X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MAMUSIE CZERWIEC 2014 !
Odpowiedz

MAMUSIE CZERWIEC 2014 !

Oceń ten wątek:
  • monalisa Autorytet

Wysłany: 19 maja 2014, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze teraz widzę za Kambel na porodowce. No to sie zaczęło na czerwcowkach. Ja mam rozwarcie na 1.5 cm szyjka skrócona skierowana ku kości krzyżowej, glowka zeszła na dół. Ginka powiedziała ze się przygotowuje juz i mysli ze za 2 tygodnie się spotkamy na oddziale po wszystkim w piątek mam wizytę u niej bo w poniedziałki i piątki będę ja odwiedzać :( nie lubię wizyt. A i u nas ktg robi sie co tydzień od 31 tc , a od 34tc dwa razy w tygodniu musze biegać do poradni albo SR gdzie polozna kontroluje ktg, a i u bas w przychodni to 30 min, a w SR to 1h w szpitalu tez 1 h leżałam przykuta jak wszystkie na sali

Limerikowo lubi tę wiadomość

bontbhr.png
  • monalisa Autorytet

Wysłany: 19 maja 2014, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję wszystkim za wsparcie, slowa otuchy, pamiec i modlitwy. Jesteście niezastąpione.

Galanea, weronikabp, Martynika, Limerikowo lubią tę wiadomość

bontbhr.png
  • monalisa Autorytet

Wysłany: 19 maja 2014, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    evas wrote:
    Mi też soda najlepiej pomaga, ale moja pani doktor nie zaleca. No i gdzieś czytałam, że po sodzie można puchnąc, bo zatrzymuje wodę w organizmie. Ale jak już nic nie pomaga to piję.
    To tak jak ja. Ale nie pije sie tego przecież szklankami ani literami tylko odrobinę. ;)

evas, Limerikowo lubią tę wiadomość

bontbhr.png
  • monalisa Autorytet

Wysłany: 19 maja 2014, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    evas wrote:
    Mi też soda najlepiej pomaga, ale moja pani doktor nie zaleca. No i gdzieś czytałam, że po sodzie można puchnąc, bo zatrzymuje wodę w organizmie. Ale jak już nic nie pomaga to piję.
    To tak jak ja. Ale nie pije sie tego przecież szklankami ani literami tylko odrobinę. ;)

bontbhr.png
  • evas Autorytet

Wysłany: 19 maja 2014, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martynika, czy Ty zauważyłaś, że na liście ciężarówek jesteś już na podium?

Zmasowany atak czerwcówek się szykuje :P

Mucha, Galanea, Limerikowo lubią tę wiadomość

9bsp388.png
  • ivv Autorytet

Wysłany: 19 maja 2014, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martynika a choćby Twój telewizor kosztował 9,99 zł to dla zasady trzeba z takimi imbecylami walczyć :/

Cześć dziewczyny :)

Weronika wróciła do żłobka (hura!), a ja wreszcie mogę zacząć ogarniać mieszkanie, zarośliśmy ;)

Macie tu filmik o dokarmianiu dziecka - warto wiedzieć przed porodem, bo jak się trafi na taką panią dr w szpitalu jak ja trafiłam przy Weronice...

http://pediatria.mp.pl/karmieniepiersia/show.html?id=70325

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 maja 2014, 11:27

tb73ej2889smms8d.png
    tb73qtkfof50vibw.png
  • alexast Autorytet

Wysłany: 19 maja 2014, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja właśnie odebrałam przesyłkę od kuriera :) przyszły moje koszule :)
    Idę nastawić pranie. Jak wyschnął i je wyprasuje będę już spokojniejsza, bo torba będzie całkowicie spakowana.

Monalisa - super, że u ciebie ok
    Topa - a ty jak się czujesz?

Galanea lubi tę wiadomość

5djys65g3oi6ttof.png
    17u9j44jpb186k7u.png
  • Galanea Autorytet

Wysłany: 19 maja 2014, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monalisa, super, że do domku wychodzisz. W szpitalu to człowiek dwa razy bardziej chory się czuje.

Ciekawe jak tam Paula się trzyma.

Moja znajoma z UK już 42tc jedzie i nic :P Biedna, jak do środy nic nie ruszy, to wywołują.

weronikabp, monalisa lubią tę wiadomość

uadlpo551f9.png
    txp35oa.png
  • topa42 Autorytet

Wysłany: 19 maja 2014, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki za pamięć :-) Nawet ok chodź biegam do toalety i czasem twardnieje brzuch - dziś wizyta to się okaże co i jak. Ale jakoś mam przeczucie że szyjka się skróciła i to znacznie.

