X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MAMUSIE CZERWIEC 2014 !
Odpowiedz

MAMUSIE CZERWIEC 2014 !

Oceń ten wątek:
  • Duchess Autorytet

Wysłany: 19 maja 2014, 14:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martynika wrote:
    Dziewczyny, cały czas was podziwiam, że prasujecie te maleńkie ciuszki, ja odpuściłam zupełnie... składam je po prostu jak wyschną i tyle. Wydaje mi się, że dziecku nie zaszkodzi moje złożenie broni na tym polu, ale po prostu nie chce mi się stać nad tym drobiazgiem z żelazkiem ;).

Prasuję tylko kocyki, prześcieradła, pieluszki tetrowe/flanelowe... z rzeczy dla dziecka to chyba tyle.

Co do czopu, to też mi się wydaje, że odpada kawałkami, już od jakiegoś czasu.

Martyniko Droga, ależ ja prasuję tylko dlatego, że mam czas, że jestem na zwolnieniu itd-z chwilą zamieszkania z nami nowego członka rodziny prasowanie bodziaków się skończy;) to samo miałam z Kubuniem:)

evas lubi tę wiadomość

f2wli09kll2jbdtn.png
  • Duchess Autorytet

Wysłany: 19 maja 2014, 14:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    NataliaK wrote:
    .... kazde ubranko przy tym milion razy ogladam,wacham,prasuje i starannie skladam ;D .... :)

Natalia, też będę wąchać,starannie składać i oglądać z każdej strony:))))

Galanea, weronikabp, evas, Agusia2312 lubią tę wiadomość

f2wli09kll2jbdtn.png
  • topa42 Autorytet

Wysłany: 19 maja 2014, 14:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Duchess wrote:
    Natalia, też będę wąchać,starannie składać i oglądać z każdej strony:))))
    :-) he he he ja robię tak samo :-) Nawet dałam mężowi powąchać wyprane ciuszki a on mówi jej jak pachnie dzieckiem :-) Uwielbiam taki zapach :-)

evas lubi tę wiadomość

zem3i09keg891u11.png
  • Kota Autorytet

Wysłany: 19 maja 2014, 14:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja jest strasznie aktywnym dzieckiem, tak kopie i wierzga nogami i rekami, ze caly brzuch faluje i rusza sie na boki. Oczywiscie czesto trafia w rzebra, pecherz i czuje nieprzyjemne drapanie w szyjce. Jednak wole ta jej hiperaktywnosc niz martwic sie, ze jest za spokojna i jezdzic na IP.

evas, Limerikowo, Agusia2312 lubią tę wiadomość

syy2cwa1kqnjs0p4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 maja 2014, 15:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kota dobre ogórki małosolne - bezcenne, uwielbiam, nie ma co porównywać do 600 rabatu hehe

co do prasowania, to mnie też dziś czeka kilka rzeczy Poluni, uwielbiam to robić tak jak Wy, sama przyjemność. Dziś kupiłam mojej Córce pierwsze jeansy, legginsy - czaderskie :) takie od 3 miesiąca. Wcześniej nie chcę jej brzuszka czymkolwiek ściskać. To było w mothercare, nadal mają fajne przeceny.
    Chyba dziś złożymy wózek, jakoś tak już chcę zeby stał złozony :)

alexast, Galanea, Duchess, evas, Limerikowo, Agusia2312 lubią tę wiadomość

• Ala29 Przyjaciółka

Wysłany: 19 maja 2014, 15:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny trzymam za Was mocno kciuki , za moment rozpoczną się porody czerwcowe :-) nie pamiętam czy wpisałam się w czerwiec czy w lipiec, w każdym bądź razie jak urodzę w czerwcu będę ostatnia bo termin jest na 30 czerwca, a jeśli w lipcu to początkiem :-)
    Spodziewam się synka, pozdrawiam

alexast, Karola:), weronikabp, Galanea, Duchess, evas, Limerikowo, eta, Agusia2312, Modelka lubią tę wiadomość

