X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MAMUSIE CZERWIEC 2014 !
Odpowiedz

MAMUSIE CZERWIEC 2014 !

Oceń ten wątek:
  • evas Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2013, 14:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulina a jakiej firmy masz ten detektor?

9bsp388.png
  • Niesforna Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2013, 14:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AISAK wrote:
    Widzę, ze w takim razie istnieje duza szansa usg brzuszne :) kurcze tylko oczy otworzyłam dzisiaj i juz czuje scisk żołądka z nerwów...
    Ja jak narazie dwa razy miałam usg dopochwowe (mój lekarz od II trymestru robi przez brzuch) i dwa razy był ze mną mąż :-)
    Też się na początku trochę dziwnie czułam, ale niepotrzebnie... Po pierwsze założyłam spódnice ;-)
    A po drugie jak mąż zobaczył dzidzie na ekranie to tak się wpatrywal, że na mnie nawet nie spojrzał :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 grudnia 2013, 21:56

km5shdgeq6lxrwmj.png
  • Niesforna Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2013, 14:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Modelka wiem o czym mówisz z tym BlackBerry... Też mam to "cudo", i choć jestem od listopada na L4 to praktycznie codziennie "pracuje"...

Modelka lubi tę wiadomość

km5shdgeq6lxrwmj.png
  • Paulina1986 Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2013, 14:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    evas wrote:
    Paulina a jakiej firmy masz ten detektor?
    Angelsound

iv09io4pj4q7bsdv.png

Moje Aniołki- ukochany synek 23.01.2013 (13tc) i 16.09.2013 (7tc) [*]
  • evas Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2013, 14:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulina1986 wrote:
    Angelsound
    właśnie wypatrzyłam taki sam używany i się zastanawiam

9bsp388.png
  • AISAK Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2013, 15:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja powiem WAm ze powoli kompletuje darmowa wyprawkę , zartuje. Ale właśnie dostałam darmowe próbki z johnsona mleczko dla noworodków i płyn do kąpieli 3w1, dostałam też płytę z ćwiczeniami i 2 podkładami z firmy tena. Jak. Coś mi jeszcze przyślą dam sam znać :)

Limerikowo lubi tę wiadomość

relgjw4zpdnh5t68.png

74di3e5e3a0mwqjq.png[/
    [
  • Nalka Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2013, 15:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dla mnie to nie jest dobry dzień. Z powodu wymiotów, bólu mięśni i ogromnego osłabienia, zamiast na uczelnię udałam się do lekarza internisty. Mam bardzo w porządku lekarkę, dostałam zwolnienie na dziś i na jutro, a nawet skierowanie na SOR ginekologiczny, gdyby coś się działo w weekend. Wszystko co mi dolega, to ciąża. Poza tym jestem zdrowa, a miałam wrażenie, że umieram. W poniedziałek idę do gina. Myślicie, że skoro tak słabo się czuję, da mi zwolnienie chociaż do końca tygodnia?

20120810580117.png

26ympwo.png
  • Judi2014 Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2013, 15:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nalka- jeśli Twój ginekolog jest w porządku to da Ci zwolnienie. Ja też tak źle się czułam, ale tylko w pierwszym trymestrze. Mój gin jest oki -gdybym poprosiła to z całą pewnością dałby mi zwolnienie. Myślę, że Tobie też da, bo chyba by się bał, że mogłabyś zemdleć czy coś, a to może zagrozić dzidzi i nie będzie ryzykował:)

1usaqps6cyfnwikb.png
    a052c56e99.png
    f2wl2n0awww87lf9.png
  • Judi2014 Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2013, 15:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A piszecie o tym sprzęcie do słuchania serduszka... Powiem Wam, że ja ani razu nie słyszałam jeszcze, bo ginekolog mówi, że taki hałas to duży stres dla maluszka i lepiej mu tego oszczędzić. Więc może za często nie podsłuchujcie tych Waszych skarbów:)

1usaqps6cyfnwikb.png
    a052c56e99.png
    f2wl2n0awww87lf9.png
  • Modelka Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2013, 16:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Judi2014 wrote:
    Nalka- jeśli Twój ginekolog jest w porządku to da Ci zwolnienie. Ja też tak źle się czułam, ale tylko w pierwszym trymestrze. Mój gin jest oki -gdybym poprosiła to z całą pewnością dałby mi zwolnienie. Myślę, że Tobie też da, bo chyba by się bał, że mogłabyś zemdleć czy coś, a to może zagrozić dzidzi i nie będzie ryzykował:)

Większość ginekologów chyba daje bez problemu. Mój na każdej wizycie pyta się mnie "Chce pani dalej pracować?" W pierwszym trymestrze odpowiedź twierdząca na to pytanie przychodziła mi z trudem, teraz jest lepiej.

Więc, Nalka, jeśli się źle czujesz, to na 100% da Ci zwolnienie! Mi nawet internistka dała na tydzień - z powodu lekkiego kataru, który mi się zaczynał rzucać na zatoki! Bo w ciąży na wszystko trzeba dmuchać i chuchać :)

zem3upjygjyf6uag.png
  • AISAK Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2013, 16:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Za godzinkę wizyta... Wrrr taki stres ostatnio na obronie chyba miałam... a wszystko przez dziwne przeczucia.. A do tego maz jeszcze się stresuje..niby śmiesznie to wygląda ale niepodbudowuje za bardzo :)

Modelka lubi tę wiadomość

relgjw4zpdnh5t68.png

74di3e5e3a0mwqjq.png[/
    [
  • Nalka Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2013, 16:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AISAK wrote:
    Za godzinkę wizyta... Wrrr taki stres ostatnio na obronie chyba miałam... a wszystko przez dziwne przeczucia.. A do tego maz jeszcze się stresuje..niby śmiesznie to wygląda ale niepodbudowuje za bardzo :)

Spokojnie, przeczucia przeciuciami a wszystko i tak będzie w porządku. Mężczyźni to są jeszcze większe "sikiwmajtki" niż my.. ja swojego muszę czasami przywołać do porządku w trakcie i po wizycie. Bo akurat przed to wielki chojrak.

