X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MAMUSIE CZERWIEC 2014 !
Odpowiedz

MAMUSIE CZERWIEC 2014 !

Oceń ten wątek:
  • Mucha Autorytet

Wysłany: 18 maja 2014, 19:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kambel mocno zacisniete kciuki trzymamy z Maja!!!

Natali mojemu znajomemu urodzila sie coreczka w 27 tygodniu i wazyla 700 gram, teraz jest z nia wszystko dobrze (poczatkowo chwilke byla w inkubatorze)...ciesze sie ze coreczka Twojej znajomej jest silna dziewczyna :)

NataliaK, Limerikowo, Galanea lubią tę wiadomość

iv09g7rf258kfw3a.png
  • MonikaS Autorytet

Wysłany: 18 maja 2014, 19:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kambel to chociaż sama możesz wybrać co małej z ubranek wybrać ;) a resztę odwiezie :) mój tez by przywiózł pół domu hihi

Limerikowo, kambel lubią tę wiadomość

1usa9vvjq7ibxdkr.png
    74di2n0aqoseb314.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 maja 2014, 19:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny parę razy zakuło mnie tak poniżej pępka około 4/5 cm ale nie w pochwie, boleśnie, ale nie czułam skurczu, macie tak? co to moze byc ?

• Nalka Autorytet

Wysłany: 18 maja 2014, 19:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kambel trzymam za Was kciuki. Moja mała tez waży 2 kg ale od zawsze wychodzi o dwa tygodnie młodsza na usg i jak do tej pory przepływy ok, więc staram się nie denerwować. Na pewno sobie świetnie poradzisz. :)

Natalia to świetnie, że Hania taka silna. Jeszcze wszystkich przerośnie. :)

Miałam dzisiaj okropną noc. Mała tak się rzucała, że myślałam, że szyjka mi puści. Tak nisko to ona jeszcze nie gmerała a do tego tak boleśnie. Teraz jest spokojniejsza, ale to cisza przed burzą zapewne. To nocny marek jest.

evas, kambel, MonikaS, NataliaK lubią tę wiadomość

20120810580117.png

26ympwo.png
  • alexast Autorytet

Wysłany: 18 maja 2014, 19:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Weronika może córcia cię w pęcherz uderzyła? Mój czasami tak lubi, albo w pęcherz albo w szyjkę.

kambel trzymam za was kciuki.

weronikabp lubi tę wiadomość

5djys65g3oi6ttof.png
    17u9j44jpb186k7u.png
  • Galanea Autorytet

Wysłany: 18 maja 2014, 19:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    weronikabp wrote:
    Dziewczyny parę razy zakuło mnie tak poniżej pępka około 4/5 cm ale nie w pochwie, boleśnie, ale nie czułam skurczu, macie tak? co to moze byc ?

Może szyjka się skraca? Albo dzidziuś coś uciska.

NataliaK - Znowu miałam mega zgagę i już w akcie desperacji postanowiłam wypróbować Twoją metodę. Napiłam się soku pomarańczowego i... trochę lepiej! :)

NataliaK, weronikabp lubią tę wiadomość

uadlpo551f9.png
    txp35oa.png
  • MonikaS Autorytet

Wysłany: 18 maja 2014, 19:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Galanea bo Natalia ma rację - na kwas kwasem działać. Trzeba próbować a jak nie pomoże to mówię - spróbuj Renniee :) smakuje jak kreda ale działa jak nic :)

Galanea, NataliaK lubią tę wiadomość

1usa9vvjq7ibxdkr.png
    74di2n0aqoseb314.png
  • Karola:) Autorytet

Wysłany: 18 maja 2014, 19:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny na zgagę zjedzcie kilka migdałów, na SR podpowiedzieli i u mnie się sprawdza :)

Galanea, weronikabp lubią tę wiadomość

l22n8u69ve8jfk3u.png
    f2w3sek2le1zbsij.png
  • topa42 Autorytet

Wysłany: 18 maja 2014, 19:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka. U mnie lipa chyba rozwija się sytuacja brzuch mocno się spina i czuję skurcz na razie nie regularne i kontroluje zażyłam magnez - jak jeszcze będzie tak przez godzinę zbieramy się do szpitala :-( Czuję się dokładnie tak jak 4 tyg temu takie same skurcze :-( - teraz tylko obserwuje czy sa regularne :-(.
    Oczywiście biegunkę mam od wczoraj :-( Coś chyba się szykuje - oj czuję to ....

Limerikowo lubi tę wiadomość

zem3i09keg891u11.png
  • evas Autorytet

Wysłany: 18 maja 2014, 19:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Topa a brałaś nospę? Trzymam kciuki, oby to nie był jeszcze poród.

Evelineq lubi tę wiadomość

9bsp388.png
  • Mucha Autorytet

Wysłany: 18 maja 2014, 19:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Topa a moze nie czekaj tylko jedz zanim sie rozkreci na maksa?

Evelineq lubi tę wiadomość

iv09g7rf258kfw3a.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 maja 2014, 19:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Galanea, bo serio kwas kwasem mozna skutecznie zwalczyc :)

Topa ja wiem ze Ty juz doswiadczona mama jestes,ale nie wiem na co czekasz,skoro masz tak jak ostatnio,jestes w 34 tc :( to nie jest 36,37 czy dalej,ze mozma sobie pozwolic na sprawdzenie regularnosci :( Czy potrzebujesz kopniaczka na rozped zeby pojechac na IP?;)

Mucha, evas, Tusia84, weronikabp, ivv, MonikaS, monalisa lubią tę wiadomość

• evas Autorytet

Wysłany: 18 maja 2014, 20:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Galanea, na zgagę woda z cytryną jest dobra. Pomaga też imbir i migdały. No i Renie.

