X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MAMUSIE CZERWIEC 2014 !
Odpowiedz

MAMUSIE CZERWIEC 2014 !

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 maja 2014, 14:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Galanea wrote:
    Myślałam, że w ciąży nie wolno Reni. Mi lekarka przepisała Alugastrin, ale nic nie pomagał, a wypiłam już całą butelkę :(

Natalia - cytrusy na zgagę?! :P

Naprawde :) kwas na kwas :) na mnie dziala super. Chociaz mi juz zgaga przeszla przez to ze brzuch juz naciska co nawyzej na uda :D:D

MonikaS ja chcialam sprawdzic roznice wlasnie z czystej ciekawosci. Podobno mam wg ginka spuchniete wszystko,jak wciskal w skore palce to sprawdzal stopien opuchlizny cisnienie mam spoko wiec sie nie martwie, ale mam nadzieje ze po porodzie to minie bo ja juz chodze tylko w japonkach... ;-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 maja 2014, 14:33

Galanea, weronikabp, evas, MonikaS lubią tę wiadomość

• Niesforna Autorytet

Wysłany: 18 maja 2014, 14:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agusia2312 wrote:
    Dziewczyny które mają termometr bezdotykowy czy sie jakoś odejmuje ileś stopni po zmierzeniu temperatury ? ja mam microlife nc 150, wiem e Tusia ma nc 100 :)
    Ja mam Techmed i nic nie muszę odejmować. Skalibrowałam go tylko ze zwyklym rtęciowym i pokazuje wszystko idealnie.

km5shdgeq6lxrwmj.png
  • Agusia2312 Autorytet

Wysłany: 18 maja 2014, 14:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niesforna wrote:
    Ja mam Techmed i nic nie muszę odejmować. Skalibrowałam go tylko ze zwyklym rtęciowym i pokazuje wszystko idealnie.
    tzn jak skalibrowałaś ??

w4sqsg18dydmngv7.png[/url]

w4sqskjo7ajwjkso.png[/url]
  • maggda Autorytet

Wysłany: 18 maja 2014, 14:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny może wy mi powiecie czym się rożni lek.med. xxx specjalista I stopnia w dziedzinie ginekologii i położnictwa a lek.med.xxx specjalista w dziedzinie ginekologi i położnictwa

yuuds65g3xczefvz.png

twfgs7p.png

63nqryl.png[/url]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 maja 2014, 15:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiecie co jestem zalamana, moja przyjaciolka urodzila przez cc godzine temu coreczke, w 27 t 4 d :((( to jej 3 ciaza,2 dzieci urodzila sie w 21 i nie przezyli :(( ma niewydolnosc szyjki i nawet szew nie pomogl dluzej podtrzymac ciazy :(( mala Hania ma 800 gram i lezy na oiomie :(( tak sie zdenerwowalam ze nie potrafie sie uspokoic,tak mi ich zal, to zycie czasami jest strasznie niesprawiedliwe ;-(

Limerikowo lubi tę wiadomość

• Galanea Autorytet

Wysłany: 18 maja 2014, 15:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    NataliaK wrote:
    Wiecie co jestem zalamana, moja przyjaciolka urodzila przez cc godzine temu coreczke, w 27 t 4 d :((( to jej 3 ciaza,2 dzieci urodzila sie w 21 i nie przezyli :(( ma niewydolnosc szyjki i nawet szew nie pomogl dluzej podtrzymac ciazy :(( mala Hania ma 800 gram i lezy na oiomie :(( tak sie zdenerwowalam ze nie potrafie sie uspokoic,tak mi ich zal, to zycie czasami jest strasznie niesprawiedliwe ;-(

A wiesz może ile punktów dostała w skali Apgar? Trzymam kciuki za maleństwo, żeby dzielnie walczyło :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 maja 2014, 15:03

uadlpo551f9.png
    txp35oa.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 maja 2014, 15:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Galanea wrote:
    A wiesz może ile punktów dostała w skali Apgar? Trzymam kciuki za maleństwo, żeby dzielnie walczyło :(
    Wlasnie ona jak dzwonila do mnie to przekazala sluchawke mezowi bo nie byla w stanie wydusic slowa z siebie,a lekarze nie powiedzieli im jeszcze ile mala dostala punktow. Najgorsze to ze oni w Trojmiescie,ja w Warszawie ;-( podobno sa w szpitalu w ktorym jest najlepszy oddzial wczesniakow w calym trojmiescie.

