MAMUSIE CZERWIEC 2014 !
-
WIADOMOŚĆ
-
Evas super gratulacje!!!
my dziś tylko po pobraniu wymazu na gbs, wynik w środę..
bez badania na fotelu, bo było wczoraj na IP, bez usg hmm niby minęły 2 tygodnie od poprzedniego, ale nie jestem jakoś usatysfakcjonowana.
no ciekawe jak to będzie u mnie. moja mama każdy z 3 porodów miała inny.
nie wiem czy to, ze szyja zamknięta i zero skurczy, to też sobie jeszcze dłuuugo poczekam, czy nie ma to znaczenia?weronikabp, evas lubią tę wiadomość
-
Balonik to prawda, ale to tez dobrze
niech juz wszystkie urodza zdrowe dzieciaczki i bedziemy mogly debatowac o kupkach itp.
jak tak dalej pojdzie to ja zostane na szary koniec...oby tylko nastapilo to w czerwcu!!!
Galanea, monaaa, evas lubią tę wiadomość
-
Evas - gratuluję
Topa – bardzo Ci współczuję, życzę wytrwałości
Asiak – trzymam kciuki, aby było tak jak sobie życzysz
Beatina – wszystkiego najlepszego
Mucha – trzymam kciuki, żeby się coś ruszyło
Karolina – córunia jest słodziutka
Weronika – ja wczoraj wieczorem, też sobie popłakałam, myślę, że to jeszcze hormony tak działają. Będzie dobrze, damy sobie radę. Kochana powiedz mi jak ty stosujesz ten puder do kikuta? Przemywasz spirytusem, psikasz octaniseptem i potem pudrem sypiesz? Na cały kikut czy jak? Kochana czy ty jeszcze krwawisz? Dużo, mało, średnio? Pytam, bo u mnie znowu bardzo mało i boje się, że znowu się coś zatkało
Dziewczyny po CC czy was też boli pęcherz przy sikaniu?
Mucha, AISAK, weronikabp, evas lubią tę wiadomość
-
Evas, kochanie, gratuluję!!! Przy takim szybkim porodzie to chyba nie ma znaczenia czy żyrardów czy warszawa:) chociaż znam doskonale złą sławę tego miejsca-mam przyjaciółkę w żyrardowie i trochę się osłuchałam, ale słyszałam też o kobitkach, które decydowały się tam rodzić i było całkiem ok:)
Topa, a właściwie dlaczego Cię zatrzymali w szpitalu? Nie odesłali do domu, żeby tam czekać na akcję?
Karolina, piękna dziewczyneczka, delikatniusia
Muszko,ja też znając swoje szczęście stoję w kolejce do porodu na koniec czerwca. Ale jakby się dało urodzić tak szybko jak Evas to mogę i na lipiec nawet poczekać
Weroniczko, Alexast, hormony po porodzie to prawdziwa burza-ja też przeryczałam pierwszy dzień w domu z pierwszym synkiem i z perspektywy czasu to nawet nie wiem, o co mi chodziłoale jeśli płacz pozwala wyrzucić z siebie emocje to można płakać ile wlezie- dziewczynom wolno
alexast, Mucha, weronikabp, evas lubią tę wiadomość
-
ja pierdyle, wygrałam znowu jakąś nagrodę w konkursie rossmana!
pisałam Wam 2 tyg temu że dostałam balsamy do ciała, a teraz znowu coś dostanę- małe rzeczy a cieszą
alexast, NataliaK, Galanea, weronikabp, Limerikowo, Modelka, evas lubią tę wiadomość
-
Gratuluję Wszystkim Mamusiom które maja już swoje pociechy u boku i trzymam kciuki za te Mamy które czekają już jak na szpilkach na rozwiązanie.
Ja udzielam się na wrześniówkach ale mam pytanie do Mam które miały CC ( mnie czeka CC w 38 tygodniu jak dotrwam z przyczyn zdrowotnych) - jeżeli znajdziecie wolną chwilę to proszę opiszcie czy CC to faktycznie takie męki i ból nie do zniesienia i brak sił i możliwości zajmowania się maleństwem ?
Byłam na konferencji na której pan profesor... przedstawił CC w tak rzeźnicki sposób że odechciało mi się wszystkiego... A fakty znają tak naprawdę te Mamy które przez to przeszły -
jovi81 nie bój się. Wcale to nie takie straszne. ja bardzo szybko doszłam do siebie
a małym zajmowałam się jak tylko odeszło znieczulenie i mogłam stanąć na nogach
bo tak byłam sparaliżowana od pasa w dół. z karmieniem też nie mam problemu - mleko jest. A - i nic mnie nie bolało
nawet wkłucie w kręgosłup
Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 czerwca 2014, 14:03
jovi81, Duchess lubią tę wiadomość
-
I jeszcze mam coś dla Evas:
Witamy Bartusia, Evas serdeczne gratulacje od forumowych cioteczekWiadomość wyedytowana przez autora: 16 czerwca 2014, 14:13
Martynika, excella, AISAK, Mucha, MonikaS, NataliaK, balonik, Galanea, weronikabp, Limerikowo, monaaa, ivv, Tusia84, evas lubią tę wiadomość
-
Witam, poczytuje ciagle nasz watek razem z zaleglosciami w wolnej chwili oczywsicie
dzis zarejestrowalam swoja karte Rossne, mam nadz ze i ja cos wygram dla Baby ;--))) skoro Duchess ma takie podwojne juz szczescie-brawo!
mysle, ze przejechanie z dzieckiem 70km plus nie bedzie stanowic big problemu, bo zazwyczaj maluchy ok jazde autem znosza i jest to dla nich swoista wrecz atrakcja, szum jazdy i silnika uspokaja je automatycznie
my 26go wybieramy sie na chrzciny do brata 200km i zamierzamy zrobic 1na przerwe w wycieczce na rozprostowanie nog wlasnych plus MalejGalanea, weronikabp, Duchess lubią tę wiadomość
-
Limerikowo, byłam na szkoleniu z bezpieczeństwa malucha i mówili, że koniecznie trzeba robić przerwy co 1,5-2 godziny, żeby położyć dziecko na wznak na płaskim, tak na co najmniej 15 minut, bo w foteliku jednak siedzi ściśnięty i trochę za bardzo w pozycji pionowej.
My się 12 lipca wybieramy 300km od domu i już wiemy po prostu, że będziemy jechać dłużej i z przerwami, ale też dzielnie nastawiamy się, że będzie dobrzemonaaa lubi tę wiadomość
-
Kurcze a ja sie jakoś boje jechać 3 sierpnia na chrzciny do Żyrardowa, a mam 220km- wiem, ze nic nie będzie dla maluszka, ale boje się ze płakać będzie . Zobaczymy czy będzie lubiala jeździć autkiem i wtedy będę się martwic:)
Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 czerwca 2014, 15:46
evas lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Natalia, trzymam kciuki za Terrora, będzie dobrze
Zobaczymy, jak ja będę reagować, jak mojemu Młodemu coś się będzie działo, ale kurcze trzeba się przyzwyczaić do myśli, że ciągle coś będą miały...
A mi się przypomniało, że koleżanki-doświadczone-mamy mówiły, że dzieciom przy myciu trzeba przemywać oczki i tak jakby płatkiem higienicznym ściągać w dół kanalików łzowych, właśnie po to, żeby się zatykały i nie ropiały. Poszukaj na youtube jak dokładnie to robić, bo na pewno jest to opisane.Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 czerwca 2014, 15:59