X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MAMUSIE CZERWIEC 2014 !
Odpowiedz

MAMUSIE CZERWIEC 2014 !

Oceń ten wątek:
  • Galanea Autorytet

Wysłany: 25 maja 2014, 15:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam dzisiaj jakieś rozleniwienie.

Tusiu, odpoczywaj :)
    Paula, ale byś miała prezent na Dzień Matki!

A pozostałe dziewczyny mają jeszcze szansę na Dzień Dziecka, zaś te z końca czerwca - na Dzień Ojca ;) Same fajne terminy.

Paula222, Limerikowo, Tusia84, balonik, evas, eta, NataliaK lubią tę wiadomość

uadlpo551f9.png
    txp35oa.png
  • eta Autorytet

Wysłany: 25 maja 2014, 17:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula niech się szybko rozkręca! tego Ci życzę :)

dziś ogólnie spokój na forum, każda przy niedzieli relaks z mężem pewnie :)

Limerikowo lubi tę wiadomość

4y2jjaw.png
    8h6qm5d.png
  • evas Autorytet

Wysłany: 25 maja 2014, 17:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jakoś dziwnie się dziś czuję. Czuję duży napór na szyjkę, boli mnie kość łonowa tak, że każdy krok sprawia mi okropny ból. Mały przybiera dziwne pozy, brzuch mam bardzo nisko i bardzo wystający.

Chyba po kolacji pojedziemy na KTG i poproszę by lekarz mnie zbadał. Moja pani doktor jeszcze tydzień na zwolnieniu będzie, wiec dla własnego spokoju niech mnie ktoś obejrzy.

Evelineq, Limerikowo lubią tę wiadomość

9bsp388.png
  • eta Autorytet

Wysłany: 25 maja 2014, 17:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    evas po objawach jakie opisujesz na pewno najrozsądniej będzie pojechać na to ktg i do lekarza.

evas lubi tę wiadomość

4y2jjaw.png
    8h6qm5d.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 maja 2014, 17:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evas moze faktycznie lepiej sprawdzic co i jak, lepiej dmuchac na zimne :)

Eta ja dzis nie relaksuje sie z mezem bo mi dziala na nerwy, tak wiec ja u gory,on na dole, jeden dzien trzeba sie troche odseparowac z ksiazka w rece ;-)

evas, weronikabp, Galanea, Limerikowo lubią tę wiadomość

• eta Autorytet

Wysłany: 25 maja 2014, 17:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ciesz sie Natalia że macie dwa piętra :P ja na swoich 55 metrach to nigdzie nie ucieknę ;)

NataliaK, Limerikowo lubią tę wiadomość

4y2jjaw.png
    8h6qm5d.png
  • evas Autorytet

Wysłany: 25 maja 2014, 17:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie tak zrobię, lekarz kazał mi przychodzić na KTG co 4 dni, a ostatnio byłam we środę. Teraz S. robi kolację i pewnie przed 19 pojedziemy sprawdzić. Jakieś dziwne mam przeczucia.

weronikabp, NataliaK, Limerikowo lubią tę wiadomość

9bsp388.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 maja 2014, 17:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    eta wrote:
    ciesz sie Natalia że macie dwa piętra :P ja na swoich 55 metrach to nigdzie nie ucieknę ;)
    Haha moje nie tak wiele wieisze bo 67 ;-)) ale dobrze ze pieterko,jak wchodzi po schodach to slysze i wtedy udaje ze sie spie i mam swiety spokoj ;-)) to moj dzisiejszy sposob na przetrwanie zlego dnia ;-))

Limerikowo, eta lubią tę wiadomość

• topa42 Autorytet

Wysłany: 25 maja 2014, 17:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evas i jak tam u Ciebie ?
    Paula trzymam kciuki żeby akcja się rozkręciła :-)
    A mi wyszły czerwone kropki na dekoldzie jakieś uczulenie strasznie swędzi :-(
    Do tego od 2 dni mam mega dużo gęstego śluzu ! Nogi puchną, gorąco!
    Moje ciśnienie 134/79 praca serca 99 - może takie być? Pierwszy raz mam takie wysokie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 maja 2014, 17:48

zem3i09keg891u11.png
  • Paula222 Autorytet

Wysłany: 25 maja 2014, 17:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evas masz rację warto sprawdzić skąd takie odczucia u Ciebie...