• Galanea Autorytet

Wysłany: 18 maja 2014, 15:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W takim razie trzeba być dobrej myśli. Jest wiele przypadków, że ratowali młodsze dzieciaczki. Miejmy nadzieję, że malutka sobie poradzi, no przecież po to są inkubatory.

NataliaK, weronikabp, Limerikowo, MonikaS lubią tę wiadomość

uadlpo551f9.png
    txp35oa.png
  • kambel Autorytet

Wysłany: 18 maja 2014, 15:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny . Więc idę na pierwszy ogień . Usg pokazało ze mała bardzo mało urosła przez 2 tyg waży ok 2 kg .przepływy pepowiny też nie są za dobre więc dziś zaczną wywoływać poród. Trzymajcie kciuki żeby było dobrze

weronikabp, Limerikowo, nutka, Martynika, topa42, Galanea, Kota, maggda, evas, madamama, Tusia84, MonikaS, Duchess, Nalka, alexast, Evelineq, ivv, misia_k1, sunset, Paula222, AISAK, monalisa lubią tę wiadomość

relgio4pk3pt9z4w.png
  • Galanea Autorytet

Wysłany: 18 maja 2014, 15:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kambel wrote:
    Hej dziewczyny . Więc idę na pierwszy ogień . Usg pokazało ze mała bardzo mało urosła przez 2 tyg waży ok 2 kg .przepływy pepowiny też nie są za dobre więc dziś zaczną wywoływać poród. Trzymajcie kciuki żeby było dobrze

O rany kambel :( Zaciskam mocno kciuki!!! Będzie dobrze kochana! Jak będziesz w stanie, to informuj nas co i jak.

uadlpo551f9.png
    txp35oa.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 maja 2014, 15:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kambel wrote:

Kciuki trzymamy razem z Frankiem, wszystko bedzie dobrze!!!:*

• excella Autorytet

Wysłany: 18 maja 2014, 15:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kambel, trzymam mocno kciuki.

A Ty Topa jak.tam ??

Ja dzis kiepsko sie czuje, od rana mnie czyści. Byliśmy.na.zakupach i co chwila latałam do wc. Mam nadzieje ze to przez wczorajszą pizze, a.nie ze moj organizm sie oczyszcza. Bo ja.jeszcze nie gotowa.
    Bolą mnie pachwiny i ogólnie jakos mi tak dziwnie.

Piękna dziś pogoda. W tygodniu ma.byc niby 30 stopni, więc chyba zejde na.zawał z tych upałów.

balonik, Limerikowo, evas lubią tę wiadomość

• Limerikowo Autorytet

Wysłany: 18 maja 2014, 16:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kambel Ty moja urodzinowa Blizniaczko a trzymajcie sie tam mocno i zdrowo!!
    malutka dzidzia, ale bedzie ok na pewno!!

Ja jem Rennie cala ciaze i super na zgage i nic mi/nam nie jest, jak pilam w plynie tez ok, ale Rennie w tabsach super sprawa do torebki na miasto
    oczywscie jem w znaczeniu od natezenia zgagi bo wiadomo nie sa to zadne spozywcze cukiereczki :--))

Galanea, MonikaS lubią tę wiadomość

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 maja 2014, 16:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kambel - trzymam kciuki kochana, dawaj znać!

Natalia za Twoją Przyjaciółkę też i maleństwo.

My posiedzieliśmy na działce, Mąż nazbierał mi naszych konwalii, taki był szczęśliwy ze daje mi nasze własne hehe :)
    W ikei kupiłam materiał którym obity jest mój fotel do karmienia i babcia poszyła prześcieradełka do wózka i kosza Mojżesza oraz pokrowce na przewijak, teraz wszystko ładnie pasuje :)
    Wiecie co ja też się dziwnie dziś czuje, mam sporo skurczy bh i ogólnie jakoś tak dziwnie, może to taki dzień po burzy dziwny.
    Wszystkim życzę poprawy samopoczucia.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 maja 2014, 16:29

