MAMUSIE CZERWIEC 2014 !
-
WIADOMOŚĆ
-
Kambel mocno zacisniete kciuki trzymamy z Maja!!!
Natali mojemu znajomemu urodzila sie coreczka w 27 tygodniu i wazyla 700 gram, teraz jest z nia wszystko dobrze (poczatkowo chwilke byla w inkubatorze)...ciesze sie ze coreczka Twojej znajomej jest silna dziewczynaNataliaK, Limerikowo, Galanea lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Kambel trzymam za Was kciuki. Moja mała tez waży 2 kg ale od zawsze wychodzi o dwa tygodnie młodsza na usg i jak do tej pory przepływy ok, więc staram się nie denerwować. Na pewno sobie świetnie poradzisz.
Natalia to świetnie, że Hania taka silna. Jeszcze wszystkich przerośnie.
Miałam dzisiaj okropną noc. Mała tak się rzucała, że myślałam, że szyjka mi puści. Tak nisko to ona jeszcze nie gmerała a do tego tak boleśnie. Teraz jest spokojniejsza, ale to cisza przed burzą zapewne. To nocny marek jest.evas, kambel, MonikaS, NataliaK lubią tę wiadomość
-
weronikabp wrote:Dziewczyny parę razy zakuło mnie tak poniżej pępka około 4/5 cm ale nie w pochwie, boleśnie, ale nie czułam skurczu, macie tak? co to moze byc ?
Może szyjka się skraca? Albo dzidziuś coś uciska.
NataliaK - Znowu miałam mega zgagę i już w akcie desperacji postanowiłam wypróbować Twoją metodę. Napiłam się soku pomarańczowego i... trochę lepiej!NataliaK, weronikabp lubią tę wiadomość
-
Hejka. U mnie lipa chyba rozwija się sytuacja brzuch mocno się spina i czuję skurcz na razie nie regularne i kontroluje zażyłam magnez - jak jeszcze będzie tak przez godzinę zbieramy się do szpitala
Czuję się dokładnie tak jak 4 tyg temu takie same skurcze
- teraz tylko obserwuje czy sa regularne
.
Oczywiście biegunkę mam od wczorajCoś chyba się szykuje - oj czuję to ....
Limerikowo lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyGalanea, bo serio kwas kwasem mozna skutecznie zwalczyc
Topa ja wiem ze Ty juz doswiadczona mama jestes,ale nie wiem na co czekasz,skoro masz tak jak ostatnio,jestes w 34 tcto nie jest 36,37 czy dalej,ze mozma sobie pozwolic na sprawdzenie regularnosci
Czy potrzebujesz kopniaczka na rozped zeby pojechac na IP?
Mucha, evas, Tusia84, weronikabp, ivv, MonikaS, monalisa lubią tę wiadomość
-
Galanea, na zgagę woda z cytryną jest dobra. Pomaga też imbir i migdały. No i Renie.
A mi jak już nic z tych rzeczy nie pomaga (ale to bardzo rzadko) to piję wodę z sodą, pół łyżeczki sody na szklankę wody. Ale to nie jest zalecany sposób.Galanea lubi tę wiadomość
-
Kambel trzymam kciuki żeby wszystko było dobrze!
Topa ja powtórzę po raz kolejny - jechalabym szybko na ip.
Agusia2312 wrote:To musze poszukac czy na moim tak idzie zrobic:)
weronikabp wrote:Niesforna którą położną wybrałaś? nie odpisałaś już na mailaweronikabp lubi tę wiadomość
-
Galanea mnie też od pewnego czasu męczy okropna zgaga szczególnie wieczorami i w nocy.. pisałaś, ze mleko nie pomaga.. ja to piję zimne mleko i szybko się kładę do spania żeby zasnąć nim po chwili znowu zacznie palić mnie zgaga czasem się udaje, a czasem się męczę bo aż mnie ciągnie na wymioty z tego..
Galanea lubi tę wiadomość
-
Tusia84 wrote:Galanea mnie też od pewnego czasu męczy okropna zgaga szczególnie wieczorami i w nocy.. pisałaś, ze mleko nie pomaga.. ja to piję zimne mleko i szybko się kładę do spania żeby zasnąć nim po chwili znowu zacznie palić mnie zgaga czasem się udaje, a czasem się męczę bo aż mnie ciągnie na wymioty z tego..
Ja też tak robiłam, ale od pewnego czasu zgaga mnie wybudza. Wcześniej nie miałam w dzień, a dzisiaj od rana mnie katuje i nic nie pomaga. Już próbowałam czego się da: Mleko, siemię lniane, sok pomarańczowy, woda z cytryną. I dalej
Topa trzymaj się tam, ale jak coś, to nie zastanawiaj się i śmigaj na IP. -
Dziewczyny mnie też męczy zgaga najbardziej na wieczór i w nocy - też piję zimne mleko, czasem to aż mi się tym kwasem odbije
Na razie leżę jest ok - dzięki za wsparcie, mam nadzieję że to tylko mały straszak a nie akcja porodowaGalanea lubi tę wiadomość