X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MAMUSIE CZERWIEC 2014 !
Odpowiedz

MAMUSIE CZERWIEC 2014 !

Oceń ten wątek:
  • Martynika Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2014, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    excella wrote:
    Ja tak.Młodego karmiłam przez pół roku. Ale mogę sie nie znać. Gdyby w nocy z nami nie spał, to i ja bym nie spała bo domagał sie bliskosci non stop.

Każdy ma jakiś swój sposób, każde dziecko jest inne, mnie trochę wystraszyła ta położna w szpitalu, serio dość mocno mnie ochrzaniła jak zobaczyła, że śpię przy dziecku, a skąd ja to miałam wiedzieć. Nie zdążyłam jeszcze nawet wstać z łóżka, żeby przeczytać sobie ten "regulamin", byłam tuż po porodzie ;). Ale jej pobudka i reakcja zrobiła na mnie wrażenie do tego stopnia, że już nawet nie próbuję, chociaż jestem sama w domu :P.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 czerwca 2014, 11:04

evas lubi tę wiadomość

• ivv Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2014, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martynika i dobrze robisz :) Ostatnio koleżanka opowiadała o babce w pracy, której dziecko nie chciało spać w łóżeczku, więc je brała do siebie. To dziecko ma teraz 6 lat i nadal tak śpi :/ NIGDY!!! :) Myśmy też Weronikę od początku usypiali w łóżeczku i nie ma kompletnie problemu z zasypianiem. Kładzie się, robi "papa" (ewentualnie "sio" :D) i zasypia. Ale to trzeba wprowadzać od początku.

evas, Modelka lubią tę wiadomość

tb73ej2889smms8d.png
    tb73qtkfof50vibw.png
  • ivv Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2014, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry tak w ogóle :)

U mnie już się zaczynają głupie pytania i telefony ;/ Pytania kiedy rodzę albo telefony czy dalej jestem w dwupaku :| A najlepsze było jak na pytanie kiedy rodzę, odpowiedziałam, że nie wiem, na pewno nie dalej niż za miesiąc i usłyszałam - jak to - powinnaś to czuć :D Co za... :/

Modelka lubi tę wiadomość

tb73ej2889smms8d.png
    tb73qtkfof50vibw.png
  • excella Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2014, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martynika wrote:
    Każdy ma jakiś swój sposób, każde dziecko jest inne, mnie trochę wystraszyła ta położna w szpitalu, serio dość mocno mnie ochrzaniła jak zobaczyła, że śpię przy dziecku, a skąd ja to miałam wiedzieć. Nie zdążyłam jeszcze nawet wstać z łóżka, żeby przeczytać sobie ten "regulamin", byłam tuż po porodzie ;). Ale jej pobudka i reakcja zrobiła na mnie wrażenie do tego stopnia, że już nawet nie próbuję, chociaż jestem sama w domu :P.

No i każdy szpital jest inny. Jak rodziłam w IMiD, i byłam już tak wyczerpana,bo synek nie dawał mi odpoczać, nie chciał spać sam to w nocy brałam go na brzuch i tak z nim leżalam, on spał a ja.gapilam sie w okno ;) w nocy wpadła połozna na.kontrole i pyta czemu nie spie. Mowie ze Bartek.nie chce sam leżec, zasypia tylko przy mnie, to sama mi powiedziala zebym sie do niego przyguliła i poszla spac, powiedzialam ze sie boje ze go przygniote czy.cos, to mi powiedziala ze bedzie zgladac do nas. I w koncu sie prawie wyspalam, wiecej w tym bylo czuwania jak snu ale nie bylo zle :)

evas, Martynika lubią tę wiadomość

• excella Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2014, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ivv wrote:
    Martynika i dobrze robisz :) Ostatnio koleżanka opowiadała o babce w pracy, której dziecko nie chciało spać w łóżeczku, więc je brała do siebie. To dziecko ma teraz 6 lat i nadal tak śpi :/ NIGDY!!! :) Myśmy też Weronikę od początku usypiali w łóżeczku i nie ma kompletnie problemu z zasypianiem. Kładzie się, robi "papa" (ewentualnie "sio" :D) i zasypia. Ale to trzeba wprowadzać od początku.

