X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MAMUSIE CZERWIEC 2014 !
Odpowiedz

MAMUSIE CZERWIEC 2014 !

Oceń ten wątek:
  • ivv Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2013, 21:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie wydaliśmy 350 zł na usg po którym lekarz kazał jechać do dentysty czy nie mam jakiegoś stanu zapalnego, bo dzidzia ma niedomykalność zastawek :/ Od razu pojechałam na przegląd, ale wszystkie zęby ok. Pobrali mi też krew na test podwójny, za tydzień mamy drugie usg, gdzie jak mówi może już nie być śladu po niedomykalności. Dziś tylko zerknął czy inne parametry są ok. Może to ta angina w domu z ostatniego tygodnia? Oby... Tydzień niepewności przed nami.

Ps. Dzidzia będzie chyba klonem Weroniki tylko bardziej ruchliwym :)

tb73ej2889smms8d.png
    tb73qtkfof50vibw.png
  • ewcia2337196 Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2013, 21:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja się strasznie kiepsko czuję :(

w4sq3e3kl1ka7h8d.png
    ewcia
  • Tusia84 Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2013, 21:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    IVV trzymam kciuki żeby wszystko było dobrze na następnej wizycie..

AISAK lubi tę wiadomość

ggfxf7q.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 grudnia 2013, 21:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Duchess wrote:
    Hejka,ja też mam genetyczne 19-ego! :) to chyba jest nas 5?:)
    Fajnie ;-)))

Duchess lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 grudnia 2013, 21:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ivv - trzymam kciuk! :-)

• AISAK Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2013, 22:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ivv wrote:
    Właśnie wydaliśmy 350 zł na usg po którym lekarz kazał jechać do dentysty czy nie mam jakiegoś stanu zapalnego, bo dzidzia ma niedomykalność zastawek :/ Od razu pojechałam na przegląd, ale wszystkie zęby ok. Pobrali mi też krew na test podwójny, za tydzień mamy drugie usg, gdzie jak mówi może już nie być śladu po niedomykalności. Dziś tylko zerknął czy inne parametry są ok. Może to ta angina w domu z ostatniego tygodnia? Oby... Tydzień niepewności przed nami.

3-mam kciuki i życzę cierpliwości.

relgjw4zpdnh5t68.png

74di3e5e3a0mwqjq.png[/
    [
  • topa42 Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2013, 07:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja wczoraj na wieczór tak źle się czułam, że maskara ! Wymiotowałam, głowa bolała. Ehh a dziś trzeba iść do pracy :-( ale mi się nie chce :-(

zem3i09keg891u11.png
  • Kota Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2013, 08:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ivv wrote:

Ivv to moze przez ta ruchliwosc wyszla ta neidomykalnosc zastawki. Zoabcz co znalazlam "Izolowana niedomykalność zastawki trójdzielnej małego stopnia jest wariantem normy, który w naszym materiale występuje w 6,4% zdrowych płodów badanych w pierwszym trymestrze. Występuje często po i w trakcie zwiększonej aktywności płodu. Jeśli nie występują dodatkowe niepokojące cechy takie jak zwiększenie prędkości przepływu w pniu płucnym, czy też zwiększone NT należy ten objaw rozważać jako wariant normy."

ivv lubi tę wiadomość

syy2cwa1kqnjs0p4.png
  • Judi2014 Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2013, 08:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej!
    Zaczynam dziś 16 tydzień:) Ale ten czas leci:)
    Męczą Was gazy? Bo mnie od początku ciąży bez przerwy... Masakra! Najbardziej żal mi męża i synka, bo w nocy zupełnie tego nie kontroluję...;)

AISAK lubi tę wiadomość

1usaqps6cyfnwikb.png
    a052c56e99.png
    f2wl2n0awww87lf9.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 grudnia 2013, 08:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Judi - gratulacje :))