Ja bez męża mąż w pracy, ale właśnie ucięłam komara i strasznie głodna się obudziłam, podbrzusze pobolewa... Ale zbyt szybka ta akcja to nie jest :P

ivv, evas lubią tę wiadomość

17u920mmyeh0q9ke.png17u93e5ek73kbhcz.png[/url]
    n59yj44j0i2qlz9m.png

2 x pozamaciczna :(
    2 x HSG
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 maja 2014, 17:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewa dawaj znać, kciuki!

evas lubi tę wiadomość

• MagdaO Autorytet

Wysłany: 25 maja 2014, 18:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, kobietki. Ja wczoraj do południa popłakałam sobie, poużalałam się jak mi ciężko, gorąco, że Zuza od rana marudna i w ogóle wkurza mnie rozgardiasz w domu. O 13 wstał Dawid (odsypiał noc w pracy) zobaczył w jakim jestem stanie, szybciutko posprzątał bez gadania cały domek, ja tylko zajęłam się łazienką, bo wstyd mi było tak siedzieć z tyłkiem, gdy on się uwijał przy sprzątaniu. Zmienił mi nawet pościel w sypialni, mimo, że zmienialiśmy ją na początku tygodnia. Skwitował to tekstem, żeby mi się przyjemniej spało w "świeżej" pościeli. Później zadzwonił do swojej mamy, czy nie wzięłaby Zuzy na noc, żebym ja mogła sobie odpocząć. I zawiózł ją do teściowej, przed wyjściem na wieczór kawalerski. A ja zostałam samiutka, w czyściutkim domku, że mucha nie siada. Wzięłam odprężającą kąpiel, zjadłam dobrą kolację i resztę wieczoru spędziłam w pachnącej pościeli z książką... cisza, spokój, Zuza w dobrych rękach... o tak, tego mi było potrzeba :)

I jeszcze mi zrobił niespodziankę, bo wrócił około północy, w całkiem przyzwoitym stanie :) Więc raniutko odebraliśmy Zuzkę, zrobiliśmy sobie spacerek, razem upichciliśmy obiad i milusio spędziliśmy niedzielę, pogoda też o wiele dzisiaj łaskawsza, tylko 24 st., mimo, że w domu dalej duchota :/

Paula akcja nie za szybka, bo Franek czeka na Dzień Matki :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 maja 2014, 18:13

NataliaK, Galanea, excella, Mucha, Tusia84, monalisa, alexast, maggda, Martynika, ivv, evas, eta lubią tę wiadomość

er3mcwa17arhglng.png
    .png
  • monalisa Autorytet

Wysłany: 25 maja 2014, 18:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martynika synuś cudny , gratuluję.
    Paula trzymam kciuki aby szybko poszlo i abys jutro tulila tez swoje szczęście. :)
    Limierinkowo ja też dziś nigdzie nie wychodzilam, przestałam od 11 do 16 bo cała noc latalam się czyścić i siusku do wc. Temperatura spadła za oknem wiec teraz sie zbieram i idziemy na spacer z psem

bontbhr.png
  • monalisa Autorytet

Wysłany: 25 maja 2014, 18:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdao moj m tez dziś posprzatal kurcze chyba mu się udzielił syndrom wicia gniazda albo sie mu nudziło bo firany poprane, okno umyte i podłogi az lsnia. Kurcze ale ja go kocham :)

Galanea, MagdaO lubią tę wiadomość

bontbhr.png
  • monalisa Autorytet

Wysłany: 25 maja 2014, 18:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Topa ciśnienie troszkę to pierwsze podwyższone ale bez alarmu kontroluj bo nie powinno przekroczyć 140/90

Ja jutro wizyta u mojego gina musi mnie wysłać do swojego szpitala na doplera i dokladne pomiary malej bo umrę z nerwów.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 maja 2014, 18:52

bontbhr.png
  • Mucha Autorytet

Wysłany: 25 maja 2014, 18:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evas dawaj znac co sie dzieje!

