X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MAMUSIE CZERWIEC 2014 !
Odpowiedz

MAMUSIE CZERWIEC 2014 !

Oceń ten wątek:
  • topa42 Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2013, 20:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aisak fajnie że wszystko oki. Płeć znasz?

zem3i09keg891u11.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 grudnia 2013, 20:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tusia dziękuję za odpowiedź to dla mnie bardzo ważne :*

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 grudnia 2013, 20:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny

Regularnie podczytuje wątek, ale jakoś brak mi sił aby codziennie coś napisać. Cały czas chodzę jeszcze do pracy, ale już mam szczerze dosyć. Grudzień to ciężki miesiąc... Od wczoraj boli mnie lewa strona brzucha. Mam nadzieję, że to nic groźnego.

W sobotę wybieram się do H&M pooglądać ciuszki ciążowe. W aktualne spodnie mieszczę się już na ścisk.

• ivv Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2013, 20:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anielka27 wrote:
    ja się z kolei zamartwiam , bo u mnie po badaniu genetycznym (robione miałam dwa razy jedno według usg 12 tydzień i 4 dzień- tętno maleństwa 178, drugie w 13 tygodniu wg. usg i tętno 174 ud/ minutę) Teraz się zamartwiam, czy nie ma dzidzia wady serca :( Napisałam do dziewczyn z III trymestru, czy któraś z nich może miała podobny przypadek ale zero odezwu, może któraś z Was miała podobnie?
    Kurcze jak to każda przyszła mama , chciała bym aby wszystko było książkowo :(
    Reszta wszystko jest w porządku

Wg mnie to normalne, ale z ciekawości wyjęłam usg Weroniki, miała 168 uderzeń w 12 t.c.,a we wtorek bąbel na usg jakoś 174 jeśli dobrze pamiętam. Lekarz coś by powiedział jakby uznał, że coś jest nie tak. Relax ;)

Anielka27 lubi tę wiadomość

tb73ej2889smms8d.png
    tb73qtkfof50vibw.png
  • ivv Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2013, 20:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hankaa28 wrote:
    Hej dziewczyny

Regularnie podczytuje wątek, ale jakoś brak mi sił aby codziennie coś napisać. Cały czas chodzę jeszcze do pracy, ale już mam szczerze dosyć. Grudzień to ciężki miesiąc... Od wczoraj boli mnie lewa strona brzucha. Mam nadzieję, że to nic groźnego.

W sobotę wybieram się do H&M pooglądać ciuszki ciążowe. W aktualne spodnie mieszczę się już na ścisk.

Wylądowałam z Weroniką na zwolnieniu przez jej anginę - dzięki Bogu, bo teraz dopiero do mnie dotarło jaka byłam wykończona i już nie wracam, biorę zwolnienie. Musimy odpoczywać. Jedyna taka okazja. Następna na emeryturze ;)

tb73ej2889smms8d.png
    tb73qtkfof50vibw.png
  • AISAK Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2013, 20:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    topa42 wrote:
    Aisak fajnie że wszystko oki. Płeć znasz?
    niestety nie znam bo bardzo się wiercil i wstydliwy był bobas. Wg usg to 12t6d mimo wszystko to i tak pewne by nie było na 100%. wiec czekamy do 9 stycznia :)

relgjw4zpdnh5t68.png

74di3e5e3a0mwqjq.png[/
    [
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 grudnia 2013, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ivv dziękuję za odpowiedź. Będę z pewnością trochę spokojniejsza. Teraz czekać będę do połówkowego. Oby już więcej stresów nie było bo szkoda dzidzi... a ja jestem straszna panikara i zawsze wszystko intensywnie przeżywam.
    Ja sobie kupiłam spodnie ciążowe , rany jaka to ulga gdybym wiedziała, że takie spodnie są tak wygodne to nawet nie będąc w ciąży mogła bym takie nosić :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 grudnia 2013, 20:58

ivv, Modelka, Niesforna lubią tę wiadomość

• nutka Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2013, 21:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I my po USG.:) Wszystko w najlepszym porządku, serduszko 164(tydzień temu 162) i pan doktor powiedział, że bije idealnie. Wszystkie wymiary w porządku, wiek w USG i OM różni się tylko jeden dzień(choć mnie to dziwi, bo niby miałam owulkę 4 dni później), ale to taka różnica, jak nic;)

Co to znaczy lokalizacja kosmówki na ścianie przedniej?

A i bym zapomniała! Dzidziuś coś tam miał między nóżkami i pan doktor powiedział do męża, że chyba to jest chłopak, bo ma co trzeba. Jeszcze potwierdzi za miesiąc, ale skoro już coś jest to nie zniknie.:) Więc wstępnie możecie mi dopisać, że będę mieć syna!(WYMARZONEGO!)

weronikabp, AISAK, Anielka27, Judi2014, Tusia84, fler, eta lubią tę wiadomość

f2w39n73l8deede4.png
    90zm9tq.png
    Jezu ufam Tobie! Jezu Dziękuję Ci!
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 grudnia 2013, 21:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratuluje udanych wizyt, moja tez udana, test pappa wyszedl bardzo dobrze, usg za tydzień, nie mogę sie doczekać :-)
    Teraz padam z nóg.. Cały dzien w aucie.

