X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MAMUSIE CZERWIEC 2014 !
Odpowiedz

MAMUSIE CZERWIEC 2014 !

Oceń ten wątek:
  • MonikaS Autorytet

Wysłany: 19 maja 2014, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dla zainteresowanych u Sunset wszystko ok :) trochę zajęta jest ostatnimi czasy i temu mniej się pokazuje :)

evas, Mucha, excella, Galanea, NataliaK, Duchess, Limerikowo lubią tę wiadomość

1usa9vvjq7ibxdkr.png
    74di2n0aqoseb314.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 maja 2014, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie też mała mniej się rusza i to dużo. Jeśli tak będzie do południa, to chyba się wybiorę na ktg. Zawsze była taka bardzo ruchliwa, a od wczoraj to jak ją bardzo zaczepię, to odkopnie.

Miłego dnia dziewczyny i powodzenia na wizytach.

MagdaO, evas, Evelineq lubią tę wiadomość

• excella Autorytet

Wysłany: 19 maja 2014, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas bez zmian. W nocy troche temp spadła i nie jechalismy na pohotowie. Ja rano bylam na badaniach krwi i gbs a teraz czekamy w przychodni z mlodym. Bo cholerna temperatura skacze, nie mam pojecia od czego. Mam nadzieje ze moj mąż bedzie mogl.wziąc wolne bo nie dam sobie rady z chorowitkiem.

Powodzenia.na.wizytach :)

MonikaS lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 maja 2014, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mi dzis odeszło troche czopa :-) zgadzaloby sie, wczoraj kłucie w szyjce, skracanie a dzis troche czopa ;-) no ciekawe kiedy Polunia zechce wyjść, od niedzieli moze sie ewakuować ;-)

NataliaK, Galanea, evas, Duchess, Limerikowo lubią tę wiadomość

• alexast Autorytet

Wysłany: 19 maja 2014, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja leżę jeszcze w łóżku. Totalnie nie chce mi się wstawać.
    ciekawe co u kambel.
    muszę przegonić lenia i wstać doprowadzić się do porządku.

5djys65g3oi6ttof.png
    17u9j44jpb186k7u.png
  • Galanea Autorytet

Wysłany: 19 maja 2014, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry dziewczyny. Za mną kolejna nieprzespana noc. Po prostu horror zgagowy, takiej zgagi w życiu jeszcze nie miałam, co 5 minut siadałam, wstawałam, ciężko mi się oddychało. Dzisiaj już zaopatrzyłam się w Rennie i świeży imbir.
    Byłam też na morfologii i zawieźć mocz, ciekawe co wyjdzie.

Trzymam mocno kciuki za kambel i cały czas zastanawiam się co u niej.

Ps. Zaczynam dziś 9-ty miesiąc :)

Powodzenia na wszystkich wizytach, ja mam jutro.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 maja 2014, 10:36

NataliaK, weronikabp, evas, alexast, Limerikowo, czekajajaca lubią tę wiadomość

uadlpo551f9.png
    txp35oa.png
  • Martynika Autorytet

Wysłany: 19 maja 2014, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mi znowu firma K-EX podnosi ciśnienie...

Dostałam dziś informację, że moja reklamacja dot. zbitego telewizora została odrzucona. Nie mam już siły, ale będę z nimi walczyć do końca.

Powód odrzucenia reklamacji? Informacja w protokole, że opakowanie nie było naruszone. A na tę wersję namówił mnie kierownik kurierów, przekonując, że pozwoli szybko i pozytywnie załatwić sprawę.

Zadzwoniłam do niego, powiedziałam, że chcę wrócić do pierwotnej wersji protokołu, gdzie była zawarta informacja o uszkodzonym pudle oraz załączam do tego nagranie z monitoringu. Powiedział, że zadzwoni do koordynatora reklamacji, wyjaśni sprawę i skontaktuje się ze mną po południu, ale nie dam się już namówić na żadne "ich wersje".

Mało tego, mam zamiar nasmarować odwołanie, w którym opiszę, że zostałam zmanipulowana przez kierownika kurierów (na szczęście mam kopię pierwszego protokołu + wymianę smsów, gdzie piszę o nagraniu z monitoringu, a on każe mi się trzymać ustalonej wersji). No i nagram naszą dzisiejszą popołudniową rozmowę.
    Jak widać trzeba mieć w nosie grzeczności i zapewnienia, a robić to, co nam intuicja podpowiada. Nie przepuszczę im tego tysiaka za telewizor, nie ma mowy. Kiedy odwołania nie poskutkują uderzę do rzecznika praw konsumentów, choćbym miała tę sprawę załatwiać do Świąt Bożego Narodzenia.

Szkoda tylko, że ja i Artur na tym cierpimy, ciśnienie mi skoczyło do 151/98, usiłuję się jakoś wyciszyć.

