X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MAMUSIE CZERWIEC 2014 !
Odpowiedz

MAMUSIE CZERWIEC 2014 !

Oceń ten wątek:
  • evas Autorytet

Wysłany: 18 maja 2014, 22:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobrze, że niektóre dziewczyny wymieniły się numerami, zawsze to jakiś kontakt jest :D

Galanea lubi tę wiadomość

9bsp388.png
  • MonikaS Autorytet

Wysłany: 18 maja 2014, 22:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no nic dziewczyny,
    mykam spać :)

trzymam kciuki za Kambel :) może jutro już jakieś nowe wieści będą...

Topa a za Ciebie w szczególności kciuki trzymam, żeby ta Twoja dzidzia się nie wygłupiała i jeszcze trochę w brzuszku zechciała posiedzieć :)

pa

evas, Galanea, Limerikowo lubią tę wiadomość

1usa9vvjq7ibxdkr.png
    74di2n0aqoseb314.png
  • evas Autorytet

Wysłany: 18 maja 2014, 23:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wygląda na to, że dziś wszystkie kobietki smacznie śpią i żadnej bezsenności nie mają ;)

9bsp388.png
  • kambel Autorytet

Wysłany: 19 maja 2014, 00:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja z wrażenia spać nie mogę :) melduje sie jeszcze w dwupaku. Niedawno dostałam druga tabl ( podają je co 6h) po pierwszej zero efektów tylko małe skurcze teraz zaczęły plecy boleć i pachwiny więc moze coś ruszy . I mała strasznie sie wypina.
    Na zgage polecam rennie ale u mnie nie na długo pomagał podobno jeszcze biała rzodkiew też dziala .

evas, weronikabp, Tusia84, Duchess, Limerikowo, Nalka, Mucha, ivv, Galanea, monalisa, vikus001 lubią tę wiadomość

relgio4pk3pt9z4w.png
  • evas Autorytet

Wysłany: 19 maja 2014, 00:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kambel cały czas o Tobie myślę, oby do rana było już po wszystkim ;)

No ja dziś zjadłam późno kolację i to sporą, i dlatego ta zgaga. Rennie już brałam, ale tylko trochę złagodziła. Teraz boję się położyć, bo wiem że wtedy się nasili.

No i naszła mnie ochota na lody, mam miętowe z czekoladą w zamrażarce i nie wiem czy uda mi się odeprzeć pokusę. Po nich to chyba będę musiała na siedząco spać :P

9bsp388.png
  • evas Autorytet

Wysłany: 19 maja 2014, 01:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lody zjedzone :P czas do spania :D

9bsp388.png
  • excella Autorytet

Wysłany: 19 maja 2014, 01:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobra godzina na lody. Tez juz jestem bardzo glodna.
    Moj sen się skonczył, synek ma temperature. 39,5. Teraz zbijamy, dałam resztke nurofenu i teraz czekam by móc podać paracetamol. Jak nie zadziała to jedziemy do szpitala. Masakra, tak.z.niczego ta temperatura. Aż mnie głowa rozbolała.

Spokojnej.nocy Dziewczyny.

Limerikowo lubi tę wiadomość

• AISAK Autorytet

Wysłany: 19 maja 2014, 04:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamusie grzecznie spia, a u mnie oczeta jak 5 zł. Mala się wierci, mnie duszności jakieś łapią.
    Gdyby nie to ze męża ząb bolał poszlabym juz sprzątać. Tyle się tego nazbierało . Brat sam urzędował tydzień i wszystko jak sprzątał to po łebkach, a zakamarki, niskie polki, WC to chyba szerokim łukiem omijał. Niecierpie tego. Jak vcos nieposprzatane po mojej myśli to spać nie moge.

Kambel czekamy na wieści i zdjęcie dla Bell Ciotek:)

Oooooo zgaga mnie złapała. Fuj!!!

Limerikowo, evas lubią tę wiadomość

relgjw4zpdnh5t68.png

74di3e5e3a0mwqjq.png[/
    [
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 maja 2014, 06:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jajuz od godziny na nogach... czy organizm ostrzega mnie?:D mamuska nie spij teraz i sie przyzwyczajaj bo tak bedzie codziennie?:D jesli tak, to dziekuje, ale chociaz do porodu moglby dac mi spokoj :> ja sobie pozniej rade dam ;-))
    Wiecie dziewczyny, slyszalam ze jak ma sie potezna zgage w ciazy to heeeeehehehe rodza sie wlochate dzieci :P taki glupi przesad, wiec cieszcie sie ;-))

Zapowiada sie dluuuugi dzien,musze zrobic plan porodu!wyprasowac Frankowe ciuchy i odliczac do usg , ktore mam dzis ;-))

Milego dnia mamusie

weronikabp, Duchess, Limerikowo, evas, Galanea, Evelineq lubią tę wiadomość

• Modelka Autorytet

Wysłany: 19 maja 2014, 06:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hello, nadrabiać będę za chwilę, choć już po pobieżnej lekturze widzę, że powoli zaczynamy się rozpakowywać! WOW!