Agusia2312 lubi tę wiadomość

• ivv Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2013, 21:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Może się Wam przyda, sama niestety muszę szukać zajęć w internecie, bo w promieniu 15 km nie ma żadnego fitness dla kobiet w ciąży :( Te są akurat dla zupełnie początkujących, ale jak znajdę coś co zmęczy to dam znać :)

http://www.youtube.com/watch?v=pH6IrhTjdR0

tb73ej2889smms8d.png
    tb73qtkfof50vibw.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 grudnia 2013, 21:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nutka -super :-))))

nutka lubi tę wiadomość

• ewcia2337196 Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2013, 21:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hejka kochane a my się czujemy dobrze jutro idę lekarzowi zanieść betę i zobaczyć się z maleństwem :)

AISAK lubi tę wiadomość

w4sq3e3kl1ka7h8d.png
    ewcia
  • nutka Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2013, 22:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kobity, bierzecie jakieś witaminy? Bo ja dziś zapytałam lekarza, a on mi odpowiedział, że jak chcę ważyć przy porodzie 140 kilo i zaszkodzić dziecku to proszę bardzo. Ale że to sama chemia, przemysł farmaceutyczny się nakręca wmawiając kobietom, że to dla ich dobra. Powiedział, żeby zdrowo się odżywać i nie martwić się, bo organizm sam da znać, jeśli czegoś będzie mu brakowało i wtedy podreperujemy to dobrą dietą.

f2w39n73l8deede4.png
    90zm9tq.png
  • Niesforna Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2013, 22:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nutka wrote:

Co to znaczy lokalizacja kosmówki na ścianie przedniej?
    Że łożysko będzie na przedniej ścianie macicy.
    Zwykle jest na przedniej albo tylnej.
    Ważne aby nie było za nisko i nie zasłaniało ujścia szyjki macicy :)

km5shdgeq6lxrwmj.png
  • nutka Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2013, 22:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie, ale przez to podobno czasem trzeba dłużej czekać na ruchy dziecka, to prawda?

f2w39n73l8deede4.png
    90zm9tq.png
  • Niesforna Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2013, 22:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nutka wrote:
    Kobity, bierzecie jakieś witaminy? Bo ja dziś zapytałam lekarza, a on mi odpowiedział, że jak chcę ważyć przy porodzie 140 kilo i zaszkodzić dziecku to proszę bardzo. Ale że to sama chemia, przemysł farmaceutyczny się nakręca wmawiając kobietom, że to dla ich dobra. Powiedział, żeby zdrowo się odżywać i nie martwić się, bo organizm sam da znać, jeśli czegoś będzie mu brakowało i wtedy podreperujemy to dobrą dietą.
    Ja do tej pory brałam wg zaleceń lekarza tylko kwas foliowy.
    Od jutra zaczynam witaminy - lekarz polecił mi Femibion lub pharmaton matruelle. Na razie wybrałam te drugie, bo czytałam dużo opinii że po Femibionie dziewczyny mają mdłości. No i pani w aptece powiedziała że Pharnaton ma lepszy skład. Zobaczymy jak się będę czuła.
    Wszystkie moje koleżanki brały witaminy, moja siostra też, i jakoś nie przytyły dużo..

km5shdgeq6lxrwmj.png
  • Niesforna Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2013, 22:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nutka wrote:
    No właśnie, ale przez to podobno czasem trzeba dłużej czekać na ruchy dziecka, to prawda?
    Możliwe, bo łożysko jest z przodu i jak dzidzia "puka" to najpierw jest łożysko, macica, potem powłoki brzuszne, itp.
    U mnie wyszło że jest na ścianie tylnej...

km5shdgeq6lxrwmj.png
  • nutka Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2013, 22:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do tego tycia to dokładnie chodziło jemu o cukrzycę ciążową, że ponoć te wszystkie witaminy w tabletkach mogą wywoływać.

f2w39n73l8deede4.png
    90zm9tq.png
  • AISAK Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2013, 22:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niesforna wrote:
    Możliwe, bo łożysko jest z przodu i jak dzidzia "puka" to najpierw jest łożysko, macica, potem powłoki brzuszne, itp.
    U mnie wyszło że jest na ścianie tylnej...
    u mnie również na tylnej kosmowce , teraz czekam na ruchy mam nadzieje ze w święta sprawi mi prezencik :)

relgjw4zpdnh5t68.png

74di3e5e3a0mwqjq.png[/
    [
  • AISAK Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2013, 22:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mi kazał brać femibion lub prenatal. Femibion mam i mnie mdli. Lekarz mówił ze tylko 10% wchłaniany z tych tabletek i ze w tym momencie najważniejsze są omega, żelazo i jod.

relgjw4zpdnh5t68.png

74di3e5e3a0mwqjq.png[/
    [
‹‹ 128 129 130 131 132 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża - najważniejsze rzeczy, które powinnaś wiedzieć oczekując dziecka

Są rzeczy, które każda kobieta w ciąży powinna wiedzieć. Podstawowa wiedza o ciąży zapewni Ci komfort i bezpieczeństwo zarówno Twoje jak i Twojego dziecka. Przeczytaj między innymi od kiedy liczony jest początek ciąży, o jakich badaniach w ciąży nie możesz zapomnieć lub czy plamienie w ciąży jest niebezpieczne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza - najnowsze odkrycia nauki i perspektywy leczenia

W miesiącu świadomości endometriozy, dzielimy się z Wami nowymi odkryciami, które stają się źródłem nadziei. Badania nad genami i mikrobiomem oferują potencjalne klucze do lepszych terapii. Zobacz, jak nauka prowadzi nas ku lepszemu zrozumieniu i leczeniu tej trudnej choroby.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Zrozumieć swoje ciało w każdym momencie cyklu menstruacyjnego. Poznaj nieoczywiste objawy przed okresem!

Większość kobiet doświadcza różnego rodzaju objawów fizycznych i emocjonalnych podczas ostatniej fazy cyklu menstruacyjnego. Warto wiedzieć, że nie tylko nietypowe bóle głowy, uczucie zmęczenia czy wzmożona podatność na infekcje mogą mieć związek z zespołem napięcia przedmiesiączkowego.

CZYTAJ WIĘCEJ