• sunset Autorytet

Wysłany: 19 maja 2014, 15:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W końcu mam chwile żeby coś naskrobac, co prawda z telefonu ale zawsze :-) oficjalnie wg belly wstąpiłam w 9 miesiąc.
    Niecierpliwie czekam do jutrzejszej wizyty i mam nadzieje ze malutka przyspieszyła ze wzrostem a co najmniej ze nie zwolniła.
    Po ostatnich wydarzeniach musiałam przyspieszyć przygotowania i ubranka juz gotowe czekają w komodzie, pościel wyprana czeka na ubranie. W razie pilnego przypadku mąż ubierze łóżeczko :-) jeszcze tylko wózek w piwnicy ale z tym to można poczekać do samego końca, mam nadzieję że co najmniej do terminu a nie wcześniej jak juz mi groziło.
    Jakoś nie podzielam waszego pośpiechu do porodu, chciałabym dotrwac do 40 tygodnia i tego się trzymam cały czas, nawet nie sprawdzam kiedy mam ciążę donoszona,ale to głównie wynika z wagi małej. Jak tylko lekarka mi pozwoli... Bo ostatnio juz mówiła ze kończymy najpóźniej w 38 tygodniu. Oby jutro zmieniła zdanie...

Dzięki dziewczyny za troskę! I trzymajcie kciuki żeby te twarogi,jajka i banany odniosły pożądany efekt.

alexast, Evelineq, Nalka, excella, Paulina1986, Galanea, evas, MonikaS, Limerikowo, Agusia2312, monalisa lubią tę wiadomość

c55fflw1uez1iz08.png
  • Ala29 Przyjaciółka

Wysłany: 19 maja 2014, 15:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, czy wszystkie macie już wszystko skompletowane/ zakupione w wyprawce? ( również te mamy z drugiej połowy czerwca) ? chyba tylko ja jestem taka wylooozowana :-)|, brakuje mi kilku rzeczy , czekamy na mebelki no i muszę dokupić kilka sztuk ciuszków, a kosmetyki postanowiłam zostawić na pierwszy tydzień czerwca- żeby termin ważności był jak najdłuższy.
    Właściwie cokolwiek zaczęłam kupować końcem 7 mca i początkiem 8 - gdzie większość mam ma już zrobioną wyprawkę :D
    Dziewczyny kupowałyście raczej 56 czy 62 ciuszki? mam wrażenie, że pomiędzy tymi rozmiarami jest dosłownie kilka cm
    Kupujecie więcej ciepłych ciuszków - zabudowanych czy ze względu na lato bardziej rampersy, krótkie body?
    a i pytanie jakie staniki do karmienia ( niedrogie) polecacie?

f2w3gywl1kbaq1m1.png

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 maja 2014, 15:29

Limerikowo lubi tę wiadomość

• Paulina1986 Autorytet

Wysłany: 19 maja 2014, 15:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sunset trzymam kciuki :) Moja Alunia też raczej jest małym bobaskiem i ja też pałaszuję codziennie banany, twarożkowe smarowidła do chleba, jajka pod różnymi postaciami i inne specjały co by ją utuczyć odrobinkę :) I jak patrzę na swój brzuch to chyba zaczyna to przynosić efekty, bo wreszcie widać, że rośnie... po troszeczku każdego dnia... nawet już mi pępek się spłaszczył ;)
    Mam nadzieję, że u Was wszystko ok, bo nie mam siły nadrabiać weekendowego dorobku stron. Z mężem i rodzicami cały weekend ogarnialiśmy mieszkanie po malowaniu. Aż mi przykro było, że tak niewiele mogę im pomóc, a przecież cały ten remont to był głównie mój pomysł. Najważniejsze jednak, że chałupka odświeżona, a pokoik Ali czeka na wstawienie mebelków (wkleję zdjęcie jak będzie gotowy).
    W zeszłym tygodniu zamówiliśmy łóżeczko i wózek, a ja dzisiaj dokupiłam jeszcze butelkę Medela ze smoczkiem Calma, kocyk flanelowy i pieluchy tetrowe i flanelowe. Dzisiaj przyszedł również przewijak, a jutro powinien być materacyk dla małej.
    Moja mama zabrała do siebie wszystkie moje stare pluszaki do prania, żeby było czym wykończyć królestwo naszej malutkiej.
    Powiem Wam, że wszystko staje się takie realne, że nawet mój mąż ostatnio leżąc w łóżku stwierdził, że zaczyna go stresować perspektywa bycia rodzicem i bycia odpowiedzialnym w pełni za życie drugiego człowieka. A jak sobie pomyśli, ze za parę lat będzie miał iść do szkoły na wywiadówkę jako tatuś to mu się śmiać chce :)

Ale się rozpisałam :) Chyba musiałam się wygadać :) Buziaki kochane :) Życzę udanego popołudnia i samych pozytywnych wieści na wszystkich frontach :)

sunset, Galanea, Tusia84, evas, vikus001, Mucha, MonikaS, Limerikowo, weronikabp, Ala29, Agusia2312 lubią tę wiadomość

iv09io4pj4q7bsdv.png

Moje Aniołki- ukochany synek 23.01.2013 (13tc) i 16.09.2013 (7tc) [*]
  • Tusia84 Autorytet

Wysłany: 19 maja 2014, 15:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulina jaki wózek wybraliście??

