MAMUSIE CZERWIEC 2014 !
-
WIADOMOŚĆ
-
Paula ja bym pojechała na IP a niech sprawdzą co się dzieje, życzę szybkiej akcji i żeby wkońcu się zaczęło.
Tusia masz chyba rację najwyżej dowiezie ubranka
Ach jak mie już korciżeby zobaczyć małego wiem jeszcze tydzień i będzie gitez - ale mężowi nie pozwoliłam kosić trawy he he he to zadanie zostawia dla mnie
oby pomogło w szybkim porodzie ale to za jakieś 2 tyg będę testowac
Limerikowo, evas, Tusia84 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyNo to Paula trzymam kciuki i podobnie jak dziewczyny to nie chodzi o to zeby panikowac,ale krew jak dla mnie dziala motywujaco zeby jednak ta IP nawiedzic
) rozne sa rodzaje krwawienia a nie ma co ryzykowac za bardzo,ja caly czas powtarzam ze jak mialam problemy z lozyskiem to wbrew przekonan lekarzy krew miala byc zywa a ja mialam taka juz zhemolizowaną, nie chcac straszyc oczywiscie nikogo,ja tylko podaje swoj przyklad jako taki ze przypadek przypadkowi nie rowny
) POWODZENIA!!!
eta, Limerikowo, evas lubią tę wiadomość
-
Paula222 wrote:Ale Arturek jest piękny !!! Gratuluję Kochana
U mnie postęp, dziś z rana wyszło ze mnie spoooro krwi... Takiej ciemnej ale na prawdę sporo, parę skrzepów, boli mnie podbrzusze dość mocno
Czyżby wczorajsze szorowanie podłóg i wykorzystanie męza podziałało??
Oby ja też chcę już swoje maleństwo utulić...
Nie chce Cię martwić ale w ostatniej rozmowie z położną odnośnie tej krwi, mówiła ze jak się tylko pojawi ciemna krew i skrzepy to trzeba od razu jechać do szpitala! Wiec bardzo cie proszę jedz na ip i sprawdź to, bo to może być coś z łożyskiem.
Limerikowo, evas lubią tę wiadomość
-
Paula, ściskam kciuki, powodzenia!
Topa, bez stresu, mąż Ci najwyżej dowiezie co trzeba.Poza tym tych ubranek aż tak dużo nie schodzi.
Położne chodzą teraz po salach i mówią same, żeby dzieci rozbierać, jest na maxa gorąco, a tak jak wam pisałam, można dzieci zobaczyć w pajacach grubych, w czapkach i jeszcze kocami owinięte.Każą rozbierać właśnie do bodziaka i ew.przykryć pieluszka tetrową.Mucha, Limerikowo, evas, eta lubią tę wiadomość
-
Paula222 wrote:Eh ale jesteście
Gin mówi żeby jechać... WIęc jadęTrzymajcie kciuki !
