X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MAMUSIE CZERWIEC 2014 !
Odpowiedz

MAMUSIE CZERWIEC 2014 !

Oceń ten wątek:
  • AISAK Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2014, 16:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Modelka ja bym chyba najmniejsza plamkę skonsultowala z lekarzem.

Wyobrażam sobie ta sytuacje u notariusza hehehe nie moge :)

Dziękować za info o pampersiakach.

A powiedzcie myli Wam dzieci czy dopiero w domu pierwsza kąpiel?

Mucha, Martynika lubią tę wiadomość

relgjw4zpdnh5t68.png

74di3e5e3a0mwqjq.png[/
    [
  • Martynika Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2014, 16:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie w szpitalu myją dopiero po trzeciej dobie na życzenie matki.A ponieważ przeważnie się wychodzi w trzeciej dobie, to nie myją.No, u mnie myli...

AISAK lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 czerwca 2014, 16:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Modelka kolezanka z sali w szpitalu jak zaczela rodzic to zaczelo sie krwawienie,rozwierala jej sie szyjka. Juz teraz blizej porodu to pewnie cos tam z szyja,ale na wszelko moze napisz do naszego doktorka online,odpisuje szybko :-)

Weronika,zuch Polunia!a tatus 1 klasa :-) co do tych fotelikow to dziecko lepiej zeby max 2 godziny w nim siedzialo,podobno niezbyt dobrze wplywa na kregoslup,trzeba robic jakies przerwy ... nawet nie wiedzialam o tym,maz odkopal jakies informacje na ten temat :-)

Aisak,u mnie kapali codziennie wieczorem.

Kurde,to tylko ja tak mam ze nie musze wybudzac swojego Franka tylko sam sie budzi i wola o jedzenie z zegarkiem w reku?:D

weronikabp, Modelka, evas lubią tę wiadomość

• Martynika Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2014, 16:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia, nie tylko Ty, mam to samo... Artur ma budzik w żołądku.

Acha, nie wspomniałam oczywiście o pierwszej kąpieli-jest po porodzie.

NataliaK lubi tę wiadomość

• MonikaS Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2014, 16:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u mnie też budzi się i prosi o cyckę, ale przy cycce szybko zasypia. nie najada sięto pewne...

1usa9vvjq7ibxdkr.png
    74di2n0aqoseb314.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 czerwca 2014, 16:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dokładnie Natalia, nie wolno dluzej niż godzinę podobniez w foteliku a do miesiąca to nawet co 30, 40 min przerwa.
    Moja niunia juz w szpitalu dostała alergie na białe pampersy, doradzono rossmanowe i są świetne. Żadnych chusteczek nawilizanych w domu tylko gaziki i ciepła woda - najlepiej dla dziecka.

Aha mam do sprzedania górę pampersow hehe :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 czerwca 2014, 16:51

NataliaK, ivv, Modelka lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 czerwca 2014, 17:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie narazie zadnych alergii na pampery nie ma i fajnie bo mam taki troche wlasnie zapas ;-))
    Weronika te rossmanowe to jakas nazwa?moze tez bym wyprobowala jak sa takie super :) co do chusteczek to jak dla mnie masakra jest z nimi,wole malego wsadzac pod kran i myc za kazdym razem,mlody sie nie buntuje a wrecz przeciwnie,lubi wode. Chociaz wczoraj jak go sama kapalam,nie powiem-mialam lekkiego stracha :-)
    Martynika to chyba dobrze,dzis pediatra mi powiedzial ze jak dziecko ma apetet to nic tylko sie cieszyc ;-)

Monika wydaje mi sie ze jakby sie nie najadal to by byl wlasnie chyba niespokojny...chociaz moge sie mylic bo wiadomo rozne dzieci sa :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 czerwca 2014, 17:07

• ivv Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2014, 17:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nalka Weronika od początku spała po 5h ciągiem (w nocy) i już w szpitalu położne kazały mi ją wybudzać, co usłyszała pani dr pediatra i krzyknęła na nie, że chyba zgłupiały, że mam się wysypiać i cieszyć się, że dziecko tak ładnie śpi i że mają nie opowiadać bzdur, bo żółtaczka jest niewielka.

Patrzcie a nam te białe tak bardzo pasowały :) W odróżnieniu od happy ze szpitala, bo nie widziałam gorszych - faktycznie ile rodziców tyle opinii :) Mi zielone nie pasują, używałam ich przy Weronice, ale tylko dlatego, że od 8 miesiąca sadzałam ją na nocniku i rzadko zdarzały nam się przykre niespodzianki.

