X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MAMUSIE CZERWIEC 2014 !
Odpowiedz

MAMUSIE CZERWIEC 2014 !

Oceń ten wątek:
  • evas Autorytet

Wysłany: 19 maja 2014, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bankierka wrote:
    Zadzwonie do gina i zapytam, tak będzie najlepiej.
    I jak? Dzwoniłaś?

9bsp388.png
  • Tusia84 Autorytet

Wysłany: 19 maja 2014, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej kobiety :)

Kambel trzymam za Was cały czas kciuki i ciągle o was myślę :)

Odebrałam wynik GBS i jestem jakaś taka rozdarta bo wyszedł ujemny i w pochwie i w odbycie nie wyhodowano

Dzisiaj miałam fatalną noc bo tak mnie bolały nogi i biodra, że nie mogłam spać w żadnej pozycji już mi się płakać chciało.. i jeszcze zgaga.. i jak siedziałam rano w toalecie to pomyślałam, że już mnie te dolegliwości ciążowe z każdej strony męczą.. i niech czas szybko leci bo chcę się cieszyć córeczką :D

ggfxf7q.png
  • Limerikowo Autorytet

Wysłany: 19 maja 2014, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja juz po ktg, zostalam puszczona do domu, bo maszyna dzis strajkowala
    to sie smieje ze jak od pon to na caly tydz sie moze przeciagnac ;--))
    rezultat ktg ten sam wg pielegniarki : "moja Kicia nie lubi sie ruszac"
    a to trzeba miec w ogole pecha bo zacial sie papier w maszynie i 2x odglos byl taki, ktore moje wprawne juz ucho wylapalo na 9ktg notabene, ze cos jest nie tak i zanika i maz poszedl po pielegniarke i mialam racje niestety
    a dzwiek nieregularnosci i zanikania tetna przyprawil mnie o gesia skorke doslownie, maz potem po akcji z papierem w maszynie tez mial nietega mine..
    a jeszcze wstal jak tetno zanikalo i mowi FHR 106 a ja mowie "o kurcze lec do pielegniarki chyba ją przygniotlam na plecach" i siup ja szybko sama na pol bok i troche sygnal wrocil - lezalam juz 45min, a calosc godzinke
    p doktor stwierdzila ze szybko trzeba mnie na bok bo inaczej mnie nie pusci, no ale na boku juz bylo ok, choc wg mego juz przestraszonego ucha slyszlam znowu jakies dziwne nieregularnosci, a maz stal i sprwdzal tetno i byl rozrzut 120-172 ehhh

monalisa, Agusia2312 lubią tę wiadomość

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
  • Mucha Autorytet

Wysłany: 19 maja 2014, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tusia ale dlaczego jestes rozdarta? Bralas te wszystkie antybiotyki.

Limerikowo to ja wlasciwie nie rozumiem dlaczego Cie puscili jak takie dziwne rzeczy sie dzialy??? Powinni 2 ktg zrobic chyba.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 maja 2014, 13:01

Limerikowo, monalisa lubią tę wiadomość

iv09g7rf258kfw3a.png
  • ivv Autorytet

Wysłany: 19 maja 2014, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a wiecie jaki mój mąż jest dowcipny? jak ostatnio powiedziałam, że żałuję, że nie zmieniłam lekarki do prowadzenia drugiej ciąży i że to jest ta sama co przy Weronice to stwierdził "spokojnie, za trzecim razem zmienisz" :D hahaha!

Limerikowo, Nalka, Galanea, Martynika lubią tę wiadomość

tb73ej2889smms8d.png
    tb73qtkfof50vibw.png
  • vikus001 Autorytet

Wysłany: 19 maja 2014, 13:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny dziekuje za zainteresowanie...jest wszystko ok ale mam malo czasu zeby siedziec na kompie...ciagle cos...Kambel pisz co u was jak sytuacja sie rozwija...zycze wam milego slonecznego dnia i nie zalamywac sie! juz tak niewiele nam zostalo:)

Galanea, Limerikowo, Duchess, weronikabp, Agusia2312, evas lubią tę wiadomość

3i49df9hikojmw25.png
    34bwdqk3gvs7gqgm.png
  • Nalka Autorytet

Wysłany: 19 maja 2014, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja miałam właśnie skurcz. :D Trwał z minutę i odpuścił. Kurcze lipa, bo będę miała bóle krzyżowe. Ostatni taki był w zeszłym tygodniu. A mnie czeka jeszcze esej do napisania.

20120810580117.png

26ympwo.png
  • Mucha Autorytet

Wysłany: 19 maja 2014, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze a moja mala dzisiaj bardzo spokojna :(

iv09g7rf258kfw3a.png
  • Limerikowo Autorytet

Wysłany: 19 maja 2014, 13:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a w Poz truskaweczki po 14zl, a pachna mi na metr plus, byc moze dzis po polud sie skusze i kupie
    Topa pochwalam dzien pieknosci :--))), wlasnie w ciazy trzeba dbac o siebie nawet jeszcze bardziej, ja wczor ten mialam kosmetyczke osobista-maz stopki mi robil ;--))siegnelabym moze i sama ale na duzym duzym juz wdechu i gnieceniu brzuszka

Galanea, alexast, monalisa lubią tę wiadomość

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
  • vikus001 Autorytet

Wysłany: 19 maja 2014, 13:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nalka skad wiesz ze bedziesz miala bole krzyzowe?

