X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MAMUSIE CZERWIEC 2014 !
Odpowiedz

MAMUSIE CZERWIEC 2014 !

Oceń ten wątek:
  • Limerikowo Autorytet

Wysłany: 20 maja 2014, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja test na paciorkowce robilam w moim prywat gabinecie ale nie placilam ;--)), tylko za wizyte i ktg

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
  • Mucha Autorytet

Wysłany: 20 maja 2014, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Topa ja bede miala robione na wizycie u swojego lekarza.

iv09g7rf258kfw3a.png
  • Martynika Autorytet

Wysłany: 20 maja 2014, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, dziewczyny, dzięki, że pytacie :).Ja już leżę na Karowej.Nie ma miejsc na patologii, więc jestem na porodówce, z trzema innymi dziewczynami na sali.Na razie nic nie mówią o wywoływaniu.
    Och, mógłby się Artur sam ewakuować, to by było o tyle prostsze... tymczasem głowę ma super wysoko, a szyjka długa i zamknięta, nie mam co liczyć na niedługą akcję...

Limerikowo, Tusia84, excella, Galanea, Mucha, Paulina1986, Margotka87, Agusia2312, eta, evas, ivv lubią tę wiadomość

• Tusia84 Autorytet

Wysłany: 20 maja 2014, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    topa42 wrote:
    A ja wam powiem , że już nie mogę się doczekać kiedy będę tuliła naszego synka :-) Tak mnie lekarz uspokoił, że będzie ok że aż skrzydła mi urosły. Mam do Was pytanko czy ten GBS paciorkowce z pochwy robiliście odpłatnie ? Bo ja nie dostałam na to skierowania mam po prostu gdzieś iść i zrobić.

Mi lekarz pobrał w gabinecie do takiej specjalnej wypełnionej czymś próbówki i kazał zaraz po wizycie jechać na bakteriologię i tam zostawić.. u niego nic za to nie płaciłam, a w szpitalu 15zł.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 maja 2014, 11:42

Limerikowo, Agusia2312 lubią tę wiadomość

ggfxf7q.png
  • Tusia84 Autorytet

Wysłany: 20 maja 2014, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martynika wrote:
    Hej, dziewczyny, dzięki, że pytacie :).Ja już leżę na Karowej.Nie ma miejsc na patologii, więc jestem na porodówce, z trzema innymi dziewczynami na sali.Na razie nic nie mówią o wywoływaniu.
    Och, mógłby się Artur sam ewakuować, to by było o tyle prostsze... tymczasem głowę ma super wysoko, a szyjka długa i zamknięta, nie mam co liczyć na niedługą akcję...

A pamiętam jak przez wymiary Artura byliście przekonani, że urodzi się szybciej :) widzicie jak to różnie bywa.. ja też się śmieję, że od 23 tyg szyjka się skraca i już panika była a tu ponad 10 tyg dalej już jestem :) i najlepsze będzie to jak przenoszę :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 maja 2014, 11:26

Galanea, NataliaK, Limerikowo, evas lubią tę wiadomość

ggfxf7q.png
  • RewolucjaSięDzieje Autorytet

Wysłany: 20 maja 2014, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martynika wrote:

Czyli wrzucam Cię na podium z datą opatrzoną "???" ?;)

oar8vkcbjvmdwxz8.png
    Chciałabym móc zanurzyć głowę w strumieniu twojej świadomości.
  • topa42 Autorytet

Wysłany: 20 maja 2014, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny :-) Już znalazłam zrobię w diagnostyce :-) koszt 25 zł. Jutro jadę na badania :-)na skierowaniu mam też zaznaczone Treponema IgG IgM - wiecie co to takiego?

zem3i09keg891u11.png
  • Galanea Autorytet

Wysłany: 20 maja 2014, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kambel, po raz kolejny GRATULACJE! Córeczka jest cudowna, a Ty byłaś bardzo dzielna :) Zazdroszczę, że poród masz już za sobą.

