MAMUSIE CZERWIEC 2014 !
-
WIADOMOŚĆ
-
Hej, dziewczyny, dzięki, że pytacie
.Ja już leżę na Karowej.Nie ma miejsc na patologii, więc jestem na porodówce, z trzema innymi dziewczynami na sali.Na razie nic nie mówią o wywoływaniu.
Och, mógłby się Artur sam ewakuować, to by było o tyle prostsze... tymczasem głowę ma super wysoko, a szyjka długa i zamknięta, nie mam co liczyć na niedługą akcję...Limerikowo, Tusia84, excella, Galanea, Mucha, Paulina1986, Margotka87, Agusia2312, eta, evas, ivv lubią tę wiadomość
-
topa42 wrote:A ja wam powiem , że już nie mogę się doczekać kiedy będę tuliła naszego synka
Tak mnie lekarz uspokoił, że będzie ok że aż skrzydła mi urosły. Mam do Was pytanko czy ten GBS paciorkowce z pochwy robiliście odpłatnie ? Bo ja nie dostałam na to skierowania mam po prostu gdzieś iść i zrobić.
Mi lekarz pobrał w gabinecie do takiej specjalnej wypełnionej czymś próbówki i kazał zaraz po wizycie jechać na bakteriologię i tam zostawić.. u niego nic za to nie płaciłam, a w szpitalu 15zł.Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 maja 2014, 11:42
Limerikowo, Agusia2312 lubią tę wiadomość
-
Martynika wrote:Hej, dziewczyny, dzięki, że pytacie
.Ja już leżę na Karowej.Nie ma miejsc na patologii, więc jestem na porodówce, z trzema innymi dziewczynami na sali.Na razie nic nie mówią o wywoływaniu.
Och, mógłby się Artur sam ewakuować, to by było o tyle prostsze... tymczasem głowę ma super wysoko, a szyjka długa i zamknięta, nie mam co liczyć na niedługą akcję...
A pamiętam jak przez wymiary Artura byliście przekonani, że urodzi się szybciejwidzicie jak to różnie bywa.. ja też się śmieję, że od 23 tyg szyjka się skraca i już panika była a tu ponad 10 tyg dalej już jestem
i najlepsze będzie to jak przenoszę
Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 maja 2014, 11:26
Galanea, NataliaK, Limerikowo, evas lubią tę wiadomość
-
Martynika wrote:Hej, dziewczyny, dzięki, że pytacie
Och, mógłby się Artur sam ewakuować, to by było o tyle prostsze... tymczasem głowę ma super wysoko, a szyjka długa i zamknięta, nie mam co liczyć na niedługą akcję...
Czyli wrzucam Cię na podium z datą opatrzoną "???" ?
Chciałabym móc zanurzyć głowę w strumieniu twojej świadomości. -
Kambel, po raz kolejny GRATULACJE! Córeczka jest cudowna, a Ty byłaś bardzo dzielna
Zazdroszczę, że poród masz już za sobą.
Ja wracam z wizyty, miałam pobrane posiewy na GBS. A szyjka.. Bez zmianTyle paniki było, a tu nic się nie dzieje, a wierzcie mi, od dawna już nie leżę, tylko normalnie funkcjonuję, no i codziennie to 4-te piętro
Tusiu - chyba jednak coś jest w tym, że "taka uroda" naszych szyjek
Jutro idę na usg w celu sprawdzenia masy dziecka, czy będę mogła rodzić sn. Trzymajcie kciuki, żeby Zośka nie była gigantemTusia84, Paulina1986, weronikabp, Limerikowo, evas lubią tę wiadomość
-
Dziekujemy dziewczyny
Limerkowo - spokojnie dasz radę u mnie wywolywali więc meczylam sie od 4 w niedzielę i chyba dlatego nie mialam juz sil.
Przed chwila widzialam sie z malutka . Od dziś będzie ze mną lekarz stwierdził ze jest po prostu małym dzieckiem i nie musi juz być w inkubatorze . Ale jakieś 3-4 dni będziemy musiały zostać żeby przyzwyczaila sie do cyca i otoczenia. Niestety z pokarmem to nie jest taka łatwa sprawa, fakt na razie tylko laktatora uzywalam ( elektryczny madeli - polecam bardzo fajny) i mleczko leci jakby chciało a nie mogło.
Powodzenia na wizytach dziewczynyi oby u każdej skończyło sie szybkim porodem
alexast, Mucha, Galanea, weronikabp, Evelineq, Tusia84, Limerikowo, nutka, eta, Nalka, evas, ivv, monalisa lubią tę wiadomość
-
Ok, już wiem, że jutro będę miała najprawdopodobniej próbę oksytocynową na sprawdzenie wydolności łożyska.
Ha, no, każdy mówił "duże dziecko, niedługo będzie chciało wyjść", a gdzie tam...położna mi palce tak głęboko wpychała, że myślałam, że podskoczę pod sufit (bolało jak diabli), a główki nie mogła dosięgnąć...a wy piszecie, że wasi lekarze bez problemu główkę wymacali.
Ech, wolałabym być w domu, no, ale co zrobić.Pod kątem warunków bardziej mi się podobało na Inflanckiej, ale teraz muszę myśleć przede wszystkim o Arturze.Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 maja 2014, 12:24
Limerikowo lubi tę wiadomość
-
Kambel serdeczne gratulacje!!!! Bylyscie bardzo dzielne!!!! Ja od rana w sklepie bylam po zakupy, poskakalam na pilce, odwiedzila mnie kolezanka a teraz ide na ogrodek troche wystawic moje biale cialo na slonce:)
weronikabp, Limerikowo lubią tę wiadomość
-
topa42 wrote:Dzięki dziewczyny
Już znalazłam zrobię w diagnostyce
koszt 25 zł. Jutro jadę na badania :-)na skierowaniu mam też zaznaczone Treponema IgG IgM - wiecie co to takiego?
wygooglowalam ze to badanie na -> http://pl.wikipedia.org/wiki/Kr%C4%99tek_blady -
Martynika wrote:Kambel, z całego serca Ci gratuluję
.Kaja jest prześliczna! I na zdjęciu wcale nie wygląda na drobną
.Proszę, napisz mi jeszcze tylko, czy to mleko miałaś wcześniej, czy pojawiło Ci się tak po prostu po porodzie?
Limerikowo, evas lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyTusiu dawaj znać po wizycie, Natalia Ty też
Ja byłam długo na dworze i powiem Wam, że normalnie to uwielbiam taką pogodę ale dziś, masakra.. teraz tylko leżeć z nogami do góry pozostało. Widziałam się z przyjaciółkami, stwierdziły że lada dzień urodzę, oby. Od niedzieli jestem do dyspozycji mojej Córeczki
Galanea już teraz kciuki za jutro
Kambel to cudownie, że już mała przy Tobie, ale dzielna dziewczynka, wowvikus001, Galanea, NataliaK, Tusia84, Agusia2312, Duchess, evas lubią tę wiadomość