Kochana nigdy nie ma co zwlekać jeśli jest krwawienie, dobrze że jednak się przekonałaś, bo w końcu u Ciebie czas najwyższy rodzić, zawsze coś się może podziać z łożyskiem... powodzenia trzymam kciuki z całych sił za szybki i bezproblemowy poródtrzymajcie się dzielnie
Limerikowo, evas lubią tę wiadomość
-
a u mnie chyba chyba jakas zmiana,siegnelam oczywsicie z pewnym wysilkiem, ale sama do stopek na pedicure choc nie widac by brzucho sie obnizylo
a moj suwaczek wyglada tak:
czekamy niecierpliwie na newsy od Pauli
a propos tego ubierania w taki upal na cebulke niemowlat to chyba rozumu trzeba nie miec...ja tam latam na koszulce i majtkach, mąz tez , na chacie z wentylatorem 24.5 a dopiero 12sta ;--))NataliaK, eta, Galanea, alexast, Agusia2312, ivv, nutka lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Natalia super!! dzieki Kobitko za newsa, uff odpoczne i rodzic nam wszystkim bedzie lzej
bida u mnie z ciuchami na lato, nada bedzie kupic, ale nie tak expresowo na szczescie skoro pogoda ma wrocic normalna
a mowilam mojej gince ze jak sie ochlodzi to ja moge zaczac rodzic dopiero bo wczesnie mi sie nie usmiecha, to sie smiala, ze "ja to mam fantazje i ustawiam sobie w glowie konkretna date", znaczy autosugestia dziala
musze ten tydz zatem spokojnie dociagnac i juz zaczac ustawiac autosugestie na niebolace skurcze hi hi
mnie matka rodzila wlasnie w upaly majowe i do dzis pamieta swoje potowki na pupie i plecach od szpitalnej ceraty :--))))Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 maja 2014, 12:12
NataliaK lubi tę wiadomość
-
Odnośnie ubierania dzieciaczków w szpitalu to wydaje mi się że spokojnie można wziąć bodziaki z krótkim rękawem a ewentualnie do tego pajace gdyby było zimniej, ubieranie w kaftaniki, bluzeczki, śpiochy i jeszcze bet z czapką jest dla mnie przesadą ale wiem że u mnie w szpitalu też tak dzieci wyubierane ...
Zawsze można okryć wg potrzeby a przy większym ochłodzeniu rożek się sprawdzi, w moim szpitalu żeby było ciekawiej dzieci dopiero do wyjścia ubiera się w swoje ciuchy, wcześniej przebywają w szpitalnych betach i warstwach na cebulęAle ja z tym będę walczyć jak się taka pogoda przytrafi, szkoda dziecko umęczać ...
Limerikowo lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Kobiecie sie nie dogodzi, gorąco zle, zimno zle
Mogloby byc pare stopni mniej, na poddaszu ciezko wytrzymac. W nocy też spać sie nie da.
Paula, mocne kciuki. Obys mogla zaraz tulić swoje maleństwo
Nie wiem, jak można ubierać tak cieplo takie Maluchy, przeciez to zbrodnia.
Same te baby niech sobie czapki pozakladaja i okryja sie kocami !evas, Limerikowo, ivv lubią tę wiadomość
-
NataliaK wrote:http://tvnmeteo.tvn24.pl/informacje-pogoda/prognoza,45/pogoda-na-16-dni-koniec-upalow-czyli-powrot-do-wiosennej-normy,124021,1,0.html
ZWYCIESTWO!!!!!
O, mamo, czemu dopiero w środę? Już wiem, że będę tu najprawdopodobniej do wtorku, a w najgorszym wypadku do czwartku, bo w związku z cmv mamy mieć badanie wzroku u jakiegoś najlepszego specjalisty w Polsce i pani profesor z neonatologii powiedziała, że wolałaby, abym do tego badania została z Arturem w szpitalu.A ten specjalista jest zawsze w czwartki i czasami we wtorki... modlę się, żeby był we wtorek.
Dobrze, że do niej napisałam i naprawdę wzięła sprawy w swoje ręce, bo są tu fajni ludzie, a są też tacy do wystrzelenia w kosmos.Np.wczoraj położna twierdziła, że tak małym dzieciom absolutnie nie robi się badania wzroku
Później była sytuacja dla mnie nie do pomyślenia, kiedy to dziewczynie, która wczoraj urodziła płakało w nocy dziecko, to położna sprawdziła jej piersi i stwierdziła, że ma mało pokarmu i trzeba małego dokarmić mieszanką... nie mogłam uwierzyć, przecież przy butelce nigdy nie będzie miała dużo pokarmu, to raz.Dwa-powinna pokazać jej jak poprawnie przystawiać, bo tego nie umiała, a teraz już w ogóle pewnie się zniechęci.Trzy-dziecko po porodzie może i dobę nie jeść, nic mu się od tego nie stanie, a dokarmianie sztucznym mlekiem parę godzin po, nie dając szansy matce, to po prostu kryminał.Wredna baba chciała pewnie mieć cichy i spokojny dyżur.Limerikowo, eta, Evelineq, ivv lubią tę wiadomość