X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MAMUSIE CZERWIEC 2014 !
Odpowiedz

MAMUSIE CZERWIEC 2014 !

Oceń ten wątek:
  • balonik Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2014, 08:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej! Dzisiaj o 5.25 urodził się Adaś. 3720, 57 cm. 10 punktów. Buziale :)

Tusia84, NataliaK, excella, AISAK, vikus001, Martynika, Modelka, Bea_tina, MagdaO, weronikabp, Galanea, RewolucjaSięDzieje, ivv, Nalka, Mucha, Duchess, fler, Paulina1986, MonikaS, Edyta84, Agusia2312, Niesforna, misia_k1, Limerikowo, Judi2014, monaaa, evas lubią tę wiadomość

x76lklh.png
  • vikus001 Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2014, 08:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny one tylko w niemczech dostepne a zaczelam podawac bo mala miala kolki... Podaje sie okolo 15 kropel przed kazdym jedzeniem ja podaje gdzies tak kolo 12

weronikabp, Galanea, Agusia2312 lubią tę wiadomość

3i49df9hikojmw25.png
    34bwdqk3gvs7gqgm.png
  • vikus001 Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2014, 08:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Balonik gratulacje!!!! Czekamy na fotki:)))

3i49df9hikojmw25.png
    34bwdqk3gvs7gqgm.png
  • AISAK Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2014, 08:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Balonik- ogromnie gratuluję. Buziaki i 1000 latek dla Adasia. polowa czerwca a większość mam rozpakowanych:) no nic...i na mnie przyjdzie pora:)

NataliaK, Tusia84, Galanea lubią tę wiadomość

relgjw4zpdnh5t68.png

74di3e5e3a0mwqjq.png[/
    [
  • excella Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2014, 08:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Balonik, gratulacje :)

Vikus, a te krople to chyba dopiero od 28 dnia życia są. Wczesniej chyba nie można. Chyba ze cos sie zmienilo..

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 czerwca 2014, 08:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Balonik ogromne gratulacje!

U nas sprawdzil sie sposob Limerykowo,jak go meczy daje mu troche wody letniej. 10-15 ml, i chwila moment brzuszek jest miekki a Franek sie nie prezy. Wolalabym uniknac kropelek czy innych podobnych przynajmniej do 2 miesiaca :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 czerwca 2014, 08:55

weronikabp, Limerikowo lubią tę wiadomość

• Modelka Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2014, 09:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    NataliaK wrote:
    Mati gratulacje :*

Tusia hahah ;-)) witamy kolezanke Franka terrorystke :D

My czekamy na lekarza,mlody o dziwo budzil sie w nocy co 2,5-3h zatem sie dosc wyspalam. Ale wczoraj po pierwszym dniu bycia samej Franek-Mama 1:0, kregoslup mi odpadal :-( i pierwszy raz sama go wykapalam w wanience nawet! Bo tylek pod kranem to juz standard,zeby wyczyscic chusteczkami go po kupsku to...
    Swoja droga wczoraj obsikal mnie,zwymiotowal na mnie a na koniec jako wisienka na torcie przewijajac go dostalam zestrzelona kupa....:D

Ahh ta mlodziez dzisiejsza :D

Natalia, uwielbiam Twoje opisy :) Mam katar, głowa mi pęka, z pracy dzwonią, żebym jeszcze zrobiła jedną telekonferencję z klientami (serio mam ochotę zabijać), jestem wkurzona że jeszcze nie urodziłam, ale pisz tak dalej proszę, bo to sprawia, że się uśmiecham :) :) :) I z niecierpliwością czekam na swojego Terrorka :)

Co mi przypomniało, że do szpitala zapakuję jeszcze myjkę, żeby mu kłaść na siusiaku przy przewijaniu, bo inaczej ja też zaliczę fontannę...

