X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MAMUSIE CZERWIEC 2014 !
Odpowiedz

MAMUSIE CZERWIEC 2014 !

Oceń ten wątek:
  • Galanea Autorytet

Wysłany: 20 maja 2014, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki Weronika :) Pamiętasz może ile ważyła Twoja córeczka na ostatnim usg?

Dziewczyny ile czekałyście na wyniki GBS?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 maja 2014, 13:31

uadlpo551f9.png
    txp35oa.png
  • excella Autorytet

Wysłany: 20 maja 2014, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Piękna pogoda, mał wstanie to pojdziemy chwile poiedzieć. Czuje ze jest goraco i już ledwo dycham ;)

Mi tam sie wcale do porodu nie spieszy, niech Maluch siedzi jak njdluzej. W koncu w brzuchu mu najlepiej.

Ja na wynik gbs mam czekać tydzień albo nawet i dwa. Bardzo długo.

Galanea, Limerikowo lubią tę wiadomość

• Mucha Autorytet

Wysłany: 20 maja 2014, 13:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Galanea ja jutro na wizyte z USG ide, jestesmy mniej wiecej na podobnym etapie wiec porownamy sobie jak duze sa nasze dzieciaczki. Ja niestety dopiero na 16:15 ide.

Galanea lubi tę wiadomość

iv09g7rf258kfw3a.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 maja 2014, 13:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Galanea wrote:
    Dzięki Weronika :) Pamiętasz może ile ważyła Twoja córeczka na ostatnim usg?

Dziewczyny ile czekałyście na wyniki GBS?
    Kochana wczoraj ważyła 2600, po srodku wykresu dokładnie :)

Galanea, NataliaK, evas lubią tę wiadomość

• karolina1990 Autorytet

Wysłany: 20 maja 2014, 13:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas dziś piękna pogoda- normalnie to bym siedziała i łapała słońce a teraz? Jestem wykończona. Głowa tak mnie boli że musiałam wziąć Apap a i to mało pomogło, mam wrażenie jakbym była napompowana a palce u rąk i stóp mam jak serdelki :) Ja za Gbs również płaciłam- lekarz pobrał mi w gabinecie a potem sama to zanosiłam do szpitala i płaciłam 20 zł, na wynik czekałam dwa dni.

Galanea, Limerikowo, Agusia2312 lubią tę wiadomość

• topa42 Autorytet

Wysłany: 20 maja 2014, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi powiedzieli, że na wynik będę czekać 4-5 dni jutro idę zrobić :-)

zem3i09keg891u11.png
  • Galanea Autorytet

Wysłany: 20 maja 2014, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    weronikabp wrote:
    Kochana wczoraj ważyła 2600, po srodku wykresu dokładnie :)

No to ładna wzorcowa waga. Ja się trochę boję, bo moja w 33 ponoć ważyła około 2200. Ciekawe ile mogła przytyć w 3 tygodnie.

Mucha, to powodzenia również dla Ciebie na jutrzejszym usg :) Oby nasze dzieciaki były po prostu w normach :)

Mucha, weronikabp, evas lubią tę wiadomość

uadlpo551f9.png
    txp35oa.png
  • kambel Autorytet

Wysłany: 20 maja 2014, 14:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Galanea wrote:
    Kambel, tak z ciekawości, Ty rodziłaś w Polsce czy w UK?
    W uk . :)

relgio4pk3pt9z4w.png
  • Evelineq Ekspertka

Wysłany: 20 maja 2014, 14:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My po wizycie, jestem szczęśliwa bo z małą wszystko w porządku, waży 3 kg , ma włoski na głowie i chyba nie chce wychodzić jeszcze na świat :) coś jej się odmieniło :D

Galanea, weronikabp, Tusia84, Mucha, AISAK, Limerikowo, Agusia2312, Duchess, Nalka, MagdaO, evas lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 maja 2014, 14:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Galanea wrote:
    No to ładna wzorcowa waga. Ja się trochę boję, bo moja w 33 ponoć ważyła około 2200. Ciekawe ile mogła przytyć w 3 tygodnie.

Mucha, to powodzenia również dla Ciebie na jutrzejszym usg :) Oby nasze dzieciaki były po prostu w normach :)
    KOchana myślę maksymalnie do 600 gram mogła urosnąć :) pamiętajmy o błędzie pomiaru, na pewno ważą inaczej nasze dzidzie, w jedną lub drugą stronę :)

Natalia jak tam? już po?

