X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MAMUSIE CZERWIEC 2014 !
Odpowiedz

MAMUSIE CZERWIEC 2014 !

Oceń ten wątek:
  • Paulina1986 Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2014, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem, jestem :) Też jeszcze w dwupaku :) Termin zbliża się wielkimi krokami, ale Ala ma to w nosie :) Wczoraj już myślałam, że coś się zadzieje, bo cały dzień mnie bolał dół brzucha jak na okres (tylko mocniej) a do tego brzuchol mi się często spinał i robił twrdy jak kamień. Ponadto regularnie wylatywały ze mnie kawałki przeźroczystej galaretki. Dzisiaj też je zauważam. No i jeszcze to kłucie w szyjce - to jest chyba najbardziej dokuczliwe.
    Idziemy dzisiaj z mężem na 17:00 na spotkanie z położną do sr na naukę technik parcia. Liczę, że jak trochę postymuluję macicę to zacznie współpracować :)
    Gratuluję wszystkim nowo rozpakowanym mamuśkom i 3mam kciuki za te, które jeszcze czekają na godzinę "0" :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 czerwca 2014, 11:05

Mucha, Galanea, Limerikowo, monaaa, weronikabp lubią tę wiadomość

iv09io4pj4q7bsdv.png

Moje Aniołki- ukochany synek 23.01.2013 (13tc) i 16.09.2013 (7tc) [*]
  • Galanea Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2014, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edyta84, zgadza się, 4-te piętro zaliczam codziennie, w domu sprzątam, schylam się, noszę swojego 4,5 kilowego kota :D I nic. Serduszkowanie też nic nie pomaga. Nie powiem, żebym robiła wszystko na siłę, żeby urodzić JUŻ, na TU i TERAZ, bo wiem, że jeszcze mam 6 dni do terminu, no ale kiedy widzę, że nie ma objawów, to trochę zaczynam tracić nadzieję.

Muszka, ja też pamiętam o Tobie, jesteśmy na podobnym etapie ciąży i wiem, że też chciałabyś urodzić w czerwcu. Oby tak się stało. A do tego większość dziewczyn już nie interesuje się ciążą, bo mają swoje maleństwa i zostajemy same na placu boju ;)

Evelineq się nie odzywa, ciekawe co tam u niej.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 czerwca 2014, 11:07

Mucha, Edyta84, Limerikowo, weronikabp lubią tę wiadomość

uadlpo551f9.png
    txp35oa.png
  • MonikaS Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2014, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny,

BALONIK I MATI GRATULACJE !!! :) już coraz mniej dziewczyn na placu boju :) Dziewczyny nie smućcie się i na Was pora przyjdzie :) póki co wypoczywajcie ile wlezie zanim się maluszki narodzą bo pierwsze dni bywają ciężkie :) wiem, że nie da się spać na zapas, ale dobrze wypoczęte lepiej zniesiecie poród :)
    już tak mało Was dzieli od tego upragnionego dnia :)

Mucha, Galanea, Edyta84, NataliaK, Limerikowo lubią tę wiadomość

1usa9vvjq7ibxdkr.png
    74di2n0aqoseb314.png
  • Agusia2312 Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2014, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mati, balonik ogromne gratulacje :** :)

No a moze cos co mozna kupic u nas w aptekach znacie dobrego na kolki?:)

w4sqsg18dydmngv7.png[/url]

w4sqskjo7ajwjkso.png[/url]
  • MonikaS Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2014, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agusia2312 wrote:

ja przy Michasiu stosowałam esputicon - można od pierwszego dnia stosować. Niestety nie powiem czy byył super dobry - nie pamiętam :)
    Póki co z Piotrusiem nie potrzebujemy i oby tak zostało :)

Agusia2312 lubi tę wiadomość

1usa9vvjq7ibxdkr.png
    74di2n0aqoseb314.png
  • Mucha Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2014, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki dziewczyny :) wlasnie gdzie jest Evelineq?

iv09g7rf258kfw3a.png
  • Edyta84 Ekspertka

Wysłany: 17 czerwca 2014, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agusia2312 wrote:

Agusia ja słyszałam, że jest polski odpowiednik Sab Simplex, czyli Bobotic ;-)

Agusia2312 lubi tę wiadomość

zem3uay3xx6j8vr3.png

bhywdf9hafr8cbn5.png
  • MonikaS Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2014, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a no właśnie, gdzie Evelineq?

Ciekawe jak tam Nutka?

pisałam też do Sunset bo coś się nie odzywa... na razie nie odpisała

1usa9vvjq7ibxdkr.png
    74di2n0aqoseb314.png
  • Agusia2312 Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2014, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki , musze cos zakupić bo nam tak szkoda naszego maleństwa jak nie moze zasnac i sie pręzy itp.. Moze cos mu pomoże:)

w4sqsg18dydmngv7.png[/url]

w4sqskjo7ajwjkso.png[/url]
  • Edyta84 Ekspertka

Wysłany: 17 czerwca 2014, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Galanea wrote:
    Edyta84, zgadza się, 4-te piętro zaliczam codziennie, w domu sprzątam, schylam się, noszę swojego 4,5 kilowego kota :D I nic. Serduszkowanie też nic nie pomaga. Nie powiem, żebym robiła wszystko na siłę, żeby urodzić JUŻ, na TU i TERAZ, bo wiem, że jeszcze mam 6 dni do terminu, no ale kiedy widzę, że nie ma objawów, to trochę zaczynam tracić nadzieję.