Ala ja nie mam jeszcze tylko wózka :P ale w weekend jadę na targi i mam nadzieję, że coś wybierzemy :)

weronikabp lubi tę wiadomość

ggfxf7q.png
  • evas Autorytet

Wysłany: 19 maja 2014, 15:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ala29, ja tez jeszcze nie mam wszystkiego przygotowanego. Mimo, że chyba powinnam, bo szyjka mi się skraca i poród prawdopodobnie nastąpi wcześniej.
    Ale lista zrobiona i powoli odhaczam to co już naszykowane.

Witamy Cię na naszym wątku ;)

Limerikowo lubi tę wiadomość

9bsp388.png
  • MagdaO Autorytet

Wysłany: 19 maja 2014, 16:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i po wizycie, po badaniu okazało się, że szyjka skrócona ale wciąż trzyma, wydzielina z pochwy jak najbardziej prawidłowa. Nic niepokojącego się nie dzieje. A krew na wkładce to, uwaga, efekt poprawiania depilacji przed wizytą. O ja pusta głowa :D Co do słabych ruchów, to teraz już tak może być, bo Stasiu waży już 3,5kg. W każdym bądź razie Pan doktor wszystko dokładnie sprawdził i jestem spokojniejsza :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 maja 2014, 16:04

excella, vikus001, evas, alexast, MonikaS, Galanea, Mucha, Tusia84, Limerikowo, Duchess, weronikabp, eta, Agusia2312, monalisa, topa42, Paulina1986 lubią tę wiadomość

er3mcwa17arhglng.png
    .png
  • vikus001 Autorytet

Wysłany: 19 maja 2014, 16:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda super wiesci!!!!! ale jaja z ta krwia:) ja chyba tez bym nie wpadla na to ze to od golenia:D:D:D dobre dobre:) teraz to glowa do gory i czekamy na Stasiulka!!!!

Limerikowo, weronikabp, Evelineq lubią tę wiadomość

3i49df9hikojmw25.png
    34bwdqk3gvs7gqgm.png
  • Galanea Autorytet

Wysłany: 19 maja 2014, 16:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzia, super wiadomość :) A Stasiu już duży chłopaczek.

Z tą krwią na wkładce to miałam podobną historię :P Niestety golenie teraz to ciężka sprawa, cała się wyginam z lusterkiem :P Nawet elektryczną się już zacinam :P

vikus001, weronikabp lubią tę wiadomość

uadlpo551f9.png
    txp35oa.png
  • AISAK Autorytet

Wysłany: 19 maja 2014, 16:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jejku ile wy możecie plotkować , człowiek nie wyrabia z czytaniem.

Kambel czekamy na nowinki.

Jejku widzę coraz bardziej objawowo się robi.

Ja posprzatalam dom na kolankach niemal, popralam, obiadek sobie zrobiłam, dla męża też naszykowane tylko na świeżo mu ugotować.

Byłam dziś zapisać się do dentysty, przegladzik mi zrobiła i 2 zabki w srode mi polata, kamień ściągnie. 3 miesiące i takie szkody przez mojego ssaczka:)

Na jutro prasowanie zostawiam.
    Maleństwo tak mi się wierci ze opanować się nie moze. Jak chodzę to podbrzusze mnie kłuje. Czuje kopniaki i wypychanie dosłownie wszedzie:)

A ile to się komplementów od wczoraj nasluchalam, nóżki chude - ale celulitu pod legginsami bie widza-brzusio jak piłka,zgodzę się ale chyba lekarska, na buzi szczuplutka. Ah niech im będzie- przecież w lustrze ledwo się mieszcze:) ale podoba mi się to ze ciaza zmienia człowieka:)

Aaaaa super ze wizyty udane.

Limerikowo, Evelineq, Galanea, Agusia2312, monalisa lubią tę wiadomość

relgjw4zpdnh5t68.png

74di3e5e3a0mwqjq.png[/
    [
  • Martynika Autorytet

Wysłany: 19 maja 2014, 16:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    weronikabp wrote:
    co do prasowania, to mnie też dziś czeka kilka rzeczy Poluni, uwielbiam to robić tak jak Wy, sama przyjemność.

