X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MAMUSIE CZERWIEC 2014 !
Odpowiedz

MAMUSIE CZERWIEC 2014 !

Oceń ten wątek:
  • evas Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2013, 14:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulina a jakiej firmy masz ten detektor?

9bsp388.png
  • Niesforna Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2013, 14:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AISAK wrote:
    Widzę, ze w takim razie istnieje duza szansa usg brzuszne :) kurcze tylko oczy otworzyłam dzisiaj i juz czuje scisk żołądka z nerwów...
    Ja jak narazie dwa razy miałam usg dopochwowe (mój lekarz od II trymestru robi przez brzuch) i dwa razy był ze mną mąż :-)
    Też się na początku trochę dziwnie czułam, ale niepotrzebnie... Po pierwsze założyłam spódnice ;-)
    A po drugie jak mąż zobaczył dzidzie na ekranie to tak się wpatrywal, że na mnie nawet nie spojrzał :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 grudnia 2013, 21:56

km5shdgeq6lxrwmj.png
  • Niesforna Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2013, 14:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Modelka wiem o czym mówisz z tym BlackBerry... Też mam to "cudo", i choć jestem od listopada na L4 to praktycznie codziennie "pracuje"...

Modelka lubi tę wiadomość

km5shdgeq6lxrwmj.png
  • Paulina1986 Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2013, 14:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    evas wrote:
    Paulina a jakiej firmy masz ten detektor?
    Angelsound

iv09io4pj4q7bsdv.png

Moje Aniołki- ukochany synek 23.01.2013 (13tc) i 16.09.2013 (7tc) [*]
  • evas Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2013, 14:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulina1986 wrote:
    Angelsound
    właśnie wypatrzyłam taki sam używany i się zastanawiam

9bsp388.png
  • AISAK Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2013, 15:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja powiem WAm ze powoli kompletuje darmowa wyprawkę , zartuje. Ale właśnie dostałam darmowe próbki z johnsona mleczko dla noworodków i płyn do kąpieli 3w1, dostałam też płytę z ćwiczeniami i 2 podkładami z firmy tena. Jak. Coś mi jeszcze przyślą dam sam znać :)

Limerikowo lubi tę wiadomość

relgjw4zpdnh5t68.png

74di3e5e3a0mwqjq.png[/
    [
  • Nalka Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2013, 15:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dla mnie to nie jest dobry dzień. Z powodu wymiotów, bólu mięśni i ogromnego osłabienia, zamiast na uczelnię udałam się do lekarza internisty. Mam bardzo w porządku lekarkę, dostałam zwolnienie na dziś i na jutro, a nawet skierowanie na SOR ginekologiczny, gdyby coś się działo w weekend. Wszystko co mi dolega, to ciąża. Poza tym jestem zdrowa, a miałam wrażenie, że umieram. W poniedziałek idę do gina. Myślicie, że skoro tak słabo się czuję, da mi zwolnienie chociaż do końca tygodnia?

20120810580117.png

26ympwo.png
  • Judi2014 Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2013, 15:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nalka- jeśli Twój ginekolog jest w porządku to da Ci zwolnienie. Ja też tak źle się czułam, ale tylko w pierwszym trymestrze. Mój gin jest oki -gdybym poprosiła to z całą pewnością dałby mi zwolnienie. Myślę, że Tobie też da, bo chyba by się bał, że mogłabyś zemdleć czy coś, a to może zagrozić dzidzi i nie będzie ryzykował:)

1usaqps6cyfnwikb.png
    a052c56e99.png
    f2wl2n0awww87lf9.png
  • Judi2014 Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2013, 15:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A piszecie o tym sprzęcie do słuchania serduszka... Powiem Wam, że ja ani razu nie słyszałam jeszcze, bo ginekolog mówi, że taki hałas to duży stres dla maluszka i lepiej mu tego oszczędzić. Więc może za często nie podsłuchujcie tych Waszych skarbów:)

1usaqps6cyfnwikb.png
    a052c56e99.png
    f2wl2n0awww87lf9.png
  • Modelka Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2013, 16:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Judi2014 wrote:
    Nalka- jeśli Twój ginekolog jest w porządku to da Ci zwolnienie. Ja też tak źle się czułam, ale tylko w pierwszym trymestrze. Mój gin jest oki -gdybym poprosiła to z całą pewnością dałby mi zwolnienie. Myślę, że Tobie też da, bo chyba by się bał, że mogłabyś zemdleć czy coś, a to może zagrozić dzidzi i nie będzie ryzykował:)

Większość ginekologów chyba daje bez problemu. Mój na każdej wizycie pyta się mnie "Chce pani dalej pracować?" W pierwszym trymestrze odpowiedź twierdząca na to pytanie przychodziła mi z trudem, teraz jest lepiej.

Więc, Nalka, jeśli się źle czujesz, to na 100% da Ci zwolnienie! Mi nawet internistka dała na tydzień - z powodu lekkiego kataru, który mi się zaczynał rzucać na zatoki! Bo w ciąży na wszystko trzeba dmuchać i chuchać :)

zem3upjygjyf6uag.png
  • AISAK Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2013, 16:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Za godzinkę wizyta... Wrrr taki stres ostatnio na obronie chyba miałam... a wszystko przez dziwne przeczucia.. A do tego maz jeszcze się stresuje..niby śmiesznie to wygląda ale niepodbudowuje za bardzo :)

Modelka lubi tę wiadomość

relgjw4zpdnh5t68.png

74di3e5e3a0mwqjq.png[/
    [
  • Nalka Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2013, 16:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AISAK wrote:
    Za godzinkę wizyta... Wrrr taki stres ostatnio na obronie chyba miałam... a wszystko przez dziwne przeczucia.. A do tego maz jeszcze się stresuje..niby śmiesznie to wygląda ale niepodbudowuje za bardzo :)

Spokojnie, przeczucia przeciuciami a wszystko i tak będzie w porządku. Mężczyźni to są jeszcze większe "sikiwmajtki" niż my.. ja swojego muszę czasami przywołać do porządku w trakcie i po wizycie. Bo akurat przed to wielki chojrak.

