X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MAMUSIE CZERWIEC 2014 !
Odpowiedz

MAMUSIE CZERWIEC 2014 !

Oceń ten wątek:
  • Galanea Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2014, 14:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tusia, gratuluję Gabrysi, jest przesłodka :)
    A Ty tak pięknie wyglądasz, że aż wierzyć się nie chce, że zdjęcie zrobione przy porodzie :D

Kobitki, powiedzcie mi jeszcze, czy wysokość dna macicy naprawdę ma wpływ na poród? Czy zdarzają się porody, kiedy macica wcale nie wisi jeszcze między nogami? ;)

weronikabp lubi tę wiadomość

uadlpo551f9.png
    txp35oa.png
  • AISAK Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2014, 15:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Galanea mi wisi i jak widać to o niczym nie swiadczy:)

Tusia śliczna i chyba podobna do Hani:) a zdj z Toba poprostu rozczula. Ja chce rodzic!! Chce zobaczyć dziubek mojej Cory:)

Alez rodzinnie się robi:)

Galanea, Tusia84 lubią tę wiadomość

relgjw4zpdnh5t68.png

74di3e5e3a0mwqjq.png[/
    [
  • Tusia84 Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2014, 15:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aisak dokładnie Gabrysia to klon Hani po urodzeniu :-)

AISAK, weronikabp lubią tę wiadomość

ggfxf7q.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 czerwca 2014, 15:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hura!terrorek spal ponad 2 h,szybkie papu,wlaczylam mu kolysanki i znow zasnal,jak dobrze<3

Aisak a ja probowalam:biale papmpersy,zielone pampersy i dade. Na 1 miejscu sa dla mnie biale pampersy,2 dada i 3 zielone. Jak dla mnie pampersy biale sa najlepsze. A kupa owszem przyklejala sie do tylka w szpitalu jak nalozylam pamperan na sucho ;-) bepanthen,linomag albo alantan dermo i pielucha,wtedy jest git. Na sucho to chyba kazda kupa do tylka sie przyklei.

Tusia Gabrysia cudenko :-) a Ty nawet przy porodzie wygladasz pieknie :P jak ja mam zdjecie takie z Frankiem to taka facjata ze zapytalam meza czy to napewno ja?:-))

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 czerwca 2014, 16:07

Karola:), Tusia84, Modelka, Paulina1986, weronikabp, ivv, evas lubią tę wiadomość

• Modelka Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2014, 15:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia, u mnie przy porodzie będzie Mama i właśnie chce mi zrobić takie zdjęcie, ale szczerze mówiąc też się obawiam "efektu strasznej twarzy" i nie wiem, czy będę chciała na to potem patrzeć ;)

A Tusia wygląda PIĘKNIE na tym zdjęciu, jakbyś w ogóle zmęczona nie była, dziewczyno! Jak Ty to zrobiłaś?

P.S. A ja ciągle mam takie niewielkie plamienie, jak na koniec okresu. Miałyście tak przed porodem?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 czerwca 2014, 15:40

Tusia84, NataliaK lubią tę wiadomość

zem3upjygjyf6uag.png
  • Galanea Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2014, 15:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tusia miała cesarkę, więc twarz piękna, bez wysiłku po parciu :)

Ja już zapowiedziałam, że nie chcę zdjęć przy porodzie :P Zapewne będę wyglądać jak z Egzorcysty ;P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 czerwca 2014, 15:45

Modelka, Tusia84, weronikabp lubią tę wiadomość

uadlpo551f9.png
    txp35oa.png
  • MonikaS Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2014, 15:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny co robicie jak wam maluch przy karmieniu zasypia? bo mój ostatnio to tylko by spał i o jedzeniu nie myśli. normalnie przystaię do piersi i chwila moment a ten śpi. już nie wiem co robić. ściągam pokarm po karmieniu i go dokarmiam ale boję się, że w ten sposób przestawi się na butlę z wygody...

a co do pieluch to ani razu mi się zielony pampers na sucho do tyłka po kupie nie przykleił :P a biały za każdym razem niemalże :) ja tylko pudrem zasypuję bo boję się, że jak mu tyłek będę kremem smarować to mu się odpaży. Co kto lubi i co komu pasuje :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 czerwca 2014, 16:00

