MAMUSIE CZERWIEC 2014 !
-
WIADOMOŚĆ
-
no nic dziewczyny,
mykam spać
trzymam kciuki za Kambelmoże jutro już jakieś nowe wieści będą...
Topa a za Ciebie w szczególności kciuki trzymam, żeby ta Twoja dzidzia się nie wygłupiała i jeszcze trochę w brzuszku zechciała posiedzieć
paevas, Galanea, Limerikowo lubią tę wiadomość
-
Ja z wrażenia spać nie mogę
melduje sie jeszcze w dwupaku. Niedawno dostałam druga tabl ( podają je co 6h) po pierwszej zero efektów tylko małe skurcze teraz zaczęły plecy boleć i pachwiny więc moze coś ruszy . I mała strasznie sie wypina.
Na zgage polecam rennie ale u mnie nie na długo pomagał podobno jeszcze biała rzodkiew też dziala .evas, weronikabp, Tusia84, Duchess, Limerikowo, Nalka, Mucha, ivv, Galanea, monalisa, vikus001 lubią tę wiadomość
-
Kambel cały czas o Tobie myślę, oby do rana było już po wszystkim
No ja dziś zjadłam późno kolację i to sporą, i dlatego ta zgaga. Rennie już brałam, ale tylko trochę złagodziła. Teraz boję się położyć, bo wiem że wtedy się nasili.
No i naszła mnie ochota na lody, mam miętowe z czekoladą w zamrażarce i nie wiem czy uda mi się odeprzeć pokusę. Po nich to chyba będę musiała na siedząco spać -
Dobra godzina na lody. Tez juz jestem bardzo glodna.
Moj sen się skonczył, synek ma temperature. 39,5. Teraz zbijamy, dałam resztke nurofenu i teraz czekam by móc podać paracetamol. Jak nie zadziała to jedziemy do szpitala. Masakra, tak.z.niczego ta temperatura. Aż mnie głowa rozbolała.
Spokojnej.nocy Dziewczyny.Limerikowo lubi tę wiadomość
-
Mamusie grzecznie spia, a u mnie oczeta jak 5 zł. Mala się wierci, mnie duszności jakieś łapią.
Gdyby nie to ze męża ząb bolał poszlabym juz sprzątać. Tyle się tego nazbierało . Brat sam urzędował tydzień i wszystko jak sprzątał to po łebkach, a zakamarki, niskie polki, WC to chyba szerokim łukiem omijał. Niecierpie tego. Jak vcos nieposprzatane po mojej myśli to spać nie moge.
Kambel czekamy na wieści i zdjęcie dla Bell Ciotek:)
Oooooo zgaga mnie złapała. Fuj!!!Limerikowo, evas lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyJajuz od godziny na nogach... czy organizm ostrzega mnie?
mamuska nie spij teraz i sie przyzwyczajaj bo tak bedzie codziennie?
jesli tak, to dziekuje, ale chociaz do porodu moglby dac mi spokoj :> ja sobie pozniej rade dam
)
Wiecie dziewczyny, slyszalam ze jak ma sie potezna zgage w ciazy to heeeeehehehe rodza sie wlochate dziecitaki glupi przesad, wiec cieszcie sie
)
Zapowiada sie dluuuugi dzien,musze zrobic plan porodu!wyprasowac Frankowe ciuchy i odliczac do usg , ktore mam dzis)
Milego dnia mamusieweronikabp, Duchess, Limerikowo, evas, Galanea, Evelineq lubią tę wiadomość
-
Hello, nadrabiać będę za chwilę, choć już po pobieżnej lekturze widzę, że powoli zaczynamy się rozpakowywać! WOW!
Ja się na śniadanie objadłam truskawek, a teraz powinnam się wbić w ubranie i zasiąść przed pracowym kompem, bleh...
A jeszcze czeka mnie zakup niani elektronicznej - u nas niestety wchodzi w grę tylko i wyłącznie niania wifi, bo dom ma za grube mury, a do tego jeśli wyjdę do ogrodu, to zwykła niania na 100% nie będzie miała zasięgu... Więc już skombinowaliśmy router, wifi w domu jest, pozostaje jedynie dokupić nianię. Któraś się rozglądała za taką z wifi???
