X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MAMUSIE CZERWIEC 2014 !
Odpowiedz

MAMUSIE CZERWIEC 2014 !

Oceń ten wątek:
  • kambel Autorytet

Wysłany: 19 maja 2014, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny za doping :) niestety jeszcze sie pomecze . Zasnelam dopiero koło 6 a o 7 30 już wstalam . Przez te skurcze mała bardzo słabo czuje . Na szczęście już tabl nie będą mnie faszerowac bo jest już rozwarcie ale nie wiem na ile przez ten ból jak lekarz wcisnął rękę nawet nie docierało do mnie co mówi . Teraz czekam na przebicie wód i niby po tym ok 2 h i ma sie rozkręcić. Ale kiedy to będzie to nie wiadomo bo porodowka bardzo zajęta. A bóle jak na razie do wytrzymania więc nie jest źle .

alexast, evas, weronikabp, ivv, NataliaK, Mucha, Evelineq, Galanea, Tusia84, Nalka, vikus001, Limerikowo, Duchess, Agusia2312, Modelka, madamama, maggda, czekajajaca, monalisa lubią tę wiadomość

relgio4pk3pt9z4w.png
  • Martynika Autorytet

Wysłany: 19 maja 2014, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    evas wrote:
    Martynika, czy Ty zauważyłaś, że na liście ciężarówek jesteś już na podium?

Zmasowany atak czerwcówek się szykuje :P

Faktycznie :). Oesu, jestem na podium do porodu, a myślę, jak napisać odwołanie do K-ex, totalnie nie myślę o tym, co ma się wkrótce zdarzyć...

Może to i dobrze? Tydzień do porodu, a ja nie mam nawet minimalnego spięcia z tego tytułu. W ogóle mnie to jeszcze nie rusza, myślę o tym raczej na zasadzie - no, już, niech to się wreszcie stanie, mam trochę dosyć tej ciąży... będę się czuła bezpieczniej mając Artura na zewnątrz.

;)

evas, Limerikowo, Duchess lubią tę wiadomość

• alexast Autorytet

Wysłany: 19 maja 2014, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kambel - trzymam kciuki, żeby po przebiciu wód naprawdę szybko poszło i żebyś nie musiała się długo męczyć!!!

Evelineq lubi tę wiadomość

5djys65g3oi6ttof.png
    17u9j44jpb186k7u.png
  • evas Autorytet

Wysłany: 19 maja 2014, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alexast wrote:
    evas - co to za genialną pralkę macie. Jaka to firma i model?
    Nie wiem czy genialną, ale jestem z niej bardzo zadowolona. To LG F12B9LD i nawet nie była mocno droga.

9bsp388.png
  • Martynika Autorytet

Wysłany: 19 maja 2014, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nawet bym się nie obraziła, jakby mnie położyli jeszcze w tym tygodniu. Byle nie po 26, bo już się nastawiłam. Ale prędzej może być.

• Bankierka Przyjaciółka

Wysłany: 19 maja 2014, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zadzwonie do gina i zapytam, tak będzie najlepiej.

alexast, weronikabp, evas, NataliaK, Evelineq, Galanea lubią tę wiadomość

• evas Autorytet

Wysłany: 19 maja 2014, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martynika wrote:
    Nawet bym się nie obraziła, jakby mnie położyli jeszcze w tym tygodniu. Byle nie po 26, bo już się nastawiłam. Ale prędzej może być.
    Ja to bym tez chciała już, ale wiem ze dla dobra małego muszę jeszcze ze 2 tygodnie pochodzić. A nie czuję się już najlepiej. Całą ciążę byłam aktywna, biegałam codziennie do pracy, a teraz od kilku dni, nie daję rady nawet po domu chodzić :/ Dziś znowu nie idę do pracy, bo nie mam siły przez tą migrenę.

