MAMUSIE CZERWIEC 2014 !
-
WIADOMOŚĆ
-
Mucha wrote:Tusia ale dlaczego jestes rozdarta? Bralas te wszystkie antybiotyki.
Limerikowo to ja wlasciwie nie rozumiem dlaczego Cie puscili jak takie dziwne rzeczy sie dzialy??? Powinni 2 ktg zrobic chyba.
Wiem Muszko, że brałam te wszystkie antybiotyki.. i powinnam się cieszyć tylko jeśli jednak dotrwał do terminu porodu czyli w ciąży mogę chodzić cały miesiąc jeszcze to kto mi da gwarancję, że przez ten miesiąc gdzieś znowu się ta bakteria nie przyplątała..i chyba bym była spokojniejsza gdybym dostała przy porodzie antybiotyk.. lepiej ja niż dziecko później bezpośrednio.. takie moje zdanie.. może niesłuszne.
-
Magda daj znać co i jak.. może jednak coś się rozkręca..
Limerikowo faktycznie powinni zrobić Ci drugie ktg..
Moja mała nie ma dni leniucha i jest bardzo aktywna i lepiej niech już do porodu tego nie zmienia bo gdyby nagle z tak dużej aktywności zaczęła ruszać się mniej to pewnie bym panikowała..Limerikowo, monalisa lubią tę wiadomość
-
a Monalisa juz wychodzis to super, co wlasny domek to wlasny, a juz tak myslam ze bede chodzi c we pzrerwie od ktg po salach i wywolywac:Limerikowo poszukuje Monalisy hi hi
Martynika masz 100% racji z tym uszkodzonym tv, chocby i na Mikolaja mialby byc ten tysiaczek PLN, na pewno bedzie wczesniej, a te procedury ciagan sie i fakt cis podnosza niepotrzebnie, chyba bedzie zatem dodatkowy Dopegycik
jak tak czytam Wasze relacje o ruchach dzieci to w sumie by sie zgadzalo z mymi odczuciami ze po 35tyg mniej ruchliwe sa, tak tez zreszta wygooglowalam ogolnie, wiadomo, ze i tak trzeba liczyc plus maszyna w akcjimonalisa lubi tę wiadomość
-
Zjadlam i troche lepiej z ruchami.
Tusia to moze pogadaj z lekarzem, ze czulabys sie bezpieczniej jakby wykonac badanie jak najblizej terminu zebys miala pewnosc ze nic sie nie dzieje...ale tez sobie mysle, ze nigdy nie ma gwarancji bo na wynik i tak sie chwile czeka wiec od badania do porodu mija troche czasuale trzeba byc dobrej mysli, ze nic juz sie nie przyplacze.
Galanea, Evelineq, Limerikowo, Tusia84, evas lubią tę wiadomość
-
dzieki Dziewczyny za troske ;--**
w sumie bylo 2gie na boku -15min, moze niedokladnie napisalam posta, sorry
bo 1sze popsute 45min na plecach az sie maszyna zwichrowala
a po godzince na twardej lezance to same wiecie czl ma juz dosc i maz na krzeselku tez i tak mial dobrze w sumie, bo zaczytywal gazetkiWiadomość wyedytowana przez autora: 19 maja 2014, 13:43
Mucha, Duchess, Tusia84, monalisa lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyDuchess wrote:Magda, czekamy!
Weronika, i jak tym czopem? coś się już ruszyło?to był kawałek nie cały, tak myśle, a po czopie to i dwa tyg można czekać
ale można i dwa dni.
zobaczymy, na luzie. Jestem spokojna. Zjadłam krewety na ostro i mała zrobiła taniec brzucha, dzis dobry dzien, co chwila dobra wiadomość to lubie
moja kochana chrzesnica zdała właśnie polski ustny na max punktów, zadzwoniła i mówi: ciociu po tobie to mam
duma rozpiera
do tego Pani z banku krwi pepowinowej zadzwoniła ze mamy 600 zł rabatu,super
oby tak dalej
Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 maja 2014, 13:52
Duchess, Galanea, ivv, Limerikowo, vikus001, Evelineq, alexast, NataliaK, Tusia84, Paulina1986, Agusia2312, monalisa lubią tę wiadomość
-
Macie rację lekarz przecież wie co robi.. jeśli nie urodzę wcześniej to poproszę o powtórkę wyniku i tyle..
A w szpitalu też będą wiedzieli co mają robićprzecież nie będą narażać dziecka..
Na dzień dzisiejszy zostawiam ten temat.. jutro krótka wizyta u gin, sprawdzenie tylko szyjki to mu powiem o wyniku.. i tyle.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 maja 2014, 13:54
Galanea, ivv, Duchess, weronikabp, Mucha, alexast, Limerikowo, Agusia2312 lubią tę wiadomość
-
weronikabp wrote:Hehe kochana nie tak szybko
to był kawałek nie cały, tak myśle, a po czopie to i dwa tyg można czekać
ale można i dwa dni.
zobaczymy, na luzie. Jestem spokojna. Zjadłam krewety na ostro i mała zrobiła taniec brzucha, dzis dobry dzien, co chwila dobra wiadomość to lubie
moja kochana chrzesnica zdała właśnie polski ustny na max punktów, zadzwoniła i mówi: ciociu po tobie to mam
duma rozpiera
oby tak dalej
I o to chodzi!Wszystkie teraz do samego porodu powinnyśmy mieć same dobre dni!! a Kambel dostanie fanfary jako nasza czerwcowa przodowniczka jak tylko urodzi!