Modelka, Limerikowo lubią tę wiadomość

• Kota Autorytet

Wysłany: 19 maja 2014, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc dziewczyny tak was czytam i kazda ma jakies niedogodnosci na tym etapie ciazy. A ja nie mam zgagi, nie puchne, spie cala noc bez chodzenia do lazienki i ogolnie czuje sie super. W Sobote nawet zaliczylam impreze do 3 rano :) Mam nadzieje, ze to nie jest znak, ze przenosze ciaze :/ Jedyne co mi dokucza to twardnienie brzucha i skurcze, ale juz sie do tego przyzwyczailam.

Dzisiaj jade do pracy zawiezc L4 a potem do parku z psem skorzystac troszke ze slonca po tylu dniach deszczu.

evas, alexast, Limerikowo, czekajajaca lubią tę wiadomość

syy2cwa1kqnjs0p4.png
  • Modelka Autorytet

Wysłany: 19 maja 2014, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kota - nie wszystkie :) Ja na przykład ciągle w miarę okej, jeśli tylko nie spędzam paru godzin przed kompem (jak dziś od samego rana...) bo wtedy plecy wysiadają ;)

I też jedyne, co mi "dokucza" to twardnienie brzucha i te bezbolesne skurcze. Chociaż powoli zaczynam czuć coś innego w dole brzucha.

I jak tam u Was z masażem krocza? Ja dzielnie masuję co dwa/trzy dni, choć do przyjemnych to nie należy. Ale wolę to, niż moje schizy n/t tego, że mnie natną, albo pęknę...

evas, Limerikowo lubią tę wiadomość

zem3upjygjyf6uag.png
  • topa42 Autorytet

Wysłany: 19 maja 2014, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Weronika to może zaczynać się coś dziać jak czop odchodzi :-) Teraz się obserwuj :-)
    Martynika tą firma mają mi przywieźć łóżeczko juz mówiłam mężowi żeby pudło dobrze oglądnął. Bardzo mi przykro że masz takie problemy z ta firmą. człowiek nie potzrbnie sie denerwuje. Mnie ostatnio inpost podniósł cisnienie bo nie dostarczali mi listów z sądu - napisali adres nie znany i teraz mam duże problemy żeby to odkręcić. A szkoda mówić.

Limerikowo lubi tę wiadomość

zem3i09keg891u11.png
  • Galanea Autorytet

Wysłany: 19 maja 2014, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    weronikabp wrote:
    A mi dzis odeszło troche czopa :-) zgadzaloby sie, wczoraj kłucie w szyjce, skracanie a dzis troche czopa ;-) no ciekawe kiedy Polunia zechce wyjść, od niedzieli moze sie ewakuować ;-)

Jak zaobserwowałaś ten śluz? Był bezbarwny?
    Śledzę zawsze Twoje objawy, bo jesteśmy praktycznie na tym samym etapie ciąży ;) Mi chyba brzuch opadł trochę.

Ja nie robię masażu krocza, prawdę powiedziawszy zapomniałam o tym, a słyszałam też opinie, że niepotrzebnie nadmiernie się rozciąga, a później dłużej wraca do poprzedniego stanu. No ale nie wiem ile w tym prawdy. Też się strasznie boję nacinania :(

weronikabp, Limerikowo lubią tę wiadomość

uadlpo551f9.png
    txp35oa.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 maja 2014, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Modelka ja nie robie masazu. Po tym jak mi wylazly rozstepy zwatpilam w jakiekolwiek sposoby unikania pewnych rzeczy ktore sa losowe i niezalezne od nas ;-)

Skonczony 38 tc, leci 39 tc a ja nie czuje jakbym miala niebawem rodzic :P procz opuchlizny,nic nie widze nic nie slysze nic nie czujeeeeeeee ;-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 maja 2014, 10:57

Galanea, alexast, evas, Modelka, Evelineq, weronikabp, Limerikowo, czekajajaca lubią tę wiadomość

• MonikaS Autorytet

Wysłany: 19 maja 2014, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja to strasznie cierpię z tymi spuchniętymi dłońmi - masakra jakaś - palców do końca zgiąć nie mogę. ogólnie to nie czuję się teraz jakbym rodzić już miała...

jadę do parku z małym :)
    miłego dnia :)

1usa9vvjq7ibxdkr.png
    74di2n0aqoseb314.png
  • Niesforna Autorytet

Wysłany: 19 maja 2014, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :-)
    Ja dziś znowu cała noc chodziłam do wc. Na szczęście później szybko zasypiałam, ale wtedy snily mi się jakieś totalne głupoty :/
    Kambel trzymam kciuki i daj znać co u Ciebie - mam nadzieję, że już tulisz swoje maleństwo :-)
    Powodzenia wszystkim ma dzisiejszych wizytach.
    Ja swoją mam w piątek, a usg dopiero 29...

