X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MAMUSIE CZERWIEC 2014 !
Odpowiedz

MAMUSIE CZERWIEC 2014 !

Oceń ten wątek:
  • eta Autorytet

Wysłany: 18 maja 2014, 09:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzień doberek! :) wczoraj Was trochę nadgoniłam, ale było już późno i nie miałam siły za wiele pisać :)
    liczyłam na wysyp porodów, że u Pauli już ruszyło. widzialam że leniuta urodziła - GRATULACJE :)

Alexast leki na pewno pomogą, jeszcze trochę wytrwasz, nie martw się bo tak czy inaczej dzidzius jest zdrowy i da sobie radę :)

wczoraj cały dzień prawie na zakupach byliśmy.
    teraz w chalupie bałagan straszny, trzeba coś posprzątać.
    praktycznie wszystko już mam!!:) hipp hipp hurrra!!
    teraz tylko pranie i prasowanie i pakowanie torby!:)

wczoraj na tych zakupach tak się ochodziłam, że plecy to już wysiadały, ale to nie nowość natomiast złapał mnie taki skurcz trochę bolesny w dole brzucha! jednak na prawdę coś tam się już dzieje.. :)

dziś wreszcie ładna pogoda! jeszcze jedziemy poszukać biustonoszów do karmienia i koszul no i tyle :)

buziaki dziewczyny, niech ten dzień będzie udany!!

weronikabp, evas, Limerikowo, Galanea lubią tę wiadomość

4y2jjaw.png
    8h6qm5d.png
  • maggda Autorytet

Wysłany: 18 maja 2014, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry

Ja wczoraj cały dzień spędziłam na gospodarstwie czyli zaliczyliśmy błogie lenistwo :D

Tak piszecie o tych porodach ze mogą się już zacząć ale pewnie każda czeka na dzień matki :) a wtedy to będzie rozpakowywanie na maxa :)

evas lubi tę wiadomość

yuuds65g3xczefvz.png

twfgs7p.png

63nqryl.png[/url]
  • MonikaS Autorytet

Wysłany: 18 maja 2014, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kurcze dziewczyny włączyłam sobie stars tv i od razu humor mi się poprawił :D nei ma to jak stare przeboje :D

1usa9vvjq7ibxdkr.png
    74di2n0aqoseb314.png
  • MagdaO Autorytet

Wysłany: 18 maja 2014, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, w niedzielny poranek meldujemy się w składzie rodzinnym 2+1 + dodatkowo bezczelny pies, który całą noc próbował usilnie dostać się pod kołdrę.

Co do porodu to nie chcę się za bardzo nakręcać, żeby się nie rozczarować gdy się okażę, że się jednak przeterminujemy. W każdym bądź razie to i tak już bliziutko, a dni uciekają przez palce :)

MonikaS, NataliaK, eta, evas, Limerikowo, Galanea lubią tę wiadomość

er3mcwa17arhglng.png
    .png
  • MonikaS Autorytet

Wysłany: 18 maja 2014, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dokładnie - to już bliziutko :)

1usa9vvjq7ibxdkr.png
    74di2n0aqoseb314.png
  • Evelineq Ekspertka

Wysłany: 18 maja 2014, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A u mnie po tym szpitalnym zatrzymywaniu skurczy mam wrażenie że z dnia na dzień zamiast bliżej do porodu, to jest dalej :D
    Wczoraj wzięłam się za porządki po remontach, podłogi nie mogłam ogarnąć, bo ciągle pył i smugi, ale się udało w końcu :D , okna też wypucowane, kręgosłupa nie czułam i nóg, myślałam ze wszystko się zacznie rozkręcać, bo ostatnio do szpitala pojechałam właśnie po całym dniu zakupów, prania i sprzątania, ale nic... czuje się bardo dobrze, nawet noc bez przygód i słońce świeci... życzę Wam miłego dnia i ciepłych promieni słonecznych po tych ulewach :)

