X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MAMUSIE CZERWIEC 2014 !
Odpowiedz

MAMUSIE CZERWIEC 2014 !

Oceń ten wątek:
  • topa42 Autorytet

Wysłany: 20 maja 2014, 14:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    NataliaK wrote:
    Powiem Ci że jestem w szoku, musiała chyba tą sondę położyć w niekomfortowym dla niego miejscu bo on normalnie to naprawdę, jest mega spokojny. Zresztą jak tylko ściągnęła wszystko to się uspokoił i pewnie poszedł spać bo się zmęczył :D:D
    Ha ha ha dobre :-) Zrobił swoje, poszalał - mogę iść spać !

NataliaK lubi tę wiadomość

zem3i09keg891u11.png
  • vikus001 Autorytet

Wysłany: 20 maja 2014, 14:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tusia boze jaka z Ciebie laska!!!!! Nie moge sie napatrzec....wygladasz prze apetycznie:)

weronikabp, Martynika, Tusia84, Limerikowo lubią tę wiadomość

3i49df9hikojmw25.png
    34bwdqk3gvs7gqgm.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 maja 2014, 14:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    vikus001 wrote:
    Tusia boze jaka z Ciebie laska!!!!! Nie moge sie napatrzec....wygladasz prze apetycznie:)
    Powiedziała kolejna mega laseczka, nie wkurzajcie mnie hehehe :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 maja 2014, 14:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    weronikabp wrote:
    Powiedziała kolejna mega laseczka, nie wkurzajcie mnie hehehe :)
    Odezwala sie kolejna laseczka :P nie wkurzajcie mnie :D

weronikabp, Tusia84, Modelka lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 maja 2014, 14:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    NataliaK wrote:
    Odezwala sie kolejna laseczka :P nie wkurzajcie mnie :D
    No właśnie Laseczko dawno nic mi nie przesłałaś, czekam :)

NataliaK lubi tę wiadomość

• nutka Autorytet

Wysłany: 20 maja 2014, 14:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kambel wrote:
    29y73l.jpg
    Mam nadzieję ze weszło :)
    O 1 przebili mi wody i skurcze automatycznie sie nasiliły . Bóle były krzyzowe więc łatwo nie było . Najpierw skorzystalam z gazu który nie pomogl a wręcz strasznie pić sie chciało po nim.później dostałam zastrzyk w udo dzięki któremu zasypialam między bólami . Przez 2 godz miałam tylko 3 cm rozwarcia więc podlaczyki kroplówkę i z 3 zrobiło sie 8 . Najgorzej było jak glowka wychodziła bolało mocno nie miałam juz siły , a na epidural podobno juz za późno. Ale udało sie jak tylko wyszła glowkatak zaraz kKaja w krzyk. A później było juz z górki . W chwili obecnej psychicznie wiem że bolało ale juz nie pamiętam jak mocno
    Nie nacinali mnie , nie popekalam więc nawet nie mam szwów . Chodzę juz bez problemu. Mała jest w inkubatorze bo w ogóle juz nie było przepływu i przez 24 h nie mogę jej karmić.
    Zamykam spać bo oczy same sie zamykają.
    Listę otworzylam więc następna zapraszam na porodowke :)
    Gratulacje!;)

f2w39n73l8deede4.png
    90zm9tq.png
    Jezu ufam Tobie! Jezu Dziękuję Ci!
  • Mucha Autorytet

Wysłany: 20 maja 2014, 14:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niezly Franek...na ktg pokazal ze jest tam w srodku i wszystko gra, a pozniej odpoczynek ;)

Same laski sie odezwaly :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 maja 2014, 14:56

weronikabp, Galanea lubią tę wiadomość

iv09g7rf258kfw3a.png
  • vikus001 Autorytet

Wysłany: 20 maja 2014, 15:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    :) nie moge z was:)

3i49df9hikojmw25.png
    34bwdqk3gvs7gqgm.png
  • Martynika Autorytet

Wysłany: 20 maja 2014, 15:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ponownie sprawdzili Arturowi przepływy, wszystko gra, a ciśnienie ładne :).Zmierzyli go też i lekarz powtarzał mierzenie, bo wyszła mu waga..