Tusia ale mieliście czuja! Toż to żadna Milenka tylko Gabrysia :)

Galanea gdzieś czytałam, że brzuch potrafi opaść dopiero w trakcie porodu, szczególnie w kolejnych ciążach. Dziś koleżanka opowiadała, ze jej w ogóle nie opadł, a teraz w niedzielę urodziła sąsiadka to opadł jej kilka godzin przed porodem (nawet o tym mówiła).

Co do fotelików to już z samego ułożenia widać, że dla kręgosłupa nie są one zdrowe i strasznie mnie drażni jak rodzice wychodzą tak na spacery :/

Weronikę umyli od razu po porodzie (chociaż na planie porodu, który mi sami dali zaznaczałam, że proszę o nie mycie dziecka...), teraz tego bardziej przypilnuję.

Galanea, Nalka lubią tę wiadomość

tb73ej2889smms8d.png
    tb73qtkfof50vibw.png
  • MonikaS Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2014, 17:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no właśnie jest niespokojny jak się w łóżku już wybudzi a przy cycce aniołek śpi i tak mogę go cały dzień dokarmiać i koło błędne... poza tym waga mnie niepokoi... a już mam doświadczenie z pierworodnym - tamten w ogóle nie przybierał... a już się cieszyłam, że z tym jest inaczej...
    robię co mogę - ściągam mleko i z butli daję, ale chciałam żeby z cycki ssał a nie z butli

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 czerwca 2014, 17:18

1usa9vvjq7ibxdkr.png
    74di2n0aqoseb314.png
  • Martynika Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2014, 17:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Te Rossmanowe pampersy nazywają się Babydream, zapomniałam o nich, a też jestem zadowolona, moja mama je kupiła do siebie do domu, żeby były na wszelki wypadek, jakby mi zabrakło u nich w odwiedzinach, wypróbowaliśmy no i super.Podsumowując nie jestem0zadowolona z happy przez to, że są sztywne, z białych pampersów, bo nie rozumiem, czemu są droższe, nie widzę tam żadnego szału, a zielone ogólnie ok, ale czasem potrafią przeciekać.Dada, Rossman, Tesco-bardzo spoko.

NataliaK, Galanea, Limerikowo lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 czerwca 2014, 17:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zatem jak tylko wykoncze te biale pampersy potestuje co polecacie,biale sa faktycznie duzo drozsze,u mnie sie sprawdzaja,ale moze znajdzie sie cos tanszego co sie sprawdzi. Narazie jest taki zapas ze Franek moze robic kupe co 5 minut ;P kto nie przychodzi przynosi pampersy ;-)

Nalka, Limerikowo lubią tę wiadomość

• Galanea Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2014, 17:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ivv wrote:
    Galanea gdzieś czytałam, że brzuch potrafi opaść dopiero w trakcie porodu, szczególnie w kolejnych ciążach. Dziś koleżanka opowiadała, ze jej w ogóle nie opadł, a teraz w niedzielę urodziła sąsiadka to opadł jej kilka godzin przed porodem (nawet o tym mówiła).

Dałaś mi nadzieję, dzięki :)

Odnośnie pieluch to kupiłam tylko Dadę, mam nadzieję, że się sprawdzą. Jakiś gigantycznych zapasów nie robiłam, żeby popróbować. Ale często spotykam się z pozytywnymi opiniami na ich temat.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 czerwca 2014, 17:41

uadlpo551f9.png
    txp35oa.png
  • Nalka Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2014, 17:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie też przynoszą ale zielone i dwójki, a moje dziecko ma za małą pupkę na nie. :D

W szpitalu, w którym rodziłam dziecko się kapie na 3 dobę. Zawsze się pytają czy wykąpać. Walą pod kran i raz dwa dziecko wymyte. :P A nam chyba ropieje trochę pępuszek. :( A tak się starałam i dwa razy dziennie stosowałam octanisept, myliśmy ostrożnie ale cóż. Jutro położna nam podpowie co zrobić.

Monika ja tez chciałam żeby z cycka doiła ale ona ma problem nawet z wielkością smoczka w butelce. Położne myślałam, ze się popłaczą bo wszelkie próby spełzły na niczym, słyszałam tylko na pocieszenie: " Pani ma takie piękne mleko! Pani musi ją karmić swoim mlekiem, choćby z butelki, no trudno!" To moje "piękne" mleko zostawia mniej piękne plamy na ubrankach..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 czerwca 2014, 17:46

