X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MAMUSIE CZERWIEC 2014 !
Odpowiedz

MAMUSIE CZERWIEC 2014 !

Oceń ten wątek:
  • alexast Autorytet

Wysłany: 19 maja 2014, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda - daj znać jak po wizycie

5djys65g3oi6ttof.png
    17u9j44jpb186k7u.png
  • Tusia84 Autorytet

Wysłany: 19 maja 2014, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mucha wrote:
    Tusia ale dlaczego jestes rozdarta? Bralas te wszystkie antybiotyki.

Limerikowo to ja wlasciwie nie rozumiem dlaczego Cie puscili jak takie dziwne rzeczy sie dzialy??? Powinni 2 ktg zrobic chyba.

Wiem Muszko, że brałam te wszystkie antybiotyki.. i powinnam się cieszyć tylko jeśli jednak dotrwał do terminu porodu czyli w ciąży mogę chodzić cały miesiąc jeszcze to kto mi da gwarancję, że przez ten miesiąc gdzieś znowu się ta bakteria nie przyplątała.. :/ i chyba bym była spokojniejsza gdybym dostała przy porodzie antybiotyk.. lepiej ja niż dziecko później bezpośrednio.. takie moje zdanie.. może niesłuszne.

ggfxf7q.png
  • alexast Autorytet

Wysłany: 19 maja 2014, 13:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tusiu nie możesz wychodzić z najgorszego. Może się wyleczyłaś i pozbyłaś tej cholernej bakterii raz na zawsze.

Tusia84, Limerikowo lubią tę wiadomość

5djys65g3oi6ttof.png
    17u9j44jpb186k7u.png
  • Tusia84 Autorytet

Wysłany: 19 maja 2014, 13:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda daj znać co i jak.. może jednak coś się rozkręca..

Limerikowo faktycznie powinni zrobić Ci drugie ktg..

Moja mała nie ma dni leniucha i jest bardzo aktywna i lepiej niech już do porodu tego nie zmienia bo gdyby nagle z tak dużej aktywności zaczęła ruszać się mniej to pewnie bym panikowała..

Limerikowo, monalisa lubią tę wiadomość

ggfxf7q.png
  • Limerikowo Autorytet

Wysłany: 19 maja 2014, 13:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a Monalisa juz wychodzis to super, co wlasny domek to wlasny, a juz tak myslam ze bede chodzi c we pzrerwie od ktg po salach i wywolywac:Limerikowo poszukuje Monalisy hi hi

Martynika masz 100% racji z tym uszkodzonym tv, chocby i na Mikolaja mialby byc ten tysiaczek PLN, na pewno bedzie wczesniej, a te procedury ciagan sie i fakt cis podnosza niepotrzebnie, chyba bedzie zatem dodatkowy Dopegycik

jak tak czytam Wasze relacje o ruchach dzieci to w sumie by sie zgadzalo z mymi odczuciami ze po 35tyg mniej ruchliwe sa, tak tez zreszta wygooglowalam ogolnie, wiadomo, ze i tak trzeba liczyc plus maszyna w akcji

monalisa lubi tę wiadomość

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
  • Mucha Autorytet

Wysłany: 19 maja 2014, 13:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zjadlam i troche lepiej z ruchami.

Tusia to moze pogadaj z lekarzem, ze czulabys sie bezpieczniej jakby wykonac badanie jak najblizej terminu zebys miala pewnosc ze nic sie nie dzieje...ale tez sobie mysle, ze nigdy nie ma gwarancji bo na wynik i tak sie chwile czeka wiec od badania do porodu mija troche czasu :/ :) ale trzeba byc dobrej mysli, ze nic juz sie nie przyplacze.

Galanea, Evelineq, Limerikowo, Tusia84, evas lubią tę wiadomość

iv09g7rf258kfw3a.png
  • vikus001 Autorytet

Wysłany: 19 maja 2014, 13:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda dawaj znac czekamy!

Limerikowo lubi tę wiadomość

3i49df9hikojmw25.png
    34bwdqk3gvs7gqgm.png
  • Limerikowo Autorytet

Wysłany: 19 maja 2014, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzieki Dziewczyny za troske ;--**
    w sumie bylo 2gie na boku -15min, moze niedokladnie napisalam posta, sorry
    bo 1sze popsute 45min na plecach az sie maszyna zwichrowala
    a po godzince na twardej lezance to same wiecie czl ma juz dosc i maz na krzeselku tez i tak mial dobrze w sumie, bo zaczytywal gazetki

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 maja 2014, 13:43

Mucha, Duchess, Tusia84, monalisa lubią tę wiadomość

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
  • Duchess Autorytet

Wysłany: 19 maja 2014, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda, czekamy!
    Weronika, i jak tym czopem? coś się już ruszyło?:)

weronikabp lubi tę wiadomość

f2wli09kll2jbdtn.png
  • Agusia2312 Autorytet

Wysłany: 19 maja 2014, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie wczoraj był synus spokojniejszy, dopiero sie wieczorem rozkręcił a za to dziś bardzij szaleje :)

