X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MAMUSIE CZERWIEC 2014 !
Odpowiedz

MAMUSIE CZERWIEC 2014 !

Oceń ten wątek:
  • Martynika Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2014, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    excella wrote:
    Ja tak.Młodego karmiłam przez pół roku. Ale mogę sie nie znać. Gdyby w nocy z nami nie spał, to i ja bym nie spała bo domagał sie bliskosci non stop.

Każdy ma jakiś swój sposób, każde dziecko jest inne, mnie trochę wystraszyła ta położna w szpitalu, serio dość mocno mnie ochrzaniła jak zobaczyła, że śpię przy dziecku, a skąd ja to miałam wiedzieć. Nie zdążyłam jeszcze nawet wstać z łóżka, żeby przeczytać sobie ten "regulamin", byłam tuż po porodzie ;). Ale jej pobudka i reakcja zrobiła na mnie wrażenie do tego stopnia, że już nawet nie próbuję, chociaż jestem sama w domu :P.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 czerwca 2014, 11:04

evas lubi tę wiadomość

• ivv Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2014, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martynika i dobrze robisz :) Ostatnio koleżanka opowiadała o babce w pracy, której dziecko nie chciało spać w łóżeczku, więc je brała do siebie. To dziecko ma teraz 6 lat i nadal tak śpi :/ NIGDY!!! :) Myśmy też Weronikę od początku usypiali w łóżeczku i nie ma kompletnie problemu z zasypianiem. Kładzie się, robi "papa" (ewentualnie "sio" :D) i zasypia. Ale to trzeba wprowadzać od początku.

evas, Modelka lubią tę wiadomość

tb73ej2889smms8d.png
    tb73qtkfof50vibw.png
  • ivv Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2014, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry tak w ogóle :)

U mnie już się zaczynają głupie pytania i telefony ;/ Pytania kiedy rodzę albo telefony czy dalej jestem w dwupaku :| A najlepsze było jak na pytanie kiedy rodzę, odpowiedziałam, że nie wiem, na pewno nie dalej niż za miesiąc i usłyszałam - jak to - powinnaś to czuć :D Co za... :/

Modelka lubi tę wiadomość

tb73ej2889smms8d.png
    tb73qtkfof50vibw.png
  • excella Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2014, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martynika wrote:
    Każdy ma jakiś swój sposób, każde dziecko jest inne, mnie trochę wystraszyła ta położna w szpitalu, serio dość mocno mnie ochrzaniła jak zobaczyła, że śpię przy dziecku, a skąd ja to miałam wiedzieć. Nie zdążyłam jeszcze nawet wstać z łóżka, żeby przeczytać sobie ten "regulamin", byłam tuż po porodzie ;). Ale jej pobudka i reakcja zrobiła na mnie wrażenie do tego stopnia, że już nawet nie próbuję, chociaż jestem sama w domu :P.

No i każdy szpital jest inny. Jak rodziłam w IMiD, i byłam już tak wyczerpana,bo synek nie dawał mi odpoczać, nie chciał spać sam to w nocy brałam go na brzuch i tak z nim leżalam, on spał a ja.gapilam sie w okno ;) w nocy wpadła połozna na.kontrole i pyta czemu nie spie. Mowie ze Bartek.nie chce sam leżec, zasypia tylko przy mnie, to sama mi powiedziala zebym sie do niego przyguliła i poszla spac, powiedzialam ze sie boje ze go przygniote czy.cos, to mi powiedziala ze bedzie zgladac do nas. I w koncu sie prawie wyspalam, wiecej w tym bylo czuwania jak snu ale nie bylo zle :)

evas, Martynika lubią tę wiadomość

• excella Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2014, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ivv wrote:
    Martynika i dobrze robisz :) Ostatnio koleżanka opowiadała o babce w pracy, której dziecko nie chciało spać w łóżeczku, więc je brała do siebie. To dziecko ma teraz 6 lat i nadal tak śpi :/ NIGDY!!! :) Myśmy też Weronikę od początku usypiali w łóżeczku i nie ma kompletnie problemu z zasypianiem. Kładzie się, robi "papa" (ewentualnie "sio" :D) i zasypia. Ale to trzeba wprowadzać od początku.

