X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MAMUSIE CZERWIEC 2014 !
Odpowiedz

MAMUSIE CZERWIEC 2014 !

Oceń ten wątek:
  • excella Autorytet

Wysłany: 18 maja 2014, 16:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Limerikowo wrote:
    Excella to taki ma byc straszny upal?! o rany to ja przy 20 stop teraz juz nie wyrabiam
    noce cale spimy przy otwartych oknach/lufcikach i 14-18 stop jest ok
    przy 30 to ja naprawde sie rozplyne raczej ups

Tak mi dziś powiedział mąż, że taka ma być teraz pogoda. Mam nadzieje że az tak gorąco nie będzie bo sobie nie dam rady :/ Ani do sklepu nie pójde, ani na plac zabaw z dzieckiem.

Limerikowo lubi tę wiadomość

• Agusia2312 Autorytet

Wysłany: 18 maja 2014, 16:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kambel trzymam kciuki za Was:) Napewno wszystko bedzie dobrze, jejku już sie zaczeło cos dziac na czerwcówkach:)

Natalia jak bedziesz cos wiecej wiedziec o córeczce znajomej daj znac, wierze że z nią wszystko bedzie dobrze.
    W miejscowosci obok dziewczyna urodziła córke która wazyła tez niecałe 800 gram i jest z dzieckiem wszystko wporządku, ale nie wiem dokładnie co była za przyczyna, ta laska chwile przed porodem przeszła walke z rakiem szyjki i moze przez to.

Limerikowo, NataliaK, Galanea lubią tę wiadomość

w4sqsg18dydmngv7.png[/url]

w4sqskjo7ajwjkso.png[/url]
  • Kota Autorytet

Wysłany: 18 maja 2014, 16:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    weronikabp wrote:
    Eta - tak mam te pajace 0-3 , wiem ze maja tez rozmiar 0 ale nie było akurat kiedy kupowałam

Ja kupilam jedna paczke newbornow to jest wlasnie rozmiar 56 i do tego jedna paczke 0-3 miesiace.

Caly weekend spedzilismy na szkole rodzenia i teraz juz jestem spokojniejsza jesli chodzi o porod i polog :) MOge rodzic.

Kambel trzymam kciuki i odezwij sie po porodzie zebysmy wiedzialy, ze wszystko jest ok.

Natalia jak lezalam na patologii to akurat dziewczyna miala cesarke tez w 27 tygodniu i polozna kazala jej byc dobrej mysli bo sama urodzila corke w 27 tygodniu i jedyna komplikcja jaka ma jest wada wzroku. Takze uszy do gory.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 maja 2014, 16:47

weronikabp, Limerikowo, NataliaK, Galanea lubią tę wiadomość

syy2cwa1kqnjs0p4.png
  • Agusia2312 Autorytet

Wysłany: 18 maja 2014, 16:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Excella faktycznie ma byc ciepło, ja juz teraz jak troche było duszno to zle funkcjonowałam a jak takie temp beda.. uff byleby nie było duszno !! :)

• Niesforna Autorytet

Wysłany: 18 maja 2014, 16:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agusia2312 wrote:
    tzn jak skalibrowałaś ??
    Zmierzylam temperaturę dotykowym i rteciowym. Na rteciowym wyszło mi o 0,4 stopnia mniej. Więc w ustawieniach dotykowego zmieniłam żeby odejmowal te 0,4 i teraz pokazuje cały czas identycznie jak rteciowym...

Agusia2312 lubi tę wiadomość

km5shdgeq6lxrwmj.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 maja 2014, 16:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niesforna wrote:
    Zmierzylam temperaturę dotykowym i rteciowym. Na rteciowym wyszło mi o 0,4 stopnia mniej. Więc w ustawieniach dotykowego zmieniłam żeby odejmowal te 0,4 i teraz pokazuje cały czas identycznie jak rteciowym...
    Niesforna którą położną wybrałaś? nie odpisałaś już na maila ;)

• kambel Autorytet

Wysłany: 18 maja 2014, 16:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny :) właśnie dali mi 1 tabl Szyjka mocno zamknięta więc musimy czekać.
    Mam nadzieję ze w miarę szybko pójdzie. Wczoraj chciałam spakować torbę do szpitala ale odlozylam to i poszłam spać a tu dziś taki numer. Mój m w panice wszystko szykuje mam nadzieję ze da radę . :)
    Teraz stwierdziłam ze jednak poród chyba mnie przeraża. Moze jednak ktoras z was chciałaby mnie wyprzedzić?

