MAMUSIE CZERWIEC 2014 !
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyHej dziewczyny
Regularnie podczytuje wątek, ale jakoś brak mi sił aby codziennie coś napisać. Cały czas chodzę jeszcze do pracy, ale już mam szczerze dosyć. Grudzień to ciężki miesiąc... Od wczoraj boli mnie lewa strona brzucha. Mam nadzieję, że to nic groźnego.
W sobotę wybieram się do H&M pooglądać ciuszki ciążowe. W aktualne spodnie mieszczę się już na ścisk. -
Anielka27 wrote:ja się z kolei zamartwiam , bo u mnie po badaniu genetycznym (robione miałam dwa razy jedno według usg 12 tydzień i 4 dzień- tętno maleństwa 178, drugie w 13 tygodniu wg. usg i tętno 174 ud/ minutę) Teraz się zamartwiam, czy nie ma dzidzia wady serca Napisałam do dziewczyn z III trymestru, czy któraś z nich może miała podobny przypadek ale zero odezwu, może któraś z Was miała podobnie?
Kurcze jak to każda przyszła mama , chciała bym aby wszystko było książkowo
Reszta wszystko jest w porządku
Wg mnie to normalne, ale z ciekawości wyjęłam usg Weroniki, miała 168 uderzeń w 12 t.c.,a we wtorek bąbel na usg jakoś 174 jeśli dobrze pamiętam. Lekarz coś by powiedział jakby uznał, że coś jest nie tak. RelaxAnielka27 lubi tę wiadomość
-
Hankaa28 wrote:Hej dziewczyny
Regularnie podczytuje wątek, ale jakoś brak mi sił aby codziennie coś napisać. Cały czas chodzę jeszcze do pracy, ale już mam szczerze dosyć. Grudzień to ciężki miesiąc... Od wczoraj boli mnie lewa strona brzucha. Mam nadzieję, że to nic groźnego.
W sobotę wybieram się do H&M pooglądać ciuszki ciążowe. W aktualne spodnie mieszczę się już na ścisk.
Wylądowałam z Weroniką na zwolnieniu przez jej anginę - dzięki Bogu, bo teraz dopiero do mnie dotarło jaka byłam wykończona i już nie wracam, biorę zwolnienie. Musimy odpoczywać. Jedyna taka okazja. Następna na emeryturze -
nick nieaktualnyivv dziękuję za odpowiedź. Będę z pewnością trochę spokojniejsza. Teraz czekać będę do połówkowego. Oby już więcej stresów nie było bo szkoda dzidzi... a ja jestem straszna panikara i zawsze wszystko intensywnie przeżywam.
Ja sobie kupiłam spodnie ciążowe , rany jaka to ulga gdybym wiedziała, że takie spodnie są tak wygodne to nawet nie będąc w ciąży mogła bym takie nosićWiadomość wyedytowana przez autora: 12 grudnia 2013, 20:58
ivv, Modelka, Niesforna lubią tę wiadomość
-
I my po USG. Wszystko w najlepszym porządku, serduszko 164(tydzień temu 162) i pan doktor powiedział, że bije idealnie. Wszystkie wymiary w porządku, wiek w USG i OM różni się tylko jeden dzień(choć mnie to dziwi, bo niby miałam owulkę 4 dni później), ale to taka różnica, jak nic;)
Co to znaczy lokalizacja kosmówki na ścianie przedniej?
A i bym zapomniała! Dzidziuś coś tam miał między nóżkami i pan doktor powiedział do męża, że chyba to jest chłopak, bo ma co trzeba. Jeszcze potwierdzi za miesiąc, ale skoro już coś jest to nie zniknie. Więc wstępnie możecie mi dopisać, że będę mieć syna!(WYMARZONEGO!)weronikabp, AISAK, Anielka27, Judi2014, Tusia84, fler, eta lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Może się Wam przyda, sama niestety muszę szukać zajęć w internecie, bo w promieniu 15 km nie ma żadnego fitness dla kobiet w ciąży Te są akurat dla zupełnie początkujących, ale jak znajdę coś co zmęczy to dam znać
http://www.youtube.com/watch?v=pH6IrhTjdR0 -
nick nieaktualny
-
Kobity, bierzecie jakieś witaminy? Bo ja dziś zapytałam lekarza, a on mi odpowiedział, że jak chcę ważyć przy porodzie 140 kilo i zaszkodzić dziecku to proszę bardzo. Ale że to sama chemia, przemysł farmaceutyczny się nakręca wmawiając kobietom, że to dla ich dobra. Powiedział, żeby zdrowo się odżywać i nie martwić się, bo organizm sam da znać, jeśli czegoś będzie mu brakowało i wtedy podreperujemy to dobrą dietą.
-
nutka wrote:Kobity, bierzecie jakieś witaminy? Bo ja dziś zapytałam lekarza, a on mi odpowiedział, że jak chcę ważyć przy porodzie 140 kilo i zaszkodzić dziecku to proszę bardzo. Ale że to sama chemia, przemysł farmaceutyczny się nakręca wmawiając kobietom, że to dla ich dobra. Powiedział, żeby zdrowo się odżywać i nie martwić się, bo organizm sam da znać, jeśli czegoś będzie mu brakowało i wtedy podreperujemy to dobrą dietą.
Od jutra zaczynam witaminy - lekarz polecił mi Femibion lub pharmaton matruelle. Na razie wybrałam te drugie, bo czytałam dużo opinii że po Femibionie dziewczyny mają mdłości. No i pani w aptece powiedziała że Pharnaton ma lepszy skład. Zobaczymy jak się będę czuła.
Wszystkie moje koleżanki brały witaminy, moja siostra też, i jakoś nie przytyły dużo.. -
nutka wrote:No właśnie, ale przez to podobno czasem trzeba dłużej czekać na ruchy dziecka, to prawda?
U mnie wyszło że jest na ścianie tylnej... -
Niesforna wrote:Możliwe, bo łożysko jest z przodu i jak dzidzia "puka" to najpierw jest łożysko, macica, potem powłoki brzuszne, itp.
U mnie wyszło że jest na ścianie tylnej...