X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MAMUSIE CZERWIEC 2014 !
Odpowiedz

MAMUSIE CZERWIEC 2014 !

Oceń ten wątek:
  • Modelka Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2013, 06:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AISAK wrote:
    No właśnie ja jutro będę miała i się zastanawiam jak to będzie , maz ma być przy mnie wiec bardziej komfortowo byśmy się czuli jakby przez brzusio się udało.

AISAK, ja w 12 tygodniu miałam robione normalnie przez brzuch (mąż się potem śmiał, że chciałam się rozbierać) - wszystko było widać, wszystko się udało zmierzyć :)

Poza tym, powtarzam, nawet jeśli dowcipnie, to to jest LEKARZ i mąż nie ma powodu, żeby się źle czuć, Ty także :)

I jeszcze jedno - obiecuję już nigdy nie narzekać, że mi się nudzi... Jeden dzień narzekałam, pozostałe po 5 godzin dziennie wiszę na pracowym telefonie i mailach (dali mi kiedyś blackberry i teraz smycz jest wprost doskonała...) Wczoraj już myślałam, że zwariuję, bo jak zaczęłam po 9tej, to skończyłam po 16tej. Nie wiem, czym to się różni od siedzenia w pracy...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 grudnia 2013, 06:28

zem3upjygjyf6uag.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 grudnia 2013, 08:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tydzień temu miałam juz przez powłoki brzuszne :-)))

• Nalka Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2013, 08:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja miałam zrobione zarówno dowcipnie jak i przez powłoki brzuszne.:D

20120810580117.png

26ympwo.png
  • Margotka87 Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2013, 08:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam jutro i lekarz powiedział ze brzuszne zrobi:)

zpbndf9hsafopz9u.png
  • AISAK Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2013, 08:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Widzę, ze w takim razie istnieje duza szansa usg brzuszne :) kurcze tylko oczy otworzyłam dzisiaj i juz czuje scisk żołądka z nerwów...

relgjw4zpdnh5t68.png

74di3e5e3a0mwqjq.png[/
    [
  • fler Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2013, 08:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AISAK wszystko będzie dobrze!

U mnie niestety po nieprzespanej nocy i porannych wymiotach dzień wcale nie zapowiada się lepszy. Teraz siedzę zamknięta w pokoju bo w domu czuć zapachy ze śniadania i aż mnie mdli.

• Judi2014 Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2013, 09:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nalka wrote:
    Ja miałam zrobione zarówno dowcipnie jak i przez powłoki brzuszne.:D

Ja tak samo:)

Ja się dzisiaj czujecie? Mnie póki co nie boli głowa, więc zapowiada się dobry dzień:)
    Schudłam 1,5 kg... Ciekawe...Jem jak zawsze...

1usaqps6cyfnwikb.png
    a052c56e99.png
    f2wl2n0awww87lf9.png
  • Tusia84 Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2013, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej a ja dzisiaj w nocy się obudziłam z okropnym bólem głowy.. musiałam łyknąć apap bo nie chciało przejść... a rano jak wstałam znowu zauważyłam brązowy kolor w śluzie :( ja już nie wiem co to może być, we wtorek na wizycie było wszystko dobrze.. mam nadżerkę i nie wiem czy przy badaniu ją ruszył i dzisiaj schodzi ten brąz bo sam mówił, że się boi mnie badać bo ta nadzerka jest tak przy wejściu, że większy dotyk może sprawić, że zaplamię...

Poczekam jak się oczyści to nie będę panikowała, a jak nie pojadę do lekarza

ggfxf7q.png
  • Agusia2312 Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2013, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tusia84 wrote:
    Hej a ja dzisiaj w nocy się obudziłam z okropnym bólem głowy.. musiałam łyknąć apap bo nie chciało przejść... a rano jak wstałam znowu zauważyłam brązowy kolor w śluzie :( ja już nie wiem co to może być, we wtorek na wizycie było wszystko dobrze.. mam nadżerkę i nie wiem czy przy badaniu ją ruszył i dzisiaj schodzi ten brąz bo sam mówił, że się boi mnie badać bo ta nadzerka jest tak przy wejściu, że większy dotyk może sprawić, że zaplamię...

Poczekam jak się oczyści to nie będę panikowała, a jak nie pojadę do lekarza

Tusia ja tez mam nadżerke :) Przy pierwszym badaniu pokrwawila mi ale juz na kolejnym wiedział gin że taka jest wrażliwa do delikatnie i nic nie było :)

A co do staników to ja kochane mieszkam w południowej wielkopolsce i u nas w sklepach z bielizna nie ma takich kosmicznych cen :) U nas stanik w sklepie z bielizna kosztuje srednio 13-50 zł i dodam że nie jakies badziewie ;) Ale mówie o takich zwykłych nie do karmienia:)

16ud9n737lxz4lvz.png

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 grudnia 2013, 11:02

w4sqsg18dydmngv7.png[/url]

w4sqskjo7ajwjkso.png[/url]
  • Paula222 Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2013, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, a ja dla odmiany miałam dziś zły sen o moim mężu :( Śniło mi się że zniknął na 3 dni a potem go w szpitalu znalazłam :(
    Ale tak ogólnie to wszystko oki.
    A z tymi biustonoszami popatrzę po wypłacie ;)

Tusia to może być nadżerka, a nie masz nr tel do swojego ginka?
    Judi się ciesz że schudłaś ... ;)
    Fler w 15 tyg ciąży masz jeszcze takie dolegliwości?? Jejj...

17u920mmyeh0q9ke.png17u93e5ek73kbhcz.png[/url]
    n59yj44j0i2qlz9m.png

2 x pozamaciczna :(
    2 x HSG
  • fler Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2013, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula ja też jestem w szoku. Do dzisiejszego poranka było wszystko dobrze.

