MAMUSIE CZERWIEC 2014 !
-
WIADOMOŚĆ
-
Tusia, gratuluję Gabrysi, jest przesłodka
A Ty tak pięknie wyglądasz, że aż wierzyć się nie chce, że zdjęcie zrobione przy porodzie
Kobitki, powiedzcie mi jeszcze, czy wysokość dna macicy naprawdę ma wpływ na poród? Czy zdarzają się porody, kiedy macica wcale nie wisi jeszcze między nogami?weronikabp lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyHura!terrorek spal ponad 2 h,szybkie papu,wlaczylam mu kolysanki i znow zasnal,jak dobrze<3
Aisak a ja probowalam:biale papmpersy,zielone pampersy i dade. Na 1 miejscu sa dla mnie biale pampersy,2 dada i 3 zielone. Jak dla mnie pampersy biale sa najlepsze. A kupa owszem przyklejala sie do tylka w szpitalu jak nalozylam pamperan na suchobepanthen,linomag albo alantan dermo i pielucha,wtedy jest git. Na sucho to chyba kazda kupa do tylka sie przyklei.
Tusia Gabrysia cudenkoa Ty nawet przy porodzie wygladasz pieknie
jak ja mam zdjecie takie z Frankiem to taka facjata ze zapytalam meza czy to napewno ja?
)
Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 czerwca 2014, 16:07
Karola:), Tusia84, Modelka, Paulina1986, weronikabp, ivv, evas lubią tę wiadomość
-
Natalia, u mnie przy porodzie będzie Mama i właśnie chce mi zrobić takie zdjęcie, ale szczerze mówiąc też się obawiam "efektu strasznej twarzy" i nie wiem, czy będę chciała na to potem patrzeć
A Tusia wygląda PIĘKNIE na tym zdjęciu, jakbyś w ogóle zmęczona nie była, dziewczyno! Jak Ty to zrobiłaś?
P.S. A ja ciągle mam takie niewielkie plamienie, jak na koniec okresu. Miałyście tak przed porodem?Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 czerwca 2014, 15:40
Tusia84, NataliaK lubią tę wiadomość
-
Tusia miała cesarkę, więc twarz piękna, bez wysiłku po parciu
Ja już zapowiedziałam, że nie chcę zdjęć przy porodzieZapewne będę wyglądać jak z Egzorcysty ;P
Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 czerwca 2014, 15:45
Modelka, Tusia84, weronikabp lubią tę wiadomość
-
dziewczyny co robicie jak wam maluch przy karmieniu zasypia? bo mój ostatnio to tylko by spał i o jedzeniu nie myśli. normalnie przystaię do piersi i chwila moment a ten śpi. już nie wiem co robić. ściągam pokarm po karmieniu i go dokarmiam ale boję się, że w ten sposób przestawi się na butlę z wygody...
a co do pieluch to ani razu mi się zielony pampers na sucho do tyłka po kupie nie przykleiła biały za każdym razem niemalże
ja tylko pudrem zasypuję bo boję się, że jak mu tyłek będę kremem smarować to mu się odpaży. Co kto lubi i co komu pasuje
Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 czerwca 2014, 16:00
NataliaK, MagdaO lubią tę wiadomość
-
już go w pion dawałam a ten dalej śpi
i masujęi łaskoczę, nawet puszczam cycka żeby na chwilę nosek się przytkał to on wtedy sutek puszcza i śpi dalej
ale dzięki
może jeszcze jakieś pomysły? bo ja już nie mam kompletnie pomysłów
kurcze żeby to było takie proste - głodny - wstaje najada się i śpi dalej :)a nie głodny płacze dostaje cycka weźmie łyka i zasypiaWiadomość wyedytowana przez autora: 17 czerwca 2014, 16:03
NataliaK lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyModelka no ja siebie nie poznalam haha
ale coz,to tylko album prywatny
poza tym po tych moich swniskich kwikach i krzykach na porodowce nic dziwnego!