Limerikowo, weronikabp, madamama, evas, MonikaS, Duchess, Galanea, Nalka, Tusia84, ivv, MagdaO, eta, monalisa lubią tę wiadomość

relgio4pk3pt9z4w.png
  • Agusia2312 Autorytet

Wysłany: 18 maja 2014, 16:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niesforna wrote:

To musze poszukac czy na moim tak idzie zrobic:)

• Limerikowo Autorytet

Wysłany: 18 maja 2014, 16:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kambel bedzie ok, super ze Mezus torbe Ci pakuje ze spokojna w miare glowa, bo wszystko macie pokupowane do szpitala co potrzeba
    ja tam ani mysle Cie wyprzedzac, poniewaz czekam na 1 czerwca na podwojne prezenty hi hi hi
    a maz na ost meskich plotkach w centrum hand. w trzech kumpli z podstawowki

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 maja 2014, 16:59

MonikaS lubi tę wiadomość

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
  • topa42 Autorytet

Wysłany: 18 maja 2014, 17:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kambel wrote:
    Dzięki dziewczyny :) właśnie dali mi 1 tabl Szyjka mocno zamknięta więc musimy czekać.
    Mam nadzieję ze w miarę szybko pójdzie. Wczoraj chciałam spakować torbę do szpitala ale odlozylam to i poszłam spać a tu dziś taki numer. Mój m w panice wszystko szykuje mam nadzieję ze da radę . :)
    Teraz stwierdziłam ze jednak poród chyba mnie przeraża. Moze jednak ktoras z was chciałaby mnie wyprzedzić?
    Kambel będzie dobrze :-) Moja córka też urodziła się wcześniej i miała ponad 2 kg - teraz jest wyższa ode mnie i w klasie wszystkich przerasta - kawał baby ;-)A źle się czułaś że dziś wywołują poród ? Byłaś gdzieś wczoraj czy dzisiaj u lekarza \?

Limerikowo lubi tę wiadomość

zem3i09keg891u11.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 maja 2014, 17:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wlasnie dzwonili do mnie i mala jest bardzo silna,sama oddycha,nie jest nawet w inkubatorze!!! Ma tylko rurke podlaczona co by kontrolowac wszystkie parametry zyciowe!! Lekarze sa w totalnym szoku,a ja jestem mega szczesliwa,wyslali mi jej zdjecie,taka kruszyneczka malutka,ale twarda jak peeeelen zuch :-)))

excella, weronikabp, Limerikowo, evas, MonikaS, Mucha, Galanea, Nalka, alexast, maggda, ivv, czekajajaca, nutka, Paula222, MagdaO, AISAK, eta lubią tę wiadomość

• topa42 Autorytet

Wysłany: 18 maja 2014, 17:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Brawo zuch dziewczyna ! dziewczynki są silne !!!!
    Dziewczyny mam nadzieję, że u mnie organizm nie przygotowuje się do porodu bo dziś znów mam biegunkę :-( Eh jakoś dziwnie się czuje niby nic nie boli ale jakoś tak dziwnie :-( Nie mogę doczekać się jutrzejszej wizyty ale mam ja dopiero o 21:30 :-(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 maja 2014, 17:14

NataliaK lubi tę wiadomość

zem3i09keg891u11.png
  • karolina1990 Autorytet

Wysłany: 18 maja 2014, 17:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Juz sie melduje :) trzymam kciuki za. Kambel! mi dzis brzuch co chwila twardnieje. jutro wizyta u gina, teraz mam nadzieje ze cos sie rusza :)

Limerikowo, evas, MonikaS, Galanea lubią tę wiadomość

• Bankierka Przyjaciółka

Wysłany: 18 maja 2014, 17:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej czerwcówki. Dawno nie pisałam ale czytam Was codziennie i czasami uśmiecham się do monitora bo tak tu fajnie piszecie.
    Mnie zostao 15 dni do terminu.
    W czw 15-go miałam ostatnia wizyte u ginekologa, wiec teraz to juz czekam na rozwój syt :).
    Mojej szyjki praktycznie już nie ma tak sie skróciła, lekarz mówi ze to lada moment. Z reszta wszystko na to wskazuje bo juz drugi dzien twardy brzuch, pojedyńcze skurcze-bolesne i duza ilosc upławów.
    Wolałabym jednak wstrzymac sie jeszcze kilka dni bo na koniec dopadło mnie jakies grypsko i leże plackiem :(.
    Kambel trzymam za Ciebie kciuki!!!

