MAMUSIE CZERWIEC 2014 !
-
WIADOMOŚĆ
-
Maggda ja tak miewam:) czasami się śmieje do M, ze mala glodna bo jej burczy, albo jej się odbilo:) takie mam wrazenie:)
a powiedzcie Panie gdzie wyczuwacie pupcie dziecka? Ja wcześniej czułam tuż pod zebrami ale od jakiegoś tyg do5cm nad pępkiem? Czy to możliwe ze aż tak brzuch się obniżył, a mala poszła w dół?maggda, Tusia84, sunset lubią tę wiadomość
-
Monika i Agusia synek każdej z Was jest cudowny
Weronika kciuki za Ciebie i Polę o szczęśliwy poród
Kurcze strasznie dużo wywoływanych porodów nawet tych przed terminem z różnych powodów..Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 czerwca 2014, 22:27
MonikaS, AISAK, weronikabp, Galanea, Agusia2312 lubią tę wiadomość
-
Dziewczyny trzymam za Was kciuki żeby wszystko sprawnie poszło i żebyście utuliły szybciutko swoje słodziaki
my właśnie całkiem niedawno wróciliśmy ze spacerku - taka ładna pogoda, że gdyby nie komary to pewnie jeszcze byśmy dłużej pospacerowali
Piotruś już nakarmiony - może już nie będzie dojadałJeszcze Michasia trzeba położyć spać
i chwila dla siebie
aktycznie jak się karmi piersią to waga ładnie w dół lecijuż 8,5 kg w dół. Ważę mniej niż przed zajściem w ciążę
liczę, że uda mi się jeszcze zrzucić
sunset, Tusia84, Galanea, Mucha, evas, Evelineq, Modelka, alexast, ivv lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyDziewczyny dziękujemy za kciukasy. Na pewno są bardzo potrzebne...
Spróbuje zasnąć, ciesze sie ze mam fajną koleżankę na sali, leży juz 2 tyg Bidula. Powiem Wam ze gdyby nie miłość mojego K to nie wiem jakbym to wszystko przetrwała..teraz juz bliziutko do spotkania z Polunią i tylko to sie liczy
Tusiu u Ciebie jak? Natalia jak tam kochana?
Kciuki za Nalke i Magdee.
Buziaki i dobranoc.Tusia84, Galanea, evas, maggda lubią tę wiadomość
-
No właśnie, strasznie dużo wywoływanych porodów, trochę to niepokojące. Czyżby naszym dzieciom było aż tak dobrze w brzuszkach?
Ja się zdaję na wolę Nieba, bo nie wiem chwilowo czego się bardziej boję: porodu teraz czy wywoływania później
Trzymaj się Weronika, informuj co i jak w miarę możliwościWiadomość wyedytowana przez autora: 7 czerwca 2014, 22:48
weronikabp, Tusia84 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
U mnie wszystko się uspokoiło
Jestem bardzo zmęczona więc zaraz uciekam spać..
Dzisiaj na grillu szwagier namawiał męża na piwko.. ja mówię, że teraz to on musi być w gotowościwypił sobie z chłopakami,a ja się śmiałam, że jak teraz zaśnie to jak zacznę rodzić w nocy to sama się do szpitala zawiozę urodzę, a on obudzi się rano z dziećmi zdziwiony gdzie jestem, a ja z Gabrysią już w szpitalu
hehe to by była akcja
Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 czerwca 2014, 22:54
Galanea, weronikabp, evas lubią tę wiadomość
-
Weronika ja też teraz miałam w tym miejscu i mnie też bolało. Staraj się nie ruszać dłonią za mocno bo ja mimo wszystko, że się starałam to coś mi się narobiło jakieś zapalenie i musieli wyjąć bo kroplówki nie szły. Żyła się zatkała. Ale nic groźnego się nie dzieje - poprostu trzeba było wyjąć wenflon.
weronikabp lubi tę wiadomość
-
weronikabp wrote:Ps. Pytanie odnosnie wenflonu, miałam wiele razy ale nigdy nie bolalo, teraz mam w zewnętrzna stronę dłoni i przy każdym ruchu boli, Panie położne twierdza ze to normalne, ale ja sie juz boje ze zaraz jakieś zapalenie bedzie, bolało Was kiedys ?
