X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MAMUSIE CZERWIEC 2014 !
Odpowiedz

MAMUSIE CZERWIEC 2014 !

Oceń ten wątek:
  • Tusia84 Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2014, 18:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nutka Wielkie Gratulacje <3

nutka lubi tę wiadomość

ggfxf7q.png
  • Martynika Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2014, 18:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas też krew w dziurce po pępku, jedziemy octeniseptem i tyle, nic poza strupkami zakrzepniętej krwi nie ma.Położna środowiskowa powiedziała, że to normalne, że jeszcze się zbiera przez jakiś czas.

Limerikowo lubi tę wiadomość

• topa42 Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2014, 19:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiem, że nutka urodziła przez cesarskie cięcie i chyba 3900 g waga - niestety mogłam coś przekręcić bo nutka wysłała mi smsa na telefon który mam w domu i mąż odczytał smsa - a wiecie jak to jest ;-) mógł coś przekręcić ;-)
    Nutka kochana jak nas czytasz wielkie gratulacje !!!
    Buu a u mnie nadal nic :-( skurcze są ale nie regularne, brzuch i krzyz boli co z tego :-( ehhh może mnie ktoś zbada i powie jak szyjka ? Musze pogadać z lekarzem....

vikus001, Paulina1986, Limerikowo, nutka lubią tę wiadomość

zem3i09keg891u11.png
  • Mucha Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2014, 19:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wielkie gratulacje dla Nutki!!!

nutka lubi tę wiadomość

iv09g7rf258kfw3a.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 czerwca 2014, 19:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nutka gratulacje !! :-)

Ja tez płacze codziennie, to wyczerpanie organizmu plus hormony, mam nadzieje, ze niebawem mój organizm się przystosuje i będzie ok.

Galanea pomysl kochana ze Wasze dzieciaczki są najdłużej wyczekiwane :-) i jaka bedzie radość jak zakończymy liste czerwcowek :-) dziękując Bogu ze jak na razie poza jakimiś drobnymi sprawami mamy zdrowe, śliczne dzieci :-))

vikus001, NataliaK, Galanea, nutka lubią tę wiadomość

• vikus001 Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2014, 19:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratulacje dla kolejnej mamusi!!!! <3 my dzis u pediatry bylismy i mala wazy 3700:))) przytyla ponad kilo!!! Hurra!!!:)

MonikaS, weronikabp, Nalka, alexast, Galanea, evas, nutka lubią tę wiadomość

3i49df9hikojmw25.png
    34bwdqk3gvs7gqgm.png
  • MonikaS Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2014, 19:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny no właśnie - która zakończy listę czerwcówek? wszystkie z niecierpliwością będziemy czekały na tą ostatnią ;)

ivv, monaaa, Limerikowo, Galanea lubią tę wiadomość

1usa9vvjq7ibxdkr.png
    74di2n0aqoseb314.png
  • ivv Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2014, 19:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nutka gratulacje :)
    Swoją drogą, ciekawe która z czerwcówek rozpakuje się jako ostatnia :)

monaaa, Galanea, nutka lubią tę wiadomość

tb73ej2889smms8d.png
    tb73qtkfof50vibw.png
  • ivv Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2014, 19:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monika widzę mamy te same myśli :)

a za 12h moje dziecko jedzie na biwak! Cieszę się jakbym SAMA (w obu kontekstach) miała jechać na wakacje :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 czerwca 2014, 19:23

MonikaS lubi tę wiadomość

tb73ej2889smms8d.png
    tb73qtkfof50vibw.png
  • MonikaS Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2014, 19:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ta ostatnia będzie najbardziej dopingowana i doglądana przez nas wszystkie ;) także głowa do góry :)

u mnie dzieci śpią, mąż wybył a ja mam chwilę dla siebie. Chyba wezmę się za sprawozdanie