NataliaK lubi tę wiadomość

zem3upjygjyf6uag.png
  • vikus001 Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2014, 09:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pytalam polozna mowila ze po 2 tyg moge podawac doraznie. Te kropelki sie nie wchlaniaja tylko przelatuja dlatego zaleca sie dawac przed kazdym karmieniem chodz ja i tak tego nie robie stosuje jak widze ze mloda boli...

3i49df9hikojmw25.png
    34bwdqk3gvs7gqgm.png
  • Galanea Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2014, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witamy kolejne Maluszki na świecie!
    Mati, Balonik - ogromne gratulacje!!!

Czuję, że powoli zostaję osamotniona na placu boju ;) Smutno się robi ;)

Edyta84, vikus001 lubią tę wiadomość

uadlpo551f9.png
    txp35oa.png
  • Modelka Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2014, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Galanea, ja jeszcze jestem, Aisak też :)

Mi od wczoraj coś zabarwionego na brązowo odchodzi, więc może nareszcie...

Edyta84, Galanea lubią tę wiadomość

zem3upjygjyf6uag.png
  • Edyta84 Ekspertka

Wysłany: 17 czerwca 2014, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny!
    Bardzo długo się nie odzywałam, a tu tyle się dzieje. Wszystkim rozpakowanym mamom GRATULUJE cudownych maleństw.
    Zazdraszczam tych problemów kupkowych itp. Ja nadal w dwupaku i nic nie zapowiada żeby miało się to zmienić. Jak byłam w zeszłym tygodniu na wizycie u ginekologa to stwierdził, że raczej urodzę w terminie. Więc jeszcze tydzień.
    Ah przepraszam, mam jeden objaw, codziennie kłuje mnie w pochwie-to jest takie nieprzyjemne, ale i tak mnie cieszy, bo wiem, że coś tam się dzieje. Zobaczymy.
    Tak więc Galanea nie jesteś sama :-)

Galanea, vikus001, Limerikowo, weronikabp lubią tę wiadomość

zem3uay3xx6j8vr3.png

bhywdf9hafr8cbn5.png
  • ivv Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2014, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Weronikę przenosiłam 8 dni to akurat teraz urodzę wcześniej... phhhii :)

Także Galanea - nie jesteś sama :)

Galanea lubi tę wiadomość

tb73ej2889smms8d.png
    tb73qtkfof50vibw.png
  • ivv Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2014, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A od jutra chata wolna, dziecko jedzie na biwak :) HURRA :)

tb73ej2889smms8d.png
    tb73qtkfof50vibw.png
  • Galanea Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2014, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cieszę się Dziewczyny :) Chociaż wiadomo, życzę Wam, żeby stało się to szybciej niż później, choć sama nie odnotowuję żadnych objawów :( Liczyłam na to, że spotkam się z Balonikiem na porodówce, a tu proszę, też mnie wyprzedziła ;) Nadal czekam cierpliwie, choć chciałabym, żeby zaczęło się samo bez wywoływania i żeby nastąpiło to jeszcze w czerwcu. No ale jak wiemy, to nie koncert życzeń i będzie co ma być :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 czerwca 2014, 10:12

Edyta84, ivv, Modelka, evas lubią tę wiadomość

uadlpo551f9.png
    txp35oa.png
  • Edyta84 Ekspertka

Wysłany: 17 czerwca 2014, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Galanea z tego co kojarzę, to Ty chyba mieszkasz na 4 piętrze? Ja też i co z tego prawda? Wychodzę z domu codziennie, kilka razy dziennie po tych pięknych, prostokątnych schodach i co i nic.... Mało tego piję od 3 tygodni tą herbatkę z suszonych liści malin, robię sobie (co prawda dopiero od 2-3 dni) masaż szyjki olejkiem migdałowym i dalej nic. O serduszkowaniu nie ma mowy, bo mój G boi się, że zrobi krzywdę mi i Małej- no cóż tak jak pisałaś poród to nie koncert życzeń ;_)
    A ja bardzo bym chciała zostać czerwcową mamą ;-)

zem3uay3xx6j8vr3.png

bhywdf9hafr8cbn5.png
  • Nalka Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2014, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mati, balonik ogromne gratulacje! Czekamy na pierwsze zdjęcia maluszków. Jejq ja to się zawsze wzruszam. Chyba mi tak zostanie po tej ciąży no..