Limerikowo lubi tę wiadomość

9bsp388.png
  • Galanea Autorytet

Wysłany: 19 maja 2014, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kambel, jesteś bardzo dzielna, życzę szybkiego i łatwego porodu! :)

NataliaK lubi tę wiadomość

uadlpo551f9.png
    txp35oa.png
  • ivv Autorytet

Wysłany: 19 maja 2014, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Teraz w ogóle takie genialne sprzęty robią :/ Mieszkamy na swoim niecałe dwa lata, a już na się kilka sprzętów na gwarancji zepsuło. Jakiś czas temu drzwiczki od zmywarki same opadały (puścila jakaś śruba) to wyobraźcie sobie, że nie naprawili tylko nam na nową, wyższej klasy wymienili - to tylko świadczy jakie g** teraz robią :) Teraz nam piekarnik świruje...

tb73ej2889smms8d.png
    tb73qtkfof50vibw.png
  • Paula222 Autorytet

Wysłany: 19 maja 2014, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Galanea ale chodzi mi że np dziś urodzę to nie będzie jak prać ubranek - ja w szpitalu, mąż miałby prać... Oj ciężko by było. A panów postraszę w końcu jutro przyjadą a ja właśnie na jutro mam termin :D ciekawe jakie będą mieli miny bo męża w domu na początku nie będzie :D

Kambel jej trzymam cały czas kciuki za Was :*

evas, Galanea lubią tę wiadomość

17u920mmyeh0q9ke.png17u93e5ek73kbhcz.png[/url]
    n59yj44j0i2qlz9m.png

2 x pozamaciczna :(
    2 x HSG
  • Martynika Autorytet

Wysłany: 19 maja 2014, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ivv, i tak macie szczęście, że zepsuło Wam się na okresie gwarancji, przecież z założenia to wszystko ma się zepsuć zaraz po ;). Przedobrzyli ;).

evas, ivv, Limerikowo lubią tę wiadomość

• evas Autorytet

Wysłany: 19 maja 2014, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martynika wrote:
    Ivv, i tak macie szczęście, że zepsuło Wam się na okresie gwarancji, przecież z założenia to wszystko ma się zepsuć zaraz po ;). Przedobrzyli ;).
    Własnie tak teraz sprzęt się robi, by zepsuł się zaraz po gwarancji. Dlatego na pralkę dokupiliśmy dodatkowe ubezpieczenie. Więc przez 5 lat jestem spokojna o naprawy.
    Zwykły czajnik bezprzewodowy firmy Zelmer miesiąc po skończonej gwarancji tak popękał, że woda zaczęła się sączyć przez ścianki.

NataliaK, Limerikowo lubią tę wiadomość

9bsp388.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 maja 2014, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Teraz są takie myki z ubezpieczeniem jakiegokolwiek sprzętu dosłownie za grosze że można spać spokojnie :P

Kambel życzę żeby już teraz poszło z górki, będzie wszystko dobrze :)

weronikabp, evas lubią tę wiadomość

• evas Autorytet

Wysłany: 19 maja 2014, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula używaj brzucha póki możesz :P Panowie boją się denerwować ciężarne kobiety.

Ja zawsze jak kupuję na ryneczku warzywa czy owoce, to panowie dorzucają mi zawsze coś w gratisie, mówią że nie chcą mieć myszy w domu :P

alexast, Paula222, Evelineq, Galanea, Limerikowo lubią tę wiadomość

9bsp388.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 maja 2014, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My po USG Pola jak zwykle idealnie po środku wykresu, oby tak dalej Córeczko :-)
    Monalisa gratuluje i cieszę sie ze wszystko dobrze :-)
    W smyku fajne przeceny, kupiłam troche bodziakow na ramiączka na upały.

Nalka, Mucha, NataliaK, Galanea, evas, Tusia84, Limerikowo, Duchess, monalisa lubią tę wiadomość

• alexast Autorytet

Wysłany: 19 maja 2014, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    weronika i co z tym czopem?

