cały czas. Tu nie chodzi o sam fakt ze ktoś jest pijany, tylko np mój mąż robi się strasznie upierdliwy... Będzie to samo powtarzał kilka razy, gadał głupoty, śpiewał tak jak Twój, a mnie to jakoś strasznie irytuje wtedy... :-)

Mi zostało jeszcze tylko prasowanie ubranek Synka i wszystko gotowe. Ale mam nadzieje, że jeszcze przez jakieś 3 tygodnie nic się nie wydarzy :-)

NataliaK, weronikabp lubią tę wiadomość

km5shdgeq6lxrwmj.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 maja 2014, 07:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niesforna wrote:
    Natalia witaj w klubie cierpiących na bezsenność :/
    Położyłam się po 1, wstawalam jakieś 4 razy w nocy i już spać nie mogę, ehhh...
    Ja nawet przed ciążą źle znosilam osoby pijane i tak mam cały czas. Tu nie chodzi o sam fakt ze ktoś jest pijany, tylko np mój mąż robi się strasznie upierdliwy... Będzie to samo powtarzał kilka razy, gadał głupoty, śpiewał tak jak Twój, a mnie to jakoś strasznie irytuje wtedy... :-)

Mi zostało jeszcze tylko prasowanie ubranek Synka i wszystko gotowe. Ale mam nadzieje, że jeszcze przez jakieś 3 tygodnie nic się nie wydarzy :-)

Mne tez irytuje ale wczoraj bylo mi go jakos strasznie szkoda,on nigdzie beze mnie nie chce wychodzic a ja z kolei w ciazy nie mam ochoty sie "rozrywkowac", a on wczoraj sobie taaanczyl,spieeewal i w ogole ;-) mial swietny humor, a ja nie mialam serca sie na niego zloscic. Nawet to ze przechrapal pol nocy a ja spac nie moglam nawet na dole nie denerwowalo ;-)

Mi zostalo troche prania,zwlekalam troche przez tem remont,zeby sie nie zakurzylo,dzis pralka bedzie chodzila na pelnych obrotach ;-) a ja mam nadzieje ze u mnie zacznie sie dziac,juz w sumie nawet odpoczywac po szalonych 17 dniach maja mi sie nie bardzo chce ;-))

Niesforna lubi tę wiadomość

• MonikaS Autorytet

Wysłany: 18 maja 2014, 08:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny,
    spałam dzisiaj jak zabita :) miałam dużo dziwnych snów - od tych, że wypiłam 3 łyki piwa 2% i się upiłam, do tych co po piwnicy łaziło mnóstwo ogromnych czarnych pająków wielkości mojej głowy :) coś ala film przygodowy hehehe

słoneczko świeci - po burzach ani śladu :) zobaczymy jak będzie dalej :) na razie grzeje przez szybę po pleckach :) Piotruś w brzuchu jeszcze na dobre się nie obudził - za to Michał szaleje już na całego po pokoju :) tylko mąż śpi :) nie mogę go dobudzić a ja tak nie lubię, że tutaj słońce, dziecko bawi się a na środku pokoju rozwalone łóżko z mężem w nim śpiącym... zaraz go dobudzę - nie ma innej możliwości :)

Alexast jak tam Twój brzucholek? :) mam nadzieję, że tabletki pomogły...

Życzę wszystkim udanej niedzieli :)

weronikabp, evas lubią tę wiadomość

1usa9vvjq7ibxdkr.png
    74di2n0aqoseb314.png
  • Mucha Autorytet

Wysłany: 18 maja 2014, 08:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry :)
    Ja juz dzisiaj na dzien dobry mialam stresa bo przez jakies 15 minut jak sie obudzilam mala sie nie ruszala...na szczescie tatus z nia pogadal i zaczela sie juz budzic...ufff.

Wczoraj tatus kupil coreczce pierwszego misia przytulanke, taka tylko od niego dla niej i polozyl na brzuszku malej do zabawy, ale to bylo slodkie jak gadal do niej miskowym glosem :)

Milego dnie dziewczynki ;)

Alexast jak Twoj brzuszek?

weronikabp, Evelineq, evas, Limerikowo, Galanea lubią tę wiadomość

iv09g7rf258kfw3a.png
  • AISAK Autorytet

Wysłany: 18 maja 2014, 09:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej babeczki. U mnie przepiekna pogoda, żadnej chmury.
    Od godziny juz nie spis bo nie moge wytrzymac na 1 boku, na drugi nie jestem w stanie ulezec minuty, tak się dziwnie coś mala ułożyła, a na moich ulubionych plecach o spiochaniu moge zapomnieć, bo mala za ciezka, tak mnie uciska strasznie ze brakuje oddechu i słabo mi się robi.

Wczoraj wróciliśmy z m po remoncie od teściów o 23, cały dzień na nogach. Aż mnie pięty bolały chyba od ciężaru. mala szalała do 24, a teraz odsypia sobie, a ja taka glodna ze szooook. Lodówka pusta, nie było czasu na zakupy niedzielnoswietowe zrobić:) swoją drogą i mi serduszko zadrzalo po info o dzisiejszym swiecie:)
    Alexast jak twoje boleści?
    Babeczki czekamy na wieści z porodowej:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 maja 2014, 09:14

relgjw4zpdnh5t68.png

74di3e5e3a0mwqjq.png[/
    [
‹‹ 1004 1005 1006 1007 1008 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Śluz płodny a owulacja i dni płodne - jak prowadzić obserwacje?

Na rynku dostępnych jest wiele pomocy w wyznaczaniu dni płodnych. Większość z nich działa na podobnej zasadzie – rozpoznaje zmianę hormonów w ciele kobiety i na tej podstawie wskazuje dni płodne. Czy wiesz, że jedno z takich „narzędzi” masz już w sobie? Twój śluz płodny, który pojawia się w czasie dni płodnych, czyli przed wystąpieniem owulacji!

CZYTAJ WIĘCEJ

Gdzie rodzić - wybór szpitala do porodu

Poród to wyjątkowa chwila. Wraz ze zbliżającym się terminem porodu, wiele kobiet zastanawia się gdzie rodzić. Warto poświęcić trochę czasu na wybór szpitala, w którym chciałabyś aby przyszło na świat Twoje dziecko. Przeczytaj jak się do tego dobrze przygotować, czym się kierować przy wyborze szpitala i jakie informacje zebrać na temat wybranej placówki.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Wybór dawczyni komórki jajowej – o czym warto pamiętać?

Odkryj kluczowe aspekty wyboru dawczyni komórki jajowej i dowiedz się wszystkiego o procedurze in vitro z wykorzystaniem komórki jajowej dawczyni lub nasienia dawcy. Jak to dokładnie działa? Gdzie i w jaki sposób można znaleźć odpowiednią dawczynię? Rozmawiamy z lek. med. Włodzimierz Sieg z Kliniki INVICTA, który opowiedział nam również o innowacyjnym narzędziu wykorzystującym algorytm machine learning (AI) do doboru fenotypowego pomiędzy biorcami a dawcą komórek. 

CZYTAJ WIĘCEJ