Ja się na śniadanie objadłam truskawek, a teraz powinnam się wbić w ubranie i zasiąść przed pracowym kompem, bleh...

A jeszcze czeka mnie zakup niani elektronicznej - u nas niestety wchodzi w grę tylko i wyłącznie niania wifi, bo dom ma za grube mury, a do tego jeśli wyjdę do ogrodu, to zwykła niania na 100% nie będzie miała zasięgu... Więc już skombinowaliśmy router, wifi w domu jest, pozostaje jedynie dokupić nianię. Któraś się rozglądała za taką z wifi???

A... i nie wierzę w sny, ale dziś śnił mi się czarny duch (którego przegonił mój mąż) i to, że złamała mi się obrączka... Jak sobie sprawdziłam znaczenie w senniku, to lepiej nie czytać...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 maja 2014, 07:17

evas, Limerikowo lubią tę wiadomość

zem3upjygjyf6uag.png
  • MagdaO Autorytet

Wysłany: 19 maja 2014, 07:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, ja też już od 6 nie śpię, wysłałam męża do poradni, żeby zarejestrował mnie na dzisiaj do gina. Mały od dwóch dni jakoś słabo się rusza, dopiero jak solidnie przycisnę rękę do brzucha, a i tak nie zawsze to skutkuje (pewnie dlatego, że nie ma już miejsca), ale będę spokojniejsza jak lekarz to sprawdzi. Bo odnośnie lęków przed porodowych, to ja sobie wkręcam, że Staś też będzie niepełnosprawny i oczywiście takie słabe ruchy od razu diagnozuję jako niedotlenienie... ach, taka moja fobia :/

Kambel, trzymaj się Kochana, trzymam kciuki za zdrowy poród i zdrowe maleństwo :*

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 maja 2014, 07:14

Galanea, Limerikowo lubią tę wiadomość

er3mcwa17arhglng.png
    .png
  • karolina1990 Autorytet

Wysłany: 19 maja 2014, 07:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja id kilku dni mam okropne bole nog- najgorzej jest w nocy. Bola mnie cale nogi i to do tego stopnia ze nie moge przez to spac, mam wrazenie jakby mialy zaraz peknac. Opuchniete mam tylko stopy. Wyczytalam ze to wynika z nacisku, bardzo niskiego ulozenia dziecka. W drugiej/ kolejnej ciazy dziecko inaczej sie wstawia wiec to moze temu. Ciekawa jestem czy sie moje rozwarcie cos powiekszylo

Limerikowo lubi tę wiadomość

• topa42 Autorytet

Wysłany: 19 maja 2014, 07:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka u mnie noc nie przespana :-( druga z rzędu. Córka wczoraj cały dzień narzekała na brzuch a w nocy miała temperaturę. Zbiłam jej gorączkę a teraz odsypia. U mnie na razie ok wczoraj po magnezie przeszło - dziś wizyta to zobaczę co i jak. Boje się że lekarz połozy mnie do szpitala. Brzuch zrobił się jakby aktywniejszy co jakiś czas twardnieje, czuję jakiś ucisk zobaczymy co gin na to powie.
    Miłego dnia ja spróbuje się coś przespać.

Limerikowo, evas, Galanea lubią tę wiadomość

zem3i09keg891u11.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 maja 2014, 07:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciekawe jak tam Kambel..

Excella - zdrówka dla dziecka, mam nadzieję, że wszystko już dobrze.

Ja powoli się zbieram zawieźć siuśki i dziś mam planowe USG.

Dobrego dnia wszystkim, udanych wizyt i USG, samych dobrych wieści :)

U mnie kłucia już przeszły, uff.

evas, Limerikowo, Galanea lubią tę wiadomość

• maggda Autorytet

Wysłany: 19 maja 2014, 08:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja właśnie zostałam obudzona przed remont w mieszkaniu obok :/

Topa ciesze się ze ci przeszło :D

a co tam u Kambel? ciekawe czy już się rozpakowała?