Galanea ja też niby się wymądrzam i pocieszam, ale prawda też jest taka że już bym chciała mieć moje maleństwo i tracę nadzieję. Czasem sobie troszkę łez upuszczę i jest ok.
    Kochane przestańmy się smucić, pomyślmy jaka piękna chwila przed nami, spotkanie z naszymi Małymi Wielkimi Cudami.:-)

Mucha, Galanea lubią tę wiadomość

zem3uay3xx6j8vr3.png

bhywdf9hafr8cbn5.png
  • Edyta84 Ekspertka

Wysłany: 17 czerwca 2014, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MonikaS mi się coś wydaje, że Ewelinaq już urodziła ;-)
    Ostatnio była aktywna, a teraz tak dziwnie zamilkła. Pewnie tuli już malutką, czego jej życzę z całego serca.
    Nutka pewnie nie ma czasu się odezwać, a może właśnie rodzi?

Galanea lubi tę wiadomość

zem3uay3xx6j8vr3.png

bhywdf9hafr8cbn5.png
  • topa42 Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2014, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny gratuluję ! Szybko wszystkie się rozpakowujecie :-) ja juz nie jestem wstanie wyliczyć ile razy zrobiłam schody góra - dół. Teraz ubieram się i wychodzę ze szpitala do warzywniaka :-) mam ochotę na truskawki :-)
    To że mnie boli brzuch to fakt, że krzyże też, że szyjka kłuje też :-) ale nie biorę tego jako oznak porodu daję małemu czas na spokojnie do 23 czerwca bo do wtedy mam L4 w pracy :-)

Edyta84, Galanea, monaaa lubią tę wiadomość

zem3i09keg891u11.png
  • Edyta84 Ekspertka

Wysłany: 17 czerwca 2014, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Topa42 ja też daje czas do 23, haha
    Śmieje się, bo ta data bardzo mi się podoba. Piękny prezent mój G miałby na Dzień Ojca. Życzę Ci powodzenia i wytrwałości w tym chodzeniu po schodach. Ja mam zwolnienie do 24 czyli do terminu porodu. Do swojego gin mam się zgłościć 26 jak nic się nie będzie działo :-)

Limerikowo, Galanea lubią tę wiadomość

zem3uay3xx6j8vr3.png

bhywdf9hafr8cbn5.png
  • Edyta84 Ekspertka

Wysłany: 17 czerwca 2014, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny miłego popołudnia Wam życzę, ja już muszę zmykać co by zdążyć ze wszystkim. Do usłyszenia wieczorem :-)

Galanea lubi tę wiadomość

zem3uay3xx6j8vr3.png

bhywdf9hafr8cbn5.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 czerwca 2014, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Modelka haha super ze tak to na Ciebie dziala ;-)

My po wizycie lekarza,matko jedyna dopiero poszedl spac. Dal takiego jazzu przy lekarzu ze nie slyszalam co mowil. Ale za to wiemy tyle,ze terrorysta ma niedrozny kanalik lzowy,najprawidopodobniej samo przejdzie po przemywaniu sola fizjologiczna ale dostalismy rowniez antybiotyk jakby w przeciagy 2-3dni nie przeszlo. Babeczka obadala go z kazdej strony i chyba to go tak rozjuszylo. Po wyjsciu nie mogl sie zdecydowac-pijac moje mleko z butelki odkrecal glowe w strone cycka,przy cycku odwracal sie w strone butelki. Myslalam ze zwariuje,teraz spi i chcialabym zeby chociaz te 2 h pospal to ja odetchne troche bo znow kregoslup mi sie ciagnie po podlodze :( a dopiero 12:30,gdzie tu jeszze do przyjscia z pracy tatusia..

No i lekarz zauwazyl ze Franek ma bardzo wzdety brzuszek,polecil jakies kropelki do stosowania az do 3 miesiaca zycia. Nie widze zeby sie prezyl,kupy strzela jak z procy tak samo jak i bąki,wiec sama nie wiem czy nadziewac go juz od malenkosci czy stosowac sama wode. Aha,no i przepajac koperkiem tez moge :-)

Ide spac :D

Limerikowo, Modelka, Agusia2312, Galanea, weronikabp, Edyta84 lubią tę wiadomość

• ivv Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2014, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Po pierwsze - Nalka czyś Ty zwariowała?? Dziecko chce spać a Ty narzekasz?? :) Toż to powód do skakania z radości!! :)

Co do porodu to ja mam cichą nadzieję, że zacznie się sam przed terminem porodu, ale już po zmianie znaku na raka :) Byłyby dwa baranki i dwa raczki w domu :)