3700g!

Za drugim razem dokładnie tyle samo, ciągle powtarzał jak mantrę "ale duże dziecko...ale duże dziecko..." :P

Studenci nauczyli się na mnie mierzyć miednicę ;), ale nie przeszkadzało mi to, było śmiesznie.Byłoby ogólnie spoko, gdyby nie to, że leżę z wariatką, totalną malkontentką, której wszystko przeszkadza, wszystko jest złe, lekarze nic nie wiedzą, a jakiemuś profesorowi na obchodzie wyjechała z tym, że nie zna jej przypadku, ona chyba czuje, co jest najlepsze i zaczyna jej się depresja :P.Myślałam, że zejdę, położne mają z niej pewnie niezłą bekę :P

Współczuję lasce, która leży obok, bo ciągle jej zawraca dupę jakimiś swoimi teoriami spiskowymi.Ja się nie odzywam ;).

Limerikowo, Evelineq, Galanea, Paulina1986, Agusia2312, Tusia84, Niesforna, Nalka, alexast, Bankierka, eta, evas lubią tę wiadomość

• vikus001 Autorytet

Wysłany: 20 maja 2014, 15:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jezu ale duzy chlop:)))) ciekawe co to bedzie dalej;)

Limerikowo lubi tę wiadomość

3i49df9hikojmw25.png
    34bwdqk3gvs7gqgm.png
  • MonikaS Autorytet

Wysłany: 20 maja 2014, 15:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny,
    wróciłam do domu :) byłam dziś na ktg. Wszystko ok - a na ostatnie 5 min mały taką czkawkę załapał jakiej jeszcze nie miał, cała na kozetce skakałam hihihi a nie powiem jak wygląda wykres ktg hehehe ajna pamiątka :) mam regularne skurcze ale to dalej te bh :)
    Sunset super sen ;) coś ja jednak czuję, że w piątek na wizytę i przy okazji odbiorę skierowanie na wywoływanie hehehehe :) jakoś słabo mi się widzi, że coś się samo ruszy :) chociaż kto wie :)

Martynika - duży mały - a co tam - najważniejsze, że zdrowy :) ja w piątek dowiem się ile mój waży, położna, która mi dzisiaj robiła ktg mówi, że mam spory brzuch ale ja wiem, że sporo z tego brzucha to sadełko hihi nawet teraz potraię je wyczuć :)

Martynika a jak oni mierzą tą miednicę? w który mmiejscu? sama sobie zmierzę ;) bo u mnie podczas 1szego porodu nie mierzyli to i teraz nie będą - czy może wygląda na to, że na pierwszy rzut oka wygląda, że jest ok? nie chcę mieć później niespodzianki, że jednak za wąsko...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 maja 2014, 15:17

Limerikowo, weronikabp, Agusia2312, Tusia84, alexast, evas, sunset lubią tę wiadomość

1usa9vvjq7ibxdkr.png
    74di2n0aqoseb314.png
  • Limerikowo Autorytet

Wysłany: 20 maja 2014, 15:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze jeszcze w koncowce czl sie naslucha jak nie od ludzi,rodzinki to od wspolpacjentek na sali..
    a ja bym powiedziala tej lasce, ze jakbym takie pesymistyczne scenariusze zakladala to bym sie w ogole w zadna ciaze sie nie pchala bo po co mi ryzyko na wlasnym zdrowiu plus nerwy ze lekarze, ktorzy maja sie mna zajac i pomoc nic totalnie nie wiedza
    no to sie nazywa "towarzystwo" na sali, no coz nie idzie wybrac sali ehhh
    a ja myslalam ze mezczyzni to bardziej "pesymisty" niz kobitki he he

weronikabp, evas lubią tę wiadomość

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
  • Limerikowo Autorytet

Wysłany: 20 maja 2014, 15:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    topa42 wrote:
    Dzięki dziewczyny :-) Już znalazłam zrobię w diagnostyce :-) koszt 25 zł. Jutro jadę na badania :-)na skierowaniu mam też zaznaczone Treponema IgG IgM - wiecie co to takiego?
    czyli na kiłe, tez mialam, wynik daja w kopecrcie zamknietej i pytaja czy odbior osobisty czy upowazniamy kogos