A mi jak już nic z tych rzeczy nie pomaga (ale to bardzo rzadko) to piję wodę z sodą, pół łyżeczki sody na szklankę wody. Ale to nie jest zalecany sposób.

Galanea lubi tę wiadomość

9bsp388.png
  • evas Autorytet

Wysłany: 18 maja 2014, 20:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Topa Ty jednak zmykaj na IP. Może uda się jeszcze zatrzymać. Ode mnie też możesz kopniaka dostać :P

NataliaK, weronikabp, MonikaS lubią tę wiadomość

9bsp388.png
  • Niesforna Autorytet

Wysłany: 18 maja 2014, 20:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kambel trzymam kciuki żeby wszystko było dobrze!

Topa ja powtórzę po raz kolejny - jechalabym szybko na ip.
    Agusia2312 wrote:
    To musze poszukac czy na moim tak idzie zrobic:)
    W moim tak w instrukcji było opisane żeby zrobić.
    weronikabp wrote:
    Niesforna którą położną wybrałaś? nie odpisałaś już na maila ;)
    Narazie żadnej... Bo dopiero 29 maja gin mi powie po usg czy mogę sama rodzić, czy muszę mieć cc. Więc dogadalam się tak, że 29 będę się z nimi kontaktować.

weronikabp lubi tę wiadomość

km5shdgeq6lxrwmj.png
  • topa42 Autorytet

Wysłany: 18 maja 2014, 20:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny wiem, wiem ale tam gdzie pojadę na IP to nie robią KTG na izbie tylko muszą cie przyjąć na oddział. Nie są regularne, ruchy czuje a jutro wizyta więc zobaczymy. Na razie zażyłam magnez, nospę.

zem3i09keg891u11.png
  • Tusia84 Autorytet

Wysłany: 18 maja 2014, 20:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Galanea mnie też od pewnego czasu męczy okropna zgaga szczególnie wieczorami i w nocy.. pisałaś, ze mleko nie pomaga.. ja to piję zimne mleko i szybko się kładę do spania żeby zasnąć nim po chwili znowu zacznie palić mnie zgaga czasem się udaje, a czasem się męczę bo aż mnie ciągnie na wymioty z tego..

ggfxf7q.png
  • Galanea Autorytet

Wysłany: 18 maja 2014, 20:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tusia84 wrote:
    Galanea mnie też od pewnego czasu męczy okropna zgaga szczególnie wieczorami i w nocy.. pisałaś, ze mleko nie pomaga.. ja to piję zimne mleko i szybko się kładę do spania żeby zasnąć nim po chwili znowu zacznie palić mnie zgaga czasem się udaje, a czasem się męczę bo aż mnie ciągnie na wymioty z tego..

Ja też tak robiłam, ale od pewnego czasu zgaga mnie wybudza. Wcześniej nie miałam w dzień, a dzisiaj od rana mnie katuje i nic nie pomaga. Już próbowałam czego się da: Mleko, siemię lniane, sok pomarańczowy, woda z cytryną. I dalej :(

Topa trzymaj się tam, ale jak coś, to nie zastanawiaj się i śmigaj na IP.

uadlpo551f9.png
    txp35oa.png
  • topa42 Autorytet

Wysłany: 18 maja 2014, 20:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny mnie też męczy zgaga najbardziej na wieczór i w nocy - też piję zimne mleko, czasem to aż mi się tym kwasem odbije :-(
    Na razie leżę jest ok - dzięki za wsparcie, mam nadzieję że to tylko mały straszak a nie akcja porodowa :-)

zem3i09keg891u11.png
  • Tusia84 Autorytet

Wysłany: 18 maja 2014, 20:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mi w pozycji leżącej się nasila więc układam poduszki wysoko ale sama nie mam już na zgagę sposobu.. :/ wiem co czujesz..

Galanea, weronikabp, evas lubią tę wiadomość

ggfxf7q.png
‹‹ 1009 1010 1011 1012 1013 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża pozamaciczna - czym jest i jakie są objawy ciąży pozamacicznej?

Ciąża pozamaciczna (ektopowa) zdarza się raz na 90-100 przypadków ciąży. Jest to ciąża, która zamiast w macicy rozwija się poza nią. Objawy ciąży pozamacicznej nie są jednoznaczne. Trudno ją czasem rozpoznać, bo na początku objawy są podobne do ciąży o prawidłowym przebiegu. Na późniejszym etapie pojawia się ból podbrzusza, krwawienie oraz brak prawidłowego przyrostu hormonu hCG. 

CZYTAJ WIĘCEJ

5 rzeczy, które wesprą Twoje starania o dziecko!

Rozpoczynacie starania o dziecko. Wykonujesz kolejne testy ciążowe i… nic. Zastanawiasz się, dlaczego to tyle trwa, skoro „wszyscy” wokół informują o tym, że spodziewają się dziecka. Tak naprawdę wiele starań kończy się sukcesem dopiero po pewnym czasie, a niepłodność dotyczy już blisko 15-20% par. Sprawdź, co możesz zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na szczęśliwe poczęcie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Przyczyny niepowodzenia in vitro - jakie?

Procedura in vitro to niekiedy jedyna szansa dla par bezskutecznie starających się o dziecko i walczących z niepłodnością. Choć skuteczność metody jest wysoka, niestety nie zawsze kończy się sukcesem... Jakie są najczęstsze przyczyny niepowodzeń przy IVF?

CZYTAJ WIĘCEJ