X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MAMUSIE CZERWIEC 2014 !
Odpowiedz

MAMUSIE CZERWIEC 2014 !

Oceń ten wątek:
  • topa42 Autorytet

Wysłany: 25 maja 2014, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula ja bym pojechała na IP a niech sprawdzą co się dzieje, życzę szybkiej akcji i żeby wkońcu się zaczęło.
    Tusia masz chyba rację najwyżej dowiezie ubranka :-)
    Ach jak mie już korci :-) żeby zobaczyć małego wiem jeszcze tydzień i będzie gitez - ale mężowi nie pozwoliłam kosić trawy he he he to zadanie zostawia dla mnie :-) oby pomogło w szybkim porodzie ale to za jakieś 2 tyg będę testowac :-)

Limerikowo, evas, Tusia84 lubią tę wiadomość

zem3i09keg891u11.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 maja 2014, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czop to nie jest spora ilośc krwi, jeśli jest jej sporo, a nie troche galaretki, powinnas jechać na ip, zgadzam sie z dziewczynami. Trzeba to sprawdzić.
    Powodzenia :-)

Limerikowo, evas lubią tę wiadomość

• topa42 Autorytet

Wysłany: 25 maja 2014, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula222 wrote:
    hmm a może zadzwonię do mojego gina, ciekawe czy w niedzielę odbierze
    Zadzwonić zawsze możesz ale jak ja dzwoniłam w pierwszej ciąży do gina i powiedziałam że mam krew kazał od razu jechac na IP

Limerikowo lubi tę wiadomość

zem3i09keg891u11.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 maja 2014, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to Paula trzymam kciuki i podobnie jak dziewczyny to nie chodzi o to zeby panikowac,ale krew jak dla mnie dziala motywujaco zeby jednak ta IP nawiedzic ;-)) rozne sa rodzaje krwawienia a nie ma co ryzykowac za bardzo,ja caly czas powtarzam ze jak mialam problemy z lozyskiem to wbrew przekonan lekarzy krew miala byc zywa a ja mialam taka juz zhemolizowaną, nie chcac straszyc oczywiscie nikogo,ja tylko podaje swoj przyklad jako taki ze przypadek przypadkowi nie rowny ;-)) POWODZENIA!!!

eta, Limerikowo, evas lubią tę wiadomość

• eta Autorytet

Wysłany: 25 maja 2014, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no to Paula wio! na szpital! :) nie ociągaj się!
    zadzwonić możesz ale każdy rozsądny lekarz i tak każe Ci jechać na IP z krwawieniem.

4y2jjaw.png
    8h6qm5d.png
  • Paula222 Autorytet

Wysłany: 25 maja 2014, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eh ale jesteście :P ;)

Gin mówi żeby jechać... WIęc jadę ;) Trzymajcie kciuki !

Mucha, eta, Limerikowo, weronikabp, Martynika, Duchess, evas, maggda, Galanea, Tusia84, monaaa, alexast, ivv lubią tę wiadomość

17u920mmyeh0q9ke.png17u93e5ek73kbhcz.png[/url]
    n59yj44j0i2qlz9m.png

2 x pozamaciczna :(
    2 x HSG
  • sunset Autorytet

Wysłany: 25 maja 2014, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula222 wrote:
    Ale Arturek jest piękny !!! Gratuluję Kochana :)

U mnie postęp, dziś z rana wyszło ze mnie spoooro krwi... Takiej ciemnej ale na prawdę sporo, parę skrzepów, boli mnie podbrzusze dość mocno :D

Czyżby wczorajsze szorowanie podłóg i wykorzystanie męza podziałało?? :D

Oby ja też chcę już swoje maleństwo utulić...

Nie chce Cię martwić ale w ostatniej rozmowie z położną odnośnie tej krwi, mówiła ze jak się tylko pojawi ciemna krew i skrzepy to trzeba od razu jechać do szpitala! Wiec bardzo cie proszę jedz na ip i sprawdź to, bo to może być coś z łożyskiem.

c55fflw1uez1iz08.png
  • Mucha Autorytet

Wysłany: 25 maja 2014, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzymamy kciuki mocno!!!

