X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MAMUSIE CZERWIEC 2014 !
Odpowiedz

MAMUSIE CZERWIEC 2014 !

Oceń ten wątek:
  • AISAK Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2013, 17:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nalka wrote:
    O krzyż się lać to mają siłę. Przyznam, że nie mam szacunku do starszych. Mój dziadek, który ma 84 lata zawsze mi powtarza, że najpierw starszy musi szanować, bo to od niego młodsi czerpią wzorce. Skoro mnie nie szanują, to ja również nie mam zamiaru.
    AISAK - niestety to nie jest takie proste, uczelnia nie będzie czekać, zwłaszcza ćwiczenia. Jeśli nie mam papierka, że mam zwolnienie to nic ich nie obchodzi. No i chorobę lokomocyjną mam od dziecka, w ciąży się tylko nasiliła.:(
    jeśli studia to rozumiem o co chodzi, dobrze ze mam juz je za sobą... Gdyby nie L4 to napewno do pracy nie byłabym w stanie chodzić patrząc na moje osłabienie , jakości i zawroty glowy. na początku ciąży normalnie chodziłam do pracy z takimi dolegliwościami i przeforsowalam się i moze dla tego krwistek mam... Ah ciąża to jednak większy stres niż nieudana próba zajścia w ciążę..

relgjw4zpdnh5t68.png

74di3e5e3a0mwqjq.png[/
    [
  • AISAK Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2013, 17:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula222 wrote:
    Welonisia ale chyba z miseczką to już masz spore piesi ;)
    Ja to miałam groszki bo miseczka B, teraz już w C się nie mieszczę... WIęc akurat piersi ładnie idą, ale na staniki nie zarobię ;) Chociaż te C już by starczyło...

Nalka no to Cię sytuacja spotkała!!! Te stare próchniary to powinny z domu nie wychodzić :)

Agusia no ciut starsze, ale przecież zabrakło mi 8 dni do czerwca wg terminu porodu ;)
    z tymi rozmiarami staników to różnie bywa... Przeważnie nosze C niemarkowej bielizny a w oryginalnej to nawet G.

relgjw4zpdnh5t68.png

74di3e5e3a0mwqjq.png[/
    [
  • Nalka Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2013, 17:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ehh.. w tym roku kończę jeden kierunek, w przyszłym drugi i do roboty w zawodzie! :)

Co do staników to zgadza się. Dopóki nie odkryłam porządnej firmy i profesjonalnego doboru staników nosiłam 70C. O wiele za duży w obwodzie ale miseczka w miarę ok. Moja mama nosiła 65A. Jak ją zaciągnęłam do tego sklepu, panie ją wzięły w obroty, dopasowały idealny stanik i co wyszło? 60D. :D A u mnie z 70 C nawet 55 ale, że nie szyją to mam 60 F. Tak to pewnie by było 55G. Im mniejszy obwód tym większa miseczka. :P

20120810580117.png

26ympwo.png
  • Niesforna Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2013, 17:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z tymi stanikami, to chyba u większości tak jest...
    Jak byłam jeszcze nieświadoma prawidłowego dobru biustonosza, to oczywiście nosiłam standardowe 75B.
    A potem się zmieniło na 65E. Teraz już w z F zaczynają wyłazić ;-)
    Ale kupiłam sobie taki sportowy biustonosz z gatty - jest z microfibry i bezszwowy, i powiem Wam, że na co dzień jest rewelacyjny.
    Taki normalny biustonosz to zakładam tylko okazjonalnie.

km5shdgeq6lxrwmj.png
  • Kota Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2013, 17:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny mnie tez rozlozylo w ciagu paru godzin! Goraczka 38,4; bol glowy; bol stawow a zwlaszcza plecow no i gardlo :/ Ginekolog pozwolila mi zazywac co 6 godzina paracetamol, duzo czosnku i syrop Prenalen. I kazala isc jutro do internisty. Cos trasznego, nigdy mnie tak syzbko nie wziela choroba.

syy2cwa1kqnjs0p4.png
  • Niesforna Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2013, 17:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co do tych staruchów w tramwajach, to też tego nie znoszę :S
    Kiedyś miałam bardzo duży szacunek do ludzi starszych. Ale jak zaczęłam korzystać w Wawie z komunikacji miejskiej i zobaczyłam co się dzieje, potem jeszcze w pracy miałam do czynienia z tymi ludźmi, to wszystko się zmieniło.
    Czasem można po wyglądzie poznać "normalną": starszą osobę - takiej ustąpię miejsce, pomogę. Ale to są nieliczne przypadki.
    Najbardziej to szlak mnie trafia jak z tymi swoimi ręcznymi porshe (tak mówię na te ich wózeczki :)) pchają się w tych autobusach, jeżdżą nimi ludziom po nogach, wymalowane jakby dopiero spod latarni wyszły, w szpilach i jeszcze warczy, że ona musi siedzieć... Wrrr...