Galanea, alexast, Duchess lubią tę wiadomość

zem3i09keg891u11.png
  • Bankierka Przyjaciółka

Wysłany: 19 maja 2014, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nowy tydzień i od razu grypa ustaje. I nawet słoneczko świeci w okolicach Katowic :). Same pozytywy-prawie

Od piątku zaobserwowałam u siebie dziwne zjawisko... mam wrażenie, że coś ze mnie "wycieka" tak powolutku. Dzisiaj rano wstałam i w drodze do toalety wyciekły ze mnie kropelki na podłogę w przedpokoju, to na pewno nie mocz bo bym czuła, że chce mi się a to wypłynęło tak nagle hehe
    W sumie to nie jest śmieszne czuje się taka nieporadna :( tu kapie z nosa tu coś wycieka i nawet z piersi siara już się sączy. Rano wstaje a na koszulce plamy szczególnie z lewej...
    Jak sądzicie czy to mogą być sączące się wody płodowe?

MonikaS, monalisa lubią tę wiadomość

• Paula222 Autorytet

Wysłany: 19 maja 2014, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mi się zepsuła pralka... Nie wiem, jestem zła bo z serwisu przyjadą jutro , a jak zabiorą pralkę to nie wiem w czym upiorę jak by się Franek urodził :(

Wg mam dziś kiepski nastrój, mam już dość :/

Galanea oj współczuję zgagi :/

Monalisa super że wychodzicie :)

Kambel dawaj znać po ! :)

monalisa lubi tę wiadomość

17u920mmyeh0q9ke.png17u93e5ek73kbhcz.png[/url]
    n59yj44j0i2qlz9m.png

2 x pozamaciczna :(
    2 x HSG
  • alexast Autorytet

Wysłany: 19 maja 2014, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja byłam prywatnie w piątek. Jak przez ten tydzień będzie mi się tak brzuch spinał i będę miała skurcze to chyba się w ten piątek też na prywatną wizytę skuszę. Mój mały od rana bardzo spokojny. Mam nadzieję, że śpi i się nic złego nie dzieje.

Kambel miała pewnie ciężką noc i teraz śpi. Jak już urodziła to napewno odpoczywa. Odezwie się jak dojdzie do siebie.

Ja mam nadzieję, że mały już się nie będzie pchał. Najbliższe 2 weekendy imprezujemy (urodziny męża) bo wszystkich na raz niestety nie pomieścimy.
    W następnym tygodniu dzwonię do szpitala, żeby umówić się na wizytę, żeby omówić cesarkę.

evas, Galanea lubią tę wiadomość

5djys65g3oi6ttof.png
    17u9j44jpb186k7u.png
  • Galanea Autorytet

Wysłany: 19 maja 2014, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula, może okaże się, że to jakaś drobnostka i na miejscu naprawią? Mi niedawno też siadła pralka, przyjechał facet i okazało się, że to jakiś drobiazg był, naprawił na miejscu i wziął 50zł, razem z przyjazdem, diagnozą i naprawą.
    A jak coś to niech mąż Ci pomoże z ręcznym praniem w misce :) Ja ostatnio też ręczne robiłam.

Bankierka, może to faktycznie wody płodowe już się sączą, a do tego siara z piersi. Może coś się szykuje :>

evas, monalisa lubią tę wiadomość

uadlpo551f9.png
    txp35oa.png
  • alexast Autorytet

Wysłany: 19 maja 2014, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bankierka, może idź do gina, żeby sprawdził co Ci wypływa.

Ja jakoś jestem taki dziwnie podekscytowana jakbym już rodziła i za chwilę miała trzymać synka w ramionach.
    Niech on lepiej jeszcze trochę tam posiedzi :)

evas, monalisa lubią tę wiadomość

5djys65g3oi6ttof.png
    17u9j44jpb186k7u.png
  • ivv Autorytet

Wysłany: 19 maja 2014, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bankierka z Weroniką w ciąży przyszłam na kontrolne ktg i usg i okazało się, że mam małowodzie i lekarz pytał czy mi wody odchodziły, ale ja nic takiego nie zauważyłam (a byłam kilka dni wcześniej u nich i było ok) - może na wszelki wypadek sprawdź czy to nie wody?