NataliaK, Galanea lubią tę wiadomość

• Tusia84 Autorytet

Wysłany: 20 maja 2014, 14:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już po szybkiej wizycie sprawdzającej szyjkę i jej długość to 18mm

Za tydzień normalna wizyta, a za 2 tyg odstawiamy wszystko i gin powiedział, że mogę przejechać się po wszystkich galeriach hahah i mogę rodzić ;)

a to ja przed wizytą

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 października 2014, 23:18

weronikabp, Evelineq, NataliaK, Galanea, Mucha, AISAK, vikus001, kambel, nutka, Martynika, Limerikowo, maggda, Paulina1986, Agusia2312, Duchess, Nalka, MagdaO, alexast, Bankierka, eta, evas lubią tę wiadomość

ggfxf7q.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 maja 2014, 14:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tusiu Ty lasencjo, zawsze mnie wprowadzasz w kompleksy hehehe :))
    No to cudownie w weekend będzie wózeczek :)

Tusia84, Limerikowo lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 maja 2014, 14:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja ju po wizycie i ktg ;-)
    W ciągu 40 minut... 144 ruchy :D położna się śmiała że Franek uszkodzi sonde :D skurcze jakieś pojedyncze,na maaaaaałym poziomie, więc cisza w eterze.
    Doktorek nie powiedział co z szyjką i rozwarciem-czy coś się ruszyło, powiedział że na tym etapie u kobiet działa psychika i lepiej spokojnie czekać na skurcze, bo jak się dowiem że mam rozwarcie-to z radości się zatrzyma, a jak się dowiem że nic się nie ruszyło, to tak się zmartwię że też się zatrzyma :D dobre ma teorie doktorek, naprawdę ;-) w każdym bądź i razie może faktycznie ma racje, nie negowałam tego bo i po co mi to w sumie wiedzieć, ostatnio wiedziałam że jest skrócona\, a teraz sobie czekam. Kolejna wizyta za tydzień ''O ILE PANI NIE URODZI (GŁUPI UŚMIESZEK) :d )

A no i wchodząc po schodach się przewróciłam, matko jedyna jaka ze mnie pokraka, pomyliła mi się kolejność nóg... hahaha ;-))

Co do porodu i wielkości dziecka tzn znaczenia wielkości dziecka na szybszy poród to mit totalny, większej głupoty nie słyszałam :D wielkość dziecko nie ma znaczenia w żadnym wypadku, to fizjologia kobiety, nic więcej

weronikabp, Tusia84, Evelineq, Galanea, vikus001, MonikaS, Limerikowo, Paulina1986, Agusia2312, Duchess, Nalka, evas lubią tę wiadomość

• Tusia84 Autorytet

Wysłany: 20 maja 2014, 14:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    weronikabp wrote:
    Tusiu Ty lasencjo, zawsze mnie wprowadzasz w kompleksy hehehe :))
    No to cudownie w weekend będzie wózeczek :)

Dziękuję Weronika ale z Ciebie niezła lasencja jest tylko się nie chcesz wkleić :)

tak jest będzie wyjazd na targi :D

weronikabp lubi tę wiadomość

ggfxf7q.png
  • Galanea Autorytet

Wysłany: 20 maja 2014, 14:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    NataliaK wrote:
    Co do porodu i wielkości dziecka tzn znaczenia wielkości dziecka na szybszy poród to mit totalny, większej głupoty nie słyszałam :D wielkość dziecko nie ma znaczenia w żadnym wypadku, to fizjologia kobiety, nic więcej

Fizjologia, fizjologią, ale nie powiesz mi, że poród 2kg kruszynki i poród 4,5kg dziecka z dużą główką będzie taki sam :P Zresztą nawet lekarka mi dzisiaj powiedziała, że trzeba sprawdzić czy nie przekroczy 4kg, żeby wiedzieć czy można rodzić sn.

weronikabp, Limerikowo lubią tę wiadomość

uadlpo551f9.png
    txp35oa.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 maja 2014, 14:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Galanea wrote:
    Fizjologia, fizjologią, ale nie powiesz mi, że poród 2kg kruszynki i poród 4,5kg dziecka z dużą główką będzie taki sam :P Zresztą nawet lekarka mi dzisiaj powiedziała, że trzeba sprawdzić czy nie przekroczy 4kg, żeby wiedzieć czy można rodzić sn.
    Ale mi nie chodzi o to :D
    Mi chodzi o to że wielkość dziecka nie ma wpływu na to czy urodzi się w 38 tygodniu czy w 42 tygodniu :D to tak odnośnie dziecka Martyniki,chłopak duży i wszyscy mówili że ma wyskoczyć wcześniej a tu cisza, wszystko zamknięte :P
    Jesli chodzi o wielkość przy porodzie to ma oczywiście znaczenie rodzić 2,5 kg a 4,5 kg klocuszka :P