Ja się wczoraj tak fajnie czułam po całym dniu na świeżym powietrzu, a dzisiaj już od rana zaprzyjaźniam się z pralką i praniem ciuszków 56 i 62, a jak to wyschnie to pokocham się jeszcze z żelazkiem:)weronikabp, Galanea, Limerikowo, vikus001, NataliaK, evas, eta lubią tę wiadomość
-
Dziewczyny, cały czas was podziwiam, że prasujecie te maleńkie ciuszki, ja odpuściłam zupełnie... składam je po prostu jak wyschną i tyle. Wydaje mi się, że dziecku nie zaszkodzi moje złożenie broni na tym polu, ale po prostu nie chce mi się stać nad tym drobiazgiem z żelazkiem
.
Prasuję tylko kocyki, prześcieradła, pieluszki tetrowe/flanelowe... z rzeczy dla dziecka to chyba tyle.
Co do czopu, to też mi się wydaje, że odpada kawałkami, już od jakiegoś czasu.Duchess, evas, Agusia2312, monalisa, ivv lubią tę wiadomość
-
Duchess wrote:I o to chodzi!
Wszystkie teraz do samego porodu powinnyśmy mieć same dobre dni!! a Kambel dostanie fanfary jako nasza czerwcowa przodowniczka jak tylko urodzi!
Ja się wczoraj tak fajnie czułam po całym dniu na świeżym powietrzu, a dzisiaj już od rana zaprzyjaźniam się z pralką i praniem ciuszków 56 i 62, a jak to wyschnie to pokocham się jeszcze z żelazkiem:)
Zgadzam sięI witam w klubie, w prawdzie już wszystkie rzeczy dla dziecka wyprane, wyprasowane i zapakowane próżniowo od jakiegoś czasu, ale dzisiaj ogarniam zaległości po powrocie ze szpitala, do tego remont na finishu więc korzystając z dobrego samopoczucia i przyzwoitej pogody jadę z praniem i prasowaniem , pościele, koce i wszystko co wymaga odświeżenia
No to do dzieła
alexast, Duchess, weronikabp, evas, Agusia2312 lubią tę wiadomość
-
Ja stwierdziłam, że odpocznę sobie do 15tej potem pójdę z psem i wezmę się za prasowanie. Jak przyjdzie mąż (ma być po 16.. ) to każe mu umyć podłogi i iść na zakupy. Oby faktycznie był po 16tej. Bo ja już w jego słowa nie wierzę. Jeśli chodzi o pracę.
Evelineq, Duchess, Limerikowo, Agusia2312, monalisa lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyDuchess wrote:I o to chodzi!
Wszystkie teraz do samego porodu powinnyśmy mieć same dobre dni!! a Kambel dostanie fanfary jako nasza czerwcowa przodowniczka jak tylko urodzi!
Ja się wczoraj tak fajnie czułam po całym dniu na świeżym powietrzu, a dzisiaj już od rana zaprzyjaźniam się z pralką i praniem ciuszków 56 i 62, a jak to wyschnie to pokocham się jeszcze z żelazkiem:)
Ja mam starcie bliskiego stopnia z zelazkiem dzis wieczorem,nie wyrobie sie wczesniejprasowanie Franka rzeczy sprawia mi mega przyjemnosc, nie wyobrazam sobie inaczej
kazde ubranko przy tym milion razy ogladam,wacham,prasuje i starannie skladam
maz sie smieje i mowi ze jest zazdrosny ze jego koszuli tak nie traktuje....
vikus001, Duchess, weronikabp, alexast, evas, Limerikowo, Agusia2312, monalisa lubią tę wiadomość
-
weronikabp wrote:Hehe kochana nie tak szybko
to był kawałek nie cały, tak myśle, a po czopie to i dwa tyg można czekać
ale można i dwa dni.
duma rozpiera
oby tak dalej
Hehe ja dzisiaj robilam zkaupy na targu i dostawalam caly czas upust na brzuchola na koncu pan mi dal ogorkow malosolnych w gratisie bo stwierdzil, ze zona lubila jak byla w ciazy
Nie jest to upust 600 zl ale tez mile
vikus001, Duchess, alexast, weronikabp, Tusia84, Paulina1986, evas, Limerikowo, Agusia2312, monalisa lubią tę wiadomość
-
Też się dzisiaj biorę za prasowanie, tyle, że mi zostało z 6 ubranek do prasowania, bo kochana mama wyręczyła mnie z resztą
Jak już to zrobię, to pakuję do końca torbę i czeka gotowa
Już zaczęłam się niepokoić, że mała tak mało się rusza, więc włączyłam muzykę i zaczęłam śpiewać. No i mój mały trolik już fika nóżkamiDuchess, weronikabp, evas, Agusia2312, monalisa lubią tę wiadomość