X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MAMUSIE CZERWIEC 2014 !
Odpowiedz

MAMUSIE CZERWIEC 2014 !

Oceń ten wątek:
  • nutka Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2014, 13:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja sie zbieram do miasta. Poszukam sobie moze sandalki jakies i prezent dla znajomych:)

f2w39n73l8deede4.png
    90zm9tq.png
    Jezu ufam Tobie! Jezu Dziękuję Ci!
  • topa42 Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2014, 13:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Widzę że dziewczyny robicie wszystko, żeby maleństwa wyszły na świat <3 :-)
    Jutro Zielone Świątki - kto rodzi ?

zem3i09keg891u11.png
  • Tusia84 Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2014, 13:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mucha wrote:
    Tusia i jak?

Po prysznicu poleciało trochę więcej, jednak później zaczął zmieniać kolor już na bardziej brązowy i chyba już nie będzie plamiło.. może jakieś naczynko pękło.. bo nie było tego dużo.. teraz zbieramy się na grilla :)

Miłego dnia wszystkim :)

evas, Mucha lubią tę wiadomość

ggfxf7q.png
  • MonikaS Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2014, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny uważajcie z tymi maratonami bo sił na rodzenie zabraknie ;)

ivv lubi tę wiadomość

1usa9vvjq7ibxdkr.png
    74di2n0aqoseb314.png
  • topa42 Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2014, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tusia84 wrote:
    Po prysznicu poleciało trochę więcej, jednak później zaczął zmieniać kolor już na bardziej brązowy i chyba już nie będzie plamiło.. może jakieś naczynko pękło.. bo nie było tego dużo.. teraz zbieramy się na grilla :)

Miłego dnia wszystkim :)
    Daj znać jak coś będzie się działo :-) Życzę smacznego grilla :-)
    Ja teraz jem dużo rzeczy których nie będę mogła później jeść :-) - zawsze komentuje to "ostatnie w tym sezonie "

Tusia84 lubi tę wiadomość

zem3i09keg891u11.png
  • Modelka Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2014, 13:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Topa, czarne myśli przegoń - może akurat nasze dzieciaczki będą dobrze reagowały na jedzenie i nie będziemy musiały się ograniczać? Ja teraz swojego faszeruję truskawkami, orzechami i czereśniami - niech się przyzwyczai przed porodem do tego, co mamusia zamierza wcinać na kilogramy po porodzie ;)

Btw - czy Wasze dzieciaczki przed porodem też się robiły takie spokojne? Mój stanowczo jakiś wyciszony... oby szykował siły na poród ;)

ivv lubi tę wiadomość

zem3upjygjyf6uag.png
  • topa42 Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2014, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Modelka może szykuje siły ? tego Ci życzę z całego serca.
    Ja na pewno na początku jak będę karmiła piersią dziecku nie zafunduję nowości. Z córka uważałam do 2 miesięcy co jem i na dobre mi to wyszło bo przynajmniej kolek nie miała i była bardzo grzeczna. Później stopniowo wprowadzałam nowe rzeczy i się udało jak miała pół roku jadłam wszystko :-)
    A takie mam pytanie z innej beczki - dziewczyny które urodziły korzystacie ze smoczka ?

Modelka lubi tę wiadomość

zem3i09keg891u11.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 czerwca 2014, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My po ktg, mała jak zwykle sie obudziła podczas ktg, tylko wtedy sie rusza łobuz mały ;-)

Znowu mam bolesne skurcze, zobaczymy co lekarz na to. Czekamy.

Modelka, monalisa, ivv, evas, Tusia84, Mucha, czekajajaca, Galanea, Paula222 lubią tę wiadomość

• Evelineq Ekspertka

Wysłany: 7 czerwca 2014, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nutka - zazdroszczę... też bym sobie kupiła jakieś buty, ale nogi jak u słonia z biedą wciskam klapki ... muszę się wstrzymać z zakupem mimo wszystko aż mi puchnięcie minie...