Wasze wypowiedzi dały mi nadzieję, że jednak może uda mi się wyprosić zwolnienie. Mnie się nigdy nie pytał czy w ogóle potrzebuję. Lekarka wypisała mi orsalit. Mam pić po pół saszetki, żeby się nie odwodnić od tych wymiotów.

20120810580117.png

26ympwo.png
  • Limerikowo Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2013, 17:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mysle, ze lekarz zadnej łaski dla kobitki wciazy ze zwolnieniem na tydz nie robi i na pewno spokojnie dostaniesz, zrelaksujesz sie w domku, posiedzisz to moze przestanie tak strasznie Cie mdlic
    Ja jak juz pol dnia wymiotowwlam plus w nocy to wypilam smecte, wiem ze to na biegunkowe bakterie, ale jakims cudownym cudem powstrzymalo wymioty i moglam po 2 w nocy juz spac spokojnie do rana ;--)))fakt tez balam sie odwodnienia
    f2w39n73qolnajph.png

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
  • AISAK Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2013, 18:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Babeczki juz po wizycie - kamień z serca. Po krwistku zero śladu :) bobas 6,5 cm zasłaniał się ciagle rączkami :) główka ok, raczki i nóżki też, 145 puls. Badanko było przez brzuszek. Maz też był dzielny .

onka79, Tusia84, weronikabp, eta lubią tę wiadomość

relgjw4zpdnh5t68.png

74di3e5e3a0mwqjq.png[/
    [
  • Niecierpliwa87 Koleżanka

Wysłany: 12 grudnia 2013, 19:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam;) Aisak a dużego miałas krwiaka? Bo ja też mam i się mega stresuje;/

Czekamy na Ciebie Skarbie już 4 miesiące ;*
  • AISAK Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2013, 19:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niecierpliwa87 wrote:
    Witam;) Aisak a dużego miałas krwiaka? Bo ja też mam i się mega stresuje;/
    1,5 cm ale brałam duphaston i nospe, i duuuuzo odpoczywalam, miesiąc zwolnienia miałam , a dziś dostałam znowu ale to zapobiegliwie by się to nie powtórzyło , i by zima nie dojeżdżać do pracy i stresować się ze slisko itp. Spokojnie to nie jest takie groźne. Jedyne lekarstwo to dużo lerzec.

relgjw4zpdnh5t68.png

74di3e5e3a0mwqjq.png[/
    [
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 grudnia 2013, 19:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja się z kolei zamartwiam , bo u mnie po badaniu genetycznym (robione miałam dwa razy jedno według usg 12 tydzień i 4 dzień- tętno maleństwa 178, drugie w 13 tygodniu wg. usg i tętno 174 ud/ minutę) Teraz się zamartwiam, czy nie ma dzidzia wady serca :( Napisałam do dziewczyn z III trymestru, czy któraś z nich może miała podobny przypadek ale zero odezwu, może któraś z Was miała podobnie?
    Kurcze jak to każda przyszła mama , chciała bym aby wszystko było książkowo :(
    Reszta wszystko jest w porządku

• Judi2014 Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2013, 19:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rozumiem, że przez to zasłanianie się rączkami nie można było dostrzec płci?:)

1usaqps6cyfnwikb.png
    a052c56e99.png
    f2wl2n0awww87lf9.png
  • Niecierpliwa87 Koleżanka

Wysłany: 12 grudnia 2013, 19:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki za odpowiedź:-) też leze i już mam dość;) ale ja mam większego od Ciebie;/ i oczyszcza się;) najważniejsze ze powoli maleje;) pozdrawiam:*

Czekamy na Ciebie Skarbie już 4 miesiące ;*
  • Tusia84 Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2013, 19:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anielka moje malenstwo miało 169-171 uderzeń i lekarz powiedział, że na tym etapie ciąży to prawidłowo i że gdyby to było w miesiącach późniejszych ciąży to wtedy już tak być nie może..

ggfxf7q.png
‹‹ 127 128 129 130 131 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak czuć się wygodnie w każdych warunkach? Cykl menstruacyjny bez tajemnic

Przeczytaj, co dzieje się w poszczególnych fazach cyklu oraz jaki może to mieć wpływ na kobiecy organizm. Sprawdź, jak możesz zadbać o swój komfort fizyczny i psychiczny na przestrzeni cyklu menstruacyjnego. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Hiperprolaktynemia: nieoczywista przypadłość mająca wpływ na płodność kobiet

Hiperprolaktynemia to stan charakteryzujący się podwyższonym poziomem prolaktyny we krwi. W niniejszym artykule przyjrzymy się hiperprolaktynemii, jej przyczynom, objawom i możliwościom leczenia.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz płodny a owulacja i dni płodne - jak prowadzić obserwacje?

Na rynku dostępnych jest wiele pomocy w wyznaczaniu dni płodnych. Większość z nich działa na podobnej zasadzie – rozpoznaje zmianę hormonów w ciele kobiety i na tej podstawie wskazuje dni płodne. Czy wiesz, że jedno z takich „narzędzi” masz już w sobie? Twój śluz płodny, który pojawia się w czasie dni płodnych, czyli przed wystąpieniem owulacji!

CZYTAJ WIĘCEJ