Evelineq lubi tę wiadomość

w4sqsg18dydmngv7.png[/url]

w4sqskjo7ajwjkso.png[/url]
  • Galanea Autorytet

Wysłany: 19 maja 2014, 13:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie to pewnie Zosia odsypia "naszą" nieprzespaną noc. Ja cierpiałam ze zgagą, a ona biedna się budziła i buszowała w brzuchu w tym czasie. Zawsze jak się obudzę w nocy, to ona też.

weronikabp, Agusia2312 lubią tę wiadomość

uadlpo551f9.png
    txp35oa.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 maja 2014, 13:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Duchess wrote:
    Magda, czekamy!
    Weronika, i jak tym czopem? coś się już ruszyło?:)
    Hehe kochana nie tak szybko :-) to był kawałek nie cały, tak myśle, a po czopie to i dwa tyg można czekać :-) ale można i dwa dni. :-) zobaczymy, na luzie. Jestem spokojna. Zjadłam krewety na ostro i mała zrobiła taniec brzucha, dzis dobry dzien, co chwila dobra wiadomość to lubie :-) moja kochana chrzesnica zdała właśnie polski ustny na max punktów, zadzwoniła i mówi: ciociu po tobie to mam :-) duma rozpiera :-) do tego Pani z banku krwi pepowinowej zadzwoniła ze mamy 600 zł rabatu,super :-) oby tak dalej :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 maja 2014, 13:52

Duchess, Galanea, ivv, Limerikowo, vikus001, Evelineq, alexast, NataliaK, Tusia84, Paulina1986, Agusia2312, monalisa lubią tę wiadomość

• Tusia84 Autorytet

Wysłany: 19 maja 2014, 13:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Macie rację lekarz przecież wie co robi.. jeśli nie urodzę wcześniej to poproszę o powtórkę wyniku i tyle..

A w szpitalu też będą wiedzieli co mają robić :) przecież nie będą narażać dziecka..

Na dzień dzisiejszy zostawiam ten temat.. jutro krótka wizyta u gin, sprawdzenie tylko szyjki to mu powiem o wyniku.. i tyle.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 maja 2014, 13:54

Galanea, ivv, Duchess, weronikabp, Mucha, alexast, Limerikowo, Agusia2312 lubią tę wiadomość

ggfxf7q.png
  • Duchess Autorytet

Wysłany: 19 maja 2014, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    weronikabp wrote:
    Hehe kochana nie tak szybko :-) to był kawałek nie cały, tak myśle, a po czopie to i dwa tyg można czekać :-) ale można i dwa dni. :-) zobaczymy, na luzie. Jestem spokojna. Zjadłam krewety na ostro i mała zrobiła taniec brzucha, dzis dobry dzien, co chwila dobra wiadomość to lubie :-) moja kochana chrzesnica zdała właśnie polski ustny na max punktów, zadzwoniła i mówi: ciociu po tobie to mam :-) duma rozpiera :-) do tego Pani z banku krwi pepowinowej zadzwoniła ze mamy 600 zł rabatu,super :-) oby tak dalej :-)

I o to chodzi!:) Wszystkie teraz do samego porodu powinnyśmy mieć same dobre dni!! a Kambel dostanie fanfary jako nasza czerwcowa przodowniczka jak tylko urodzi!
    Ja się wczoraj tak fajnie czułam po całym dniu na świeżym powietrzu, a dzisiaj już od rana zaprzyjaźniam się z pralką i praniem ciuszków 56 i 62, a jak to wyschnie to pokocham się jeszcze z żelazkiem:)

weronikabp, Galanea, Limerikowo, vikus001, NataliaK, evas, eta lubią tę wiadomość

f2wli09kll2jbdtn.png
  • Martynika Autorytet

Wysłany: 19 maja 2014, 14:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, cały czas was podziwiam, że prasujecie te maleńkie ciuszki, ja odpuściłam zupełnie... składam je po prostu jak wyschną i tyle. Wydaje mi się, że dziecku nie zaszkodzi moje złożenie broni na tym polu, ale po prostu nie chce mi się stać nad tym drobiazgiem z żelazkiem ;).

Prasuję tylko kocyki, prześcieradła, pieluszki tetrowe/flanelowe... z rzeczy dla dziecka to chyba tyle.

Co do czopu, to też mi się wydaje, że odpada kawałkami, już od jakiegoś czasu.

