MAMUSIE CZERWIEC 2014 !
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyAlexast sliczny Olus:) Franek spi od 2,5-4 h
Weronika z dwoch bo jak z jednej karmilam to pozniej mi sie zrobil taki mega guz na piersi,goracy...przeszlo jak odciagalam i przystawialam ale nie bylo przyjemniekarmienie u mnie ok godziny,czasem krocej a czasami dluzej. Rekord max 2 h a min 30 min
weronikabp, alexast, Agusia2312 lubią tę wiadomość
-
Mi położna na szkole rodzenia mówiła, żeby karmić w pierwszych trzech dniach zawsze z dwóch piersi, żeby pobudzić laktację. Potem kazała się przestawić na karmienie z jednej piersi i tylko jeśli dziecko dalej głodne, to przystawiać do drugiej. Następne karmienie kazała wtedy zaczynać od tej drugiej piersi.
Za to zwracała uwagę na to, że maluszek najbardziej oproznia kanaliki od strony swojej brody, dlatego podobno ważne jest, żeby karmić w różnych pozycjach, żeby ta bródka była za każdym razem trochę inaczej ustawiona.evas, weronikabp, MagdaO, ivv, Galanea, Limerikowo, Mucha, Martynika lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Witamy Gabrysię, Tusiu serdeczne gratulacje od forumowych cioteczek
Witamy na świecie
1 leniuta29 – 13 maja– Olivka29 maja
2 kambel – 19 maja– Kaja12 czerwca
3 Bankierka – 21 maja – Staś Mateusz2 czerwca
4 vikus001 – 22 maja – Zuzia30 maja
5 Martynika – 23 maja – Artur4 czerwca
6 Judi2014 – 28 maja – Mikołaj4 czerwca
7 MonikaS – 30 maja – Piotruś5 czerwca
8 Paula222 – 31 maja – Franek20 maja
9 Agusia2312 – 1 czerwca –Marcel25 czerwca
10 fler – 1 czerwca – Zuzia5 czerwca
11 MagdaO – 3 czerwca – Staś2 czerwca
12 eta – 3 czerwca – Ignaś22 czerwca
13 madamama – 4 czerwca – Ignaś9 czerwca
14 karolina1990 – 5 czerwca – Oliwia10 czerwca
15 NataliaK – 6 czerwca – Franek2 czerwca
16 Limerikowo – 6 czerwca – Karolinka29 maja
17 excella – 9 czerwca – Tymon26 czerwca
18 Nalka – 9 czerwca – Anna13 czerwca
19 alexast – 10 czerwca – Aleksander23 czerwca
20 weronikabp – 10 czerwca – Pola17 czerwca
21 Niesforna – 13 czerwca – Jaś19 czerwca
22 czekajajaca – 14 czerwca – Marcelinka6 czerwca
23 azi – 14 czerwca – Lenka14 czerwca
24 Tusia84 – 15 czerwca –Gabrysia25 czerwca
Oczekujemy z niecierpliwością
1 AISAK – 26 lat, woj. Lubelskie, 11 czerwca – Hania
2 Evelineq – 25 lat, Podkarpacie,11 czerwca – Hania
3 Mati1980 – 33 lata, Wrocław, 14 czerwca – Borys
4 monalisa – 35 lat, Poznań 14 czerwca – Lenka
5 aneczka83 – Zielona Góra 14czerwca – Antoś
6 nutka – 23 lata, Dolny Śląsk, 16 czerwca – Gabryś
7 Modelka – 32 lata, 19 czerwca – chłopiec
8 Róża – 27 lat, 19 czerwca – chłopiec
9 onka79 – 35 lat, Birmingham, 22 czerwca – Martynka
10 sunset – Górny Śląsk, 23 czerwca – Joanna
11 Paulina1986 – 28 lat, Wielkopolanka, 23 czerwca – Alicja Maria
12 Galanea - 28 lat, Olsztyn, 23 czerwca – Zosia
13 balonik – Olsztyn, 24 czerwca – chłopiec
14 ivv – 34 lata, 25 czerwca – Martynka
15 Margotka87 – 26 lat, 25 czerwca (lub 2.07) – Helenka
16 Mucha – 31 lat, Warszawa, 25 czerwca – Maja
17 Martusia – 26 lat, Londyn, 25 czerwca – Maksiu
18 Kota – 28 lat, Kraków – 26 czerwca – Iga
19 monaaa - 29 lat, Śląsk, 27 czerwca (lub 3.07) – Maksiu
20 Duchess – 34 lata, Warszawa, 27 czerwca – Oskar
21 kropka_10 – 28 czerwca – Nikoś
22 topa42 – 30 lat, okolice Krakowa, 29 czerwca – Borysek
23 evas – 34 lata, okolice Warszawy, 29 czerwca – Bartoszek
24 Ala29 – 30 czerwca – Mikołaj
25 maggda – 22 lata, kujawsko-pomorskie – 2 lipca – Zuzia
Duchess, Tusia84, Agusia2312, czekajajaca, Limerikowo lubią tę wiadomość
-
Ja, co do karmienia, w 100% zgadzam się z Modelką. Nie można zbyt szybko zmieniać piersi przy jednym karmieniu, bo najpierw zawsze leci mleczko mniej wartościowe, dopiero później jest bardziej kaloryczne. Tak więc ja przystawiam do jednej podczas karmienia, a przy następnym zaczynam od drugiej.