5djys65g3oi6ttof.png
    17u9j44jpb186k7u.png
  • ivv Autorytet

Wysłany: 19 maja 2014, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a wiecie, że my na większość tych rzeczy mamy gwarancję 5 lat? ale co z tego jak firmy każdy sprzęt albo wymieniają albo oddają pieniądze i tylko problem się robi, bo zrobić coś z tym przedłużonym ubezpieczeniem - oddają potem co prawda część pieniędzy (grosze), ale teraz myślimy czy na pewno warto to ubezpieczenie kupować :)

tb73ej2889smms8d.png
    tb73qtkfof50vibw.png
  • Nalka Autorytet

Wysłany: 19 maja 2014, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wczoraj kupiliśmy bodziaki z krótkim rękawem na rozmiar... 80 -.-' Za nic się chłopu nie dało przemówić, że przecież to na przyszły rok chyba będzie. :D a z jaką dumą je wczoraj rozwieszał na suszarce.. ciekawe czy równie dumnie będzie je prasował, bo ja nie mam zamiaru. :)

Aaa i na pomorzu truskawki potaniały. W zeszłym tygodniu były po 16 zł. Dzisiaj za kilogram 10 zł. Kupiłam pół kilograma i zjem na obiad z makaronem i śmietaną. Mniam. :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 maja 2014, 12:31

Galanea, alexast, evas, Limerikowo, Agusia2312, monalisa lubią tę wiadomość

20120810580117.png

26ympwo.png
  • ivv Autorytet

Wysłany: 19 maja 2014, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie na onecie znalazłam galerię o niezdrowych rzeczach, które jemy i stwierdzam, że nie jest ze mną tak źle :)

chipsy - w ogóle
    mielonki - 1 w miesiącu
    białe pieczywo - codziennie oprócz kilku okresów w roku, kiedy nie mogę na nie patrzeć i przez dwa,trzy tygodnie jadam tylko ciemne
    ciastka - 1-2 razy w miesiącu
    kawa - w ogóle
    margaryny i oleje - margaryny w ogóle, oleje tylko tłoczone na zimno
    fast food - rzadko - raz na 2,3 miesiące
    kolorowe napoje - raz na 2-3 tygodnie
    alkohol - hahaha - napiję się kiedyś :D
    sól - w ograniczonych ilościach

Galanea, Limerikowo lubią tę wiadomość

tb73ej2889smms8d.png
    tb73qtkfof50vibw.png
  • topa42 Autorytet

Wysłany: 19 maja 2014, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja dziś robię sobie dzień piękności :-) serum i peeling na dłonie, stopy, maseczka na buzię :-) A co !

evas, Galanea, Nalka, ivv, Limerikowo, alexast, Evelineq, Duchess, Agusia2312, maggda, monalisa lubią tę wiadomość

zem3i09keg891u11.png
‹‹ 1014 1015 1016 1017 1018 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Najwygodniejsze sukienki ciążowe. Te modele sprawdzą się na co dzień i od święta

Wybierając ciążową garderobę, niewątpliwie jednym z najwygodniejszych i najbardziej komfortowych rozwiązań są sukienki ciążowe. Co więcej mogą one z powodzeniem zostać wykorzystane w okresie karmienia piersią. Na co zwrócić uwagę przy wyborze? Jaki krój wybrać? Przeczytaj nasze podpowiedzi!

CZYTAJ WIĘCEJ

Kiedy ginekolog może zaproponować pessaroterapię i jak przebiega wdrożenie?

Obniżenie macicy, nietrzymanie moczu, ryzyko przedwczesnego porodu – to tylko niektóre z problemów, z którymi zmaga się wiele kobiet. Dla tych, które chcą uniknąć operacji, a jednocześnie poprawić jakość życia, rozwiązaniem może być pessaroterapia. Dowiedz się więcej, czym jest ta metoda i komu jest polecana. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Karmienie piersią - wszystko o diecie, która zapewni zdrowie Twojemu dziecku

Podawanie mleka matki to najlepszy, naturalny sposób karmienia niemowląt. Zapewnia on dziecku prawidłowy rozwój, zdrowie i umacnia więź emocjonalną z matką. Należy także pamiętać, że znaczenie ma długość okresu karmienia piersią. Najlepiej, jeśli do ukończenia szóstego miesiąca życia dieta malca składa się wyłącznie z mleka mamy.

CZYTAJ WIĘCEJ