X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MAMUSIE CZERWIEC 2014 !
Odpowiedz

MAMUSIE CZERWIEC 2014 !

Oceń ten wątek:
  • topa42 Autorytet

Wysłany: 18 maja 2014, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    NataliaK wrote:
    Kurde! Wez lepiej jedz sprawdz bo po tej ostatniej akcji to normalnie az strach :-(
    Na razie leżę spokojnie i zobaczę co się będzie dziać, ale jakoś dziwnie się czuję :-(

zem3i09keg891u11.png
  • Paula222 Autorytet

Wysłany: 18 maja 2014, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ojj topa, skoro jest tak dziwnie to może nie czekaj... Niech Cię tam przebadają i sprawdzą co się dzieje...

weronikabp, Limerikowo, Galanea lubią tę wiadomość

17u920mmyeh0q9ke.png17u93e5ek73kbhcz.png[/url]
    n59yj44j0i2qlz9m.png

2 x pozamaciczna :(
    2 x HSG
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 maja 2014, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula222 wrote:
    Ojj topa, skoro jest tak dziwnie to może nie czekaj... Niech Cię tam przebadają i sprawdzą co się dzieje...
    jestem za, jechać i zrobić ktg dla świętego spokoju.

• topa42 Autorytet

Wysłany: 18 maja 2014, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruchy czuję więc jest ok tylko ten brzuch i skurcze do tego plecy trochę bolą. Na razie nie panikuję, leżę - zobaczę co będzie.

ivv lubi tę wiadomość

zem3i09keg891u11.png
  • Paula222 Autorytet

Wysłany: 18 maja 2014, 12:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    topa a może właśnie zaczął się poród?

n59yj44j0i2qlz9m.png

2 x HSG
  • Niesforna Autorytet

Wysłany: 18 maja 2014, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Topa ja bym jechała na ip... Dla świętego spokoju. Mi położna mówiła, że niektóre kobiety nie czują bólu przy skurczach bo mają wysoki próg bólu.
    Dziwnie się czujesz, do tego częste skurcze, lepiej jedź i sprawdź.

Limerikowo lubi tę wiadomość

km5shdgeq6lxrwmj.png
  • ivv Autorytet

Wysłany: 18 maja 2014, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wczoraj lato, a dzisiaj jesień :( Zabrałyście nam słońce!!! :D

Miłego dnia dziewczyny :)

tb73ej2889smms8d.png
    tb73qtkfof50vibw.png
  • maggda Autorytet

Wysłany: 18 maja 2014, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Topa i jak sytuacja?

yuuds65g3xczefvz.png

twfgs7p.png

63nqryl.png[/url]
  • maggda Autorytet

Wysłany: 18 maja 2014, 13:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez dzisiaj mam dziwny dzień co chwile do łazienki chodzę to siku albo coś więcej i te denerwujące klucie w pochwie wrrrr

yuuds65g3xczefvz.png

twfgs7p.png

63nqryl.png[/url]
  • Limerikowo Autorytet

Wysłany: 18 maja 2014, 13:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evas melduje sie na forumowym posterunku ;--)))))))))))))))
    a ja dzis ok goszcze sie w domu z kolega meza, wiadomo obiadek, pogaduchy, bo juz sie duzo czasu nie widzieli
    a tez bylam ograniczona bo maz rano wymienial gniazda i prad odciety byc musial by nie pokopalo
    a czuje sie ok, nawet lecialam z parasole pod tesco by maz nie zmókl, lalo i blyskalo jak szalone
    a jeszcze byla akcja jogurtowy wozek, maz naladowal do przewoznego wozka na kolkach produkty i przewazylo i bylo bec a potem patrzymy na klatce przy przepakowaniu a tam 2 jogrciki narobily balaganu na caaaaaly wozek, wiec i produkty i wozek do generalnego czyszczenia, dobrze ze nie kupilismy jajek ;--))) bylby jajeczny wozek jak trza he he

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 maja 2014, 13:23

evas lubi tę wiadomość

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
  • evas Autorytet

Wysłany: 18 maja 2014, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula222 wrote:
    Topa kto wie.. Może sprawdź jeszcze raz i wtedy podjedź do szpitala jak się powtórzy...