Ja wracam z wizyty, miałam pobrane posiewy na GBS. A szyjka.. Bez zmian :P Tyle paniki było, a tu nic się nie dzieje, a wierzcie mi, od dawna już nie leżę, tylko normalnie funkcjonuję, no i codziennie to 4-te piętro ;)

Tusiu - chyba jednak coś jest w tym, że "taka uroda" naszych szyjek ;)

Jutro idę na usg w celu sprawdzenia masy dziecka, czy będę mogła rodzić sn. Trzymajcie kciuki, żeby Zośka nie była gigantem ;)

Tusia84, Paulina1986, weronikabp, Limerikowo, evas lubią tę wiadomość

uadlpo551f9.png
    txp35oa.png
  • Mucha Autorytet

Wysłany: 20 maja 2014, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tusia to juz sprawdzona szyjka?

Martynika to teraz czekamy :)

Galanea mocno kciuki zacisniete!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 maja 2014, 11:43

Galanea lubi tę wiadomość

iv09g7rf258kfw3a.png
  • Tusia84 Autorytet

Wysłany: 20 maja 2014, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mucha jeszcze nie, na 12.20 jadę na wizytę więc zaraz wychodzę z domku :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 maja 2014, 11:44

Mucha, weronikabp lubią tę wiadomość

ggfxf7q.png
  • kambel Autorytet

Wysłany: 20 maja 2014, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziekujemy dziewczyny :)
    Limerkowo - spokojnie dasz radę u mnie wywolywali więc meczylam sie od 4 w niedzielę i chyba dlatego nie mialam juz sil.
    Przed chwila widzialam sie z malutka . Od dziś będzie ze mną lekarz stwierdził ze jest po prostu małym dzieckiem i nie musi juz być w inkubatorze . Ale jakieś 3-4 dni będziemy musiały zostać żeby przyzwyczaila sie do cyca i otoczenia. Niestety z pokarmem to nie jest taka łatwa sprawa, fakt na razie tylko laktatora uzywalam ( elektryczny madeli - polecam bardzo fajny) i mleczko leci jakby chciało a nie mogło.
    Powodzenia na wizytach dziewczyny :) i oby u każdej skończyło sie szybkim porodem :)

alexast, Mucha, Galanea, weronikabp, Evelineq, Tusia84, Limerikowo, nutka, eta, Nalka, evas, ivv, monalisa lubią tę wiadomość

relgio4pk3pt9z4w.png
  • Martynika Autorytet

Wysłany: 20 maja 2014, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ok, już wiem, że jutro będę miała najprawdopodobniej próbę oksytocynową na sprawdzenie wydolności łożyska.
    Ha, no, każdy mówił "duże dziecko, niedługo będzie chciało wyjść", a gdzie tam...położna mi palce tak głęboko wpychała, że myślałam, że podskoczę pod sufit (bolało jak diabli), a główki nie mogła dosięgnąć...a wy piszecie, że wasi lekarze bez problemu główkę wymacali.
    Ech, wolałabym być w domu, no, ale co zrobić.Pod kątem warunków bardziej mi się podobało na Inflanckiej, ale teraz muszę myśleć przede wszystkim o Arturze.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 maja 2014, 12:24

Limerikowo lubi tę wiadomość

• Martynika Autorytet

Wysłany: 20 maja 2014, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kambel, z całego serca Ci gratuluję :).Kaja jest prześliczna! I na zdjęciu wcale nie wygląda na drobną:).Proszę, napisz mi jeszcze tylko, czy to mleko miałaś wcześniej, czy pojawiło Ci się tak po prostu po porodzie?

