X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MAMUSIE CZERWIEC 2014 !
Odpowiedz

MAMUSIE CZERWIEC 2014 !

Oceń ten wątek:
  • evas Autorytet

Wysłany: 25 maja 2014, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula trzymam kciuki za szybki poród ;)

Masz do kogoś numer telefonu, żeby przekazać nam radosne nowiny?

9bsp388.png
  • evas Autorytet

Wysłany: 25 maja 2014, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Excella, nie mamy na liście imienia Twojego synka.

9bsp388.png
  • Galanea Autorytet

Wysłany: 25 maja 2014, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ooo, widzę, że Paula do szpitala ruszyła! :) Może w końcu Franek się pojawi :)
    Mam jej numer, zaraz skrobnę smska i będę informować jak coś się dowiem :)

eta, evas, nick nieaktualny, Limerikowo lubią tę wiadomość

uadlpo551f9.png
    txp35oa.png
  • evas Autorytet

Wysłany: 25 maja 2014, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Galanea to jesteś dziś korespondentem na żywo ;) prosimy o każdą informację :D

Galanea, Limerikowo lubią tę wiadomość

9bsp388.png
  • Galanea Autorytet

Wysłany: 25 maja 2014, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pewnie niedługo Paula sama Wam to napisze, bo odesłali ją na razie do domu, ale mówi, że wszystko idzie w dobrą stronę, rozwarcie na 2 palce, skurczy na razie brak :)

Limerikowo, nick nieaktualny, evas, maggda, alexast, ivv lubią tę wiadomość

uadlpo551f9.png
    txp35oa.png
  • eta Autorytet

Wysłany: 25 maja 2014, 13:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ciekawa jestem skąd ta krew się u niej pojawiła. może nam napisze jak już wróci do domu.

Limerikowo lubi tę wiadomość

4y2jjaw.png
    8h6qm5d.png
  • sunset Autorytet

Wysłany: 25 maja 2014, 13:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze, nie powinni jej odsylac do domu, chyba że bardzo chciała. W końcu ona już jest po terminie.

Limerikowo lubi tę wiadomość

c55fflw1uez1iz08.png
  • Paula222 Autorytet

Wysłany: 25 maja 2014, 13:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Już jestem :) Tak jak galanea pisała, rozwarcie na 2 palce, główka mocno napiera więc czekać na skurcze. Miałam zrobione ktg , a krew od czopa, po prostu mam bardzo ,,krwisty'' bo nawet lekarka mnie zbadała i nie obyło się bez krwi...
    Lekarka pytała skąd jestem, jak powiedziałam że z miasta tego co szpital to powiedziały że mogę jechać do domu i czekać na rozpoczęcie akcji ;) Więc czekam :)

Galanea, sunset, eta, evas, Mucha, Tusia84, Evelineq, nick nieaktualny, Limerikowo, MagdaO, alexast, Agusia2312, ivv lubią tę wiadomość

17u920mmyeh0q9ke.png17u93e5ek73kbhcz.png[/url]
    n59yj44j0i2qlz9m.png

2 x pozamaciczna :(
    2 x HSG
  • evas Autorytet

Wysłany: 25 maja 2014, 13:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to czekamy, oby szybko akcja się rozkręciła :D

Paula222, Limerikowo lubią tę wiadomość

9bsp388.png
  • Evelineq Ekspertka

Wysłany: 25 maja 2014, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula, oczekujemy z Tobą :)
    Teraz tylko chodzić po schodach :D

evas, Limerikowo lubią tę wiadomość

• evas Autorytet

Wysłany: 25 maja 2014, 14:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzisiaj chyba wszystkie Brzuchatki się opalają, nikogo nie ma na forum. I my też za chwilę wybywamy z domu.

Miłego popołudnia ;)

9bsp388.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 maja 2014, 14:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evas ja na slonce sie nie wystawiam,chcialabym byc taką BUKĄ z muminkow co jak idzie to za nią mróz -w sumie juz bardzo podobna do niej jestem ;-)) na dzien dzisiejszy tylko wyskok po lody,oczywiscie nigdzie nie moglam dostac sorbetow bo lidl dzis wyjatkowo zajety ;-))i kisimy w domu pod wajtrakiem ;-))
    Paula no to skoro tak,to pierwszy Franek lada chwila wyskoczy,zycze Ci tego z calego serca,ale moze bardziej na wieczor co by tak goraco nie bylo ;-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 maja 2014, 14:29

Paula222, evas lubią tę wiadomość

• Paula222 Autorytet

Wysłany: 25 maja 2014, 14:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale powiem Wam że mój gin mnie miło zaskoczył... Nie dość że napisałam mu sms bo w końcu niedziela jest i nie chciałam przeszkadzać, to ten zaraz oddzwonił do mnie, poradził mi aby jechać i polecił inny szpital , w dodatku ma jakieś kontakty w tym szpitalu i już pani położna na mnie czekała :) I wiedziała co i jak .. Normalnie w szoku jestem :)

Trochę pokręcę bioderkami na piłce ;) Ale jak napatrzyłam się na te maleństwa w szpitalu... Ojej serce rośnie ! Nie mogę pojąć że mam takie maleństwo w brzuszku ... Ale się rozklejam :)