NataliaK, weronikabp, evas, Limerikowo, Martynika, Kota, MonikaS, Duchess, Galanea, ivv, AISAK, eta lubią tę wiadomość

• madamama Autorytet

Wysłany: 18 maja 2014, 17:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kambel, kciuki mocno zaciśnięte.

sjr9qqa.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 maja 2014, 17:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bankierka organizm pewnie będzie wiedział, kiedy jest dobry moment, trzymam kciuki i niech ta nasza lista w końcu szczęsliwie ruszy :))

NataliaK lubi tę wiadomość

• evas Autorytet

Wysłany: 18 maja 2014, 17:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No widzę, że moje listy gończe przynoszą efekty :D Bankierka, Karolina ciesze się że u Was wszystko w porządku ;)

Kambel trzymam kciuki i czekamy tu na dobre wieści po porodzie.

Bankierka lubi tę wiadomość

9bsp388.png
  • Tusia84 Autorytet

Wysłany: 18 maja 2014, 18:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam i co ja czytam!

Kambel kciuki zaciśnięte, wierzę, że będzie wszystko dobrze :)

Natalia za malutką Twojej koleżanki też.. dobrze, że jest taka silna :)

weronikabp, NataliaK, Galanea lubią tę wiadomość

ggfxf7q.png
  • MonikaS Autorytet

Wysłany: 18 maja 2014, 18:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja też sobie drzemkę ucięłam - rosół wstawiłam i pomyślałam, że zajrzę na forum a tu tyle się dzieje :)

Kambel trzymam kciuki za to żeby wszystko poszło po myśli lekarzy :)
    Topa trzymam kciuki żebyś jeszcze nie zaczęła rodzić :) może masz taki kiepski dzień...
    Natalia ale ucieszyła mnie wiadomość, że mała jest tak silna. Będę i za nią kciuki trzymała :) Już jej rodzice tyle wycierpieli - pora żeby los im się odwrócił :)

Bankierka jak coś to dawaj znać jak tam się sytuacja rozwija i życzę dużo zdrowia, żebyś nie musiała rodzić będąc w kiepskiej formie - jakoś ciężko sobie wyobrazić czy bym dała radę będąc chorą urodzić - dlatego trzymaj nogi zaciśnięte i najpierw wyzdrowiej ;)

Karolina odzywaj się częściej bo ja to myślałam, że już urodziłaś i się nie chwalisz...

Nutka super, że jeszcze na weselu się pobawiliście :) teraz to już tylko porodu czekać i już na następne we trójkę ;)

weronikabp, NataliaK, evas, nutka, Bankierka lubią tę wiadomość

1usa9vvjq7ibxdkr.png
    74di2n0aqoseb314.png
  • kambel Autorytet

Wysłany: 18 maja 2014, 18:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Topa- nic nie przeczuwalam ostatnio na wizycie u poloznej wyszło ze od poprzedniego mierzenia macicy wyszedł -1 cm . Więc wysłała mnie na usg i dziś wyszło wszystko . 2 tyg temu przepływy były w normie . Fakt mała miała ostatnio lenia ale ruchy czułam nigdy bym nie przypuszczala ze Z dnia na dzień tak sie moze potoczuc wszystko .
    Mój m nie dawno przyjechal dla małej zabrał prawie całą komodw hi hi

MonikaS, Mucha, NataliaK, Limerikowo, Galanea, alexast, evas, Tusia84, monalisa lubią tę wiadomość

relgio4pk3pt9z4w.png
‹‹ 1008 1009 1010 1011 1012 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Krew miesiączkowa - kolor krwi podczas okresu

Czy to normalne, że krew miesiączkowa zmienia swój kolor i konsystencję? Czy brązowy kolor krwi podczas okres powinien Cię niepokoić, czy jest to zjawisko naturalne? Kiedy krwawienie miesiączkowe wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży - po czym poznać, że możesz być w ciąży

Starając się zajść w ciążę, często nie potrafimy przestać interpretować każdego, nawet najmniejszego ukłucia w jajniku i nie traktować go jako potencjalnego objawu ciąży. Które z objawów mogą faktycznie coś znaczyć i z czym możemy je pomylić? Które z objawów ciążowych na wczesnym etapie ciąży są po prostu rzadko spotykane? Zapoznaj się z listą pierwszych objawów ciążowych!

CZYTAJ WIĘCEJ

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