MonikaS, weronikabp, evas, Agusia2312, Limerikowo, Galanea lubią tę wiadomość

• MonikaS Autorytet

Wysłany: 18 maja 2014, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u mnie jest genialna pogoda - normalnie lato :) 26 stopni :) oby tak zostało :) zaraz wyciągnę rodzinkę na spacer :)

1usa9vvjq7ibxdkr.png
    74di2n0aqoseb314.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 maja 2014, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry, o 4 mieliśmy mega burzę, mała zaczęła bardzo skakać, chyba się wystraszyła, mój K od razu położył rękę na brzusiu i jakoś zasnęłyśmy, to było mega słodkie, tatuś chronił rodzinkę :))
    Eta - tak mam te pajace 0-3 , wiem ze maja tez rozmiar 0 ale nie było akurat kiedy kupowałam, rzeczywiście są ciut większe od innych marek ale mam takie małe pajace z hm i i z nexta.
    Więc po akcji burzowej pospaliśmy do 10, teraz naleśniki i czekam na słoneczko, żeby iść na spacer :)
    dobrego dnia wszystkim!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 maja 2014, 11:39

evas, NataliaK lubią tę wiadomość

• alexast Autorytet

Wysłany: 18 maja 2014, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w nocy częściej wstałam do ubikacji niż zwykle. Wyobraźcie sobie że nie umiałam się podnieść z łóżka. Wstałam o 10.30. Brzuch nie jest twardy, ale miękki też nie jest. Mimo wszystko biorę to za sukces. Może po dzisiejszych tabsach będzie jeszcze lepiej. Dziękuję za troskę :)
    weronika bardzo się cieszę z tego 36tego tygodnia!!! Musimy jeszcze trochę wytrzymać :)

idę spędzać czas z mężem bo się za nim stęskniłam. Buziaczki dla wszystkich

MonikaS, weronikabp, evas lubią tę wiadomość

5djys65g3oi6ttof.png
    17u9j44jpb186k7u.png
  • evas Autorytet

Wysłany: 18 maja 2014, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nas też obudziła o 4 ta burza. A potem jakoś źle mi się spało, no i wstałam dopiero przed 10. Rano zapowiadał się piękny dzień, a teraz się zachmurzyło.

Miłego dnia Brzuchatki ;)

weronikabp lubi tę wiadomość

9bsp388.png
  • topa42 Autorytet

Wysłany: 18 maja 2014, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alextast super że jest trochę lepiej :-)
    Weronika gratuluję 36 tyg :-)
    A u mnie minął kolejny tydzień jak ja się cieszę :-) jest już 34 :-) jeszcze 2 tyg i mogę rodzić :-)
    Powiem Wam tak dziś noc była fatalna brzuch bolał jak na okres, co godzinę wstawałam do WC, teraz rano jakoś inaczej brzuch boli jakieś skurcze jelit czy co ? Jakoś nieswojo się czuję :-(

zem3i09keg891u11.png
  • evas Autorytet

Wysłany: 18 maja 2014, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula, Martynika, Vikus, Limerikowo meldować się ;) a może któraś w nocy jednak pojechała na porodówkę?

Bankierka też dawno się nie odzywała, no i o Karolinę zaczynam się martwić, ma któraś do niej numer? Może trzeba sms-ka wysłać?

Limerikowo lubi tę wiadomość

9bsp388.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 maja 2014, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Weronika moj maz wczoraj i dzis myslalam ze nas zaglaszcze :D
    I gratulacje,co raz blizej do godziny 0 :P :D

Korzystajac z pogody pralka nie wyrabia na zakretach :D wozek zlozony,stoi sobie i czeka juz na malego :-)

Topa, chcialam sie poinformowac ze przez niecale 1,5 dnia zjadlam 1,5 arbuza :D a co do takich boli jak na miesiaczke to ja mam w zasadzie caly dzien z przerwami, tyle ze ja miesiaczek nie mialam praktycznie bolesnych wiec ten bol tez jest taki znosny,nie budzi mnie ani nie powoduje ze inaczej funkcjonuje, najbardziej doprowadza mnie do szalu to klucie w pochwie,normalnie to takie denerwujace bo jak scisnie to musze stac i czegos sie lapac,tak boli :D najgorzej jak schodze w domu po schodach.

