X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MAMUSIE CZERWIEC 2014 !
Odpowiedz

MAMUSIE CZERWIEC 2014 !

Oceń ten wątek:
  • MonikaS Autorytet

Wysłany: 20 maja 2014, 16:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martynika wrote:
    Monika, oni miednicę mierzą takimi specjalnymi szczypcami metalowymi, nie zwykłą miarką.Przytykają oba końce do różnych punktów, to były w sumie ze trzy różne pomiary.
    ano w sumie racja - zapomniałam bo już kiedyś słyszałam, że nie miarką :) ale dzięki :)
    u mnie opuchlizna z dnia na dzień coraz gorsza. Ciśnienie w razie co kontroluję ale jest 120/87 np więc ok :) najgorsze, że dzisiaj w nocy tak spuchłam, że dłoni nie mogłam w ogóle zaciskać a do tego lewa ręka po prostu mi tak bolała, że masakra jakaś. Dalej taka opuchnięta jestem i to chyba cała a nie, że tylko ręce i nogi. Byle do piątku :) jakoś muszę to wytrzymać :) a teraz mają te upały wyskoczyć to może być tylko gorzej... to dziwne jak organizm różnie na ciążę reaguje. W pierwszej nic a nic takich dolegliwości nie miałam a przecież całe lato przechodziłam bo dopiero w październiku rodziłam. Do pracy normalnie latałam jak na skrzydłach hihi i to na obcasach a tu masz ci los - tenisówki i sandały...

Limerikowo lubi tę wiadomość

1usa9vvjq7ibxdkr.png
    74di2n0aqoseb314.png
  • Tusia84 Autorytet

Wysłany: 20 maja 2014, 16:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Limerikowo wrote:
    Babki czekamy z Tusia i na Wasze kwitnace i czaderskie fotki, bo uwazam ze wszystkie jestemy piekne w ciazy,takie sexy Mamy po prostu!

Zgadzam się z Limerikowo która pięknie wygląda :) że czekamy na zdjęcia.. słuchajcie to już końcówka zaczynamy się rozpakowywać więc nie ma na co czekać trzeba wstawić zdjęcie :)

ggfxf7q.png
  • Evelineq Ekspertka

Wysłany: 20 maja 2014, 16:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To i ja syknęłam fote :D A co tam się będę :D
    305c1485a4be9d44m.jpg

Tusia84, Limerikowo, MonikaS, weronikabp, Galanea, vikus001, Nalka, NataliaK, alexast, kambel, Agusia2312, eta, maggda, evas, Paulina1986 lubią tę wiadomość

• Limerikowo Autorytet

Wysłany: 20 maja 2014, 16:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dawajcie sie tu na tapete Brzuchatki szybciutko jeszcze dzis, bo nie wiadomo kiedy i jak szybko sie akcja rozkreci :--)))
    a nie wstydzic mi sie czasem Kobitki, bo pamietajcie, ze sie przeciez juz znamy 9 mcy ha ha ha

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 maja 2014, 16:31

Evelineq, MonikaS, Agusia2312, evas lubią tę wiadomość

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
  • Tusia84 Autorytet

Wysłany: 20 maja 2014, 16:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I o to chodzi Evelineq :)

Super wyglądasz ;)

weronikabp lubi tę wiadomość

ggfxf7q.png
  • MonikaS Autorytet

Wysłany: 20 maja 2014, 16:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Słuchajcie to ja później bo akurat jestem w ubraniu roboczym, w którym naprawdę atalnie wyglądam :) ale obiecuję, że wstawię :)

Limerikowo, Evelineq, Tusia84 lubią tę wiadomość

1usa9vvjq7ibxdkr.png
    74di2n0aqoseb314.png
  • Niesforna Autorytet

Wysłany: 20 maja 2014, 16:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martynika wrote:
    Monika, oni miednicę mierzą takimi specjalnymi szczypcami metalowymi, nie zwykłą miarką.Przytykają oba końce do różnych punktów, to były w sumie ze trzy różne pomiary.
    A masz gdzieś zapisane jakie wyszły Ci te pomiary?
    Bo u mnie Jaś tez wychodzi na duuuużego chłopaka i lekarz radzi żebym się zastanowiła nad cesarką, bo mam wąską miednicę.
    Chciałabym z kimś porównać te wymiary...

km5shdgeq6lxrwmj.png
  • vikus001 Autorytet

Wysłany: 20 maja 2014, 16:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    evelineq no prosze....kolejna pieknosc:)

weronikabp lubi tę wiadomość

3i49df9hikojmw25.png
    34bwdqk3gvs7gqgm.png
  • Nalka Autorytet

Wysłany: 20 maja 2014, 17:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Panie wybaczą, ale już chyba wystarczająco was zamęczyłam swoją facjatą. :D

Śliczne jesteście wszystkie. No i te brzuszki.. <3 cuda po prostu.