Paula czekamy cierpliwie razem z Toba :)

Tusia relaksuj sie :)

Galanea ja to mam jeszcze po drodze kilka swiat...urodziny mojej mamy, urodziny moje moze w cos uda sie trafic (ja urodzilam sie w dzien ojca jako niezapomniany prezent :))

Galanea, Tusia84, evas lubią tę wiadomość

iv09g7rf258kfw3a.png
  • Galanea Autorytet

Wysłany: 25 maja 2014, 18:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mucha wrote:
    Galanea ja to mam jeszcze po drodze kilka swiat...urodziny mojej mamy, urodziny moje moze w cos uda sie trafic (ja urodzilam sie w dzien ojca jako niezapomniany prezent :))

U mnie od pierwszego lipca zaczynają się imieniny po kolei w rodzinie, ale wolałabym nie dawać im w prezencie dziecka kosztem przenoszonej ciąży ;)

Duchess lubi tę wiadomość

uadlpo551f9.png
    txp35oa.png
  • Mucha Autorytet

Wysłany: 25 maja 2014, 19:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Galanea wrote:
    U mnie od pierwszego lipca zaczynają się imieniny po kolei w rodzinie, ale wolałabym nie dawać im w prezencie dziecka kosztem przenoszonej ciąży ;)

Doskonale to rozumiem ;) ja rowniez wolalabym kolo 4 czerwca miec juz malutka przy sobie.

Galanea lubi tę wiadomość

iv09g7rf258kfw3a.png
  • topa42 Autorytet

Wysłany: 25 maja 2014, 19:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ja też nie mogę się doczekać. Mały może zrobi niespodziankę mężowi bo 18 czerwca ma urodziny :-) ale byłoby fajnie :-)

Galanea, Evelineq lubią tę wiadomość

zem3i09keg891u11.png
  • onka79 Ekspertka

Wysłany: 25 maja 2014, 19:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczynki :-) Do tej pory miałam tyle energii, że góry mogłam przenosić a od przedwczoraj czuje się coraz gorzej: ciągle mi duszno, prawa ręka mi drętwieje tak że opuszków palców nie czuje, sił brakuje - każda czynność mnie męczy no i jest mi mega niewygodnie...A tu jeszcze niby 4 tygodnie!
    A może Mała zrobi i nam niespodziankę, bo okazji ma wiele - 1 czerwca rocznica naszego ślubu, 3 - moje urodziny, 14 - urodziny mężusia... ;-)

Galanea, alexast, Mucha, nutka, evas, eta lubią tę wiadomość

relgh371fxfsmrgb.png
‹‹ 1084 1085 1086 1087 1088 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Grzybica pochwy - przyczyny, objawy leczenie

Grzybica pochwy (drożdżyca pochwy, kandydoza pochwy) jest jedną z najczęstszych infekcji kobiecego układu rozrodczego. Jak i dlaczego dochodzi do infekcji? Jakie są objawy grzybicy pochwy? Kiedy warto zgłosić się do lekarza i jak wygląda leczenie drożdżycy pochwy?

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza – zagadkowa choroba powodująca niepłodność

Jeżeli dokuczają Ci silne bóle brzucha przed oraz w trakcie miesiączki, odczuwasz ból przy współżyciu, nie możesz zajść w ciążę - objawy te mogą wskazywać na endometriozę, tajemniczą chorobę, która może powodować niepłodność. Ale nie mając powyższych objawów, mając regularne, niebolesne miesiączki może okazać się, że ta sama choroba powoduje u ciebie problemy z płodnością. Dlaczego?

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o ciążę a badanie AMH - 6 rzeczy, o których warto wiedzieć

Badanie AMH może bardzo dużo powiedzieć o kobiecej płodności... Kiedy warto je wykonać? Jakich informacji może dostarczyć? Jakie są normy AMH i jak przebiega badanie? Poznaj 6 faktów o badaniu AMH!

CZYTAJ WIĘCEJ