Wasze wypowiedzi dały mi nadzieję, że jednak może uda mi się wyprosić zwolnienie. Mnie się nigdy nie pytał czy w ogóle potrzebuję. Lekarka wypisała mi orsalit. Mam pić po pół saszetki, żeby się nie odwodnić od tych wymiotów.

20120810580117.png

26ympwo.png
  • Limerikowo Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2013, 17:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mysle, ze lekarz zadnej łaski dla kobitki wciazy ze zwolnieniem na tydz nie robi i na pewno spokojnie dostaniesz, zrelaksujesz sie w domku, posiedzisz to moze przestanie tak strasznie Cie mdlic
    Ja jak juz pol dnia wymiotowwlam plus w nocy to wypilam smecte, wiem ze to na biegunkowe bakterie, ale jakims cudownym cudem powstrzymalo wymioty i moglam po 2 w nocy juz spac spokojnie do rana ;--)))fakt tez balam sie odwodnienia
    f2w39n73qolnajph.png

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
  • AISAK Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2013, 18:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Babeczki juz po wizycie - kamień z serca. Po krwistku zero śladu :) bobas 6,5 cm zasłaniał się ciagle rączkami :) główka ok, raczki i nóżki też, 145 puls. Badanko było przez brzuszek. Maz też był dzielny .

onka79, Tusia84, weronikabp, eta lubią tę wiadomość

relgjw4zpdnh5t68.png

74di3e5e3a0mwqjq.png[/
    [
  • Niecierpliwa87 Koleżanka

Wysłany: 12 grudnia 2013, 19:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam;) Aisak a dużego miałas krwiaka? Bo ja też mam i się mega stresuje;/

Czekamy na Ciebie Skarbie już 4 miesiące ;*
  • AISAK Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2013, 19:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niecierpliwa87 wrote:
    Witam;) Aisak a dużego miałas krwiaka? Bo ja też mam i się mega stresuje;/
    1,5 cm ale brałam duphaston i nospe, i duuuuzo odpoczywalam, miesiąc zwolnienia miałam , a dziś dostałam znowu ale to zapobiegliwie by się to nie powtórzyło , i by zima nie dojeżdżać do pracy i stresować się ze slisko itp. Spokojnie to nie jest takie groźne. Jedyne lekarstwo to dużo lerzec.

relgjw4zpdnh5t68.png

74di3e5e3a0mwqjq.png[/
    [
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 grudnia 2013, 19:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja się z kolei zamartwiam , bo u mnie po badaniu genetycznym (robione miałam dwa razy jedno według usg 12 tydzień i 4 dzień- tętno maleństwa 178, drugie w 13 tygodniu wg. usg i tętno 174 ud/ minutę) Teraz się zamartwiam, czy nie ma dzidzia wady serca :( Napisałam do dziewczyn z III trymestru, czy któraś z nich może miała podobny przypadek ale zero odezwu, może któraś z Was miała podobnie?
    Kurcze jak to każda przyszła mama , chciała bym aby wszystko było książkowo :(
    Reszta wszystko jest w porządku

• Judi2014 Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2013, 19:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rozumiem, że przez to zasłanianie się rączkami nie można było dostrzec płci?:)

1usaqps6cyfnwikb.png
    a052c56e99.png
    f2wl2n0awww87lf9.png
  • Niecierpliwa87 Koleżanka

Wysłany: 12 grudnia 2013, 19:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki za odpowiedź:-) też leze i już mam dość;) ale ja mam większego od Ciebie;/ i oczyszcza się;) najważniejsze ze powoli maleje;) pozdrawiam:*

Czekamy na Ciebie Skarbie już 4 miesiące ;*
  • Tusia84 Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2013, 19:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anielka moje malenstwo miało 169-171 uderzeń i lekarz powiedział, że na tym etapie ciąży to prawidłowo i że gdyby to było w miesiącach późniejszych ciąży to wtedy już tak być nie może..

ggfxf7q.png
‹‹ 127 128 129 130 131 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

USG, test PAPP-A. Nieprawidłowe wyniki badań w ciąży – co dalej?

W badaniu USG lekarz wykrył jakieś nieprawidłowości? A może wyniki testu PAPP-A są niezadowalające? Co dalej? Jakie kroki podjąć? Czy w takiej sytuacji nieinwazyjny test genetyczny może okazać się pomocny? Jakich informacji może dostarczyć test NIPT?

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z tarczycą - przyczyny, objawy, wpływ na płodność

Problemy z tarczycą są bardzo częstą przyczyną zaburzeń hormonalnych zarówno u kobiet, jak i u mężczyzn. Jakie są najczęstsze zaburzenia w funkcjonowaniu tarczycy? Jakie są typowe objawy problemów z tarczycą? Jak wygląda diagnostyka? Jak zaburzenia tarczycy mogą wpływać na płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