AISAK, Welonisia lubią tę wiadomość

km5shdgeq6lxrwmj.png
  • Judi2014 Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2013, 17:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale nam się dziewczyny pochorowały! Na przyszłość to polecam codziennie brać jedną tabletkę witaminy C- profilaktycznie. Ja tak robię i na szczęście nic mnie nie łapie. Wirusy teraz wszędzie, niestety. Trzeba przetrwać ten grypowy okres. Dbajcie o siebie i doleczcie się do końca!

1usaqps6cyfnwikb.png
    a052c56e99.png
    f2wl2n0awww87lf9.png
  • Welonisia Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2013, 17:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula222 wrote:
    Welonisia ale chyba z miseczką to już masz spore piesi ;)
    Ja to miałam groszki bo miseczka B, teraz już w C się nie mieszczę... WIęc akurat piersi ładnie idą, ale na staniki nie zarobię ;) Chociaż te C już by starczyło...

Jesli chodzi o miseczke to 65D = 75A wiec moje piersi sa małe :) Zaokragliły się ładnie, sa pełne ale myslałam ze chociaż o rozmiar mi urosna w ciąży :/

p19uskjohisr6juh.png
  • Niesforna Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2013, 18:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Welonisia wrote:
    Jesli chodzi o lekarza to smialo moge polecic Pana dr który na codzien przyjmuje na madalińskiego a swoj gabinet ma w Mińsku Mazowieckim, za wizyte płaci sie 50zł łacznie z USG wiec w razie niepokoju i gdybyscie po prostu chciały sprawdzic czy wszystko ok mozna sie do niego wybrac :)
    A to bardzo chętnie poproszę o namiary.
    Jak wizyta z USG 50 zł, to może się przejdę tak dla swojej spokojności :)

km5shdgeq6lxrwmj.png
  • ivv Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2013, 18:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nalka wrote:
    ehh.. w tym roku kończę jeden kierunek, w przyszłym drugi i do roboty w zawodzie! :)

Co do staników to zgadza się. Dopóki nie odkryłam porządnej firmy i profesjonalnego doboru staników nosiłam 70C. O wiele za duży w obwodzie ale miseczka w miarę ok. Moja mama nosiła 65A. Jak ją zaciągnęłam do tego sklepu, panie ją wzięły w obroty, dopasowały idealny stanik i co wyszło? 60D. :D A u mnie z 70 C nawet 55 ale, że nie szyją to mam 60 F. Tak to pewnie by było 55G. Im mniejszy obwód tym większa miseczka. :P

Wiele lat temu, kiedy zaczęły wchodzić bra fitterki poszłam do zwykłego sklepu (bo już z 75 pod biustem miałam 65 i znałam swój rozmiar) i powiedziałam, że potrzebuję stanik 65E to kobieta wybuchła śmiechem i do drugiej na cały sklep - słyszałaś? E :) pani chyba E nie widziała i obie wybuchły śmiechem. Powiedziałam tylko, że nie zamierzam nosić pod biustem obwodu, który mi (dosłownie) przez dupę przechodzi i niech się douczy zanim się odezwie następnym razem. Oczywiście wyszłam. A teraz na spokojnie noszę 65 (w ciąży 70) i nie ma żadnego problemu. W dzisiejszych czasach to już się chyba takie sytuacje nie zdarzają :)

Welonisia lubi tę wiadomość

tb73ej2889smms8d.png
    tb73qtkfof50vibw.png
  • Tusia84 Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2013, 18:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No tak bo nie wszyscy wiedzą, że nie liczy się sama numeracja A, B, C, D, itd. oczywiście, że rozmiar 85D to nie do samo co 65D bo D nie jest róne D wszystko zależy od obwodu i tak przykładowe 65D to zupełnie tej samej wielkości miska co w rozmiarze 75B tylko obwód pod biustem jest inny a rozmiar miski pozostaje bez zmian w tym przypadku :)

ivv, Niesforna lubią tę wiadomość

ggfxf7q.png
  • Welonisia Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2013, 18:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niesforna wrote:
    A to bardzo chętnie poproszę o namiary.
    Jak wizyta z USG 50 zł, to może się przejdę tak dla swojej spokojności :)

Pan dr. Ryszard Skóra
    ul. Siedlecka 11b (wejście od ul. Licealnej)
    Mińsk Mazowiecki
    tel: 517-736-108
    Przyjmuje w swoim gabinecie w poniedziałki i piątki 17:30-20:00
    ale można dzwonic do niego o każdej porze dnia :)

p19uskjohisr6juh.png
  • Welonisia Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2013, 18:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tusia84 wrote:
    No tak bo nie wszyscy wiedzą, że nie liczy się sama numeracja A, B, C, D, itd. oczywiście, że rozmiar 85D to nie do samo co 65D bo D nie jest róne D wszystko zależy od obwodu i tak przykładowe 65D to zupełnie tej samej wielkości miska co w rozmiarze 75B tylko obwód pod biustem jest inny a rozmiar miski pozostaje bez zmian w tym przypadku :)

Ja cale zycie nosiłam 75A, w koncu poprosilam brafiterke o dobranie odpowiedniego stanika i wyszlo 65D :) byłam pod wrazeniem nie tylko rozmiarówki ale przede wszystkim wygody!

p19uskjohisr6juh.png
  • Paula222 Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2013, 18:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a jakie staniki są w miare dobrej jakości i w miarę cenowo?? Bo może ten mój rozmiar to rzeczywiście bierze się ze złej jakości biustonoszy...