Moja znajoma z sali szpitalnej miała w tym miejscu wenflon i bardzo ją to bolało. Zgłaszała położnej, obawiając się jakiegoś zapalenia, ale położna powiedziała, że to normalne, że to takie miejsce po prostu.weronikabp lubi tę wiadomość
-
Ja ostatnio miałam wenflon ciut powyżej nadgarstka i też mnie bolała ręką.
Nie rozumiem polityki tego szpitala, dlaczego przy przyjęciu na oddział od razu pakują wenflon, czasem nie jest wcale potrzebny. Sąsiadka z sali leżała dosyć długo jeden po kilku dniach trzeba było zdjąć bo bolała ręką, oczywiście od razu założyli nowy ten się akurat przydał bo dostała kroplówkę, ale już na kolejny dzień znowu wymiana bo ręką spuchnieta. Przecież w razie potrzeby założenie zajmuje chwilkę.
Weronika na której sali leżysz?weronikabp lubi tę wiadomość
-
MNie tez bolalo w tym miejscu, dodatkowo uszkodzily mi jakis nerw i jeszcze przez bardzo dlugi czas czulam bol w palcach. Najlepsze miejsce jest moim zdaniem na zyle za nadgarstkiem (gorna strona reki) nie zgina sie, zyly sa grube i trzyma sie bardzo dlugo.
weronikabp lubi tę wiadomość
-
Agusia – Marcelek chyba do Ciebie jest podobny
Słodziak straszny
MonikaS- Piotruś przeuroczy, jak ma fajnie rączki złożone
Weronika - Ja miałam ostatnio aż 3 wenflony z tego 2 w tym miejscu co Ty, i pobolewały mnie bo żyły tam są cieńsze a do tego ciągle uwierałam to miejsce i zahaczałam … ;/ W końcu mi zrobili wkłucie w łokciu i wszystko przeszło , lepiej kroplówki schodziły, nic mnie nie bolało i nawet przechodziłam z tym wenflonem dłużej bo nie chciałam żeby mnie kłuli po raz 4 na 2 dni , bo wiedziałam ze wtedy wyjdę do domu… Tak jak piszą dziewczyny- to takie miejsce upierdliwe jest
weronikabp, MonikaS, Agusia2312 lubią tę wiadomość
-
Ja dopiero mam chwilę, żeby po całym dniu odpocząć.
Padam na twarz normalnie tak się dzisiaj nachodziłam, a kręgosłup to tak mnie boli, że szok
Weronika powodzenia, trzymam kciuki żeby wszystko poszło dobrze i sprawnie.
Za pozostałe dziewczyny również
I dziś już nie mam siły na nic, idę do łóżka spać
Mały cały dzień spał, bo mama go kołysała, a teraz szaleje, że aż mnie boli... Mam nadzieję, że Synuś da mi zasnąć i odpocząć
Dobranocweronikabp lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyDzięki dziewczyny za rady o wkłuciu, dzis przyjdzie do mnie moja Polozna, moze mi zmieni bo boli to choleretwo. Za chwile ktg, choć nie powiem troche pospalam. Dzis rozpoczęlam 39 tc, wiec o wywołanie juz sie mniej stresuje.
Nalka - kciuki kochana!
Dobrej niedzieli wszystkim. Ciekawe kto dzis urodzi
Evas odpisalam Ci na priv.
vikus001, monalisa, evas, czekajajaca, Evelineq, Galanea lubią tę wiadomość
-
Hej,
I ja wczoraj miałam cieżki dzien, raz ze gorąco, a dwa długo grillowaliśmy. Strasznie mnie to wymęczyło. A w nocy spać nie mogłam, zaczeły mi sie bóle jak na.okres, podbrzusze bardzo bolało i do.tego brzuch jak kamień. Poszłam rano wziąć prysznic bo mąż mnie już ciagnie na ktg. Teraz też co.jakis czas boli brzuch, cekawa jestem czy to jużWiadomość wyedytowana przez autora: 8 czerwca 2014, 08:38