3i49df9hikojmw25.png
    34bwdqk3gvs7gqgm.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 maja 2014, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mucha wrote:
    Mój Franek też spokojny. Powinnam jeździć częściej do mojej cioci bo jak ją słyszy to takie tańce wyprawia... ale mam usg , więc już nie zdążę do niej pojechać ;-)

Limerykowo dziwne to, ale w sumie jakby faktycznie było źle to by Cię zostawili. No nie wierzę, że byliby aż tak bezmyślni?

Limerikowo, Mucha lubią tę wiadomość

• Limerikowo Autorytet

Wysłany: 19 maja 2014, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mucha po prostu maszyna ktg jest szalona od pon i tyle, papier wciela sobie na 2ie sniadanie he he he
    no ale ma pamiec i potem na new papierze wydrukowala poprzedni zapis tak narobila jak blyskawiczna drukarka te 45min
    a opieke mam b dobra bo to pryw gabinet i ginka ma tytul dr n.med (II stopien specjalizacji) plus pracuje na Polnej w Poz a to jest gl szpital gin-polozniczy miasta
    smieja sie na forach, ze to jest "fabryka dzieci" plus jak cos dolega niemowlakom to wlasnie tu przewoza wiec jestem spokojna jak moje Baby na ktg :--))

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 maja 2014, 13:19

NataliaK, Mucha, monalisa lubią tę wiadomość

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
  • Nalka Autorytet

Wysłany: 19 maja 2014, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    vikus001 wrote:
    Nalka skad wiesz ze bedziesz miala bole krzyzowe?
    Bo skurcz był taki, że czułam go najbardziej w krzyżu. Więc tak mi się wydaje, że będą krzyżowe, skoro mnie boli w krzyżu. Hm.. a może to nie był skurcz? ale intuicyjnie czuję, że to było to.

20120810580117.png

26ympwo.png
  • alexast Autorytet

Wysłany: 19 maja 2014, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mucha wrote:

Mój też spokojny. Już słuchałam tętna, żeby sprawdzić czy wszystko z nim ok.

5djys65g3oi6ttof.png
    17u9j44jpb186k7u.png
  • Galanea Autorytet

Wysłany: 19 maja 2014, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to dodam, że u mnie też mała spokojna. Trochę się powierciła i chyba śpi.

alexast lubi tę wiadomość

uadlpo551f9.png
    txp35oa.png
  • Mucha Autorytet

Wysłany: 19 maja 2014, 13:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez juz sprawdzalam detektorem i wyglada ok. Mam nadzieje, ze sie rozkreci na wieczor jak zwykle.

alexast, Limerikowo lubią tę wiadomość

iv09g7rf258kfw3a.png
  • alexast Autorytet

Wysłany: 19 maja 2014, 13:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jak tam wasze nadgarstki? nie macie z nimi problemów? Bo mnie od dłuższego czasu bardzo bolą. Zwłaszcza prawy. Jak ruszam prawym kciukiem to mi ścięgno przeskakuje. Ani się podeprzeć ani nic...

Pranie mi się zaraz skończy, kuchnie prawie ogarnęłam, poodkurzałam. Mam jeszcze tyle do zrobienia, a zlana jestem potem, choćbym miała za sobą godzinny trening. Masakra

5djys65g3oi6ttof.png
    17u9j44jpb186k7u.png
  • MagdaO Autorytet

Wysłany: 19 maja 2014, 13:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja czekam w poczekalni na wizytę, odwiedziłam przed chwilą toaletę i znów mam odrobinę żywej krwi na wkładce. Cieszę się, że zaraz lekarz to sprawdzi inaczej musiałabym jechać do szpitala, a tam na bank znów by mnie zostawili na kilka dni

Limerikowo, Duchess, Agusia2312 lubią tę wiadomość

er3mcwa17arhglng.png
    .png
  • Evelineq Ekspertka

Wysłany: 19 maja 2014, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mucha wrote:

To tak jak moja, już z nerwów coś zjadłam i trochę wytarmosiłam brzuch, i jest poprawa :D Widocznie coraz mniej miejsca na szaleństwa...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 maja 2014, 13:35

Mucha lubi tę wiadomość

• topa42 Autorytet

Wysłany: 19 maja 2014, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzia daj znać co lekarz powiedział.

zem3i09keg891u11.png
‹‹ 1015 1016 1017 1018 1019 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pokój dziecka - 7 inspiracji na kreatywną aranżację

Urządzanie pokoju dziecka to jedno z najprzyjemniejszych, ale i wymagających zadań dla rodziców. Chcemy, aby przestrzeń była nie tylko bezpieczna i funkcjonalna, ale też sprzyjała rozwojowi wyobraźni, kreatywności oraz dawała dziecku poczucie komfortu i radości. Jeśli szukasz pomysłów na aranżację, które łączą estetykę z praktycznością, świetnie trafiłeś! Warto sięgnąć po sprawdzone i inspirujące rozwiązania, które sprawdzą się dla maluchów, przedszkolaków i starszych dzieci. W tym artykule znajdziesz 7 konkretnych, sprawdzonych propozycji, które odmienią każdy pokój.

CZYTAJ WIĘCEJ

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Klinika niepłodności - 50 pytań, na które warto znać odpowiedź przy pierwszej wizycie.

Chciałabyś mieć pewność, że dobrze przygotowałaś się do swojej pierwszej wizyty u lekarza, dotyczącej problemów z zajściem w ciążę? Skorzystaj z naszego formularza płodności  – są to pytania, które dobry specjalista prawdopodobnie zada Ci podczas pierwszej wizyty , która pomoże zdiagnozować niepłodność. W ten sposób o niczym nie zapomnisz i będziesz mieć pod ręką wszystkie szczegóły dotyczące Twojego zdrowia, płodności lub historii chorób w Twojej rodzinie!       

CZYTAJ WIĘCEJ