Co do masażu krocza to ja nie robię. Lekarz mi odradzil że względu na pessar i zwiększone ryzyko jakiejś infekcji. A rozmawiałam też na ten temat z położną i powiedziała że wiele to nie daje.
    Też cholernie boję się tego nacinania (chyba najbardziej z całego porodu :|), ale mam nadzieję że jakoś to będzie...

Dziś w końcu ładna pogoda, miłego dnia wszystkim!

evas, Limerikowo lubią tę wiadomość

km5shdgeq6lxrwmj.png
  • monalisa Autorytet

Wysłany: 19 maja 2014, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam
    Wiec mala ma ok 2650g. Przepływy w porządku Afi 13.7 :) kamien z serca. Skurcze mam nieregularne, macica niespokojna ale to normalne na tym etapie ciąży powiedziała pani profesor :)
    DZIŚ IDZIEMY DO DOMU ALE SIE CIESZE :)

Niesforna, Galanea, NataliaK, Mucha, evas, Martynika, alexast, weronikabp, balonik, Nalka, Duchess, Limerikowo, AISAK, MonikaS, czekajajaca lubią tę wiadomość

bontbhr.png
  • evas Autorytet

Wysłany: 19 maja 2014, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczynki.

Ja dzisiaj ledwo żywa jestem :( Położyłam się przed 2, a o 5 obudziła mnie potworna migrena. Już kilka lat nie miałam takiego bólu głowy. Do 6 się męczyłam, a potem wzięłam Apap. Udało mi się jeszcze zasnąć. Głowa jeszcze boli, ale jest już lepiej. Za godzinkę wezmę drugi Apap, to może całkowicie ustąpi.

Miłego dnia ;)

Kambel odezwij się kochana ;)

Limerikowo, MonikaS lubią tę wiadomość

9bsp388.png
  • monalisa Autorytet

Wysłany: 19 maja 2014, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A na zgage to dziewczyny najlepsza to soda tak niecałe pół łyżeczki na czubku wymieszane w malej ilość wody. Mówię wam rewelacja, patent sprzedała mi kiedyś mama i pielegniarka jak bylam w 25tc w szpitalu przypomniała

evas lubi tę wiadomość

bontbhr.png
  • evas Autorytet

Wysłany: 19 maja 2014, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monalisa wrote:
    A na zgage to dziewczyny najlepsza to soda tak niecałe pół łyżeczki na czubku wymieszane w malej ilość wody. Mówię wam rewelacja, patent sprzedała mi kiedyś mama i pielegniarka jak bylam w 25tc w szpitalu przypomniała
    Mi też soda najlepiej pomaga, ale moja pani doktor nie zaleca. No i gdzieś czytałam, że po sodzie można puchnąc, bo zatrzymuje wodę w organizmie. Ale jak już nic nie pomaga to piję.

monalisa lubi tę wiadomość

9bsp388.png
  • Martynika Autorytet

Wysłany: 19 maja 2014, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monalisa, strasznie się cieszę, tyle się nadenerwowałaś :). Wracaj do domku, odpoczywaj, relaksuj się i wróć w terminie, żeby urodzić pięknego, zdrowego bobasa :).

evas, monalisa, Mucha, Galanea lubią tę wiadomość

• topa42 Autorytet

Wysłany: 19 maja 2014, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monalista super że idziesz do domu :-)
    Co do puchnięcia mi lekarz powiedział, że jest to często winą potasu - też strasznie puchłam i nogi miałam jak świnka. Miałam słaby potas bo ok 3 a norma jest od 4 - teraz zażywam potas w tabletkach i nie wiem co to opuchlizna jest o niebo lepiej.

evas, monalisa, Limerikowo lubią tę wiadomość

zem3i09keg891u11.png
‹‹ 1012 1013 1014 1015 1016 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

4 składniki diety wspierające owulację!

Problemy z owulacją są bardzo częstą przyczyną trudności z zajściem w ciążę. Dowiedz się, jak za pomocą diety możesz wesprzeć jajeczkowanie! Poznaj, które składniki diety mogą pozytywnie wpływać na owulację, a które mogą przyczyniać się do niepłodności owulacyjnej. Poznaj propozycje propłodnościowych posiłków od Ani i Zosi z Akademii Płodności! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zrozumieć swoje ciało w każdym momencie cyklu menstruacyjnego. Poznaj nieoczywiste objawy przed okresem!

Większość kobiet doświadcza różnego rodzaju objawów fizycznych i emocjonalnych podczas ostatniej fazy cyklu menstruacyjnego. Warto wiedzieć, że nie tylko nietypowe bóle głowy, uczucie zmęczenia czy wzmożona podatność na infekcje mogą mieć związek z zespołem napięcia przedmiesiączkowego.

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy niezbędne podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia

Organizm podczas ciąży ma wyjątkowe potrzeby na składniki odżywcze, witaminy i minerały. Które są szczególnie istotne? Czego nie może zabraknąć w diecie przyszłej mamy? Jakie witaminy warto zażywać podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia? 

CZYTAJ WIĘCEJ