X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MAMUSIE CZERWIEC 2014 !
Odpowiedz

MAMUSIE CZERWIEC 2014 !

Oceń ten wątek:
  • Limerikowo Autorytet

Wysłany: 20 maja 2014, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja test na paciorkowce robilam w moim prywat gabinecie ale nie placilam ;--)), tylko za wizyte i ktg

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
  • Mucha Autorytet

Wysłany: 20 maja 2014, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Topa ja bede miala robione na wizycie u swojego lekarza.

iv09g7rf258kfw3a.png
  • Martynika Autorytet

Wysłany: 20 maja 2014, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, dziewczyny, dzięki, że pytacie :).Ja już leżę na Karowej.Nie ma miejsc na patologii, więc jestem na porodówce, z trzema innymi dziewczynami na sali.Na razie nic nie mówią o wywoływaniu.
    Och, mógłby się Artur sam ewakuować, to by było o tyle prostsze... tymczasem głowę ma super wysoko, a szyjka długa i zamknięta, nie mam co liczyć na niedługą akcję...

Limerikowo, Tusia84, excella, Galanea, Mucha, Paulina1986, Margotka87, Agusia2312, eta, evas, ivv lubią tę wiadomość

• Tusia84 Autorytet

Wysłany: 20 maja 2014, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    topa42 wrote:
    A ja wam powiem , że już nie mogę się doczekać kiedy będę tuliła naszego synka :-) Tak mnie lekarz uspokoił, że będzie ok że aż skrzydła mi urosły. Mam do Was pytanko czy ten GBS paciorkowce z pochwy robiliście odpłatnie ? Bo ja nie dostałam na to skierowania mam po prostu gdzieś iść i zrobić.

Mi lekarz pobrał w gabinecie do takiej specjalnej wypełnionej czymś próbówki i kazał zaraz po wizycie jechać na bakteriologię i tam zostawić.. u niego nic za to nie płaciłam, a w szpitalu 15zł.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 maja 2014, 11:42

Limerikowo, Agusia2312 lubią tę wiadomość

ggfxf7q.png
  • Tusia84 Autorytet

Wysłany: 20 maja 2014, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martynika wrote:
    Hej, dziewczyny, dzięki, że pytacie :).Ja już leżę na Karowej.Nie ma miejsc na patologii, więc jestem na porodówce, z trzema innymi dziewczynami na sali.Na razie nic nie mówią o wywoływaniu.
    Och, mógłby się Artur sam ewakuować, to by było o tyle prostsze... tymczasem głowę ma super wysoko, a szyjka długa i zamknięta, nie mam co liczyć na niedługą akcję...

A pamiętam jak przez wymiary Artura byliście przekonani, że urodzi się szybciej :) widzicie jak to różnie bywa.. ja też się śmieję, że od 23 tyg szyjka się skraca i już panika była a tu ponad 10 tyg dalej już jestem :) i najlepsze będzie to jak przenoszę :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 maja 2014, 11:26

Galanea, nick nieaktualny, Limerikowo, evas lubią tę wiadomość

ggfxf7q.png
  • RewolucjaSięDzieje Autorytet

Wysłany: 20 maja 2014, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martynika wrote:

Czyli wrzucam Cię na podium z datą opatrzoną "???" ?;)

oar8vkcbjvmdwxz8.png
    Chciałabym móc zanurzyć głowę w strumieniu twojej świadomości.
  • topa42 Autorytet

Wysłany: 20 maja 2014, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny :-) Już znalazłam zrobię w diagnostyce :-) koszt 25 zł. Jutro jadę na badania :-)na skierowaniu mam też zaznaczone Treponema IgG IgM - wiecie co to takiego?

zem3i09keg891u11.png
  • Galanea Autorytet

Wysłany: 20 maja 2014, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kambel, po raz kolejny GRATULACJE! Córeczka jest cudowna, a Ty byłaś bardzo dzielna :) Zazdroszczę, że poród masz już za sobą.

Ja wracam z wizyty, miałam pobrane posiewy na GBS. A szyjka.. Bez zmian :P Tyle paniki było, a tu nic się nie dzieje, a wierzcie mi, od dawna już nie leżę, tylko normalnie funkcjonuję, no i codziennie to 4-te piętro ;)

Tusiu - chyba jednak coś jest w tym, że "taka uroda" naszych szyjek ;)

Jutro idę na usg w celu sprawdzenia masy dziecka, czy będę mogła rodzić sn. Trzymajcie kciuki, żeby Zośka nie była gigantem ;)

Tusia84, Paulina1986, nick nieaktualny, Limerikowo, evas lubią tę wiadomość

uadlpo551f9.png
    txp35oa.png
  • Mucha Autorytet

Wysłany: 20 maja 2014, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tusia to juz sprawdzona szyjka?