Evas a myślisz że jak czuje się tak niziutko to szyjka jest krótsza?
    Ja się o swoją szyjkę martwię, bo wiem że się skraca.
    W poprzedniej ciąży synek był też nisko ułożony i szyjka zaczęła się skracać i rozwierać w 26 tyg.

9bsp388.png
  • Galanea Autorytet

Wysłany: 18 maja 2014, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Topa, informuj jak się sytuacja rozwija, w razie czego jedź do szpitala, sprawdzić, ale trzymam kciuki, żeby wszystko było dobrze.

Ja dzisiaj nie do życia jestem, wiecie co, dawno takiej nocy tragicznej nie miałam. Zgaga mega gigant, masakra. Wstawałam z 6 razy, nic mi nie pomagało. A najgorsza była akcja zaraz po tym jak zasnęłam. Nagle wybudziłam się nie mogąc oddychać, zaczęłam się totalnie dusić i gdyby mój K. nie zaczął mnie klepać, gdyby go nie było, to miałam wrażenie, że bym się udusiła. Wyobraźcie sobie, że przez sen treść żołądkowa cofnęła mi się do gardła zaczęłam się dusić. Wybaczcie ten mało przyjemny opis :/
    Dzisiaj dalej walczę ze zgagą, koszmar. Do tego czuję się mega ciężko, mega ciasno w swoim ciele, dyskomfort w brzuchu. Ewidentnie każdy dzień przybliża mnie do porodu. Choć ani razu nie miałam jeszcze bolesnego skurczu. Tylko twardnienia.

uadlpo551f9.png
    txp35oa.png
  • Agusia2312 Autorytet

Wysłany: 18 maja 2014, 14:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny które mają termometr bezdotykowy czy sie jakoś odejmuje ileś stopni po zmierzeniu temperatury ? ja mam microlife nc 150, wiem e Tusia ma nc 100 :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 maja 2014, 14:04

w4sqsg18dydmngv7.png[/url]

w4sqskjo7ajwjkso.png[/url]
  • MonikaS Autorytet

Wysłany: 18 maja 2014, 14:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    weź człowieku wyjdź z domu i od razu coś się na forum dzieje ;)
    Topa czemu się nie odzywasz? Wszystko ok?

my byliśmy na 2 godzinnym spacerze. Nogi mam jak balony i dłonie też - masakra. To chyba temu, że tak gorąco jest :) usiadłam na łóżku i chyba już tak zalegnę na dłuższy czas :)
    mąż też się zmachał bo musiał nieść dosyć ciężkie zakupy i baniak wody i tak idzie i mówi, że już się nie może doczekać aż do wózka zakupy będzie mógł pakować hehe :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 maja 2014, 14:11

evas lubi tę wiadomość

1usa9vvjq7ibxdkr.png
    74di2n0aqoseb314.png
  • Galanea Autorytet

Wysłany: 18 maja 2014, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Może znacie jakieś skuteczne metody na zgagę? Mleko już mało pomaga :(

uadlpo551f9.png
    txp35oa.png
  • Paula222 Autorytet

Wysłany: 18 maja 2014, 14:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ojj galanea współczuję zgagi ! Ja jak miałam kilka dni z rzędu to jadłam porcje po 1/4 tego co zwykle tylko częściej bo inaczej bym chyba wymiotowała...

Topa oj martwię się co u Ciebie, mam nadzieję że ok !

evas to dajesz mi nadzieję że może szyjka puszcza... Oby :)

Galanea, evas lubią tę wiadomość

n59yj44j0i2qlz9m.png

2 x HSG
  • MonikaS Autorytet

Wysłany: 18 maja 2014, 14:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Galanea ja używałam reni - te tabletki tylko nie wiem jak się pisze :) teraz też miewam wieczorami zgagę jak się położę, ale jestem tak leniwa, że nie chce mi się tabletek szukać :) jakoś wytrzymuję. Skoro Ty masz takie problemy ze zgagą to radzę na 2 godziny przed położeniem się do łóżka nic nie jeść a jak pić to czystą wodę. Tabletki próbowałaś?