• Paula222 Autorytet

Wysłany: 18 maja 2014, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, no u mnie niestety nic nie ruszyło. Dalej czekamy :P Ale powiem że dziś w nocy pierwszy raz czułam synka tak niziutko... Jakby miał zaraz wyjrzeć mi tam :D Może jednak ta szyjka puści????Oby...

Alexast dobrze że się odezwałaś bo zastanawiałam się co i jak u Cb :)

evas, NataliaK, weronikabp, Galanea, alexast lubią tę wiadomość

17u920mmyeh0q9ke.png17u93e5ek73kbhcz.png[/url]
    n59yj44j0i2qlz9m.png

2 x pozamaciczna :(
    2 x HSG
  • evas Autorytet

Wysłany: 18 maja 2014, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula, ja swojego od dawna już bardzo nisko czuję, a dzisiaj od rana mam wrażenie, że za chwilę wyjdzie. Tak mi gmera przy szyjce, że boje się żeby mi wody nie zaczęły odchodzić.

9bsp388.png
  • topa42 Autorytet

Wysłany: 18 maja 2014, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia też mam takie kłucia - dziwne uczucie.
    Właśnie miałam bolesny skurcz, brzuch napięty i w dole bolało popatrzyłam na zegarek ciekawa jestem czy się powtórzy jak tak jadę na IP.
    Obym do jutra wytrzymała :-) bo wizyta u gina to coś może się dowiem :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 maja 2014, 11:39

zem3i09keg891u11.png
  • Mati1980 Ekspertka

Wysłany: 18 maja 2014, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A we Wrocławiu paskudna pogoda.Nic sie nie chce.

relganli3wx3d6wm.png
  • topa42 Autorytet

Wysłany: 18 maja 2014, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny minęło 20 minut i znów bolący skurcz :-( Eh znów się zaczyna ? Torba spakowana to mały by się pchał ?

zem3i09keg891u11.png
  • Paula222 Autorytet

Wysłany: 18 maja 2014, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Topa kto wie.. Może sprawdź jeszcze raz i wtedy podjedź do szpitala jak się powtórzy...

Evas a myślisz że jak czuje się tak niziutko to szyjka jest krótsza?

17u920mmyeh0q9ke.png17u93e5ek73kbhcz.png[/url]
    n59yj44j0i2qlz9m.png

2 x pozamaciczna :(
    2 x HSG
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 maja 2014, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    topa42 wrote:
    Dziewczyny minęło 20 minut i znów bolący skurcz :-( Eh znów się zaczyna ? Torba spakowana to mały by się pchał ?
    Kurde! Wez lepiej jedz sprawdz bo po tej ostatniej akcji to normalnie az strach :-(

‹‹ 1005 1006 1007 1008 1009 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Badania w ciąży - sprawdź, które warto wykonać

Zastanawiasz się jakie badania czekają cię w ciąży? Czemu służą takie badania i kiedy się je wykonuje? Przeczytaj jakie rodzaje badań i testów czekają przyszłą mamę i dlaczego są one ważne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Mięśniaki macicy - przyczyny, objawy, leczenie

Mięśniaki macicy mogą występować nawet u 3 na 4 kobiety, w dowolnym momencie życia. U kogo jednak występują najczęściej? Czy znane są przyczyny powstawania mięśniaków macicy? Jakie są najczęstsze objawy i co powinno skłonić do wizyty u lekarza?

CZYTAJ WIĘCEJ

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