Limerikowo, weronikabp lubią tę wiadomość

iv09g7rf258kfw3a.png
  • Limerikowo Autorytet

Wysłany: 25 maja 2014, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No super Paula zesmy Cie tu na sile nie musialy przekonywac, mi tez ginka mowila ze jak krew to nie zastanawiac sie ale taxi i od razu do szpitala
    trzymaj sie z Dzieciatkiem!!

evas lubi tę wiadomość

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
  • sunset Autorytet

Wysłany: 25 maja 2014, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula powodzenia!

c55fflw1uez1iz08.png
  • eta Autorytet

Wysłany: 25 maja 2014, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula - trzymamy kciuki za Was! :*

4y2jjaw.png
    8h6qm5d.png
  • Martynika Autorytet

Wysłany: 25 maja 2014, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula, ściskam kciuki, powodzenia! :)

Topa, bez stresu, mąż Ci najwyżej dowiezie co trzeba.Poza tym tych ubranek aż tak dużo nie schodzi.
    Położne chodzą teraz po salach i mówią same, żeby dzieci rozbierać, jest na maxa gorąco, a tak jak wam pisałam, można dzieci zobaczyć w pajacach grubych, w czapkach i jeszcze kocami owinięte.Każą rozbierać właśnie do bodziaka i ew.przykryć pieluszka tetrową.

Mucha, Limerikowo, evas, eta lubią tę wiadomość

• Evelineq Ekspertka

Wysłany: 25 maja 2014, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula222 wrote:
    Eh ale jesteście :P ;)

Gin mówi żeby jechać... WIęc jadę ;) Trzymajcie kciuki !

Kochana nigdy nie ma co zwlekać jeśli jest krwawienie, dobrze że jednak się przekonałaś, bo w końcu u Ciebie czas najwyższy rodzić, zawsze coś się może podziać z łożyskiem... powodzenia trzymam kciuki z całych sił za szybki i bezproblemowy poród <3 trzymajcie się dzielnie :)

• Limerikowo Autorytet

Wysłany: 25 maja 2014, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a u mnie chyba chyba jakas zmiana,siegnelam oczywsicie z pewnym wysilkiem, ale sama do stopek na pedicure choc nie widac by brzucho sie obnizylo
    a moj suwaczek wyglada tak:
    1zvvkn7.jpg
    359mxqv.jpg

czekamy niecierpliwie na newsy od Pauli
    a propos tego ubierania w taki upal na cebulke niemowlat to chyba rozumu trzeba nie miec...ja tam latam na koszulce i majtkach, mąz tez , na chacie z wentylatorem 24.5 a dopiero 12sta ;--))

NataliaK, eta, Galanea, alexast, Agusia2312, ivv, nutka lubią tę wiadomość

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 maja 2014, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://tvnmeteo.tvn24.pl/informacje-pogoda/prognoza,45/pogoda-na-16-dni-koniec-upalow-czyli-powrot-do-wiosennej-normy,124021,1,0.html

ZWYCIESTWO!!!!!:-D

Limerikowo, evas, weronikabp lubią tę wiadomość

• Limerikowo Autorytet

Wysłany: 25 maja 2014, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia super!! dzieki Kobitko za newsa, uff odpoczne i rodzic nam wszystkim bedzie lzej
    bida u mnie z ciuchami na lato, nada bedzie kupic, ale nie tak expresowo na szczescie skoro pogoda ma wrocic normalna
    a mowilam mojej gince ze jak sie ochlodzi to ja moge zaczac rodzic dopiero bo wczesnie mi sie nie usmiecha, to sie smiala, ze "ja to mam fantazje i ustawiam sobie w glowie konkretna date", znaczy autosugestia dziala
    musze ten tydz zatem spokojnie dociagnac i juz zaczac ustawiac autosugestie na niebolace skurcze hi hi
    mnie matka rodzila wlasnie w upaly majowe i do dzis pamieta swoje potowki na pupie i plecach od szpitalnej ceraty :--))))

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 maja 2014, 12:12

NataliaK lubi tę wiadomość

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
  • Evelineq Ekspertka

Wysłany: 25 maja 2014, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Odnośnie ubierania dzieciaczków w szpitalu to wydaje mi się że spokojnie można wziąć bodziaki z krótkim rękawem a ewentualnie do tego pajace gdyby było zimniej, ubieranie w kaftaniki, bluzeczki, śpiochy i jeszcze bet z czapką jest dla mnie przesadą ale wiem że u mnie w szpitalu też tak dzieci wyubierane ...
    Zawsze można okryć wg potrzeby a przy większym ochłodzeniu rożek się sprawdzi, w moim szpitalu żeby było ciekawiej dzieci dopiero do wyjścia ubiera się w swoje ciuchy, wcześniej przebywają w szpitalnych betach i warstwach na cebulę :D Ale ja z tym będę walczyć jak się taka pogoda przytrafi, szkoda dziecko umęczać ...