17u920mmyeh0q9ke.png17u93e5ek73kbhcz.png[/url]
    n59yj44j0i2qlz9m.png

2 x pozamaciczna :(
    2 x HSG
  • Welonisia Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2013, 18:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wystarczy isc do sklepu i poprosic Pania zeby ci dobrala odpowiedni rozmiar. Ja byłam w sklepie triumph i Pani dobrała mi stanik który jest super, kosztował 100zł wiec w przystepnej cenie.
    mozna tez isc do brafiterki :)

p19uskjohisr6juh.png
  • Nalka Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2013, 19:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W trójmieście jest "Christelle" najlepszy, moim zdaniem, sklep z biustonoszami. Panie dobierają staniki, podpowiadają ( bo nie zawsze Twój rozmiar = dobry stanik, kształt miseczki też jest ważny) jeśli trzeba czekać, bo nie ma wolnej przymierzalni to można napić się kawy, czy posilić cukierkiem. Natomiast Panom również proponuje się kawkę i siedzą sobie ładnie nie przeszkadzając na krzesełku. Ceny są różne od 90 do xxxzł. Firmy Dalia, Freya itp. W triumphie usłyszałam, że nie mają na taką osobę jak ja stanika i nie będą mieć, bo nie robią 60. :(

A.. no i wadą (jedyną!) "Christelle" jest to, że nie posiadają staników ciążowych. :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 grudnia 2013, 19:37

20120810580117.png

26ympwo.png
  • ivv Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2013, 20:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Spróbujcie ten co pisałam wcześniej - alles - naprawdę rewelacyjny, choć używałam tylko jednego modelu, nie wiem jak inne :) Warto gdzieś przymierzyć (najwygodniejszy stanik jaki kiedykolwiek nosiłam) i kupić na allegro. Tu ten stanik w ich sklepie (u nas w sklepie prawie 200 zł, a na allegro 80 :) )
    http://sklep.alles.pl/produkt,mama-caffe-latte-u,404.html

ps. leży jak na zdjęciu ;)

Niesforna lubi tę wiadomość

tb73ej2889smms8d.png
    tb73qtkfof50vibw.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 grudnia 2013, 20:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dla wszystkich choróbek - ja codziennie rano wyciskam cała cytrynę i piję z ciepłą wodą odrobiną miodu i startego imbiru, to bardzo uodparnia :)

• Niesforna Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2013, 20:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W Warszawie byłam u tej słynnej pani Hani ze Smolnej. Kobieta wie co robi, ale ceny ma kosmiczne.
    Teraz kupuje w Arkadii w sklepie Victoria. Panie też doradzają, choć ja już nie potrzebuje :-)
    A ceny różne - zależy od firmy.
    Przeważnie kupuje firmy Dalia, ok 150 zł średnio biustonosz.

km5shdgeq6lxrwmj.png
  • Niesforna Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2013, 20:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Welonisia dziękuję :-)
    A a Warszawie gdzieś przyjmuje?

km5shdgeq6lxrwmj.png
‹‹ 124 125 126 127 128 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Śluz szyjkowy, śluz z podniecenia, wydzielina z pochwy, upławy - jak odróżniać?

Śluz szyjkowy to bardzo ważny wskaźnik kobiecej płodności. Jak odróżniać poszczególne rodzaje śluzu? Czym różni się naturalny śluz szyjkowy od śluzu wynikającego z podniecenia? Czym są upławy i kiedy warto zgłosić się do lekarza? Jak zapisywać poszczególne rodzaje śluzu w aplikacji OvuFriend? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsza wizyta w klinice leczenia niepłodności – jak się przygotować?

Nadszedł ten czas - przed Wami pierwsza wizyta w kierunku diagnostyki problemów z płodnością. Jak wygląda? Na co się przygotować? Czy przed wizytą warto wykonać wstępne badania? Jakie znaczenie mają obserwacje cyklu miesiączkowego podczas diagnostyki? Jak wygląda wywiad medyczny? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza a starania o ciążę - poruszające historie trzech kobiet

Endometrioza jest na tyle niezbadaną jeszcze do końca chorobą, że postawienie prawidłowej diagnozy może zająć lata... A właściwa diagnoza i szybkie podjęcie odpowiedniego leczenia, to najważniejsza kwestia szczególnie w przypadku kobiet, które starają się o dziecko. Trzy kobiety podzieliły się z nami swoimi doświadczeniami w drodze do diagnozy endometriozy i upragnionego macierzyństwa. Przeczytaj historie, które dodają skrzydeł i nadziei, że pomimo trudów będzie dobrze! 

CZYTAJ WIĘCEJ