Dodam, że m.in. z tego powodu od razu zaczęli wywoływać poród

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 maja 2014, 11:41

tb73ej2889smms8d.png
    tb73qtkfof50vibw.png
  • Paula222 Autorytet

Wysłany: 19 maja 2014, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Galanea po prostu nie chcę Frankowych rzeczy prać ręcznie, bo może to nie być tak dokładnie :/ A pralka jeszcze na gwarancji , widocznie nic nie warta :/ A chyba ręczne mnie nie ominie bo się nazbierało ;)

17u920mmyeh0q9ke.png17u93e5ek73kbhcz.png[/url]
    n59yj44j0i2qlz9m.png

2 x pozamaciczna :(
    2 x HSG
  • evas Autorytet

Wysłany: 19 maja 2014, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula222 wrote:
    A mi się zepsuła pralka... Nie wiem, jestem zła bo z serwisu przyjadą jutro , a jak zabiorą pralkę to nie wiem w czym upiorę jak by się Franek urodził :(

Wg mam dziś kiepski nastrój, mam już dość :/

Paula, a może jednak naprawia na miejscu. Jak coś to postrasz panów, że zaraz rodzisz i na pewno szybciej naprawią.

My dokupiliśmy sobie do pralki dodatkowe ubezpieczenie, które gwarantuje nam w razie poważniejszej usterki pralkę zastępczą. I mamy taki gadżet, że jak się coś zepsuje to dzwonimy do serwisu i pralka przez telefon wysyła jakiś kod dźwiękowy i oni wiedzą co się zepsuło. Ułatwia to naprawę na miejscu, bo jak jadą, to już wiedzą co zabrać.

9bsp388.png
  • Galanea Autorytet

Wysłany: 19 maja 2014, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula222 wrote:
    Galanea po prostu nie chcę Frankowych rzeczy prać ręcznie, bo może to nie być tak dokładnie :/ A pralka jeszcze na gwarancji , widocznie nic nie warta :/ A chyba ręczne mnie nie ominie bo się nazbierało ;)

Jeśli chodzi o odświeżenie ubranek, to spokojnie możesz prać ręcznie. Położna mówiła, że nawet bez prania wystarczy samo prasowanie, aby zabić zarazki.
    A jak pralka na gwarancji, to przynajmniej powinni ją Wam zrobić za darmo.

uadlpo551f9.png
    txp35oa.png
  • ivv Autorytet

Wysłany: 19 maja 2014, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula pierz, pierz :) Moja siostra w dniu porodu zadzwoniła do mnie, że ma już skurcze, ale że pierze jeszcze skarpetki, bo mąż potem ich tak ręcznie nie dopierze - pojechali do szpitala i po 1,5 h córcia była na świecie :) Może to jest metoda na szybki i łatwy poród :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 maja 2014, 11:45

alexast, evas, Galanea, Duchess lubią tę wiadomość

tb73ej2889smms8d.png
    tb73qtkfof50vibw.png
  • alexast Autorytet

Wysłany: 19 maja 2014, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    evas - co to za genialną pralkę macie. Jaka to firma i model?

5djys65g3oi6ttof.png
    17u9j44jpb186k7u.png
‹‹ 1013 1014 1015 1016 1017 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

14 faktów na temat płodności kobiety - owulacja, miesiączka, dni płodne

Owulacja, dni płodne, miesiączka - słyszymy o nich często. Ale czy na pewno mamy wystarczającą wiedzą na temat płodności kobiety? Niektóre sprawy dotyczące cyklu kobiety nie są tak jasne i oczywiste jakby mogło się zdawać. Tutaj znajdziesz 14 najważniejszych faktów, które warto wiedzieć na temat płodności kobiety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z płodnością, brak owulacji? 3 przepisy na koktajle wspierające owulację.

Sprawdź jak pyszne i łatwe do zrobienia koktajle, mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę. Działaj kompleksowo i wspieraj swoje starania w naturalny sposób. Poznaj 3 propozycje przepisów na pyszne koktajle propłodnościowe. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Mikrobiom intymny a infekcje - wakacyjny niezbędnik

Mikrobiom pochwy to złożony ekosystem mikroorganizmów, który pełni kluczową rolę w utrzymaniu zdrowia intymnego. Jego zaburzenie może prowadzić do różnorodnych dolegliwości, które są szczególnie uciążliwe podczas podróży. W tym artykule przyjrzymy się, jak działa mikrobiom pochwy, jakie czynniki mogą go zaburzyć podczas wakacji, a wreszcie jak skutecznie chronić zdrowie intymne w trakcie podróżowania oraz kiedy warto sięgnąć po sprawdzone wsparcie z apteki.  

CZYTAJ WIĘCEJ