Stasia układam na boku, chyba, że leżakujemy sobie razem gdy on nie śpi to czasami leży też na wznak, ale wszystko pod moją kontrolą, żeby się nie zakrztusił gdyby mu się ulało.Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 czerwca 2014, 15:35
evas, weronikabp, NataliaK, Galanea, Mucha lubią tę wiadomość
-
Azi, Czekajajaca, Tusia gratuluję
U nas przed chwilą też mały berbeć się urodził - koleżanka z terminem na 24 czerwca urodziłaOdesłali ją oczywiście z najlepszego szpitala i urodziła tam, gdzie ja będę rodzić - przynajmniej dowiem się co i jak, bo jak czytam opinie to jestem przerażona...)
Choć mam nadzieję, że dzięki etykiecie "ciąża wysokiego ryzyka" jak mi wpisali w karcie szpitalnej (bo już mam założoną do porodu) będą się staraćGalanea, Tusia84, czekajajaca lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyKurde tylko jak mam nakaramic Franka jak on po pol godziny jedzenia z jednej piersi krzyczy w nieboglosy "dajcie mi jeszcze jesc.." i tym sposobem oproznia cale 2 piersi...
Co do ukladania to na bokach,ale tak jak pisalam,potrafi sie przewrocic jak sie zaprze,bo szczegolnie przypodobal sobie jeden bok i koniec. Podpieram go rulonem z kocyka,ale byla dzis awantura jak przyczail ze cos go blokuje..
Jak w ogole dziewczyny czujecie sie po cesarkach?boli bardzo ta rana po cieciu?Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 czerwca 2014, 16:00
weronikabp lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Tusia84 wrote:Dziś o 12.01 na świat przyszła Gabrysia waga 3170g i 54cm jest cudowna kocham ją całą sobą... Śpi teraz na piersi mamusi już troche ciągnęła pierś. Później się odezwę.
Teraz pora na Gabrysia do kompletu:)NataliaK, weronikabp, Tusia84 lubią tę wiadomość
-
Tak Was babeczki podczytuje o tym karmieniu i biorę sobie wszystkie uwagi do głowy.
Tusia, Azi gratuluje buzki muuua muuua
Evelineq wzywamy do meldunku.
Alexaast śliczny Olo:)
Ja juz po komunii. O jadłam się , nogi spuchly jeszcze bardziej. A teraz będziemy odpoczywać. Błagam chociaż o pare skurczy:(NataliaK, weronikabp, Tusia84, alexast, evas, Mucha lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyNatalia mnie juz rana specjalnie nie boli ale mam mega osłabienie jakby nie patrzeć ja przeżyłam 2 porody naturalny mega bolesny i CC. Więc organizm mega wycieńczony. Oczywiście są ograniczenia w ruchu itd. No i jak cholera ciagle boje sie ze cos mi tam pęknie
a najbardziej zdjecia szwow we wtorek, to boli?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 czerwca 2014, 16:14
NataliaK lubi tę wiadomość
-
NataliaK wrote:Kurde tylko jak mam nakaramic Franka jak on po pol godziny jedzenia z jednej piersi krzyczy w nieboglosy "dajcie mi jeszcze jesc.." i tym sposobem oproznia cale 2 piersi...
No, to całkiem inna sprawa, jak Franio taki żarłoczekMój Stasiol ledwo zjada z jednej piersi, ale biustonosze do karmienia mam z miseczką "G" (a mogły by być jeszcze ciut większe), więc na pewno się najada z jednej
NataliaK lubi tę wiadomość
-
Hmm.. Też zawsze słyszałam, że lepiej dziecko układać na boczku, ale tak zaczęłam szukać info w internecie i znalazłam sporo artykułów na temat układania dziecka na plecach.
M.in. to:
"Dlaczego noworodkom zaleca się spanie na plecach?
To wygodna i bardzo bezpieczna pozycja do snu dla dziecka. W ten sposób można układać je i na czas drzemek w ciągu dnia, i podczas nocnego odpoczynku. Są jednak sytuacje, w których trzeba jej unikać, np. przy dysplazji stawów biodrowych – wtedy lekarz zaleca częste układanie malucha w pozycji żabki (na brzuszku z szeroko rozstawionymi nóżkami). W pierwszym kwartale życia dziecko z bioderkowym problemem nie powinno też leżeć na boku."
Plus to: http://fasolkowo.pl/co-dzieje-sie-w-1-tygodniu-t143.htmlWiadomość wyedytowana przez autora: 15 czerwca 2014, 20:43
NataliaK, alexast, Duchess, Limerikowo, monaaa lubią tę wiadomość