• azi Ekspertka

Wysłany: 11 grudnia 2013, 09:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja naiwna myślałam że w drugim trymestrze wszystko jest tak jak piszą w książkach...no może i jest ale nie u mnie.. wcześniej miałam tylko mdłości,a teraz od tygodnia wymiotuje..ból mojego pośladka robi się coraz gorszy..nawet schylić się nad kibelkiem nie mogę, jak chodzę to utykam..nie wiem jak przeżyję tę ostatnie 4 dni w pracy :-( po 11h..masakra

3jgxyx8d08x508h1.png
    l22n6iye5ll34so8.png
    1k3xegz2f74add0s.png
  • AISAK Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2013, 09:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiecie co babeczki pewnie przez ta pogodę tak się czujemy wszystkie. Dla mnie wczoraj maz o 22 jeździł po paracetamol bo juz nie mogłam wytrzymać z bólu głowy i od tych zawrotów, po tabletce usnelam i dzisiaj jest juz dobrze. Ale za to wczorajszy dzień można wymazać z życiorysu.

Pozdrawiam wszystkie Mamusie i życzę miłego dnia.

relgjw4zpdnh5t68.png

74di3e5e3a0mwqjq.png[/
    [
  • AISAK Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2013, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    azi wrote:
    A ja naiwna myślałam że w drugim trymestrze wszystko jest tak jak piszą w książkach...no może i jest ale nie u mnie.. wcześniej miałam tylko mdłości,a teraz od tygodnia wymiotuje..ból mojego pośladka robi się coraz gorszy..nawet schylić się nad kibelkiem nie mogę, jak chodzę to utykam..nie wiem jak przeżyję tę ostatnie 4 dni w pracy :-( po 11h..masakra

Dla mnie to też bajka z tym cudownym odejściem dolegliwości w 2 trymestrze. Mdli mnie dalej, brak sił, zawwroty głowy, wzdęcia.
    Ale ty kobitki się przeforsujesz, przy tak złym samopoczuciu chodzić do pracy - ja też tak chodziłam i zaluje, teraz jestem od miesiąca na L4 bo przefirsowalam w ten sposób organizm i zrobił mi się krwistek w macicy. Także nie Strasse ale po pierwsze dbaj o siebie i maleństwo.

relgjw4zpdnh5t68.png

74di3e5e3a0mwqjq.png[/
    [
  • ivv Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2013, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kota wrote:
    Ivv to moze przez ta ruchliwosc wyszla ta neidomykalnosc zastawki. Zoabcz co znalazlam "Izolowana niedomykalność zastawki trójdzielnej małego stopnia jest wariantem normy, który w naszym materiale występuje w 6,4% zdrowych płodów badanych w pierwszym trymestrze. Występuje często po i w trakcie zwiększonej aktywności płodu. Jeśli nie występują dodatkowe niepokojące cechy takie jak zwiększenie prędkości przepływu w pniu płucnym, czy też zwiększone NT należy ten objaw rozważać jako wariant normy."

i tak pewnie będzie, albo już nic nie będzie :)

a lekarz kompletnie nie próbował nas martwić, wręcz przeciwnie - mówił, że za tydzień pewnie nic nie będzie, ale jak zrobi usg teraz to będzie musiał wpisać, że coś się dzieje, a nie chce, bo jak wszystko będzie ok, to ta niedomykalność będzie się za dzieckiem bez sensu ciągnęła (cokolwiek nie będzie się działo to od razu będzie - o, to pewnie przez tamto). Więc mówi, żeby lepiej spokojnie przeczekać i ewentualnie przeleczyć jakieś stany zapalne i tyle. Ale mały niepokój pozostał mimo wszystko.