Topa - hahaha skąd ja to znam, jak chcę pożreć coś "zakazanego" to wszyscy na mnie patrzą i komentują, a ja na to że muszę sobie pojeść bo później może być różnie i że na pewno już bedę rodzić i się trzeba nacieszyć ten "ostatni raz" I tak się tym jedzeniem delektuje bo Hanka ma w 4 literach się rodzić :D

Taka miałam być dzisiaj energiczna po dobrej nocy i jakoś chodzę jak flak, słabo mi nawet jak zrobie jeden kurs po schodach;/ No i Hanka też spokojna, ale ona to akurat dawała czadu wczoraj, więc się nie dziwie :P

Weronika - czekam na wieści od lekarzy :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 czerwca 2014, 13:36

Modelka, evas lubią tę wiadomość

• topa42 Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2014, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Weronika czekam na wieści. A lekarz Cię badał ? Jak szyjka ? masz jakieś rozwarcie ?

zem3i09keg891u11.png
  • Martynika Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2014, 14:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Modelka wrote:
    Topa, czarne myśli przegoń - może akurat nasze dzieciaczki będą dobrze reagowały na jedzenie i nie będziemy musiały się ograniczać? Ja teraz swojego faszeruję truskawkami, orzechami i czereśniami - niech się przyzwyczai przed porodem do tego, co mamusia zamierza wcinać na kilogramy po porodzie ;)

Btw - czy Wasze dzieciaczki przed porodem też się robiły takie spokojne? Mój stanowczo jakiś wyciszony... oby szykował siły na poród ;)

Dokładnie, nie ma co się nastawiać na jakieś jedzeniowe koszmary.Ja w ogóle o tym nie myślę i jem wszystko to, co w ciąży, łącznie z truskawkami, ogórkami, pomidorami, bananami, jajkami i innymi "strasznymi" rzeczami ;).Małemu nic nie jest.Marudzi czasem na kupę, ale nie jest to codzienny wielogodzinny płacz, którego nie dałoby się uspokoić, wiec uznaję, że nie mamy póki co problemu na tym polu.Wysypek też brak :).Jedzmy wszystko, obserwujmy dzieci, miejmy dobre nastawienie i będzie ok :).

excella, ivv, Modelka, Galanea, Niesforna lubią tę wiadomość

• topa42 Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2014, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martynika wrote:
    Dokładnie, nie ma co się nastawiać na jakieś jedzeniowe koszmary.Ja w ogóle o tym nie myślę i jem wszystko to, co w ciąży, łącznie z truskawkami, ogórkami, pomidorami, bananami, jajkami i innymi "strasznymi" rzeczami ;).Małemu nic nie jest.Marudzi czasem na kupę, ale nie jest to codzienny wielogodzinny płacz, którego nie dałoby się uspokoić, wiec uznaję, że nie mamy póki co problemu na tym polu.Wysypek też brak :).Jedzmy wszystko, obserwujmy dzieci, miejmy dobre nastawienie i będzie ok :).
    A smażone też jesz? No to tylko pozazdrościc że nie masz z tym problemów. Ja przy córce zjadłam 5 szt frytek i do 6 rano miałam płacz. Każde dziecko jest inne i faktycznie nie ma co się nastawiać negatywnie, ale ja na początku wole uważać.

zem3i09keg891u11.png
  • excella Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2014, 14:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też długo unikałam normalnego jedzenia, może nie potrzebnie. Jadłam głownie gotowane, duszone, pieczone na pewno nic.smażonego. Teraz chyba nie bede miala czasu aby tak.gotować wiec bede jadła normalnie, no chyba że zacznie sie cos dziać. Mam nadzieje że moje dziecie pozwoli mi jeść chociaż arbuzy :)

Miałam dziś w nocy pierwszy raz bóle jak na okres, dośc delikatne. Rano już przeszło. Moje noce są co raz gorsze, ciezko.mi wstac do wc tak mnie boli krocze. Chyba pojade skosić teściom trawe ;) bo na sexik z moim mężem nie mam.co liczyć aby akcje przyspieszyć ;)

evas lubi tę wiadomość

• ivv Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2014, 14:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z Weroniką jadłam wszystko, jak miała 9 dni to się nawet na trochę grochówki skusiłam. Nigdy nic jej nie było. Sąsiadka opowiadała, że nie jadła nic, a mały i tak miał kolki. Po czym stwierdziła, że chyba źle robiła :)