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 czerwca 2014, 19:24

monaaa, Limerikowo lubią tę wiadomość

1usa9vvjq7ibxdkr.png
    74di2n0aqoseb314.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 czerwca 2014, 19:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    vikus001 wrote:
    Gratulacje dla kolejnej mamusi!!!! <3 my dzis u pediatry bylismy i mala wazy 3700:))) przytyla ponad kilo!!! Hurra!!!:)
    Vikus - cudownie :-))))

vikus001 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 czerwca 2014, 19:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A u mnie maz wrocil z pracy,Franek spi,wiec chwila dla mnie :-) wzial sobie piatek wolny i tym sposobem bedziemy znow w 3 cale 4 dni :-)) ale sie ciesze!:-)
    Vikus no to ladnie przybrala malutka :-) u mnie lekarz dzis nie wazyl ale na oko stwierdzil ze wazy 4 kg-no fakt,zauwazylam dzis 3 brode :D

Weronika z kazdym dniem jest lepiej,ale jak sobie przypomne jak mowilam kilka miesiecy temu ze wroce na silownie po 2 tygodniach od porodu to smiac mi sie chce z samej siebie... ;-) nierealne!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 czerwca 2014, 19:36

ivv, weronikabp, vikus001, Limerikowo, Galanea lubią tę wiadomość

• maggda Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ładnie ja tu wracam z wypoczynku na wsi i takie piękne rzeczy czytam- tyle porodów GRATULUJE mamuśki :D aż Wam zazdroszczę <3

evas lubi tę wiadomość

yuuds65g3xczefvz.png

twfgs7p.png

63nqryl.png[/url]
  • AISAK Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nutka ogromne gratulacje. Dzidzia spora , ważne ze zdrowa a wy szczesliwi:)

Ciekawe ile moja panna wazy. Jutro się dowiem.

Jejku brzuch ciagle jak kamień, a mala tak się teraz wierci ze z bólu mi podbrzusze rozrywa normalnie. Ja się pytam gdzie są moje skurcze:(

maggda a jak tam u Was sytuacja, czyżby przestraszyli wasza Zuzię , ze wyjść teraz nie chce?

PS. Czy moze mialyscie tak, ze przy wstawaniu strzelalo Wam glosno cos w kościach miednicy?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 czerwca 2014, 19:44

maggda, nutka lubią tę wiadomość

relgjw4zpdnh5t68.png

74di3e5e3a0mwqjq.png[/
    [
  • maggda Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2014, 19:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aisak ja tez mam brzuch jak kamień od 2 dni w nocy spać nie mogłam i boli mnie zebro :/

może twoje skurcze przyjdą jak wody ci odejdą i będziesz miała szybki poród- czego życzę każdej z nas :D

No mam nadzieje ze mała się nie wystraszyła panów doktorów i za niedługo wyjdzie się przywitać z Nami ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 czerwca 2014, 19:45

AISAK lubi tę wiadomość

yuuds65g3xczefvz.png

twfgs7p.png

63nqryl.png[/url]
  • ivv Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2014, 19:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia też tak mówiłam :) Ostatecznie jak miałam chwilę dla siebie to sprzątałam/gotowałam/prałam/ ewentualnie spałam :P I dopiero jak Weronika miała z 8 miesięcy to raz w tygodniu zasuwałam na zajęcia :) Teraz z góry zakładam, że w pierwszej kolejności śpię, w drugiej odpoczywam, a w trzeciej wracam na treningi :) A jak komuś bałagan będzie przeszkadzał to pokażę gdzie leży pronto, a gdzie odkurzacz :P

NataliaK, AISAK, weronikabp, Limerikowo, Galanea, evas lubią tę wiadomość

tb73ej2889smms8d.png
    tb73qtkfof50vibw.png
  • ivv Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2014, 19:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny macie jakieś fajne pomysły na prezent na rocznicę ślubu? To już jutro...