Galanea, weronikabp, Limerikowo lubią tę wiadomość

• Galanea Autorytet

Wysłany: 20 maja 2014, 14:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    NataliaK wrote:
    Ale mi nie chodzi o to :D
    Mi chodzi o to że wielkość dziecka nie ma wpływu na to czy urodzi się w 38 tygodniu czy w 42 tygodniu :D to tak odnośnie dziecka Martyniki,chłopak duży i wszyscy mówili że ma wyskoczyć wcześniej a tu cisza, wszystko zamknięte :P
    Jesli chodzi o wielkość przy porodzie to ma oczywiście znaczenie rodzić 2,5 kg a 4,5 kg klocuszka :P

Aaaaa, to tak, zgadzam się :D

NataliaK, weronikabp, Duchess lubią tę wiadomość

uadlpo551f9.png
    txp35oa.png
  • Mucha Autorytet

Wysłany: 20 maja 2014, 14:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia to Franek energiczne dzieciatko! Ciekawe czy po porodzie tez taki aktywny bedzie :)

NataliaK lubi tę wiadomość

iv09g7rf258kfw3a.png
  • topa42 Autorytet

Wysłany: 20 maja 2014, 14:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tusia fajnie że wszystko ok i super że jedziesz na targi :-) Zdjęcie piękne - laska nebeska :-)
    Natalia tez się ciesze że jest ok. Co do szyjki to mój gin też wielu szczegółów mi nie podaje he he he i teraz nie wiem czy nie chce mnie martwić ? A zresztą nie chce się w to zagłębiać - cieszymy się z ginem że udało nam się dotrzymać tak długo i każdy tydzień to sukces :-)

NataliaK, Galanea, Limerikowo, Tusia84, evas lubią tę wiadomość

zem3i09keg891u11.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 maja 2014, 14:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mucha wrote:
    Natalia to Franek energiczne dzieciatko! Ciekawe czy po porodzie tez taki aktywny bedzie :)
    Powiem Ci że jestem w szoku, musiała chyba tą sondę położyć w niekomfortowym dla niego miejscu bo on normalnie to naprawdę, jest mega spokojny. Zresztą jak tylko ściągnęła wszystko to się uspokoił i pewnie poszedł spać bo się zmęczył :D:D

Mucha, evas lubią tę wiadomość

‹‹ 1026 1027 1028 1029 1030 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Comiesięczne rozczarowanie... Jak radzić sobie z emocjami, gdy kolejny raz pojawia się jedna kreska?

Dla wielu par każdy kolejny miesiąc bez ciąży jest jak utracona szansa. Trudne emocje kłębią się w pierwszych dniach cyklu. Najczęściej jest to żal, smutek, bezsilność, rozczarowanie... Dlaczego kolejny miesiąc się nie udało? Jak sobie radzić z tymi trudnymi emocjami? Podpowiada Psycholog Niepłodności - Anna Wietrzykowska.

CZYTAJ WIĘCEJ

14 najczęstszych pytań o Zespół Policystycznych Jajników (PCOS)

Na PCOS, czyli Zespół Policystycznych Jajników może cierpieć nawet 10-15% kobiet w wieku rozrodczym. Czy PCOS jest groźną chorobą? Jakie są najczęstsze przyczny PCOS? Czy Zespół Policystycznych Jajników jest uleczalny? Poznaj odpowiedzi na 14 najczęstszych pytań o PCOS.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a problemy z płodnością - o emocjach w obliczu pandemii

Pandemia koronawirusa szczególnie mocno uderza w pary starające się o dziecko lub zmagające się z niepłodnością. Jak radzić sobie z emocjami w tym trudnym czasie? Na czym skupić swoją energię i uwagę? Jak obecny czas może przysłużyć się płodności? Czy z obecnej sytuacji można wyciągnąć dobrą lekcję? O tym wszystkim opowiada doświadczona psycholog, każdego dnia wspierająca pary w drodze do rodzicielstwa - Justyna Kuczmierowska. 

CZYTAJ WIĘCEJ