Duchess, evas, Agusia2312, monalisa, ivv lubią tę wiadomość

• Evelineq Ekspertka

Wysłany: 19 maja 2014, 14:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Duchess wrote:
    I o to chodzi!:) Wszystkie teraz do samego porodu powinnyśmy mieć same dobre dni!! a Kambel dostanie fanfary jako nasza czerwcowa przodowniczka jak tylko urodzi!
    Ja się wczoraj tak fajnie czułam po całym dniu na świeżym powietrzu, a dzisiaj już od rana zaprzyjaźniam się z pralką i praniem ciuszków 56 i 62, a jak to wyschnie to pokocham się jeszcze z żelazkiem:)

Zgadzam się :) I witam w klubie, w prawdzie już wszystkie rzeczy dla dziecka wyprane, wyprasowane i zapakowane próżniowo od jakiegoś czasu, ale dzisiaj ogarniam zaległości po powrocie ze szpitala, do tego remont na finishu więc korzystając z dobrego samopoczucia i przyzwoitej pogody jadę z praniem i prasowaniem , pościele, koce i wszystko co wymaga odświeżenia :D No to do dzieła :D

alexast, Duchess, weronikabp, evas, Agusia2312 lubią tę wiadomość

• alexast Autorytet

Wysłany: 19 maja 2014, 14:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja stwierdziłam, że odpocznę sobie do 15tej potem pójdę z psem i wezmę się za prasowanie. Jak przyjdzie mąż (ma być po 16.. ) to każe mu umyć podłogi i iść na zakupy. Oby faktycznie był po 16tej. Bo ja już w jego słowa nie wierzę. Jeśli chodzi o pracę.

Evelineq, Duchess, Limerikowo, Agusia2312, monalisa lubią tę wiadomość

5djys65g3oi6ttof.png
    17u9j44jpb186k7u.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 maja 2014, 14:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Duchess wrote:

Ja mam starcie bliskiego stopnia z zelazkiem dzis wieczorem,nie wyrobie sie wczesniej ;-) prasowanie Franka rzeczy sprawia mi mega przyjemnosc, nie wyobrazam sobie inaczej :D kazde ubranko przy tym milion razy ogladam,wacham,prasuje i starannie skladam ;D maz sie smieje i mowi ze jest zazdrosny ze jego koszuli tak nie traktuje.... :)

vikus001, Duchess, weronikabp, alexast, evas, Limerikowo, Agusia2312, monalisa lubią tę wiadomość

• Kota Autorytet

Wysłany: 19 maja 2014, 14:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    weronikabp wrote:

Hehe ja dzisiaj robilam zkaupy na targu i dostawalam caly czas upust na brzuchol :) a na koncu pan mi dal ogorkow malosolnych w gratisie bo stwierdzil, ze zona lubila jak byla w ciazy :) Nie jest to upust 600 zl ale tez mile :)

vikus001, Duchess, alexast, weronikabp, Tusia84, Paulina1986, evas, Limerikowo, Agusia2312, monalisa lubią tę wiadomość

syy2cwa1kqnjs0p4.png
  • Galanea Autorytet

Wysłany: 19 maja 2014, 14:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też się dzisiaj biorę za prasowanie, tyle, że mi zostało z 6 ubranek do prasowania, bo kochana mama wyręczyła mnie z resztą ;) Jak już to zrobię, to pakuję do końca torbę i czeka gotowa :)

Już zaczęłam się niepokoić, że mała tak mało się rusza, więc włączyłam muzykę i zaczęłam śpiewać. No i mój mały trolik już fika nóżkami :D

Duchess, weronikabp, evas, Agusia2312, monalisa lubią tę wiadomość

uadlpo551f9.png
    txp35oa.png
‹‹ 1016 1017 1018 1019 1020 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Histeroskopia skuteczna metoda diagnostyki i leczenia niepłodności

Histeroskopia to metoda, która pozwala wykryć i wyleczyć niektóre przyczyny niepłodności: polipy macicy, zrosty, mięśniaki. Histeroskopia diagnostyczna czy histeroskopia zabiegowa - kiedy warto zdecydować się na zabieg?  Jak wygląda histeroskopia? W którym momencie cyklu wykonuje się zabieg? Jakie mogą być skutki uboczne? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Grzybica pochwy - przyczyny, objawy leczenie

Grzybica pochwy (drożdżyca pochwy, kandydoza pochwy) jest jedną z najczęstszych infekcji kobiecego układu rozrodczego. Jak i dlaczego dochodzi do infekcji? Jakie są objawy grzybicy pochwy? Kiedy warto zgłosić się do lekarza i jak wygląda leczenie drożdżycy pochwy?

CZYTAJ WIĘCEJ

Pokój dziecka - 7 inspiracji na kreatywną aranżację

Urządzanie pokoju dziecka to jedno z najprzyjemniejszych, ale i wymagających zadań dla rodziców. Chcemy, aby przestrzeń była nie tylko bezpieczna i funkcjonalna, ale też sprzyjała rozwojowi wyobraźni, kreatywności oraz dawała dziecku poczucie komfortu i radości. Jeśli szukasz pomysłów na aranżację, które łączą estetykę z praktycznością, świetnie trafiłeś! Warto sięgnąć po sprawdzone i inspirujące rozwiązania, które sprawdzą się dla maluchów, przedszkolaków i starszych dzieci. W tym artykule znajdziesz 7 konkretnych, sprawdzonych propozycji, które odmienią każdy pokój.

CZYTAJ WIĘCEJ