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
  • Galanea Autorytet

Wysłany: 20 maja 2014, 15:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hehe, Polki to jednak skromne kobitki. Żeby laski się licytowały cudzą urodą :D

Ale zgodzę się, Tusia - super wyglądasz! :)

Limerikowo, weronikabp, Tusia84 lubią tę wiadomość

uadlpo551f9.png
    txp35oa.png
  • Limerikowo Autorytet

Wysłany: 20 maja 2014, 15:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kobitki makijaz blyskawiczny nawet w koszuli nocnej, fryz podczesac raz dwa i rzucamy tu nasze ciazowe fotki na sam final :--)))
    2hfmkj5.jpg

Martynika, Evelineq, weronikabp, vikus001, Galanea, Tusia84, Agusia2312, MonikaS, maggda, Duchess, Nalka, NataliaK, alexast, kambel, Bankierka, eta, evas, Paulina1986 lubią tę wiadomość

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
  • Martynika Autorytet

Wysłany: 20 maja 2014, 15:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monika, oni miednicę mierzą takimi specjalnymi szczypcami metalowymi, nie zwykłą miarką.Przytykają oba końce do różnych punktów, to były w sumie ze trzy różne pomiary.

Limerikowo lubi tę wiadomość

• vikus001 Autorytet

Wysłany: 20 maja 2014, 15:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Limerkowo kwitniesz!!!!

weronikabp, Limerikowo lubią tę wiadomość

3i49df9hikojmw25.png
    34bwdqk3gvs7gqgm.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 maja 2014, 15:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Limerikowo - czadersko wyglądasz, oczywiście jak zwykle uśmiechnięta, w dobrym humorze :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 maja 2014, 15:45

Limerikowo, vikus001, NataliaK lubią tę wiadomość

• Kota Autorytet

Wysłany: 20 maja 2014, 15:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Galanea wrote:
    No to ładna wzorcowa waga. Ja się trochę boję, bo moja w 33 ponoć ważyła około 2200. Ciekawe ile mogła przytyć w 3 tygodnie.

Moja w 34 wazyla juz 2600, srednio co 2 tygodnie przybywa jej 400 - 500 gram.
    Wzielam psa na dlugi spacer bo piekna pogoda, ale jednak jest za goraco i dla niej i dla mnie :) Teraz obydwie lezymy na kanapie i sapiemy :)

Galanea lubi tę wiadomość

syy2cwa1kqnjs0p4.png
  • Limerikowo Autorytet

Wysłany: 20 maja 2014, 16:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Babki czekamy z Tusia i na Wasze kwitnace i czaderskie fotki, bo uwazam ze wszystkie jestemy piekne w ciazy,takie sexy Mamy po prostu!

Tusia84, vikus001, evas lubią tę wiadomość

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
‹‹ 1027 1028 1029 1030 1031 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Masturbacja - 9 najczęstszych pytań o samozaspokojenie!

Masturbacja to jeden z największych tematów tabu - dlaczego tak się dzieje? Czy kobiety się masturbują? Czy masturbacja w związku jest normalna? Kiedy masturbacja może być niebezpieczna, a kiedy może przynosić korzyści? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko, niepłodność? - jak powiedzieć o tym innym?

Często bywa tak, że temat kłopotów z zajściem w ciążę jest owiany tajemnicą. Jak powiedzieć rodzinie i przyjaciołom o Waszych trudnych doświadczeniach związanych z przedłużającymi się staraniami o dziecko? Doświadczony psycholog, który na co dzień pracuje z parami zmagającymi się z niepłodnością - Justyna Kuczmierowska - proponuje napisanie listu. Sprawdź, co powinno znaleźć się w liście do bliskich osób. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zagnieżdżenie zarodka - ile dni po stosunku? Jakie mogą być objawy zagnieżdżenia?

Czym jest i kiedy następuje zagnieżdżenie zarodka w macicy, ile dni po stosunku dochodzi do implantacji? Czy zagnieżdżenie zarodka można zaobserwować? Jakie objawy mogą towarzyszyć implantacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