NataliaK, MagdaO lubią tę wiadomość

1usa9vvjq7ibxdkr.png
    74di2n0aqoseb314.png
  • Modelka Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2014, 15:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czytałam, że należy masować delikatnie dłonie dziecka, to wtedy się budzi. No i pomaga podobno metoda "na lalkę" - dziecko postawione w pionie otworzy oczy ;)

zem3upjygjyf6uag.png
  • MonikaS Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2014, 16:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    już go w pion dawałam a ten dalej śpi :) i masujęi łaskoczę, nawet puszczam cycka żeby na chwilę nosek się przytkał to on wtedy sutek puszcza i śpi dalej :) ale dzięki :)
    może jeszcze jakieś pomysły? bo ja już nie mam kompletnie pomysłów
    kurcze żeby to było takie proste - głodny - wstaje najada się i śpi dalej :)a nie głodny płacze dostaje cycka weźmie łyka i zasypia :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 czerwca 2014, 16:03

NataliaK lubi tę wiadomość

1usa9vvjq7ibxdkr.png
    74di2n0aqoseb314.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 czerwca 2014, 16:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Modelka no ja siebie nie poznalam haha ;-) ale coz,to tylko album prywatny ;-) poza tym po tych moich swniskich kwikach i krzykach na porodowce nic dziwnego!;-)

Aaaa...a pampersow zuzywamy okolo 10 w ciagu dnia i w nocy za kazda pobudka. A chusteczki to najlepsze wg mnie....woda!nie ma lepszych ;-)

Lekarz mi dzis przetlumaczyl ze podczas karmienia mam jesc wszystko co w ciazy i nie dac sie zwariowac i nie przesadzac ,reagowac tylko jak ewidentnie cos malemu nie bedzie odpowiadac,ahh :-) jak maz wroci smigam do sklepu :D

Monika zqzdroszcze ze synek ma taki dobry sen...:D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 czerwca 2014, 16:06

MonikaS, Modelka, weronikabp, Galanea, ivv lubią tę wiadomość

• Nalka Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2014, 16:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no przecież oczywiste, że smarujemy pupkę..Ani się kupa klei wyłącznie po białych pampersach. :(

Monika mamy ten sam problem z tym, że ja nie karmie piersią a ściągam pokarm. mój mąż ma jakiś patent i udaje się nakarmić aż do ulewania czasami ale mi się wydaje, że Ania je za mało.. nie chce jeść/zasypia zwłaszcza gdy to ja ją wybudzam.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 czerwca 2014, 16:08

NataliaK lubi tę wiadomość

20120810580117.png

26ympwo.png
  • MonikaS Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2014, 16:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nalka mój tez chyba za mało je. mało na wadze przybiera - bardzo mało. problem znowu się powtarza - to samo miałam z Michasiem tylko Michaś przez miesiąc w ogóle nie przybrał :/ a ten coś tam ale niewiele
    ehhh

1usa9vvjq7ibxdkr.png
    74di2n0aqoseb314.png
  • Nalka Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2014, 16:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania zjada od 60 do 75 ml.. zaraz zacznie 8 dobę. nie`wiem czy dobrze sie najada. Jak coś to dokarmiam jak kota. W szpitalu tak musiałyśmy sobie radzić.

Limerikowo lubi tę wiadomość

20120810580117.png

26ympwo.png
  • Modelka Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2014, 16:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiem, że wątek już praktycznie zdominowany przez mamuśki po porodzie, ale ponawiam pytanie - czy któraś z Was miała plamienie przed porodem?

zem3upjygjyf6uag.png
  • Nalka Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2014, 16:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Modelka wrote:
    Wiem, że wątek już praktycznie zdominowany przez mamuśki po porodzie, ale ponawiam pytanie - czy któraś z Was miała plamienie przed porodem?
    ja sama z siebie nie miałam, ale przy baloniku owszem. Lekarz mówił, że to normalne i oznacza rozwierająca sie szyjkę. Czop mi również odszedł. Taki podbarwiony brązowawą krwią.

Modelka lubi tę wiadomość

20120810580117.png

26ympwo.png
  • Mucha Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2014, 16:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Modelka ja jeszcze nie rodzilam, ale moze to tylko naczynko, moze szyjka, a moze cos innego...ja bym sprawdzila jak to zywa krew.

Modelka lubi tę wiadomość

iv09g7rf258kfw3a.png
  • Modelka Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2014, 16:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie nie, taka jakby starawa, pod brąz... No to w takim razie albo czop, albo rozwierająca się szyjka.