Na to nie ma reguły. Bartek sypiał z nami, nie codziennie do jakiegos roku. I teraz normalnie spi w.swoim łozku. Każde dziecko jest inne :)

• ivv Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2014, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I tak wolałabym nie ryzykować, bo jak dla mnie nie ma nic gorszego niż spanie z dzieckiem - ale z moich czysto egoistycznych pobudek - po prostu mi nie wygodnie i się nie wysypiam :)

tb73ej2889smms8d.png
    tb73qtkfof50vibw.png
  • Evelineq Ekspertka

Wysłany: 7 czerwca 2014, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ivv wrote:
    Dzien dobry tak w ogóle :)

U mnie już się zaczynają głupie pytania i telefony ;/ Pytania kiedy rodzę albo telefony czy dalej jestem w dwupaku :| A najlepsze było jak na pytanie kiedy rodzę, odpowiedziałam, że nie wiem, na pewno nie dalej niż za miesiąc i usłyszałam - jak to - powinnaś to czuć :D Co za... :/

Haaa, ja po mojej akcji szpitalnej końcem kwietnia mam takie telefony codziennie :D , smsy , maile i wiadomości na FB... Podobnie zaczęłam odpowiadać że nie wiem kiedy urodzę i słyszę w głosie wyraźne zakłopotanie "to jak to, to na kiedy masz termin?" Kuźwa statystycznie to może z 5 % dzieci rodzi się w terminie przewidzianym przez lekarza a i pewnie mniej , a cała większość jak widac po czerwcowych dzieciaczkach - robią sobie co chcą z tych terminów... jesoooo jak na mnie te pytania działają...

ivv, Modelka lubią tę wiadomość

• excella Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2014, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Teraz na.pewno byłoby mi nie wygodnie, bo Bartek to kawał chłopa :)
    Ja sie nie wysypiałam jak musiałam wstawac w nocy co pól godziny. W koncu uleglam i zaczęlam sypiac jak czlowiek. Mam nadzieje ze teraz Maluch bedzie spał sam :)

ivv lubi tę wiadomość

• ivv Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2014, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miłego dnia, idę poleżakować w wannie, bo później teściowa nas na pizzę zabiera :) A tam jest najlepsza sałatka na świecie :)

Z kurczakiem, mix sałat, pomidorem, ogórkiem, papryką, ananasem z puszki, płatkami migdałów i sosem curry - zrobiłam na imprezę ostatnio to zeszła cała wielka micha :) Spróbujcie :)

excella lubi tę wiadomość

tb73ej2889smms8d.png
    tb73qtkfof50vibw.png
  • ivv Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2014, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evelineq - ja się robię tak niemiła, że aż mi wstyd :) Ale może to tak trzeba zrobić jak moja siostra z prawo jazdy - jak widziała jak mnie ciągle męczą pytaniami, to podała datę z kosmosu, a kilka tygodni wcześniej powiedziała, że jedzie do koleżanki - a jak wróciła to się okazało, że zdała właśnie prawko :)

tb73ej2889smms8d.png
    tb73qtkfof50vibw.png
  • ivv Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2014, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    excella wrote:
    Teraz na.pewno byłoby mi nie wygodnie, bo Bartek to kawał chłopa :)
    Ja sie nie wysypiałam jak musiałam wstawac w nocy co pól godziny. W koncu uleglam i zaczęlam sypiac jak czlowiek. Mam nadzieje ze teraz Maluch bedzie spał sam :)

Weronika jak śpi czasem z nami (najczęściej przy chorobie) to musi koniecznie mieć głowę na mojej poduszce, a nogi na tatusiu... i jak tylko go dotknie to (przez sen) je prostuje i nas tym samym oboje wykopuje z łóżka - i można ją układać 100 razy w nocy, a ona i tak się przekręca. To nie na moje nerwy :)

tb73ej2889smms8d.png
    tb73qtkfof50vibw.png
  • ivv Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2014, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobra znikam, bo mi wanna ucieknie :)

AISAK lubi tę wiadomość

tb73ej2889smms8d.png
    tb73qtkfof50vibw.png
  • Mucha Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2014, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tusia i jak?