Natalia no pierwszy Franek będzie, ale u Ciebie już 39 tydz więc lada moment i drugi się pojawi :)

nick nieaktualny, Galanea, Evelineq, Limerikowo, Tusia84, Duchess, Mucha, evas, eta, ivv lubią tę wiadomość

n59yj44j0i2qlz9m.png

2 x HSG
  • Paula222 Autorytet

Wysłany: 25 maja 2014, 14:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A i mój gin mówił że przy takim krwistym czopie poród powinien się zacząć w ciągu 24 godzin :) Więc chyba Franek chce mi prezent na dzień mamy zrobić :) <3

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 maja 2014, 14:32

nick nieaktualny, Tusia84, Galanea, Evelineq, Limerikowo, MagdaO, Mucha, evas, eta, monaaa, alexast, ivv lubią tę wiadomość

n59yj44j0i2qlz9m.png

2 x HSG
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 maja 2014, 14:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula222 wrote:
    A i mój gin mówił że przy takim krwistym czopie poród powinien się zacząć w ciągu 24 godzin :) Więc chyba Franek chce mi prezent na dzień mamy zrobić :) <3
    To byl moj wymarzony termin,26 maja :D
    Taaaak,za jakis czas i moj wyjdzie,poki co zadne znaki na niebie i ziemi na to nie wskazuja jednak :D uparty,nic go nie rusza ;-))

Limerikowo, evas lubią tę wiadomość

• excella Autorytet

Wysłany: 25 maja 2014, 14:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    evas wrote:
    Excella, nie mamy na liście imienia Twojego synka.

Nie możemy zdecydować sie na imię ;) Ale na razie możesz napisać Tymon :) Zobaczymy czy tak zostanie.

Bylismy na placu zabaw i w sklepie. Mąż mi powiedział ze strasznie nisko mam brzuch. Ja tez sie jakos slabo dzis czuje, jakby Mlody mial zaraz wyjsc, tak mi napiera na wszystko :/

• Tusia84 Autorytet

Wysłany: 25 maja 2014, 14:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jej ja też miałam akcję już łzy mi płynęły po policzkach.. Pod koniec Mszy Św. złapały mnie skurcze promieniujące do dołu z lekkim bólem przy tym.. W domu zaraz nospa i lezenie ale nie przechodziło już byłam pewna że zaraz na ktg pojadę.. Ale całe szczęście przeszło... Uff już byłam lekko przerażona...

Paula kciuki za Ciebie i Franka oby szybko i sprawnie poszło.. :-)

ggfxf7q.png
  • Limerikowo Autorytet

Wysłany: 25 maja 2014, 14:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula no to najlepszy wymarzony prezent na dzien mamy bedziesz miec namacalny jak trza! brawo! czyli szorowanie podlog sprawdzilo sie u Ciebie ;--))
    ja tam unikam slonca, pare dni temu malo nie odlecaialam w laz wieczorem jak nigdy
    mielismy dzis jechac do Praktikera po pare drobnych czesci na naprwy do/po poludniu ale 28stop w cieniu za oknem to dziekuje nie ryzykuje, co by moj maz biedny zrobil jakbym mu na ul zemdlala, ehh lepiej przeczekac upal do wieczora pod wentylatorkiem a potem sie zobaczy

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 maja 2014, 14:54

evas lubi tę wiadomość

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
  • Paula222 Autorytet

Wysłany: 25 maja 2014, 14:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No jeszcze zobaczymy... Cały czas tylko na skurcze czekam..

Tusia ojj to nie ciekawie ! Może za bardzo się forsujesz? Zrób sobie dzień lenia ;)

Tusia84 lubi tę wiadomość

n59yj44j0i2qlz9m.png

2 x HSG
  • Tusia84 Autorytet

Wysłany: 25 maja 2014, 15:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pewnie wczorajsze targi dały się we znaki.. Leżę i nie mam zamiaru nic innego robić dzisiaj :-)

Paula222, Galanea, Evelineq lubią tę wiadomość

ggfxf7q.png
‹‹ 1083 1084 1085 1086 1087 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Suplementacja w ciąży a wytyczne ekspertów. Dlaczego skład Prenasolu to odpowiedź na potrzeby przyszłej mamy?

Ciąża to czas, w którym zapotrzebowanie na konkretne składniki odżywcze gwałtownie rośnie. Przyszła mama musi dostarczyć je nie tylko sobie, ale przede wszystkim rozwijającemu się maluchowi. Niestety, współczesna dieta często nie wystarcza, by pokryć te zwiększone potrzeby. Właśnie dlatego Polskie Towarzystwo Ginekologów i Położników (PTGiP) przygotowało konkretne rekomendacje dotyczące dodatkowego wsparcia organizmu. Na co warto zwrócić uwagę, wybierając odpowiedni preparat? Czy każda kobieta w ciąży potrzebuje suplementów?

CZYTAJ WIĘCEJ

Bolesne miesiączki - skąd się biorą bóle miesiączkowe? Przyczyny, objawy, leczenie.

Bolesne miesiączki mogą występować nawet u 75% kobiet w wieku rozrodczym! Jakie są najczęstsze przyczyny bólu miesiączkowego? Czym jest bolesne miesiączkowanie pierwotne, a czym wtórne? Kiedy bolesne miesiączkowanie wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Leczenie IVF i preimplantacyjne badania genetyczne - nowa nadzieja dla niepłodnych par

Preimplantacyjne badania genetyczne (PGT) mogą być bardzo pomocne dla par, które od dłuższego czasu starają się o dziecko, mają za sobą nieudane transfery, czy przykre doświadczenia związane z utratą ciąży. Jakie korzyści dają badania PGT? Jak wykonanie badań PGT może zwiększać szanse na powodzenie in vitro? 

CZYTAJ WIĘCEJ