• vikus001 Autorytet

Wysłany: 20 maja 2014, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kambel serdeczne gratulacje!!!! Bylyscie bardzo dzielne!!!! Ja od rana w sklepie bylam po zakupy, poskakalam na pilce, odwiedzila mnie kolezanka a teraz ide na ogrodek troche wystawic moje biale cialo na slonce:)

weronikabp, Limerikowo lubią tę wiadomość

3i49df9hikojmw25.png
    34bwdqk3gvs7gqgm.png
  • Margotka87 Autorytet

Wysłany: 20 maja 2014, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    topa42 wrote:
    Dzięki dziewczyny :-) Już znalazłam zrobię w diagnostyce :-) koszt 25 zł. Jutro jadę na badania :-)na skierowaniu mam też zaznaczone Treponema IgG IgM - wiecie co to takiego?

wygooglowalam ze to badanie na -> http://pl.wikipedia.org/wiki/Kr%C4%99tek_blady

zpbndf9hsafopz9u.png
  • kambel Autorytet

Wysłany: 20 maja 2014, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martynika wrote:
    Kambel, z całego serca Ci gratuluję :).Kaja jest prześliczna! I na zdjęciu wcale nie wygląda na drobną:).Proszę, napisz mi jeszcze tylko, czy to mleko miałaś wcześniej, czy pojawiło Ci się tak po prostu po porodzie?
    Raz mialam plamę na koszuli ale to dawno temu . Wieczorem jak sciskalam to nic nie lecialo a o 4 przy pomocy laktatora wplynelo ok 5 ml .

Limerikowo, evas lubią tę wiadomość

relgio4pk3pt9z4w.png
  • Galanea Autorytet

Wysłany: 20 maja 2014, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kambel, tak z ciekawości, Ty rodziłaś w Polsce czy w UK?

uadlpo551f9.png
    txp35oa.png
  • alexast Autorytet

Wysłany: 20 maja 2014, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Och Kambel jak ja ci zazdroszczę, masz już to za sobą i malutką przy sobie :)
    Cieszę się, że mała zdrowa :)

weronikabp lubi tę wiadomość

5djys65g3oi6ttof.png
    17u9j44jpb186k7u.png
  • topa42 Autorytet

Wysłany: 20 maja 2014, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Margotka87 wrote:
    wygooglowalam ze to badanie na -> http://pl.wikipedia.org/wiki/Kr%C4%99tek_blady
    Dzięki ja właśnie nic nie mogłam znaleźć.

zem3i09keg891u11.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 maja 2014, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tusiu dawaj znać po wizycie, Natalia Ty też :)

Ja byłam długo na dworze i powiem Wam, że normalnie to uwielbiam taką pogodę ale dziś, masakra.. teraz tylko leżeć z nogami do góry pozostało. Widziałam się z przyjaciółkami, stwierdziły że lada dzień urodzę, oby. Od niedzieli jestem do dyspozycji mojej Córeczki :)

Galanea już teraz kciuki za jutro :)
    Kambel to cudownie, że już mała przy Tobie, ale dzielna dziewczynka, wow :)

vikus001, Galanea, NataliaK, Tusia84, Agusia2312, Duchess, evas lubią tę wiadomość

‹‹ 1025 1026 1027 1028 1029 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Choroby endometrium - jakie są najczęstsze?

Czym jest endometrium, a czym endometrioza? Jakie mogą być inne choroby endometrium i jak się objawiają? Jaka grubość endometrium jest optymalna podczas starań o dziecko? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwas foliowy podczas starania o dziecko, kwas foliowy w ciąży - dlaczego tak ważny?

Kwas foliowy to witamina z grupy B, o której żadna starająca się o ciążę kobieta, nie powinna zapominać! Kwas foliowy ma ogromny wpływ na rozwój płodu, prawidłowy przebieg ciąży, ale i również płodność kobiety! Dodatkowo przeczytaj dlaczego suplementacja kwasu foliowego zalecana jest czasem również dla mężczyzn.   

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w drugą ciążę" - czym jest niepłodność wtórna?

Gdy wspomnienia z porodu zaczną blednąć, a pierworodny synek lub córeczka wyrosną z etapu pieluch i kaszek, pojawienie się myśli o dalszym powiększeniu rodziny najprawdopodobniej będzie tylko kwestią czasu. Niestety, nie każdej kobiecie udaje się zajść w ciążę po raz drugi. Dlaczego tak się dzieje? Czym jest niepłodność wtórna i jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