MAMUSIE CZERWIEC 2014 !
-
WIADOMOŚĆ
-
Modelka ja bym chyba najmniejsza plamkę skonsultowala z lekarzem.
Wyobrażam sobie ta sytuacje u notariusza hehehe nie moge
Dziękować za info o pampersiakach.
A powiedzcie myli Wam dzieci czy dopiero w domu pierwsza kąpiel?Mucha, Martynika lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyModelka kolezanka z sali w szpitalu jak zaczela rodzic to zaczelo sie krwawienie,rozwierala jej sie szyjka. Juz teraz blizej porodu to pewnie cos tam z szyja,ale na wszelko moze napisz do naszego doktorka online,odpisuje szybko
Weronika,zuch Polunia!a tatus 1 klasaco do tych fotelikow to dziecko lepiej zeby max 2 godziny w nim siedzialo,podobno niezbyt dobrze wplywa na kregoslup,trzeba robic jakies przerwy ... nawet nie wiedzialam o tym,maz odkopal jakies informacje na ten temat
Aisak,u mnie kapali codziennie wieczorem.
Kurde,to tylko ja tak mam ze nie musze wybudzac swojego Franka tylko sam sie budzi i wola o jedzenie z zegarkiem w reku?weronikabp, Modelka, evas lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyDokładnie Natalia, nie wolno dluzej niż godzinę podobniez w foteliku a do miesiąca to nawet co 30, 40 min przerwa.
Moja niunia juz w szpitalu dostała alergie na białe pampersy, doradzono rossmanowe i są świetne. Żadnych chusteczek nawilizanych w domu tylko gaziki i ciepła woda - najlepiej dla dziecka.
Aha mam do sprzedania górę pampersow heheWiadomość wyedytowana przez autora: 17 czerwca 2014, 16:51
NataliaK, ivv, Modelka lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyU mnie narazie zadnych alergii na pampery nie ma i fajnie bo mam taki troche wlasnie zapas
)
Weronika te rossmanowe to jakas nazwa?moze tez bym wyprobowala jak sa takie superco do chusteczek to jak dla mnie masakra jest z nimi,wole malego wsadzac pod kran i myc za kazdym razem,mlody sie nie buntuje a wrecz przeciwnie,lubi wode. Chociaz wczoraj jak go sama kapalam,nie powiem-mialam lekkiego stracha
Martynika to chyba dobrze,dzis pediatra mi powiedzial ze jak dziecko ma apetet to nic tylko sie cieszyc
Monika wydaje mi sie ze jakby sie nie najadal to by byl wlasnie chyba niespokojny...chociaz moge sie mylic bo wiadomo rozne dzieci sa
Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 czerwca 2014, 17:07
-
Nalka Weronika od początku spała po 5h ciągiem (w nocy) i już w szpitalu położne kazały mi ją wybudzać, co usłyszała pani dr pediatra i krzyknęła na nie, że chyba zgłupiały, że mam się wysypiać i cieszyć się, że dziecko tak ładnie śpi i że mają nie opowiadać bzdur, bo żółtaczka jest niewielka.
Patrzcie a nam te białe tak bardzo pasowałyW odróżnieniu od happy ze szpitala, bo nie widziałam gorszych - faktycznie ile rodziców tyle opinii
Mi zielone nie pasują, używałam ich przy Weronice, ale tylko dlatego, że od 8 miesiąca sadzałam ją na nocniku i rzadko zdarzały nam się przykre niespodzianki.
Tusia ale mieliście czuja! Toż to żadna Milenka tylko Gabrysia
Galanea gdzieś czytałam, że brzuch potrafi opaść dopiero w trakcie porodu, szczególnie w kolejnych ciążach. Dziś koleżanka opowiadała, ze jej w ogóle nie opadł, a teraz w niedzielę urodziła sąsiadka to opadł jej kilka godzin przed porodem (nawet o tym mówiła).
Co do fotelików to już z samego ułożenia widać, że dla kręgosłupa nie są one zdrowe i strasznie mnie drażni jak rodzice wychodzą tak na spacery
Weronikę umyli od razu po porodzie (chociaż na planie porodu, który mi sami dali zaznaczałam, że proszę o nie mycie dziecka...), teraz tego bardziej przypilnuję.Galanea, Nalka lubią tę wiadomość
-
no właśnie jest niespokojny jak się w łóżku już wybudzi a przy cycce aniołek śpi i tak mogę go cały dzień dokarmiać i koło błędne... poza tym waga mnie niepokoi... a już mam doświadczenie z pierworodnym - tamten w ogóle nie przybierał... a już się cieszyłam, że z tym jest inaczej...
robię co mogę - ściągam mleko i z butli daję, ale chciałam żeby z cycki ssał a nie z butliWiadomość wyedytowana przez autora: 17 czerwca 2014, 17:18
-
Te Rossmanowe pampersy nazywają się Babydream, zapomniałam o nich, a też jestem zadowolona, moja mama je kupiła do siebie do domu, żeby były na wszelki wypadek, jakby mi zabrakło u nich w odwiedzinach, wypróbowaliśmy no i super.Podsumowując nie jestem0zadowolona z happy przez to, że są sztywne, z białych pampersów, bo nie rozumiem, czemu są droższe, nie widzę tam żadnego szału, a zielone ogólnie ok, ale czasem potrafią przeciekać.Dada, Rossman, Tesco-bardzo spoko.