Gratuluję udanych wizyt!

vikus001, Tusia84, evas, Limerikowo, Camille87 lubią tę wiadomość

20120810580117.png

26ympwo.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 maja 2014, 17:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No wszystkie laski jak trzaaaa <3 :D
    Limerykowo ja zawsze sobie Ciebie jako taka wiecznie usmiechnieta lasencje wyobrazam i tak jest,superancko ;-)

A ja dzis chyba spasuje,walnelam sobie lekka drzeme popoludniowa,ma facjata dzis nie do konca "wyjsciowa"takze dzis raczej mojej foci nie bedzie,Franek spal razem ze mna, przewalil sie na jeden bok i tak spi jak glaz nic go nie rusza ;-) juz nawet spiewac mu zaczelam haha biedny Franus :))) to sie przeciagnal kilka razy porzadnie i dalej kima, tak biedaka to ktg zmeczylo ;-)) ojj jak ja juz bym chciala zeby byl poza brzuszkiem :))

vikus001, weronikabp, Tusia84, evas, Limerikowo lubią tę wiadomość

• MonikaS Autorytet

Wysłany: 20 maja 2014, 17:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    synek usnął, mąż wrócił a ja zmieniałam pościel i tak się zmęczyłam, że nie skończyłam hehe no nie mogę się zmobilizować do porządków :) jak wchodzę do siebie do domu to od razu robię się mega zmęczona - dziwna sprawa :) już taka ociężała jestem, że tylko bym siedziała tyłkiem na kanapie pod telewizorem i nic nie robiła. Teraz zazdroszczę tym Wam, które czekają na swojego pierworodnego/ną i mogę sobie poleniuchować. Przy moim Miśku jest to niemożliwe :) Żebym była egoistką to bym najzwyczajniej w świecie podrzuciła go komuś, ale zamiast odpoczywac bym siedziała i się zastanawiała co mój Misiek robi :) ot i taki byłby mój wypoczynek. Nie mówiąc o tym, że nie mam sumienia kogoś obarczać moimi obowiązkami...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 maja 2014, 17:45

1usa9vvjq7ibxdkr.png
    74di2n0aqoseb314.png
  • Martynika Autorytet

Wysłany: 20 maja 2014, 17:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niesforna, oni tam mówili na głos te pomiary, ale nie pamiętam już, niestety, a dokumentacji medycznej nie mam pod ręką.

Ha, chyba opłaca się być miłym.Pożartowałam ze studentami, pouśmiechałam się do położnych i lekarzy, pozagadywałam stażystę, byłam grzeczna i dostałam właśnie piękne miejsce w dwójce na patologii ciąży :).Sala ładna, czysta, nie duszna, z przestronną łazienką, towarzyszka nie gaduła, nie maruda, z cholestazą, niebo a ziemia pomiędzy warunkami tu, a na porodówce.A mogli przenieść każdą z nas, poza tą, co ma już poród wywoływany, he, he :).Trzeba było nie narzekać i nie mówić profesorowi, że się nie zna :D.

Nalka, eta, Tusia84, Mucha, evas, Limerikowo lubią tę wiadomość

• kambel Autorytet

Wysłany: 20 maja 2014, 18:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A to Kaja w całej okazalisci :)
    j7rk0g.jpg
    To tak dla zachecenia waszych pociech aby po malutku zaczęły pokazywać sie po drugiej stronie brzuszka :)

alexast, Nalka, weronikabp, AISAK, NataliaK, Bankierka, vikus001, Agusia2312, excella, Niesforna, MonikaS, eta, Galanea, czekajajaca, Tusia84, maggda, Martynika, Kota, Mucha, Duchess, Evelineq, evas, Limerikowo, ivv, monaaa, Paulina1986 lubią tę wiadomość

relgio4pk3pt9z4w.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 maja 2014, 18:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kambel - CUDOWNA :)))) tylko całować!