Galanea, NataliaK, evas, MonikaS, ivv lubią tę wiadomość

• Limerikowo Autorytet

Wysłany: 18 maja 2014, 16:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Excella to taki ma byc straszny upal?! o rany to ja przy 20 stop teraz juz nie wyrabiam
    noce cale spimy przy otwartych oknach/lufcikach i 14-18 stop jest ok
    przy 30 to ja naprawde sie rozplyne raczej ups

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
  • nutka Autorytet

Wysłany: 18 maja 2014, 16:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej;) Nie próbuję nic nadrabiać.:) Melduję się po weselu, w dwupaku wciąż:P Potańczyliśmy trochę w trójeczkę, ale delikatnie i pomalutku:)

Kambel- powodzenia!

Natalia- pamiętam w modlitwie o malutkiej!
    Dla pocieszenia powiem, że we wrześniu znajoma urodziła w 17 tygodniu i maluszek jest fajnym chłopaczkiem już, nadrobił ładnie;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 maja 2014, 16:23

Galanea, Agusia2312, Limerikowo, NataliaK, MonikaS lubią tę wiadomość

f2w39n73l8deede4.png
    90zm9tq.png
    Jezu ufam Tobie! Jezu Dziękuję Ci!
  • topa42 Autorytet

Wysłany: 18 maja 2014, 16:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kambel trzymam kciuki - daj znać
    Ja dziewczyny czuję się trochę lepiej :-) Przespałam się parę godzin i na razie jest ok. Wczoraj też miałam biegunkę i już się bałam że coś się zaczyna - mam nadzieję że nie !
    Cos czuje że po mału rozpakowują się czerwcówki i teraz to patrzeć jak poleci ;-)

Galanea, Limerikowo, evas, MonikaS lubią tę wiadomość

zem3i09keg891u11.png
  • nutka Autorytet

Wysłany: 18 maja 2014, 16:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jeszcze powiem wam, że wczoraj na weselu miło się zaskoczyłam. Przyszedł do mnie jeden z kelnerów i powiedział: Przepraszam panią. Jakby pani miała ochotę sobie odpocząć, położyć się czy przespać, to tam na górze mamy kilka pokoi i może pani z jednego z nich skorzystać nieodpłatnie".;P Nie skorzystałam, ale było mi miło:)

Agusia2312, Limerikowo, evas, MonikaS, Nalka, ivv lubią tę wiadomość

f2w39n73l8deede4.png
    90zm9tq.png
    Jezu ufam Tobie! Jezu Dziękuję Ci!
  • Martynika Autorytet

Wysłany: 18 maja 2014, 16:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kambel, jestem z Tobą myślami, trzymam mocno kciuki.Będzie dobrze, napisz choć słówko po wszystkim.Maluszek urodzi się drobny, ale na pewno zdrowy, bądźcie dzielni :).

• topa42 Autorytet

Wysłany: 18 maja 2014, 16:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natali trzymam mocno kciuki za córeczke twoich znajomych - niech Bóg sprawi żeby mała była zdrowa ! Musi być dobrze !

NataliaK, Evelineq lubią tę wiadomość

zem3i09keg891u11.png
‹‹ 1007 1008 1009 1010 1011 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

6 składników, które mogą wesprzeć Twoją płodność i zwiększyć szanse na zajście w ciążę!

Dowiedz się, które składniki są ważne i istotne w kontekście płodności. Jakie produkty mogą zwiększać szanse na zajście w ciążę i tym samym przyśpieszać starania o dziecko? Poznaj proste i sprawdzone przepisy na zastosowanie 6 składników wspierających płodność!

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - najczęstsze przyczyny, objawy i leczenie

Suchość pochwy to wstydliwa dolegliwość, która dotyka wielu kobiet. Kiedy się pojawia? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z odpowiednim nawilżeniem pochwy? Czy suchość pochwy można leczyć? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z tarczycą - przyczyny, objawy, wpływ na płodność

Problemy z tarczycą są bardzo częstą przyczyną zaburzeń hormonalnych zarówno u kobiet, jak i u mężczyzn. Jakie są najczęstsze zaburzenia w funkcjonowaniu tarczycy? Jakie są typowe objawy problemów z tarczycą? Jak wygląda diagnostyka? Jak zaburzenia tarczycy mogą wpływać na płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