tb73ej2889smms8d.png
    tb73qtkfof50vibw.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 czerwca 2014, 19:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ivv wrote:
    Natalia też tak mówiłam :) Ostatecznie jak miałam chwilę dla siebie to sprzątałam/gotowałam/prałam/ ewentualnie spałam :P I dopiero jak Weronika miała z 8 miesięcy to raz w tygodniu zasuwałam na zajęcia :) Teraz z góry zakładam, że w pierwszej kolejności śpię, w drugiej odpoczywam, a w trzeciej wracam na treningi :) A jak komuś bałagan będzie przeszkadzał to pokażę gdzie leży pronto, a gdzie odkurzacz :P
    Haha ;-) ja na poczatku po powrocie walczylam z balaganem,ale sie poddalam. Uznalam ze co mi z porzadku jak jestem wykonczona ;D i tak o to wlasnie w domu armagedon,a ja pedantka nie wierze oczom i samej sobie ze mi to nie przeszkadza,jak maly spi to odpoczywam,inaczej bym sfiksowala. Pewnie wroce do swoich nawykow sprzataniowych jak sie przyzwyczaje,ale o silowni poki co zapominam bo jak pomysle o dodatkowym zmeczeniu na chwile obecna to mowie zdecydowane NIE ;-)

Widze ze duzo Nas mamusieo ktore maja rocznice w czerwcu,ja mam 29 czerwca :) i tez nie mam za bardzo pomyslu.. ;-)

A tak co do figury z przed ciazy to wage omijam z daleka bo sie boje,ale w brzuchu stracilam 20 cm ;-) szkoda ze moje 4 litery nie pomniejszyly sie po ciazy.. ;-)

ivv, Limerikowo, Galanea, evas lubią tę wiadomość

• Nalka Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2014, 19:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nutka ogromne gratulacje!!! Już nie mogę się doczekać zdjęcia maluszka.

Tusiu zauważyłam, że zapomniałam pogratulować Tobie wspaniałej córeczki! Ty też wspaniale wyglądałaś przy porodzie. Ja to sobie zrobiłam kitę na czubku głowy i wyglądałam jak ananas z odstającymi uszami..

Idę się trochę przespać, bo Anna planuje się obudzić pewnie o 21:30..

NataliaK, ivv, Tusia84, Galanea lubią tę wiadomość

20120810580117.png

26ympwo.png
  • AISAK Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2014, 19:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ivv kolacja, wypad romantyczny, dziki sex. A najlepiej wszystko na raz:)

Maggda oj mogły by juz chlusnac te wody. Chociaż bym wiedziała jakie to uczucie...

Jutro do szpitala i mam wrażenie ze czegoś nie zrobiłam, paznokcie skrócone, nóżki ogolone, fryzurka jako tako zrobiona, brwi wyregulowane. Wymoczyc sie tylko ostatni raz na spokojnie w swojej wannie...

ivv, alexast, Galanea lubią tę wiadomość

relgjw4zpdnh5t68.png

74di3e5e3a0mwqjq.png[/
    [
‹‹ 1282 1283 1284 1285 1286 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta wegetariańska i dieta wegańska w ciąży i podczas laktacji

Czy dieta wegetariańska i wegańska w ciąży oraz podczas laktacji to dobry pomysł? Na co należy zwrócić uwagę nie jedząc w tym okresie mięsa lub żadnych produktów pochodzenia zwięrzęcego? Czy jest to bezpieczne dla ciąży i rozwoju płodu, a potem niemowlęcia? Przeczytaj jak powinna wyglądać dieta mamy karmiącej i czy spożywane przez nią pokarmy mogą wpływać na dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża bliźniacza – wszystko co musimy o niej wiedzieć

Ciąża bliźniacza to rodzaj ciąży wielopłodowej, podczas której w macicy kobiety rozwijają się jednocześnie dwa płody. Ciąże bliźniacze stanowią około 1,25% wszystkich ciąż, czyli średnio jeden na sto porodów kończy się przyjściem na świat nie jednego, a dwójki dzieci. Współcześnie coraz więcej ciąż to właśnie ciąże bliźniacze. Przeczytaj i dowiedz się m.in. jak powstaje ciąża bliźniacza, jakie są jej rodzaje i jakie może powodować ryzyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