Na to nie ma reguły. Bartek sypiał z nami, nie codziennie do jakiegos roku. I teraz normalnie spi w.swoim łozku. Każde dziecko jest inne :)

• ivv Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2014, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I tak wolałabym nie ryzykować, bo jak dla mnie nie ma nic gorszego niż spanie z dzieckiem - ale z moich czysto egoistycznych pobudek - po prostu mi nie wygodnie i się nie wysypiam :)

tb73ej2889smms8d.png
    tb73qtkfof50vibw.png
  • Evelineq Ekspertka

Wysłany: 7 czerwca 2014, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ivv wrote:
    Dzien dobry tak w ogóle :)

U mnie już się zaczynają głupie pytania i telefony ;/ Pytania kiedy rodzę albo telefony czy dalej jestem w dwupaku :| A najlepsze było jak na pytanie kiedy rodzę, odpowiedziałam, że nie wiem, na pewno nie dalej niż za miesiąc i usłyszałam - jak to - powinnaś to czuć :D Co za... :/

Haaa, ja po mojej akcji szpitalnej końcem kwietnia mam takie telefony codziennie :D , smsy , maile i wiadomości na FB... Podobnie zaczęłam odpowiadać że nie wiem kiedy urodzę i słyszę w głosie wyraźne zakłopotanie "to jak to, to na kiedy masz termin?" Kuźwa statystycznie to może z 5 % dzieci rodzi się w terminie przewidzianym przez lekarza a i pewnie mniej , a cała większość jak widac po czerwcowych dzieciaczkach - robią sobie co chcą z tych terminów... jesoooo jak na mnie te pytania działają...

ivv, Modelka lubią tę wiadomość

• excella Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2014, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Teraz na.pewno byłoby mi nie wygodnie, bo Bartek to kawał chłopa :)
    Ja sie nie wysypiałam jak musiałam wstawac w nocy co pól godziny. W koncu uleglam i zaczęlam sypiac jak czlowiek. Mam nadzieje ze teraz Maluch bedzie spał sam :)

ivv lubi tę wiadomość

• ivv Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2014, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miłego dnia, idę poleżakować w wannie, bo później teściowa nas na pizzę zabiera :) A tam jest najlepsza sałatka na świecie :)

Z kurczakiem, mix sałat, pomidorem, ogórkiem, papryką, ananasem z puszki, płatkami migdałów i sosem curry - zrobiłam na imprezę ostatnio to zeszła cała wielka micha :) Spróbujcie :)

excella lubi tę wiadomość

tb73ej2889smms8d.png
    tb73qtkfof50vibw.png
  • ivv Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2014, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evelineq - ja się robię tak niemiła, że aż mi wstyd :) Ale może to tak trzeba zrobić jak moja siostra z prawo jazdy - jak widziała jak mnie ciągle męczą pytaniami, to podała datę z kosmosu, a kilka tygodni wcześniej powiedziała, że jedzie do koleżanki - a jak wróciła to się okazało, że zdała właśnie prawko :)

tb73ej2889smms8d.png
    tb73qtkfof50vibw.png
  • ivv Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2014, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    excella wrote:
    Teraz na.pewno byłoby mi nie wygodnie, bo Bartek to kawał chłopa :)
    Ja sie nie wysypiałam jak musiałam wstawac w nocy co pól godziny. W koncu uleglam i zaczęlam sypiac jak czlowiek. Mam nadzieje ze teraz Maluch bedzie spał sam :)

Weronika jak śpi czasem z nami (najczęściej przy chorobie) to musi koniecznie mieć głowę na mojej poduszce, a nogi na tatusiu... i jak tylko go dotknie to (przez sen) je prostuje i nas tym samym oboje wykopuje z łóżka - i można ją układać 100 razy w nocy, a ona i tak się przekręca. To nie na moje nerwy :)

tb73ej2889smms8d.png
    tb73qtkfof50vibw.png
  • ivv Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2014, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobra znikam, bo mi wanna ucieknie :)

AISAK lubi tę wiadomość

tb73ej2889smms8d.png
    tb73qtkfof50vibw.png
  • Mucha Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2014, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tusia i jak?