Aaaa...a pampersow zuzywamy okolo 10 w ciagu dnia i w nocy za kazda pobudka. A chusteczki to najlepsze wg mnie....woda!nie ma lepszych
Lekarz mi dzis przetlumaczyl ze podczas karmienia mam jesc wszystko co w ciazy i nie dac sie zwariowac i nie przesadzac ,reagowac tylko jak ewidentnie cos malemu nie bedzie odpowiadac,ahhjak maz wroci smigam do sklepu
Monika zqzdroszcze ze synek ma taki dobry sen...Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 czerwca 2014, 16:06
MonikaS, Modelka, weronikabp, Galanea, ivv lubią tę wiadomość
-
no przecież oczywiste, że smarujemy pupkę..Ani się kupa klei wyłącznie po białych pampersach.
Monika mamy ten sam problem z tym, że ja nie karmie piersią a ściągam pokarm. mój mąż ma jakiś patent i udaje się nakarmić aż do ulewania czasami ale mi się wydaje, że Ania je za mało.. nie chce jeść/zasypia zwłaszcza gdy to ja ją wybudzam.Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 czerwca 2014, 16:08
NataliaK lubi tę wiadomość
-
Modelka wrote:Wiem, że wątek już praktycznie zdominowany przez mamuśki po porodzie, ale ponawiam pytanie - czy któraś z Was miała plamienie przed porodem?
Modelka lubi tę wiadomość
-
U mnie działa sposób Modelki-biorę Artura do pionu, otwiera oczy i zaczyna nerwowo ssać moje ramię, przypominając sobie, że nie skończył tego, co zaczął.Przystawiam z powrotem i dojada.Jeżeli drzemka jest bardzo delikatna i nie roześpi się na dobre, to działa też łaskotanie pod brodą.
Co do pieluszek-happy mi nie pasują, bo są strasznie sztywne i "napakowane", dużo jakoś tego pampersa.Białe pampersy bez szału, zielone spoko, dostałam jeszcze próbki pampersów z Tesco i Dada-z obu byłam zadowolona.
Tusia, dobrze, że zostaliście przy tym imieniu, idealnie pasuje do tej ślicznej buźki.A Ty kwitniesz!
Każdemu polecam sobie zrobić takie zdjęcie, choćbyście miały go nikomu nie pokazać.Mi mąż zrobił i jestem z tego powodu ogromnie szczęśliwa, sam poród mi się już zaciera mocno w pamięci, gdy patrzę na to zdjęcie emocje wracają.
Modelka, Mucha, Galanea, Tusia84, evas lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyTusiu Gabi śliczna i Ty śliczna
Baloniku gratulacje kochana!
My po podróży do wawy na zdjecie szwow, jestem mega dumna z mojej Córeczki przespała cała drogę w dwie strony, była 1 przejażdżka wózkiem bo ńie chciałam jej trzymać cały czas w foteliku. Zdjecie szwow na szczęście nie boli, Pani powiedziała ze macica sie bardzo szybko obkurcza, ze to bardzo dobrze. Teraz moze w końcu sie zdrzemnę, padam na twarz.
Ktos ma numer do Ewvelineq?? Dlugo nic nie pisze.
A oto Tatuś na 1 spacerku)
Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 czerwca 2014, 16:34
Modelka, Galanea, NataliaK, Mucha, Tusia84, ivv, Edyta84, vikus001, Paulina1986, Limerikowo, evas lubią tę wiadomość
-
Wracamy właśnie z podpisania aktu notarialnego na mieszkanie-2h! Musieliśmy zabrać Artura, ale jestem z niego taka dumna.Był mega grzeczny.Poza tym, że w kancelarii przy pani prawnik i pani pełnomocnik musiałam go nakarmić, ale odbyło się dyskretnie, pod pieluszka tetrową, w czasie odczytywania aktu, wiec luz, dziecko głodne-jeść dać trzeba
.Aczkolwiek prawie wybuchnęłyśmy śmiechem z panią pełnomocnik, gdy spojrzałyśmy na siebie (pani prawnik nadętym tonem czytała kolejne punkty), bo Artur jadł tak łapczywie, że podskakiwała cala pieluszka i było słychać głośne przełykanie
.
Modelka, Galanea, weronikabp, Nalka, Mucha, ivv, Edyta84, Limerikowo, evas lubią tę wiadomość