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 maja 2014, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzeba sie uwinac do 7 czerwca bo od 7 znow upaly ni hu hu Franek ma do tej pory wyjsc albo go sila zmusze ;-)))

Evelineq, evas, Limerikowo, eta lubią tę wiadomość

• excella Autorytet

Wysłany: 25 maja 2014, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kobiecie sie nie dogodzi, gorąco zle, zimno zle ;) Mogloby byc pare stopni mniej, na poddaszu ciezko wytrzymac. W nocy też spać sie nie da.

Paula, mocne kciuki. Obys mogla zaraz tulić swoje maleństwo :)

Nie wiem, jak można ubierać tak cieplo takie Maluchy, przeciez to zbrodnia.
    Same te baby niech sobie czapki pozakladaja i okryja sie kocami !

evas, Limerikowo, ivv lubią tę wiadomość

• Martynika Autorytet

Wysłany: 25 maja 2014, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    NataliaK wrote:
    http://tvnmeteo.tvn24.pl/informacje-pogoda/prognoza,45/pogoda-na-16-dni-koniec-upalow-czyli-powrot-do-wiosennej-normy,124021,1,0.html

ZWYCIESTWO!!!!!:-D

O, mamo, czemu dopiero w środę? Już wiem, że będę tu najprawdopodobniej do wtorku, a w najgorszym wypadku do czwartku, bo w związku z cmv mamy mieć badanie wzroku u jakiegoś najlepszego specjalisty w Polsce i pani profesor z neonatologii powiedziała, że wolałaby, abym do tego badania została z Arturem w szpitalu.A ten specjalista jest zawsze w czwartki i czasami we wtorki... modlę się, żeby był we wtorek.
    Dobrze, że do niej napisałam i naprawdę wzięła sprawy w swoje ręce, bo są tu fajni ludzie, a są też tacy do wystrzelenia w kosmos.Np.wczoraj położna twierdziła, że tak małym dzieciom absolutnie nie robi się badania wzroku
    Później była sytuacja dla mnie nie do pomyślenia, kiedy to dziewczynie, która wczoraj urodziła płakało w nocy dziecko, to położna sprawdziła jej piersi i stwierdziła, że ma mało pokarmu i trzeba małego dokarmić mieszanką... nie mogłam uwierzyć, przecież przy butelce nigdy nie będzie miała dużo pokarmu, to raz.Dwa-powinna pokazać jej jak poprawnie przystawiać, bo tego nie umiała, a teraz już w ogóle pewnie się zniechęci.Trzy-dziecko po porodzie może i dobę nie jeść, nic mu się od tego nie stanie, a dokarmianie sztucznym mlekiem parę godzin po, nie dając szansy matce, to po prostu kryminał.Wredna baba chciała pewnie mieć cichy i spokojny dyżur.

Limerikowo, eta, Evelineq, ivv lubią tę wiadomość

‹‹ 1082 1083 1084 1085 1086 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

14 faktów na temat płodności kobiety - owulacja, miesiączka, dni płodne

Owulacja, dni płodne, miesiączka - słyszymy o nich często. Ale czy na pewno mamy wystarczającą wiedzą na temat płodności kobiety? Niektóre sprawy dotyczące cyklu kobiety nie są tak jasne i oczywiste jakby mogło się zdawać. Tutaj znajdziesz 14 najważniejszych faktów, które warto wiedzieć na temat płodności kobiety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak pielęgnować skórę podczas ciąży?

W czasie ciąży skóra wymaga specjalnego traktowania - wystarczy poświęcić kilka minut dziennie, aby zadbać o jej dobrą kondycję i sprawić, by była bardziej elastyczna. Może to być bardzo pomocne w zminimalizowaniu ryzyka powstania rozstępów. Sprawdź, jak pielęgnować skórę podczas ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak radzić sobie z trudnymi pytaniami, gdy cierpisz na niepłodność i masz problemy z zajściem w ciążę?

Tylko osoby, które doświadczyły przedłużających się starań o dziecko, wiedzą jak trudne mogą być pytania ze strony innych... "A Wy kiedy będziecie mieli dziecko?" jest jednym z najczęstszych. Jak odpowiadać na trudne pytania? Jak radzić sobie z emocjami podczas przedłużających się starań o dziecko? I dlaczego problemy z płodnością są tak trudnym emocjonalnie doświadczeniem? Przeczytaj artykuł doświadczonego psychologa - Justyny Kuczmierowskiej, która na codzień pracuje z parami borykającymi się z niepłodnością! 

CZYTAJ WIĘCEJ