Zęby jak na złość wszystkie zdrowe, ale może to ta angina u Weroniki, albo u mnie ciągłe zmęczenie? Dziś mała poszła do żłobka, a ja idę odsypiać :) Będę wypoczywać przez tydzień i zobaczymy.

tb73ej2889smms8d.png
    tb73qtkfof50vibw.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 grudnia 2013, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No a ja się wyłamuję i powiem że czuję dużą róznicę, mniejsze zmęczenie itd.. zobaczymy co będzie dalej :))

• Judi2014 Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2013, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też czuję dużą różnicę- mdłości i to potworne zmęczenie ustąpiły. Czasem się jeszcze zdrzemnę w ciągu dnia, ale to głównie dlatego, że często boli mnie głowa.
    Współczuję pracującym w ciąży. W pierwszej ciąży pracowałam do 6 miesiąca- wzięłam L4 ze względu na silne bóle kręgosłupa. Teraz na szczęście jestem na urlopie wychowawczym, więc problem z głowy.

Powiem Wam, że przed chwilą wciągnęłam galat z octem i czuję się... cudownie:) Najchętniej wypiłabym sam ocet (tak mnie ciągle ciągnie do kwaśnego), ale wiem, że nie można w ciąży z nim szaleć, bo obniża liczbę czerwonych krwinek i łatwo można złapać anemię. Ale odrobinka nikomu jeszcze nie zaszkodziła:)

1usaqps6cyfnwikb.png
    a052c56e99.png
    f2wl2n0awww87lf9.png
  • fler Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2013, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mnie chyba coś łapie dziwnie się czuje i mam strasznie duszący kaszel od rana. Dziś nie wychodzę z łóżka. Pije gorącą herbatę i wygrzewam się pod pierzynką mam nadzieje że mi przejdzie a jak nie to wybieram się do lekarza.

• topa42 Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2013, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja tez ponarzekam :-) Nie wiem czy jestem chora czy to katar alergiczny , bo ciągle go mam i kicham. Przed ciążą też większość czasu miałam katar, ale teraz to mnie martwi. Nie wiem czy powinnam zostać w domu czy chodzić do pracy. Niby dobrze się czuję ale ten katar :-(

zem3i09keg891u11.png
  • nutka Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2013, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja nie ponarzekam.:) Jest mi dobrze, nic mi nie dolega i wciąż nie mam żadnych objawów(poza małym ludzikiem widocznym na usg:P), kreską i większymi piersiami, które nie bolą;) A tak, taki cudowny okres;D Zobaczymy, co będzie dalej;)

fler lubi tę wiadomość

f2w39n73l8deede4.png
    90zm9tq.png
    Jezu ufam Tobie! Jezu Dziękuję Ci!
  • nutka Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2013, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ps. Jutro mam znów usg;) :D:D

f2w39n73l8deede4.png
    90zm9tq.png
    Jezu ufam Tobie! Jezu Dziękuję Ci!
‹‹ 122 123 124 125 126 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

11 najczęstszych pytań o IUI, czyli inseminacja w pigułce

Czym jest inseminacja? Kiedy warto skorzystać z tej metody? Dla kogo jest szczególnie polecana? Jaki jest koszt inseminacji? Jakie są szanse na zajście w ciążę po zabiegu inseminacji? Odpowiedzi na 11 najczęstszych pytań o inseminację. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Diagnostyka problemów z płodnością - krok po kroku

Niepłodności nikt się nie spodziewa, a jednak dotyka ona około 1,5 miliona polskich par rocznie. To bardzo dużo! Jakie są najczęstsze przyczyny niepłodności? Kiedy warto rozpocząć diagnostykę i jakie badania zrobić na początek?

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak radzić sobie z trudnymi pytaniami, gdy cierpisz na niepłodność i masz problemy z zajściem w ciążę?

Tylko osoby, które doświadczyły przedłużających się starań o dziecko, wiedzą jak trudne mogą być pytania ze strony innych... "A Wy kiedy będziecie mieli dziecko?" jest jednym z najczęstszych. Jak odpowiadać na trudne pytania? Jak radzić sobie z emocjami podczas przedłużających się starań o dziecko? I dlaczego problemy z płodnością są tak trudnym emocjonalnie doświadczeniem? Przeczytaj artykuł doświadczonego psychologa - Justyny Kuczmierowskiej, która na codzień pracuje z parami borykającymi się z niepłodnością! 

CZYTAJ WIĘCEJ