Ja również się trochę zdrzemnęłam, a teraz jem najlepszy deser na świecie, truskawki ze śmietaną!!! :)))

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 maja 2014, 18:18

NataliaK, kambel, Galanea, czekajajaca, Mucha lubią tę wiadomość

• Nalka Autorytet

Wysłany: 20 maja 2014, 18:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wcale nie wygląda na 2kg! Cudowna jest! :) Nie mogę się napatrzeć. Kochane maleństwo. <3 No to od piątku mogę rodzić. nawet jak Anna będzie dwukilogramowa.:D

też jem truskawki ze śmietaną. Mniam. :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 maja 2014, 18:20

weronikabp, NataliaK, kambel, Galanea, Evelineq, evas lubią tę wiadomość

20120810580117.png

26ympwo.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 maja 2014, 18:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kambel ślicznotka malutka!!!!:D weeeeź, możesz pogadać z moim Frankiem że już czeka na niego mała koleżanka Kaja?:D ja juuuuuuuuuuuuuuuuz chce :D

Nalka, kambel, weronikabp, Mucha, evas lubią tę wiadomość

• Bankierka Przyjaciółka

Wysłany: 20 maja 2014, 18:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kambel na prawdę nie wygląda na 2kg :). Ślicznotka!!!!!!!!!!!
    GRATULACJE

kambel lubi tę wiadomość

• vikus001 Autorytet

Wysłany: 20 maja 2014, 18:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    2kg szczescia!!!!! jaka ona bezbronna i sliczna!!!! zazdrosc ogromna!!!!!:)

kambel, weronikabp lubią tę wiadomość

3i49df9hikojmw25.png
    34bwdqk3gvs7gqgm.png
  • Agusia2312 Autorytet

Wysłany: 20 maja 2014, 18:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ślicznie wygladacie a brzuszki cudowne:) ja może w weekend coś pstrykne bo jakoś nie lubię fot swoich:P i twierdze ze brzydko wyglądam teraz jakoś.. Twarz to masakra pryszcze mi na koniec powylazily i tyle:P

Kambel córeczka boska, fajnie ze już jesteś po wszystkim i masz swoja mala księżniczkę :)

kambel, Limerikowo lubią tę wiadomość

w4sqsg18dydmngv7.png[/url]

w4sqskjo7ajwjkso.png[/url]
  • alexast Autorytet

Wysłany: 20 maja 2014, 18:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja mam załamania. Jak widzę małą Kaję to też chciałabym mieć Olka w ramionach, ale jak dzisiaj w galerii widziałam matki z dziećmi, które wrzeszczą i broją to mi się odechciewa. Chyba jakaś nienormalna jestem

Ale jedno pewne Kaja jest słodziutka :)

evas, Limerikowo lubią tę wiadomość

5djys65g3oi6ttof.png
    17u9j44jpb186k7u.png
‹‹ 1028 1029 1030 1031 1032 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Brak ochoty na seks... - najczęstsze przyczyny niskiego libido u kobiet

Czym jest libido i jakie czynniki mają największy wpływ na popęd seksualny? Co robić, kiedy brak ochoty na seks? Przeczytaj o najczęstszych przyczynach niskiego libido u kobiet oraz dowiedz się, jak możesz poradzić sobie z tym problemem. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niechęć do seksu - czy to możliwe? Co zrobić, by staranie się o maluszka znów było przyjemnością?

Znasz ten stan, kiedy od miesięcy lub lat staracie się o wymarzonego potomka? Wasze życie biegnie tak naprawdę od pierwszego dnia cyklu do owulacji, od owulacji do testu ciążowego, od wizyty w laboratorium do wizyty u lekarza - często kolejnego z kolei? Czas biegnie nieubłaganie, a starania nie przynoszą skutku. Mimo chęci coraz częściej pojawia się blokada i niechęć do współżycia. Skąd się to bierze i jak temu zaradzić? Co zrobić, by seks cieszył jak dawniej?

CZYTAJ WIĘCEJ

Torbiel na jajniku - przyczyny, objawy i leczenie

Torbiel na jajniku od czasu do czasu pojawia się u większości kobiet. Są to cysty lub pęcherzyki, które zazwyczaj wypełnione są płynem i które najczęściej samoistnie znikają. Dowiedz się jakie są objawy torbieli i czy mogą być przeszkodą w zajściu w ciążę? Kiedy należy je leczyć i z jakimi chorobami mogą współwystępować. 

CZYTAJ WIĘCEJ