Tak czy siak - chyba coraz bliżej.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 czerwca 2014, 16:21

Galanea, evas lubią tę wiadomość

zem3upjygjyf6uag.png
  • Martynika Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2014, 16:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie działa sposób Modelki-biorę Artura do pionu, otwiera oczy i zaczyna nerwowo ssać moje ramię, przypominając sobie, że nie skończył tego, co zaczął.Przystawiam z powrotem i dojada.Jeżeli drzemka jest bardzo delikatna i nie roześpi się na dobre, to działa też łaskotanie pod brodą.
    Co do pieluszek-happy mi nie pasują, bo są strasznie sztywne i "napakowane", dużo jakoś tego pampersa.Białe pampersy bez szału, zielone spoko, dostałam jeszcze próbki pampersów z Tesco i Dada-z obu byłam zadowolona.
    Tusia, dobrze, że zostaliście przy tym imieniu, idealnie pasuje do tej ślicznej buźki.A Ty kwitniesz!
    Każdemu polecam sobie zrobić takie zdjęcie, choćbyście miały go nikomu nie pokazać.Mi mąż zrobił i jestem z tego powodu ogromnie szczęśliwa, sam poród mi się już zaciera mocno w pamięci, gdy patrzę na to zdjęcie emocje wracają :).

Modelka, Mucha, Galanea, Tusia84, evas lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 czerwca 2014, 16:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tusiu Gabi śliczna i Ty śliczna :-)

Baloniku gratulacje kochana!

My po podróży do wawy na zdjecie szwow, jestem mega dumna z mojej Córeczki przespała cała drogę w dwie strony, była 1 przejażdżka wózkiem bo ńie chciałam jej trzymać cały czas w foteliku. Zdjecie szwow na szczęście nie boli, Pani powiedziała ze macica sie bardzo szybko obkurcza, ze to bardzo dobrze. Teraz moze w końcu sie zdrzemnę, padam na twarz.

Ktos ma numer do Ewvelineq?? Dlugo nic nie pisze.
    A oto Tatuś na 1 spacerku :-))
    e8sdqs.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 czerwca 2014, 16:34

Modelka, Galanea, NataliaK, Mucha, Tusia84, ivv, Edyta84, vikus001, Paulina1986, Limerikowo, evas lubią tę wiadomość

• Martynika Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2014, 16:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wracamy właśnie z podpisania aktu notarialnego na mieszkanie-2h! Musieliśmy zabrać Artura, ale jestem z niego taka dumna.Był mega grzeczny.Poza tym, że w kancelarii przy pani prawnik i pani pełnomocnik musiałam go nakarmić, ale odbyło się dyskretnie, pod pieluszka tetrową, w czasie odczytywania aktu, wiec luz, dziecko głodne-jeść dać trzeba :).Aczkolwiek prawie wybuchnęłyśmy śmiechem z panią pełnomocnik, gdy spojrzałyśmy na siebie (pani prawnik nadętym tonem czytała kolejne punkty), bo Artur jadł tak łapczywie, że podskakiwała cala pieluszka i było słychać głośne przełykanie ;).

Modelka, Galanea, weronikabp, Nalka, Mucha, ivv, Edyta84, Limerikowo, evas lubią tę wiadomość

‹‹ 1280 1281 1282 1283 1284 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

MUUVO Quick SE 2 – dlaczego jest idealny na pierwszy wózek dla dziecka?

Zastanawiasz się, który wózek sprawdzi się najlepiej już od pierwszych spacerów z maluchem? MUUVO Quick SE 2 to wyjątkowa propozycja, która łączy w sobie elegancki design z praktycznymi funkcjami docenianymi i przez dzieci, i rodziców. Warto zwrócić uwagę na innowacyjne rozwiązania, takie jak regulowana budka, wentylowane oparcie i wygoda składania. Sprawdź, co sprawia, że Quick SE 2 może stać się idealnym wyborem na start.

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - stres, obniżony nastrój i depresja po poronieniu.

Poronienie - bolesna strata, często przeżywana w ukryciu, samotności, niezaopiekowana i nienazwana. Dlaczego jest taka trudna? Czy kobieta, która straciła swoje dziecko jeszcze przed przyjściem jego na świat, ma prawo do żałoby? W jaki sposób sobie z nią poradzić? Jak przetrwać? Co zrobić, kiedy pojawi się depresja po poronieniu? Dowiedz się dlaczego warto pozwolić sobie na przeżycie żałoby i gdzie szukać pomocy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