Tusia84 lubi tę wiadomość

iv09g7rf258kfw3a.png
  • nutka Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2014, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My dziś wieczorem na parapetówkę idziemy, mogłabym prosto z niej na porodówkę pojechać, ale coś się z nie zapowiada;P

f2w39n73l8deede4.png
    90zm9tq.png
    Jezu ufam Tobie! Jezu Dziękuję Ci!
  • topa42 Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2014, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się trochę przespałam ale nadal boli brzuch i krzyże. Mnie data 13 piątek bardzo odpowiada i mam nadzieję że Borys wtedy będzie chciał się rodzic |:-) Zauważyłam jedną rzecz zawsze mam piątkowo- niedzielne przygody na IP w tyg cisza a przychodzi weekend a ja źle się czuje.
    U mnie też zaczynają pytać kiedy urodzę ! Nawet wczoraj ciocia dzwoniła i mówi jak to mały pchał się na świat w 30 tyg a teraz co ? Też powiedziałam że nie wiem kiedy urodzę to sie zdziwiła ;-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 czerwca 2014, 12:38

Evelineq lubi tę wiadomość

zem3i09keg891u11.png
  • Modelka Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2014, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nutka, jak ja Cię dobrze rozumiem...

zem3upjygjyf6uag.png
  • RewolucjaSięDzieje Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2014, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratulacje dla mamy Limerikowo! :)
    a co z Nalką? wpisałam ją na dzisiejszą datę:)

Limerikowo lubi tę wiadomość

oar8vkcbjvmdwxz8.png
    Chciałabym móc zanurzyć głowę w strumieniu twojej świadomości.
  • MonikaS Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2014, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u nas Michaś od początku spał sam, Piotruś też z tym, że śpi zaraz obok łóżka na leżaczku. Jak już przejdzie mi strach, że coś mu się stanie w łóżku obok to wtedy go tam przeniesiemy a na razie śpi tak, żebym go widziała jak tylko oczy otworzę :) z Miśkiem też tak robiłam :) do łóżka swojego nie biorę bo byśmy go chyba zwalcowali hihii w dzień śpi w łóżeczku

1usa9vvjq7ibxdkr.png
    74di2n0aqoseb314.png
  • Niesforna Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2014, 12:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też dziś robię sobie maraton, żeby Synka wygonić z brzucha!
    Spacer, zakupy, seks, skoki na piłce... Może wszystko w pakiecie zadziała :P

Modelka, Evelineq, czekajajaca lubią tę wiadomość

km5shdgeq6lxrwmj.png
  • Niesforna Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2014, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co do spania z dzieckiem w łóżku to będę starała się tego uniknąć...
    W nocy mały będzie spał u nas w sypialni, ale w kołysce, która stoi przy łóżku, tak że będę go miała tak naprawdę zawsze przy sobie.
    A w dzień oczywiście w swoim łóżeczku. Mam nadzieję, że mi się uda :)
    A jak nie no to trudno, ale przynajmniej będę się starać :)

km5shdgeq6lxrwmj.png
‹‹ 1207 1208 1209 1210 1211 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Endometrioza - najnowsze odkrycia nauki i perspektywy leczenia

W miesiącu świadomości endometriozy, dzielimy się z Wami nowymi odkryciami, które stają się źródłem nadziei. Badania nad genami i mikrobiomem oferują potencjalne klucze do lepszych terapii. Zobacz, jak nauka prowadzi nas ku lepszemu zrozumieniu i leczeniu tej trudnej choroby.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z tarczycą - przyczyny, objawy, wpływ na płodność

Problemy z tarczycą są bardzo częstą przyczyną zaburzeń hormonalnych zarówno u kobiet, jak i u mężczyzn. Jakie są najczęstsze zaburzenia w funkcjonowaniu tarczycy? Jakie są typowe objawy problemów z tarczycą? Jak wygląda diagnostyka? Jak zaburzenia tarczycy mogą wpływać na płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