NataliaK, Galanea, Limerikowo lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyZatem jak tylko wykoncze te biale pampersy potestuje co polecacie,biale sa faktycznie duzo drozsze,u mnie sie sprawdzaja,ale moze znajdzie sie cos tanszego co sie sprawdzi. Narazie jest taki zapas ze Franek moze robic kupe co 5 minut ;P kto nie przychodzi przynosi pampersy
Nalka, Limerikowo lubią tę wiadomość
-
ivv wrote:Galanea gdzieś czytałam, że brzuch potrafi opaść dopiero w trakcie porodu, szczególnie w kolejnych ciążach. Dziś koleżanka opowiadała, ze jej w ogóle nie opadł, a teraz w niedzielę urodziła sąsiadka to opadł jej kilka godzin przed porodem (nawet o tym mówiła).
Dałaś mi nadzieję, dzięki
Odnośnie pieluch to kupiłam tylko Dadę, mam nadzieję, że się sprawdzą. Jakiś gigantycznych zapasów nie robiłam, żeby popróbować. Ale często spotykam się z pozytywnymi opiniami na ich temat.Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 czerwca 2014, 17:41
-
U mnie też przynoszą ale zielone i dwójki, a moje dziecko ma za małą pupkę na nie.
W szpitalu, w którym rodziłam dziecko się kapie na 3 dobę. Zawsze się pytają czy wykąpać. Walą pod kran i raz dwa dziecko wymyte.A nam chyba ropieje trochę pępuszek.
A tak się starałam i dwa razy dziennie stosowałam octanisept, myliśmy ostrożnie ale cóż. Jutro położna nam podpowie co zrobić.
Monika ja tez chciałam żeby z cycka doiła ale ona ma problem nawet z wielkością smoczka w butelce. Położne myślałam, ze się popłaczą bo wszelkie próby spełzły na niczym, słyszałam tylko na pocieszenie: " Pani ma takie piękne mleko! Pani musi ją karmić swoim mlekiem, choćby z butelki, no trudno!" To moje "piękne" mleko zostawia mniej piękne plamy na ubrankach..Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 czerwca 2014, 17:46
Limerikowo lubi tę wiadomość
-
Galanea z Weroniką brzuch mi opadł jakoś dwa tygodnie przed terminem i to tak wyraźnie, że nagle w jednej minucie mogłam normalnie oddychać, trudno było to przeoczyć. I co? I musieli ją wykurzać tyle po terminie
To samo było z czopem. Teraz nic się nie dzieje, a może się okazać, że samo przyjdzie. Nie ma reguły
Galanea lubi tę wiadomość
-
no - udało się
nakarmiłam i się najadł
ale to sporadycznie się udaje... teraz będzie spał ze 3 godzinki
ja siedziałam i płakałam a on wsuwał aż miło
jednak jeszcze ta chandra pourodzeniowa nie przeszła - czytajcie hormonymąż wrócił i przypomniał, że dzisiaj ma spotkanie stowarzyszenia swojego no i emocje górą - popłakałam się... czego?? grom go wie, smutno jakoś się zrobiło, że dalej sama muszę siedzieć...
Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 czerwca 2014, 18:00
Galanea lubi tę wiadomość
-
Uwaga Uwaga nutka dziś urodziła !!!!!!!!
Galanea, Nalka, Martynika, RewolucjaSięDzieje, Tusia84, weronikabp, AISAK, ivv, Duchess, Mucha, Modelka, vikus001, excella, Edyta84, balonik, Paulina1986, Limerikowo, MagdaO, evas, nutka lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyNalka u nas tez sie pepuszek super ladnie nie goi. Leci krew,lekarka powiedziala ze no niestety czasami niektorym pepuchy tak sie robia. Ropy nie ma ale jak on tak wierzga jak konik to nic dziwnego ze cos tam sie dzieje...dalej octenisept i ma byc ok
Monika nie martw sieja codziennie sobie poplacze
Nutka gratulaaacje :*Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 czerwca 2014, 18:17
MonikaS, Nalka, nutka lubią tę wiadomość
-
Nalka u mnie pępuszek długo się goił. Dopiero wczoraj odpadł i też ropiał, ale nie ma się co martwić
trzeba tylko często tam osuszać i oczyszczać i będzie ok
NataliaK u nas nawet uprzedzała kobitka, że może krew lecieć, ale to też nie ma się co martwić bo niby tak często bywa
NUTKA GRATKINataliaK, Nalka, Limerikowo, nutka lubią tę wiadomość