A... i nie wierzę w sny, ale dziś śnił mi się czarny duch (którego przegonił mój mąż) i to, że złamała mi się obrączka... Jak sobie sprawdziłam znaczenie w senniku, to lepiej nie czytać...Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 maja 2014, 07:17
evas, Limerikowo lubią tę wiadomość
-
Hej, ja też już od 6 nie śpię, wysłałam męża do poradni, żeby zarejestrował mnie na dzisiaj do gina. Mały od dwóch dni jakoś słabo się rusza, dopiero jak solidnie przycisnę rękę do brzucha, a i tak nie zawsze to skutkuje (pewnie dlatego, że nie ma już miejsca), ale będę spokojniejsza jak lekarz to sprawdzi. Bo odnośnie lęków przed porodowych, to ja sobie wkręcam, że Staś też będzie niepełnosprawny i oczywiście takie słabe ruchy od razu diagnozuję jako niedotlenienie... ach, taka moja fobia
Kambel, trzymaj się Kochana, trzymam kciuki za zdrowy poród i zdrowe maleństwo :*Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 maja 2014, 07:14
Galanea, Limerikowo lubią tę wiadomość
-
Ja id kilku dni mam okropne bole nog- najgorzej jest w nocy. Bola mnie cale nogi i to do tego stopnia ze nie moge przez to spac, mam wrazenie jakby mialy zaraz peknac. Opuchniete mam tylko stopy. Wyczytalam ze to wynika z nacisku, bardzo niskiego ulozenia dziecka. W drugiej/ kolejnej ciazy dziecko inaczej sie wstawia wiec to moze temu. Ciekawa jestem czy sie moje rozwarcie cos powiekszylo
Limerikowo lubi tę wiadomość
-
Hejka u mnie noc nie przespana
druga z rzędu. Córka wczoraj cały dzień narzekała na brzuch a w nocy miała temperaturę. Zbiłam jej gorączkę a teraz odsypia. U mnie na razie ok wczoraj po magnezie przeszło - dziś wizyta to zobaczę co i jak. Boje się że lekarz połozy mnie do szpitala. Brzuch zrobił się jakby aktywniejszy co jakiś czas twardnieje, czuję jakiś ucisk zobaczymy co gin na to powie.
Miłego dnia ja spróbuje się coś przespać.Limerikowo, evas, Galanea lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyCiekawe jak tam Kambel..
Excella - zdrówka dla dziecka, mam nadzieję, że wszystko już dobrze.
Ja powoli się zbieram zawieźć siuśki i dziś mam planowe USG.
Dobrego dnia wszystkim, udanych wizyt i USG, samych dobrych wieści
U mnie kłucia już przeszły, uff.
evas, Limerikowo, Galanea lubią tę wiadomość
-
hej hej Kobitki
ja dzis tez myslami z nasza Kambel jestem by ok jej poszlo i dzidzia byla zdrowa
spalam jak susul i jeszcze bym pewnie pospala gdyby nie trzeba bylo sie zbierac na ktg na 10.30
zgodnie z nasza new taktyka z mezem nie zamierzamy juz na ktg biegac 2x lub co dzien, bo co to zmieni?
mala jak sie ruszala tak sie i rusza na żółwika/slimaczka i tyle
raczej ruchow nie zmieni na koncowke juz sama, na boku na ok aktywnosc po prostu a na moich plecach widocznie jej nie pasuje
a my tam ze stresu z tego powodu nie zamierzamy osiwiec przeciez z mezem
juz kazdej nocy snia mi sie sp czlonkowie rodziny, wiadomo stres, plus dzisiaj jeszcze ze na sale porodowa mnie przyjeli, ale w tym snie byla,m spokojna i nic mnie nie bolalo
po polnocy cos mnie brzuchol cmil chyba kolo pol godz i albo sie czegos objadlam albo jakies pierwsze jaskolki...
z dobrych newsow to wysoka fala powodziowa na szczescie ominela Pl choc i tak narobila powodz szkod i pozalewalo ludzi niestety :--((Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 maja 2014, 09:07
MonikaS, evas, Galanea lubią tę wiadomość
-
Cześć dziewczyny,
za oknem słoneczko. Mały w brzuchu szaleje po śniadaniuja dopiero jakieś 15 min temu wstałam a mój Misiek jeszcze wyleguje się - wwołał mnie już, ale jeszcze nie wstał
muszę iść go postawić na nogi
zjemy śniadanie i na spacer pójdziemy
może do parku go zabrać? sama nie wiem
Ciekawe jak tam Kambel? Mam nadzieję, że długo czekać nie będzie musiała na ten ważny moment i że sprawnie jej to pójdziea może już tuli maluszka?
Topa jak trzeba do szpitala to trzeba - lekarz będzie wiedział co dla Ciebie lepsze
Limerikowo będę czekała na wieści z KTG ale myślę, że już będzie ok na bokua na plecach widocznie jej nie pasuje i tyle
U mnie chyba brzuch troszkę zaczął opadać ale wiecie co? Jakoś ja nie potraię tego zaobserwować jak należy - chyba temu, że się zbytnio nie przyglądałam nigdy jak wysoko się znajduje. Trochę lżej oddychać.
Excella jejuś biedny ten Twój dzieciak - tyle choruje... ucałuj go mocno - mam nadzieję, że już jest zdecydowanie lepiej niż w nocy i że nie musieliście jechać na pogotowie... biedactwo. No tak mi szkoda takich maluszków jak leżą biedne z taką wysoką gorączkąucałuj go i wytul za cały świat
Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 maja 2014, 09:20
evas, Limerikowo lubią tę wiadomość