Limerikowo lubi tę wiadomość

20120810580117.png

26ympwo.png
  • ivv Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2014, 17:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Galanea z Weroniką brzuch mi opadł jakoś dwa tygodnie przed terminem i to tak wyraźnie, że nagle w jednej minucie mogłam normalnie oddychać, trudno było to przeoczyć. I co? I musieli ją wykurzać tyle po terminie :) To samo było z czopem. Teraz nic się nie dzieje, a może się okazać, że samo przyjdzie. Nie ma reguły :)

Galanea lubi tę wiadomość

tb73ej2889smms8d.png
    tb73qtkfof50vibw.png
  • MonikaS Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2014, 17:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no - udało się :) nakarmiłam i się najadł :) ale to sporadycznie się udaje... teraz będzie spał ze 3 godzinki :) ja siedziałam i płakałam a on wsuwał aż miło :)
    jednak jeszcze ta chandra pourodzeniowa nie przeszła - czytajcie hormony :) mąż wrócił i przypomniał, że dzisiaj ma spotkanie stowarzyszenia swojego no i emocje górą - popłakałam się... czego?? grom go wie, smutno jakoś się zrobiło, że dalej sama muszę siedzieć...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 czerwca 2014, 18:00

Galanea lubi tę wiadomość

1usa9vvjq7ibxdkr.png
    74di2n0aqoseb314.png
  • topa42 Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2014, 18:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uwaga Uwaga nutka dziś urodziła !!!!!!!!

Galanea, Nalka, Martynika, RewolucjaSięDzieje, Tusia84, weronikabp, AISAK, ivv, Duchess, Mucha, Modelka, vikus001, excella, Edyta84, balonik, Paulina1986, Limerikowo, MagdaO, evas, nutka lubią tę wiadomość

zem3i09keg891u11.png
  • Martynika Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2014, 18:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Łałałiła! A wiesz coś więcej? :)
    Nutka, gratulacje!

nutka lubi tę wiadomość

• Galanea Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2014, 18:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    GRATULACJE dla Nutki!!! :)
    Grono brzuchatek sukcesywnie się kurczy ;)

Ma ktoś listę Evas? Trzeba zacząć aktualizować ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 czerwca 2014, 18:11

nutka lubi tę wiadomość

uadlpo551f9.png
    txp35oa.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 czerwca 2014, 18:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nalka u nas tez sie pepuszek super ladnie nie goi. Leci krew,lekarka powiedziala ze no niestety czasami niektorym pepuchy tak sie robia. Ropy nie ma ale jak on tak wierzga jak konik to nic dziwnego ze cos tam sie dzieje...dalej octenisept i ma byc ok :)

Monika nie martw sie :) ja codziennie sobie poplacze ;)

Nutka gratulaaacje :*

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 czerwca 2014, 18:17

MonikaS, Nalka, nutka lubią tę wiadomość

• MonikaS Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2014, 18:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nalka u mnie pępuszek długo się goił. Dopiero wczoraj odpadł i też ropiał, ale nie ma się co martwić :) trzeba tylko często tam osuszać i oczyszczać i będzie ok :)
    NataliaK u nas nawet uprzedzała kobitka, że może krew lecieć, ale to też nie ma się co martwić bo niby tak często bywa :)

NUTKA GRATKI :)

NataliaK, Nalka, Limerikowo, nutka lubią tę wiadomość

1usa9vvjq7ibxdkr.png
    74di2n0aqoseb314.png
‹‹ 1281 1282 1283 1284 1285 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych - jak zrobić to bezpiecznie?

Wiele kobiet uważa, że odstawienie tabletek antykoncepcyjnych, plastrów, czy innych środków hormonalnych to bardzo prosta sprawa - wystarczy przestać zażywać. Tymczasem warto znać kilka zasad, które sprawią, że odstawienie antykoncepcji będzie bezpieczne, łagodne dla organizmu i pozwoli jak najbardziej zminimalizować ryzyko wystąpienia skutków ubocznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak odróżnić w ciąży zdrowe symptomy od tych niepokojących?

Przeczytaj jakich objawów i dolegliwości możesz spodziewać się będąc w ciąży. Które z nich są normalnymi symptomami ciąży a których nigdy nie powinnaś ignorować i które powinny skłonić Cię do konsultacji z lekarzem.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Metody leczenia endometriozy - techniki leczenia, skuteczność, koszty

Endometrioza jest w dalszym ciągu bardzo tajemniczą chorobą. Nic dziwnego, że zarówno diagnostyka, jak i leczenie nie należą do łatwych. Jakie metody stosuje się w zależności od postaci endometriozy? Na czym polegają? Czy są one skuteczne? Jakie czynniki zwiększają szanse na powodzenie leczenia operacyjnego? Czy leczenie endometriozy jest drogie? 

CZYTAJ WIĘCEJ