Martynika dobrze gada ;) Jeść i obserwować :)

evas, czekajajaca lubią tę wiadomość

tb73ej2889smms8d.png
    tb73qtkfof50vibw.png
  • ivv Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2014, 14:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a tak w ogóle to pochwaliłam moją córcię jak pięknie śpi i miałam z nią półtora godzinną walkę, żeby zasnęła :/ I będzie walka jak ją obudzę, bo najdłużej może spać do 15:30... Już się nic nie odzywam :D

tb73ej2889smms8d.png
    tb73qtkfof50vibw.png
  • Martynika Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2014, 14:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    topa42 wrote:
    A smażone też jesz? No to tylko pozazdrościc że nie masz z tym problemów. Ja przy córce zjadłam 5 szt frytek i do 6 rano miałam płacz. Każde dziecko jest inne i faktycznie nie ma co się nastawiać negatywnie, ale ja na początku wole uważać.

Hm.Generalnie nie mam sama z siebie ochoty na smażone, ani na słodycze, ale przedwczoraj mąż usmażył kotlety jajeczne, jadłam je przez dwa dni i wszystko ok.

evas lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 czerwca 2014, 15:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zostaje w szpitalu, bedą indukowac jeśli skurcze się nie rozkręcą, jeszcze nie wiem kiedy.

evas, Evelineq, maggda, RewolucjaSięDzieje, Tusia84, Modelka, Mucha, monalisa, Duchess, czekajajaca, Galanea, MagdaO lubią tę wiadomość

• topa42 Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2014, 15:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martynika wrote:
    Hm.Generalnie nie mam sama z siebie ochoty na smażone, ani na słodycze, ale przedwczoraj mąż usmażył kotlety jajeczne, jadłam je przez dwa dni i wszystko ok.
    No to super !!! Pogratulować. Ciekawa jestem jak to u mnie będzie.
    A jakie macie zdanie co do smoczków?

zem3i09keg891u11.png
  • topa42 Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2014, 15:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    weronikabp wrote:
    Zostaje w szpitalu, bedą indukowac jeśli skurcze się nie rozkręcą, jeszcze nie wiem kiedy.
    A czemu będą indukować ? Co się dzieje ? Trzymam kciuki za szybki poród :-)

weronikabp lubi tę wiadomość

zem3i09keg891u11.png
  • evas Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2014, 16:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Weronika trzymam kciuki ;) Niech Polunia nie robi sobie żartów i szybciutko wychodzi, najlepiej tak szybko jak Oliwka Karoliny :D

W miarę możliwości pisz jak postępy porodu. Czekamy z niecierpliwością.

weronikabp lubi tę wiadomość

9bsp388.png
‹‹ 1208 1209 1210 1211 1212 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Witaminy niezbędne podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia

Organizm podczas ciąży ma wyjątkowe potrzeby na składniki odżywcze, witaminy i minerały. Które są szczególnie istotne? Czego nie może zabraknąć w diecie przyszłej mamy? Jakie witaminy warto zażywać podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zaburzenia hormonalne - 8 najczęstszych objawów

Zaburzenia hormonalne - jakie są ich najczęstsze objawy? Które objawy powinny Cię skłonić do wizyty u lekarza i diagnostyki w kierunku zaburzeń hormonalnych? Jakie są najczęstsze przyczyny braku równowagi hormonalnej i jak wygląda leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 fascynujących faktów o ciąży, które poznasz dzięki aplikacji OvuFriend!

Jesteś ciekawa co czeka Cię w kolejnym tygodniu ciąży? Jak rozwija się Twój maluszek? A może chciałabyś na bieżąco śledzić objawy swojej ciąży i przyrost wagi na siatkach centylowych dopasowanych indywidualnie dla Ciebie? Sprawdź, co jeszcze fascynującego odkryjesz w trybie ciążowym w aplikacji OvuFriend! 

CZYTAJ WIĘCEJ