yuuds65g3xczefvz.png

twfgs7p.png

63nqryl.png[/url]
  • Limerikowo Autorytet

Wysłany: 19 maja 2014, 09:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej hej Kobitki
    ja dzis tez myslami z nasza Kambel jestem by ok jej poszlo i dzidzia byla zdrowa
    spalam jak susul i jeszcze bym pewnie pospala gdyby nie trzeba bylo sie zbierac na ktg na 10.30
    zgodnie z nasza new taktyka z mezem nie zamierzamy juz na ktg biegac 2x lub co dzien, bo co to zmieni?
    mala jak sie ruszala tak sie i rusza na żółwika/slimaczka i tyle
    raczej ruchow nie zmieni na koncowke juz sama, na boku na ok aktywnosc po prostu a na moich plecach widocznie jej nie pasuje
    a my tam ze stresu z tego powodu nie zamierzamy osiwiec przeciez z mezem
    juz kazdej nocy snia mi sie sp czlonkowie rodziny, wiadomo stres, plus dzisiaj jeszcze ze na sale porodowa mnie przyjeli, ale w tym snie byla,m spokojna i nic mnie nie bolalo
    po polnocy cos mnie brzuchol cmil chyba kolo pol godz i albo sie czegos objadlam albo jakies pierwsze jaskolki...
    z dobrych newsow to wysoka fala powodziowa na szczescie ominela Pl choc i tak narobila powodz szkod i pozalewalo ludzi niestety :--((

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 maja 2014, 09:07

MonikaS, evas, Galanea lubią tę wiadomość

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
  • Nalka Autorytet

Wysłany: 19 maja 2014, 09:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kambel daj znać jak sytuacja się rozwiązała. Czekamy z niecierpliwością.

Za wszystkie wizytujące dziewczyny trzymam mocno kciuki!

Ominęła mnie wieczorna/nocna zgaga. :)

evas, Galanea, Evelineq, Limerikowo lubią tę wiadomość

20120810580117.png

26ympwo.png
  • MonikaS Autorytet

Wysłany: 19 maja 2014, 09:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny,
    za oknem słoneczko. Mały w brzuchu szaleje po śniadaniu :) ja dopiero jakieś 15 min temu wstałam a mój Misiek jeszcze wyleguje się - wwołał mnie już, ale jeszcze nie wstał :) muszę iść go postawić na nogi :) zjemy śniadanie i na spacer pójdziemy :) może do parku go zabrać? sama nie wiem :)
    Ciekawe jak tam Kambel? Mam nadzieję, że długo czekać nie będzie musiała na ten ważny moment i że sprawnie jej to pójdzie :) a może już tuli maluszka?
    Topa jak trzeba do szpitala to trzeba - lekarz będzie wiedział co dla Ciebie lepsze :)
    Limerikowo będę czekała na wieści z KTG ale myślę, że już będzie ok na boku :) a na plecach widocznie jej nie pasuje i tyle :)
    U mnie chyba brzuch troszkę zaczął opadać ale wiecie co? Jakoś ja nie potraię tego zaobserwować jak należy - chyba temu, że się zbytnio nie przyglądałam nigdy jak wysoko się znajduje. Trochę lżej oddychać.

Excella jejuś biedny ten Twój dzieciak - tyle choruje... ucałuj go mocno - mam nadzieję, że już jest zdecydowanie lepiej niż w nocy i że nie musieliście jechać na pogotowie... biedactwo. No tak mi szkoda takich maluszków jak leżą biedne z taką wysoką gorączką :( ucałuj go i wytul za cały świat :) <3

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 maja 2014, 09:20

evas, Limerikowo lubią tę wiadomość

1usa9vvjq7ibxdkr.png
    74di2n0aqoseb314.png
  • topa42 Autorytet

Wysłany: 19 maja 2014, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kambel dawaj znać co i jak - trzymam mocno kciuki <3

zem3i09keg891u11.png
  • Mucha Autorytet

Wysłany: 19 maja 2014, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc dziewczynki ja tez dzisiaj od rana na nogach, zanioslam probki do badan i pobrali mi krew...dzisiaj nie moglam spac bo Ciagle jakies glupoty mi sie snily i sie budzilam.

Powodzenia na wizytach!

evas, Galanea lubią tę wiadomość

iv09g7rf258kfw3a.png
‹‹ 1011 1012 1013 1014 1015 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Śluz płodny a owulacja i dni płodne - jak prowadzić obserwacje?

Na rynku dostępnych jest wiele pomocy w wyznaczaniu dni płodnych. Większość z nich działa na podobnej zasadzie – rozpoznaje zmianę hormonów w ciele kobiety i na tej podstawie wskazuje dni płodne. Czy wiesz, że jedno z takich „narzędzi” masz już w sobie? Twój śluz płodny, który pojawia się w czasie dni płodnych, czyli przed wystąpieniem owulacji!

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - objawy, rodzaje i najczęstsze przyczyny poronienia

Poronienie to przedwczesne zakończenie ciąży, która trwała krócej niż 22 tygodnie. Poronieniem samoistnym kończy się około 10-15% ciąż, przy czym około połowa kończy się jeszcze przed implantacją zarodka w macicy, czyli przed 8 tygodniem. Dowiedz się jakie są przyczyny poronienia, objawy i diagnostyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