MAMUSIE CZERWIEC 2014 !
-
WIADOMOŚĆ
-
Tusia84 wrote:Paulina jaki wózek wybraliście??
Ala ja nie mam jeszcze tylko wózkaale w weekend jadę na targi i mam nadzieję, że coś wybierzemy
a wóżek akurat mamy hahaha
kupiliśmy ten http://bebecar.pl/pl/wozki_akcesoria/wozek/13 z całym wyposażeniem i nawet udało się wszystkie elementy w naszym 45 metrowym mieszkanku pochowaćtzn fotelik od razu wrzuciłam do auta
meble powinny być lada dzień tj łożeczko to duże od razu z funkcją tapczanika i obowiązkowo u nas z szufladą musiało być + komoda ( bellamy simple- proste i jasne takie chciałam), ciuszków mam sporo, troszkę dokupiłam, ale i tak jeszcze muszę kilka- kilkanaście sztuk pozamawiać bo wśród tych które dostałam nie wiem ile jest 56 czy 62 bo nie ma metek na wszystkich
Nie mam pieluch tetrowych, nakładek na sutki, laktatora- bo nie wiem czy będę używała i zostawię go chyba po porodzie- kupić można w 5 minut, a staram się raczej tak racjonalnie podchodzić do wyprawki- nie wywalać kasy, żeby po porodzie nie okazało się, że jednak nakupiłam gadżetów, no i kosmetyki- nie mam nic, czekam na początek czerwca żeby termin ważności się utrzymał
a tak naprawdę wyprawka dziś to dwa dni- mi tyle mniej więcej czasu zajęłoweronikabp, Tusia84 lubią tę wiadomość
-
wróciłam z parku, nakarmiłam Miśka i juz na nic nie mam siły
alexast - chyba Ty pytałaś o nadgarstki. Ja mam problemy ale w nocy, strasznie mi drętwieją dłonie od nadgarstków... ale nie bolą
ja też lubię prasować maluteńkie takie ciuszki, wszystkie bodziaki poprałam i poprasowałam a naprawdę dużo ichna resztę ubranek nie mam czasu jakoś i siły... codziennie planuję, że posprzątam konkretnie i przygotuję już kącik dla maluszka, ale zawsze coś mi wypada. Dzisiaj to taka ładna pogoda, że żal mi było Miśka dusić w domu więc do parku pojechaliśmy a po takich spacerach to już sił brakuje
może jutro
Duchess lubi tę wiadomość
-
He he, każdy odnajduje przyjemność w czymś innym i super, o to chodzi
.
Jadę na IP, cały dzień nie mogę jednak unormować ciśnienia, jest ciągle między 150 a 160, a raz było 168,wiec już nie będę się bawić w relaks na kanapie.Artur też jakiś leniwy, jedziemy sprawdzić
Trzymajcie za nas kciuki.Ala29, Limerikowo, monalisa, evas, Duchess, Tusia84, MagdaO lubią tę wiadomość
-
Melduje sie po wizycie. Ktg prawidlowe, szyjka podobnie jak tydzien temu. Wlasciwie nie powiedzial nic czego sama bym nie wiedziala- akcja moze zaczac sie jutro a moze tez za dwa tyg- nie jest w stanie tego przewidziec tym bardziej ze rozwarcie duze i kolejna ciaza. Wizyta za dwa tyg a za tydzien ktg i ewentualnie jakby bylo cos z nim nie tak to wtedy wejde do gina. Niestety na moj bol nog nie ma rady- nie ma zakrzepow ani nic takiego wiec moge sprobowac paracetamol na noc wziac
Agusia2312, weronikabp, monalisa, Galanea, Paulina1986, NataliaK, alexast, MagdaO, Limerikowo lubią tę wiadomość
-
Ala29 wrote:ciuszków mam sporo, troszkę dokupiłam, ale i tak jeszcze muszę kilka- kilkanaście sztuk pozamawiać bo wśród tych które dostałam nie wiem ile jest 56 czy 62 bo nie ma metek na wszystkich
Nie mam pieluch tetrowych, nakładek na sutki, laktatora- bo nie wiem czy będę używała i zostawię go chyba po porodzie- kupić można w 5 minut, a staram się raczej tak racjonalnie podchodzić do wyprawki- nie wywalać kasy, żeby po porodzie nie okazało się, że jednak nakupiłam gadżetów, no i kosmetyki- nie mam nic, czekam na początek czerwca żeby termin ważności się utrzymał
a tak naprawdę wyprawka dziś to dwa dni- mi tyle mniej więcej czasu zajęło
56 bedziesz uzywac najkrocej, jak bedzie ladnie rosnac to maxymalnie miesiac a rodzimy tez w lecie wiec zawsze jak sie wypierze to zdaza wyschnac. Wiec z tymi najmniejszymi nie warto szalec, zawsze mozna wyslac meza zeby dokupilA w lecie dzieciak i tak bedzie najczesciej lezal w pieluszce i samych body wiec tez nie ma co kupowac tych wszystkich slicznych leginsow, bluz itd
W lipcu/sierpniu beda wyprzedaze wiec zawsze mozna jakies fajne ciuchy wtedy upolowac np. w Zarze.