Nie wiem, ja chyba podchodzę do tematu mniej sentymentalnie ;). Nacieszę się i nawącham tymi ciuszkami, jak wiszą i się suszą, ale prasowanie to jednak wciąż prasowanie, plus prasowanie tak małych ubranek to straszna dłubanina i okropne zawracanie głowy, i tak po nich nie widać, że są prasowane :P.

Ale od początku ciąży mam do niej bardzo praktyczne podejście, zobaczymy, czy to mi się odmieni po narodzinach dziecka i coś mnie "weźmie" ;). Może, może :).

Limerikowo, nutka lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 maja 2014, 16:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MagdaO no niezła akcja z tą krwią ;)
    Staś to wielki chłop jest, super!

vikus001 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 maja 2014, 16:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martynika wrote:
    Nie wiem, ja chyba podchodzę do tematu mniej sentymentalnie ;). Nacieszę się i nawącham tymi ciuszkami, jak wiszą i się suszą, ale prasowanie to jednak wciąż prasowanie, plus prasowanie tak małych ubranek to straszna dłubanina i okropne zawracanie głowy, i tak po nich nie widać, że są prasowane :P.

Ale od początku ciąży mam do niej bardzo praktyczne podejście, zobaczymy, czy to mi się odmieni po narodzinach dziecka i coś mnie "weźmie" ;). Może, może :).
    tego Ci życzę Martynika. ;)

Modelko - pytałaś dziś o nianie na wifi, w smyku widziałam fajne urządzenie, z firmy D-Link, więc pewnie porządna rzecz.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 maja 2014, 16:47

• vikus001 Autorytet

Wysłany: 19 maja 2014, 16:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja nie wiem jak mozna nie miec przyjemnosci w prasowaniu tak malutkich slicznych, pieknych, pachnacych ubranek naszych maluszkow:) ja to uwielbiam!!!

weronikabp, MonikaS, Duchess, monalisa, NataliaK lubią tę wiadomość

3i49df9hikojmw25.png
    34bwdqk3gvs7gqgm.png
  • eta Autorytet

Wysłany: 19 maja 2014, 17:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja dzisiaj pranie rozpoczełam, jutro prasowanie :) widze że akcje porodowe się rozkręcają, więc zatężam ruchy i koniecznie w tym tygodniu pakuje torbe i dopinam wszystko na ostatni guzik - dla swojego spokoju.

kambel trzymam kciuki!!

jutro mam KTG i USG. zobaczymy ile Ignaś przybrał na wadze :)

dziewczyny w ilu stopniach pierzecie ubranka dla bobasa? bo większość metek mówi 40 stopni - i tak prałam. plus jeszcze prasowanie będzie. to wystarczy?

vikus001, Agusia2312, evas lubią tę wiadomość

4y2jjaw.png
    8h6qm5d.png
‹‹ 1017 1018 1019 1020 1021 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Perimenopauza - czym jest, jak na nas wpływa i jak sobie możemy z nią poradzić!

Czym jest perimenopauza i czym różni się od menopauzy? Czy jeśli masz 40 lat to ten temat może dotyczyć również Ciebie? W jaki sposób perimenopauza się zaczyna? Jakie są typowe i nietypowe objawy spadku i burzy hormonów przed menopauzą? Czy można temu zapobiec, jak sobie radzić z objawami i jak dbać o zdrowie, gdy spada estrogen? Wraz z ekspertami stworzyliśmy dla Ciebie artykuł, z którego dowiesz się wszystkiego, czego potrzebujesz o swoim zdrowiu hormonalnym w okresie perimenopauzy.

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych - jak zrobić to bezpiecznie?

Wiele kobiet uważa, że odstawienie tabletek antykoncepcyjnych, plastrów, czy innych środków hormonalnych to bardzo prosta sprawa - wystarczy przestać zażywać. Tymczasem warto znać kilka zasad, które sprawią, że odstawienie antykoncepcji będzie bezpieczne, łagodne dla organizmu i pozwoli jak najbardziej zminimalizować ryzyko wystąpienia skutków ubocznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Gdzie rodzić - wybór szpitala do porodu

Poród to wyjątkowa chwila. Wraz ze zbliżającym się terminem porodu, wiele kobiet zastanawia się gdzie rodzić. Warto poświęcić trochę czasu na wybór szpitala, w którym chciałabyś aby przyszło na świat Twoje dziecko. Przeczytaj jak się do tego dobrze przygotować, czym się kierować przy wyborze szpitala i jakie informacje zebrać na temat wybranej placówki.   

CZYTAJ WIĘCEJ