Po pierwszym porodzie mój M wziął dwa tygodnie wolnego, z czego cały pierwszy chodził do pracy :/ na szczęście w niedzielę zepsuła mu się służbowa komórka i była cisza - chociaż tydzień był z nami. Teraz wreszcie więcej rozumie i bierze miesiąc wolnego :)
    Dodam, że to nie szef go tak męczył, bo on nie wykonał ani jednego telefonu tylko współpracujące firmy - wina jednostronnie była po stronie męża, który chyba lubi czuć się niezastąpiony ;)

Nalka, Limerikowo, Paulina1986, Galanea lubią tę wiadomość

tb73ej2889smms8d.png
    tb73qtkfof50vibw.png
  • Nalka Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2014, 13:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czyli nie powinnam jej wybudzać po 3 godzinach i dać jej te 30 minut na "samowybudzenie"? bo zazwyczaj tak się budzi.

Dzisiaj zaliczyliśmy pierwszy spacer. Niestety nie dane mi było dotknąć wózka, jeśli już to dosłownie na moment. Mąż przejął prowadzenie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 czerwca 2014, 13:04

Limerikowo, Agusia2312, Mucha, Paulina1986, Galanea, NataliaK, Modelka, weronikabp, ivv, Edyta84 lubią tę wiadomość

20120810580117.png

26ympwo.png
  • Limerikowo Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2014, 13:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, my juz po wizycie poloznej z przychodni doslownie obok
    b jestesmy zadowoleni z full serwisu poloznej p. Elzbiety, duzo wskazowek nam udzielila np by dawac malej 90ml mleka a 2ie karmienie to 60ml plus 30 wody przegotow jak maluch bedzie syty to tyle h jej nie wykolysze extra i ze nie idzie baby przekarmic bo blokade zrobi samo typu zabki, ulewanie
    plus przejrzala dziecko-zdrowy egzemplarz ;--))))))))))))))))))

dzis walka od 11pm do 5am, "probowalam" spac trzymajac pacifajera, nosilam , karmilam, byl i wozek, cot, lezaczek -bujaczek i lozko, slowem all atrakcje a raczej glodna byla wciaz
    umeczyla mnie oczywiscie a nie siebie, maz spal chrr, bo dzis walczyl dzielnie w urzedach jak we wroc dziekanacie za studenckich czasow ufff

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 czerwca 2014, 13:14

Nalka, Modelka, weronikabp, Edyta84 lubią tę wiadomość

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
  • Limerikowo Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2014, 13:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nalka wrote:
    Czyli nie powinnam jej wybudzać po 3 godzinach i dać jej te 30 minut na "samowybudzenie"? bo zazwyczaj tak się budzi.

Dzisiaj zaliczyliśmy pierwszy spacer. Niestety nie dane mi było dotknąć wózka, jeśli już to dosłownie na moment. Mąż przejął prowadzenie.

Nalka nie budz Dzidzi, jak spi to rosnie plus ona sama sobie sen reguluje i budzi sie na pampera i butle i tak jest ok
    poza tym masz chwile oddechu i to b mila chwila dluzsza ;--))) mozan domowe obowizki podgonic ciut lub wlasne przyjemnosci
    moja ma nawet do 1h "opoznienia" jak ok sie naje i nie narzekamy z mezem, bo nie ma syreny uuuuuuuuuuuu, a tak ogolni e od 15min do 30min spoznia sie z budzeniem i jest ok :--))))

ha ha ha co jest z tymi mercami, ze mezowie chywtaja sie za prowadzenie ich, mam nadz, ze tak bedzie caly okres dziecinstwa : wozek do pchania z zakupami ;--))

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 czerwca 2014, 13:25

Nalka lubi tę wiadomość

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
  • AISAK Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2014, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Śliczne są te wasze awatarki z dzieciaczkami:)

Zupkę meksykańska dla M i brata ugotowalam na czas mojej nieobecności. Ah:(

Limerikowo lubi tę wiadomość

relgjw4zpdnh5t68.png

74di3e5e3a0mwqjq.png[/
    [
‹‹ 1278 1279 1280 1281 1282 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Prolaktyna a zajście w ciążę. Jak regulować poziom tego hormonu?

Prolaktyna to bardzo ważny hormon zarówno na etapie starań o dziecko, w ciąży, jak i po porodzie. Jakie są normy stężenia prolaktyny? Kiedy jej poziom może utrudniać zajście w ciążę i co robić w takiej sytuacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a problemy z płodnością - o emocjach w obliczu pandemii

Pandemia koronawirusa szczególnie mocno uderza w pary starające się o dziecko lub zmagające się z niepłodnością. Jak radzić sobie z emocjami w tym trudnym czasie? Na czym skupić swoją energię i uwagę? Jak obecny czas może przysłużyć się płodności? Czy z obecnej sytuacji można wyciągnąć dobrą lekcję? O tym wszystkim opowiada doświadczona psycholog, każdego dnia wspierająca pary w drodze do rodzicielstwa - Justyna Kuczmierowska. 

CZYTAJ WIĘCEJ