Jesli chodzi o laktator to w szkole rodzenie mowili zeby nie kupowac nakladek na sutki przed porodem bo same sutki po porodzie sie jeszcze zmieniaja i doradca laktacyjny w szpitalu nam pomoze dobrac odpowiedni rozmiar jezeli uznamy, ze sa nam potrzebne.
Kosmetyki tez nam kazali kupowac po porodzie bo jezeli sie urodzi alergik to pewnie bedzie wskazanie do mycia w emolium czy oilatum a jezeli bedzie wszystko ok to mozemy myc w czym chcemy. Kup tylko masc do pupy (bez cynku) do codzienniej pielegnacji a malutkie opakowanie masci z cynkiem jak by byly odparzenia. Na tej stronce mozesz poczytac o skladach kosmetykow dla dzieci http://www.srokao.pl/2013/01/analiza-chusteczki-nawilzane.html
uff sie rozpisalam
Meza nie ma wiec zrobilam sobie obiad leniwca kalafior i jajko sadzone mniam objadlam sie strasznie.Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 maja 2014, 17:29
Limerikowo lubi tę wiadomość
-
Ja jeszcze nie mam wszystkiego popranego , dzis kolejna partia i tak liczyłam ze jeszcze zostały mi 3 prania. Jutro będę prasować
co do prania to Piotr wszystko w 40 stopniach
Myślę ze juz wszystko mam kupione do synka, pozostało butelki i smoczek wyparzycJeszcze nie mam spakowanej torby do szpitala, jakoś mi się nie spieszy
Ciuszki wszystkie prasuje i też zawsze się nie mogę nadziwić jakie one są malutkie i takie słodkie
Karolina , Magda super ze wszystko ok po wizycie.
Martynika masz racje lepiej jedz na IPweronikabp, evas, Duchess, MagdaO, eta lubią tę wiadomość
[/url]
[/url]
-
nick nieaktualnyA mi zostało do kupienia do torby koszula do samego porodu i pampersy dla małej.
Po za tym wanienka, monitor oddechu, termometr, niania elektroniczna i ewentualnie laktator.
Reszta czeka przygotowana na młodą.
Ależ dziś piękne słonko, aż chce się rodzićevas lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny, muszę się wyżalić
Beznadziejny dzień miałam, od rana w szpitalu i w dodatku zupełnie niepotrzebnie. Weszłam do gabinetu po prawie trzech godzinach czekania tylko po to, by usłyszeć "Kto Panią tu przysłał w tak wysokiej ciąży?!". A przysłała mnie właśnie wypowiadająca te słowa lekarka. Badanie bolesne jak nigdy, myślałam, że kopnę tę kobietę. Umęczyłam się jak osioł, mam 37,9 stopni i leżę
Oraz, naprawdę nie znoszę, gdy trafiam na prostacką lekarkę, której medyczne zalecenie brzmi "chłopa dopuścić".
Limerikowo lubi tę wiadomość
-
Juz w domku. Moja sunia nie odpuszcza mnie nawet do toalety jak tylko usiade albo sie położę to kładzie pysk na brzusiu jak by chciała powiedzieć "cieszę się że jesteś ze cie pani przyniosła spowrotem"
My juz wszystko mamy poprasowane i poukładane ciuszki dla małej wybrane i w foteliku w torbie pod folią czeka.
Limerinkowohehe mnie to na IV oddziale zawsze mozna znaleźć bo z tego oddziału moja gin , a to oddział patologii i polozniczy
weronikabp, Agusia2312, Paulina1986, Duchess, Limerikowo lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnymadamama wrote:Dziewczyny, muszę się wyżalić
Beznadziejny dzień miałam, od rana w szpitalu i w dodatku zupełnie niepotrzebnie. Weszłam do gabinetu po prawie trzech godzinach czekania tylko po to, by usłyszeć "Kto Panią tu przysłał w tak wysokiej ciąży?!". A przysłała mnie właśnie wypowiadająca te słowa lekarka. Badanie bolesne jak nigdy, myślałam, że kopnę tę kobietę. Umęczyłam się jak osioł, mam 37,9 stopni i leżę
Oraz, naprawdę nie znoszę, gdy trafiam na prostacką lekarkę, której medyczne zalecenie brzmi "chłopa dopuścić".
madamama lubi tę wiadomość
-
Z nami ok, dzięki. Na tę babę i skargi to po prostu siły nie miałam. Myślę zresztą, że gorączka to po prostu z przemęczenia dzisiejszego. Ostatecznie, rodzić mam na dniach, a nie tułać się po szpitalnych poczekalniach godzinami..
Całe szczęście, że wybrałam inny szpital do porodu, bo po takim dniu to bym chyba wolała urodzić w przychodni.Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 maja 2014, 18:11
weronikabp, Limerikowo, Modelka lubią tę wiadomość
-
Hejka - ja szykuję się na wizytę
Biorę ze sobą torbę do szpitala bo nie wiadomo jak moja szyjka - mam nadzieje że ok - chodź ostatnio strasznie źle się czułam. Trzymajcie kciuki mam nadzieje że będzie wszystko ok
i wzrosło AFi
madamama, Evelineq, Galanea, evas, Duchess, Tusia84, alexast, Limerikowo, monalisa lubią tę wiadomość