Tusia84 lubi tę wiadomość

iv09g7rf258kfw3a.png
  • nutka Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2014, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My dziś wieczorem na parapetówkę idziemy, mogłabym prosto z niej na porodówkę pojechać, ale coś się z nie zapowiada;P

f2w39n73l8deede4.png
    90zm9tq.png
    Jezu ufam Tobie! Jezu Dziękuję Ci!
  • topa42 Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2014, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się trochę przespałam ale nadal boli brzuch i krzyże. Mnie data 13 piątek bardzo odpowiada i mam nadzieję że Borys wtedy będzie chciał się rodzic |:-) Zauważyłam jedną rzecz zawsze mam piątkowo- niedzielne przygody na IP w tyg cisza a przychodzi weekend a ja źle się czuje.
    U mnie też zaczynają pytać kiedy urodzę ! Nawet wczoraj ciocia dzwoniła i mówi jak to mały pchał się na świat w 30 tyg a teraz co ? Też powiedziałam że nie wiem kiedy urodzę to sie zdziwiła ;-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 czerwca 2014, 12:38

Evelineq lubi tę wiadomość

zem3i09keg891u11.png
  • Modelka Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2014, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nutka, jak ja Cię dobrze rozumiem...

zem3upjygjyf6uag.png
  • RewolucjaSięDzieje Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2014, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratulacje dla mamy Limerikowo! :)
    a co z Nalką? wpisałam ją na dzisiejszą datę:)

Limerikowo lubi tę wiadomość

oar8vkcbjvmdwxz8.png
    Chciałabym móc zanurzyć głowę w strumieniu twojej świadomości.
  • MonikaS Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2014, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u nas Michaś od początku spał sam, Piotruś też z tym, że śpi zaraz obok łóżka na leżaczku. Jak już przejdzie mi strach, że coś mu się stanie w łóżku obok to wtedy go tam przeniesiemy a na razie śpi tak, żebym go widziała jak tylko oczy otworzę :) z Miśkiem też tak robiłam :) do łóżka swojego nie biorę bo byśmy go chyba zwalcowali hihii w dzień śpi w łóżeczku

1usa9vvjq7ibxdkr.png
    74di2n0aqoseb314.png
  • Niesforna Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2014, 12:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też dziś robię sobie maraton, żeby Synka wygonić z brzucha!
    Spacer, zakupy, seks, skoki na piłce... Może wszystko w pakiecie zadziała :P

Modelka, Evelineq, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

km5shdgeq6lxrwmj.png
  • Niesforna Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2014, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co do spania z dzieckiem w łóżku to będę starała się tego uniknąć...
    W nocy mały będzie spał u nas w sypialni, ale w kołysce, która stoi przy łóżku, tak że będę go miała tak naprawdę zawsze przy sobie.
    A w dzień oczywiście w swoim łóżeczku. Mam nadzieję, że mi się uda :)
    A jak nie no to trudno, ale przynajmniej będę się starać :)

km5shdgeq6lxrwmj.png
‹‹ 1207 1208 1209 1210 1211 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pierwsze objawy ciąży – czyli po czym poznać że jesteś w ciąży jeszcze przed wykonaniem testu ciążowego?

„Po czym poznać że jestem w ciąży?” - to pytanie zadaje sobie wiele kobiet, zarówno tych które starają się o dziecko jak i tych które podejrzewają, że być może zaszły w ciążę. Odpowiedź nie jest łatwa i jednoznaczna. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Raport "Jak rodzą Polki?" - doświadczenia kobiet na temat opieki okołoporodowej w Polsce

Fundacja “Rodzić po ludzku” w czerwcu opublikowała najnowszy raport na temat opieki okołoporodowej w Polsce. Jak rodzą Polki? Jak wygląda opieka okołoporodowa w naszym kraju? Przeczytaj zaskakujące wnioski!   

CZYTAJ WIĘCEJ

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