Martynika to teraz czekamy :)

Galanea mocno kciuki zacisniete!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 maja 2014, 11:43

Galanea lubi tę wiadomość

iv09g7rf258kfw3a.png
  • Tusia84 Autorytet

Wysłany: 20 maja 2014, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mucha jeszcze nie, na 12.20 jadę na wizytę więc zaraz wychodzę z domku :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 maja 2014, 11:44

Mucha, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

ggfxf7q.png
  • kambel Autorytet

Wysłany: 20 maja 2014, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziekujemy dziewczyny :)
    Limerkowo - spokojnie dasz radę u mnie wywolywali więc meczylam sie od 4 w niedzielę i chyba dlatego nie mialam juz sil.
    Przed chwila widzialam sie z malutka . Od dziś będzie ze mną lekarz stwierdził ze jest po prostu małym dzieckiem i nie musi juz być w inkubatorze . Ale jakieś 3-4 dni będziemy musiały zostać żeby przyzwyczaila sie do cyca i otoczenia. Niestety z pokarmem to nie jest taka łatwa sprawa, fakt na razie tylko laktatora uzywalam ( elektryczny madeli - polecam bardzo fajny) i mleczko leci jakby chciało a nie mogło.
    Powodzenia na wizytach dziewczyny :) i oby u każdej skończyło sie szybkim porodem :)

alexast, Mucha, Galanea, nick nieaktualny, Evelineq, Tusia84, Limerikowo, nutka, eta, Nalka, evas, ivv, monalisa lubią tę wiadomość

relgio4pk3pt9z4w.png
  • Martynika Autorytet

Wysłany: 20 maja 2014, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ok, już wiem, że jutro będę miała najprawdopodobniej próbę oksytocynową na sprawdzenie wydolności łożyska.
    Ha, no, każdy mówił "duże dziecko, niedługo będzie chciało wyjść", a gdzie tam...położna mi palce tak głęboko wpychała, że myślałam, że podskoczę pod sufit (bolało jak diabli), a główki nie mogła dosięgnąć...a wy piszecie, że wasi lekarze bez problemu główkę wymacali.
    Ech, wolałabym być w domu, no, ale co zrobić.Pod kątem warunków bardziej mi się podobało na Inflanckiej, ale teraz muszę myśleć przede wszystkim o Arturze.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 maja 2014, 12:24

Limerikowo lubi tę wiadomość

• Martynika Autorytet

Wysłany: 20 maja 2014, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kambel, z całego serca Ci gratuluję :).Kaja jest prześliczna! I na zdjęciu wcale nie wygląda na drobną:).Proszę, napisz mi jeszcze tylko, czy to mleko miałaś wcześniej, czy pojawiło Ci się tak po prostu po porodzie?

• vikus001 Autorytet

Wysłany: 20 maja 2014, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kambel serdeczne gratulacje!!!! Bylyscie bardzo dzielne!!!! Ja od rana w sklepie bylam po zakupy, poskakalam na pilce, odwiedzila mnie kolezanka a teraz ide na ogrodek troche wystawic moje biale cialo na slonce:)

nick nieaktualny, Limerikowo lubią tę wiadomość

3i49df9hikojmw25.png
    34bwdqk3gvs7gqgm.png
  • Margotka87 Autorytet

Wysłany: 20 maja 2014, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    topa42 wrote:
    Dzięki dziewczyny :-) Już znalazłam zrobię w diagnostyce :-) koszt 25 zł. Jutro jadę na badania :-)na skierowaniu mam też zaznaczone Treponema IgG IgM - wiecie co to takiego?

wygooglowalam ze to badanie na -> http://pl.wikipedia.org/wiki/Kr%C4%99tek_blady

zpbndf9hsafopz9u.png
  • kambel Autorytet

Wysłany: 20 maja 2014, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martynika wrote:
    Kambel, z całego serca Ci gratuluję :).Kaja jest prześliczna! I na zdjęciu wcale nie wygląda na drobną:).Proszę, napisz mi jeszcze tylko, czy to mleko miałaś wcześniej, czy pojawiło Ci się tak po prostu po porodzie?
    Raz mialam plamę na koszuli ale to dawno temu . Wieczorem jak sciskalam to nic nie lecialo a o 4 przy pomocy laktatora wplynelo ok 5 ml .

Limerikowo, evas lubią tę wiadomość

relgio4pk3pt9z4w.png
  • Galanea Autorytet

Wysłany: 20 maja 2014, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kambel, tak z ciekawości, Ty rodziłaś w Polsce czy w UK?

uadlpo551f9.png
    txp35oa.png
  • alexast Autorytet

Wysłany: 20 maja 2014, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Och Kambel jak ja ci zazdroszczę, masz już to za sobą i malutką przy sobie :)
    Cieszę się, że mała zdrowa :)

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

5djys65g3oi6ttof.png
    17u9j44jpb186k7u.png
  • topa42 Autorytet

Wysłany: 20 maja 2014, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Margotka87 wrote:
    wygooglowalam ze to badanie na -> http://pl.wikipedia.org/wiki/Kr%C4%99tek_blady
    Dzięki ja właśnie nic nie mogłam znaleźć.

zem3i09keg891u11.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 maja 2014, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tusiu dawaj znać po wizycie, Natalia Ty też :)

Ja byłam długo na dworze i powiem Wam, że normalnie to uwielbiam taką pogodę ale dziś, masakra.. teraz tylko leżeć z nogami do góry pozostało. Widziałam się z przyjaciółkami, stwierdziły że lada dzień urodzę, oby. Od niedzieli jestem do dyspozycji mojej Córeczki :)

Galanea już teraz kciuki za jutro :)
    Kambel to cudownie, że już mała przy Tobie, ale dzielna dziewczynka, wow :)

vikus001, Galanea, nick nieaktualny, Tusia84, Agusia2312, Duchess, evas lubią tę wiadomość

‹‹ 1025 1026 1027 1028 1029 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Starania o ciążę a badanie AMH - 6 rzeczy, o których warto wiedzieć

Badanie AMH może bardzo dużo powiedzieć o kobiecej płodności... Kiedy warto je wykonać? Jakich informacji może dostarczyć? Jakie są normy AMH i jak przebiega badanie? Poznaj 6 faktów o badaniu AMH!

CZYTAJ WIĘCEJ

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