• MonikaS Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2013, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czesc dziewczyny
    właśnie uspałam synka to mam chwilkę. ostatnio mało się odzywam ale podczytuję regularnie.
    u nas wszystko ok. z nadejściem drugiego trymestru poczułam się zdecydowanie lepiej. miałam problemy z ciśnieniem ale teraz przeszło. ja już mam spory brzuch. w zeszłej ciąży był mniejszy ale mi to nie przeszkadza a wrecz podoba się ;)
    tylko mam parę nowych rozstępów ale nie tak tragicznie :)

spać tylko się chce przez tą pogodę...
    ja będę miała dopiero po świętach wizytę - 28 grudnia. może mal:-) maluszek objawi kim jest znaczy chłopiec czy dziewczynka :)

1usa9vvjq7ibxdkr.png
    74di2n0aqoseb314.png
  • ivv Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2013, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AISAK wrote:
    Mamuski, a powiedzcie macie juz robione usg przez powłoki brzuszne?

We wtorek pierwsze co to ściągnęłam galoty i lekarzowi na łóżko z gołym tyłkiem wskoczyłam :D Ale był śmiech! Kazał się jednak ubrać, po czym po chwili stwierdził, że wykrakałam, bo maluszek tak się ułożył, że przez brzuch nie dało rady :)

AISAK, Limerikowo, Nalka lubią tę wiadomość

tb73ej2889smms8d.png
    tb73qtkfof50vibw.png
  • topa42 Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2013, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jezu jak mnie łeb boli !!!!!!!!! A wy jak się czujecie ?

zem3i09keg891u11.png
  • AISAK Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2013, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja to zawsze chodzę w spódnicy, zawsze to jakiś kawałek kurtyny :) ponadto u mojego gin, jest szlafroczek do nałożenia, klapki oto wiec dość duży wybór potrzebnych gadżetów :)
    Kurcze, ciekawe czy zmieszczę się w jakas spódnice hehe :-)

relgjw4zpdnh5t68.png

74di3e5e3a0mwqjq.png[/
    [
  • AISAK Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2013, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    topa42 wrote:
    Jezu jak mnie łeb boli !!!!!!!!! A wy jak się czujecie ?
    weź paracetamol. Mnie przedwczoraj tak bolała i zwlekalam, ale nie warte było bo bardzo mnie to osłabiło.
    dziś samopoczucie oprócz stresu i mdłości to oki.

relgjw4zpdnh5t68.png

74di3e5e3a0mwqjq.png[/
    [
  • Paulina1986 Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2013, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny właśnie doręczono mi przesyłkę z detektorem tętna. Natychmiast postanowiłam go wypróbować. Bez problemu znalazłam serduszko mojego maleństwa i wsłuchiwałam się w nie leżąc we własnym łóżku. Powiem szczerze - uczucie jeszcze lepsze chyba niż u lekarza, bo jestem w swoim domku, w swojej bezpiecznej przestrzeni. Tylko ja i mój skarb :) Już nie mogę się doczekać jak mąż wróci i dam mu posłuchać bicia serca jego dzieciątka - będzie miał nie lada niespodziankę, bo nawet nie wiedział, że taki sprzęcior kupuję :)
    Dziewczyny polecam takie urządzonko każdej z Was - z całego serca!

evas, Limerikowo lubią tę wiadomość

iv09io4pj4q7bsdv.png

Moje Aniołki- ukochany synek 23.01.2013 (13tc) i 16.09.2013 (7tc) [*]
  • Agusia2312 Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2013, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja sie czuje dobrze:) Jakbym nie była w ciąży powiem szczerze:) heh
    Niekiedy mnie mecza zaparcia ale to juz inna bajka;/ ale na to teraz pije swoja miksture z rana i jest lepiej :)

16ud9n737lxz4lvz.png

w4sqsg18dydmngv7.png[/url]

w4sqskjo7ajwjkso.png[/url]
  • nutka Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2013, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulina, ja się zastanawiałam nad nim, ale jak poczytałam, że zbyt często nie można sprawdzać, to stwierdziłam, że szkoda kasy;)

Kupiłam wczoraj 2 pary spodni ciążowych- jeansy i leginsy.:) W H&M i zapłaciłam 120zł;)

f2w39n73l8deede4.png
    90zm9tq.png
    Jezu ufam Tobie! Jezu Dziękuję Ci!
  • Paulina1986 Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2013, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie się udało używany za 50 zł kupić, więc to żaden wielki wydatek :)

iv09io4pj4q7bsdv.png

Moje Aniołki- ukochany synek 23.01.2013 (13tc) i 16.09.2013 (7tc) [*]
‹‹ 126 127 128 129 130 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak radzić sobie z trudnymi pytaniami, gdy cierpisz na niepłodność i masz problemy z zajściem w ciążę?

Tylko osoby, które doświadczyły przedłużających się starań o dziecko, wiedzą jak trudne mogą być pytania ze strony innych... "A Wy kiedy będziecie mieli dziecko?" jest jednym z najczęstszych. Jak odpowiadać na trudne pytania? Jak radzić sobie z emocjami podczas przedłużających się starań o dziecko? I dlaczego problemy z płodnością są tak trudnym emocjonalnie doświadczeniem? Przeczytaj artykuł doświadczonego psychologa - Justyny Kuczmierowskiej, która na codzień pracuje z parami borykającymi się z niepłodnością! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zagnieżdżenie zarodka - ile dni po stosunku? Jakie mogą być objawy zagnieżdżenia?

Czym jest i kiedy następuje zagnieżdżenie zarodka w macicy, ile dni po stosunku dochodzi do implantacji? Czy zagnieżdżenie zarodka można zaobserwować? Jakie objawy mogą towarzyszyć implantacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