Galanea lubi tę wiadomość

1usa9vvjq7ibxdkr.png
    74di2n0aqoseb314.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 maja 2014, 14:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MonikaS wrote:
    weź człowieku wyjdź z domu i od razu coś się na forum dzieje ;)
    Topa czemu się nie odzywasz? Wszystko ok?

my byliśmy na 2 godzinnym spacerze. Nogi mam jak balony i dłonie też - masakra. To chyba temu, że tak gorąco jest :) usiadłam na łóżku i chyba już tak zalegnę na dłuższy czas :)
    mąż też się zmachał bo musiał nieść dosyć ciężkie zakupy i baniak wody i tak idzie i mówi, że już się nie może doczekać aż do wózka zakupy będzie mógł pakować hehe :)

Mi nogi puchna do tego stopnia, ze wczoraj wieczorem jak mierzylam mialam wiecej w obwodzie kostek 2,5 cm a w obwodzie lydki 1,7 cm w porownaniu z porannym mierzeniem,zaraz po przebudzeniu. Ma-sa-kra

Galanea ja wspomagam sie pomaranczami i mandarynkami, pomaga :)

• Galanea Autorytet

Wysłany: 18 maja 2014, 14:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myślałam, że w ciąży nie wolno Reni. Mi lekarka przepisała Alugastrin, ale nic nie pomagał, a wypiłam już całą butelkę :(

Natalia - cytrusy na zgagę?! :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 maja 2014, 14:29

NataliaK, evas lubią tę wiadomość

uadlpo551f9.png
    txp35oa.png
  • MonikaS Autorytet

Wysłany: 18 maja 2014, 14:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia nie przyszło mi do głowy zmierzyć :) trzeba będzie to zrobić :) z czystej ciekawości jak bardzo puchną ;) obrączki już od jakiegoś czasu nie noszę - i do tej pory nie mogę się przyzwyczaić - czuję się jakbym goła była hehe
    a kto powiedział, że reni nie można? można o ile się nie zażywa ich w dużych ilościach - wiadomo co za dużo to nie zdrowo :) spróbuj - może pomoże :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 maja 2014, 14:33

1usa9vvjq7ibxdkr.png
    74di2n0aqoseb314.png
‹‹ 1006 1007 1008 1009 1010 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

TOP 10 nowinek technologicznych w dziedzinie wspierania płodności, których nie możesz przegapić

Czy sztuczna inteligencja może wspierać płodność i zwiększać szanse na zajście w ciążę? Czy wirtualna rzeczywistość może być antidotum na problemy emocjonalne w trakcie przedłużających się starań o dziecko? Jak nowoczesne rozwiązania, aplikacje, gadżety mogą pomagać parom, które marzą o rodzicielstwie? Zebraliśmy dla Was 10 nowinek technologicznych, które mogą w znaczący sposób przybliżyć Was do spełnienia marzenia...

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zadbać o spokój i relaks w czasie ciąży. Praktyczne porady dla przyszłych mam.

Bycie matką to jedno z najważniejszych i najwspanialszych przeżyć, jakie doświadcza każda kobieta, która rodzi dziecko. Przyjemne i sielskie chwile spędzone z pociechą poprzedza czas nie zawsze spokojnego oczekiwania na poród. W czasie ciąży często jesteśmy tak samo szczęśliwe, jak i zestresowane, a to sprawia, że warto pomyśleć o sobie w kontekście relaksu i odpoczynku. W jaki sposób uprzyjemnić sobie czas oczekiwania na dziecko? Czy ciążowe dolegliwości można jakoś zminimalizować i poddać się domowemu SPA? Oczywiście, że tak. Za chwilę podpowiemy Ci, jak to zrobić skutecznie i bez wielkich przygotowań!

CZYTAJ WIĘCEJ

14 faktów na temat płodności kobiety - owulacja, miesiączka, dni płodne

Owulacja, dni płodne, miesiączka - słyszymy o nich często. Ale czy na pewno mamy wystarczającą wiedzą na temat płodności kobiety? Niektóre sprawy dotyczące cyklu kobiety nie są tak jasne i oczywiste jakby mogło się zdawać. Tutaj znajdziesz 14 najważniejszych faktów, które warto wiedzieć na temat płodności kobiety.   

CZYTAJ WIĘCEJ