Dziękuję dziewczyny, ale mi mała fałdka jeszcze zwisa. Wiadomo - nie jest taki jak przed porodem, zniknęły mi mięśnie i nie mogę go napiąć! Ale fakt, nie mam na co narzekać, w przeciągu miesiąca odzyskam dawny brzuch.

Słuchajcie, czy to normalne, że Anna wydłuża sobie spanie? Mam problem: w szpitalu musiałam ją wybudzać. w dzień robiłam to co 2,5 godziny, a w nocy co 3. W tej chwili budzi się sama ale robi sobie coraz dłuższe przerwy. Co rpawda zjada wówczas caluśkie mleko, a kiedy ja ją wybudzam, bo boję się, że już nie je za długo to grymasi i zjada tylko połowę. Jutro przyjdzie położna więc się o to zapytam, ale ja wy myślicie mamusie? co mam z moją Anną zrobić? W dodatku ona chętniej je jak ją karmi tata a nie ja! Ja jestem od przewijania. ;D

Limerikowo, monaaa lubią tę wiadomość

20120810580117.png

26ympwo.png
  • Mucha Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2014, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj dziewczyny jeszcze ja jestem i czekam i nawet pisalam wczoraj po wizycie ze nic nie zapowiada porodu, niewiele osob to zauwazylo :( wiec juz zupelnie czuje sie osamotniona. Bardzo chcialabym urodzic jeszcze w czerwcu...jeszcze tydzien do terminu wiec trzeba czekac. Najlepsze to to ze Balonik mnie pocieszala i mowila, ze nie wiadomo kiedy skurcze przyjda i ze kiedys urodzimy ;)

Balonik serdecznie gratuluje, odpicznijcie sobie troszke ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 czerwca 2014, 10:33

Galanea, weronikabp lubią tę wiadomość

iv09g7rf258kfw3a.png
  • Modelka Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2014, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mucha, kochana, ja zauważyłam. Ja się łączę w bólu z każdą, która jeszcze nie urodziła :( A popatrz, że ja mam praktycznie o tydzień starszą ciążę...

No nic, na środę lub czwartek termin, a moja Mama mówi, że ona oba porody miała dokładnie w terminie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 czerwca 2014, 10:33

Mucha, Edyta84 lubią tę wiadomość

zem3upjygjyf6uag.png
  • Mucha Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2014, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj przeczytalam to co napisalam i zabrzmialo jak pretensja, przeprasam nie mialo tak byc...chcialam tylko pomarudzic ;)

Modelka to trzymamy kciuki za terminowa akcje :)

A gdzie jest Paulina?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 czerwca 2014, 10:44

Modelka, Edyta84, Paulina1986, Martynika lubią tę wiadomość

iv09g7rf258kfw3a.png
  • Edyta84 Ekspertka

Wysłany: 17 czerwca 2014, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Modelka i Mucha dziewczyny mi też czasami jest smutno, że to jeszcze nie dziś. Ja nastawiłam się już, że urodzę tego 24 czerwca i dałam sobie tydzień luzu. Inaczej idzie zwariować. Co chwila są takie myśli, kiedy się zacznie, przy każdym delikatnym bólu, a może to już skurcze porodowe. Ja staram sobie zorganizować tak dzień, żeby o tym tak do końca nie myśleć. Wiadomo chciałaby wiedzieć że dziś moja Kruszynka będzie przy mnie, no ale cóz. Tyle wytrzymałyśmy to te parę, paręnaście dni nie zrobi różnicy ;-)
    Dziś na 13:30 mam fryzjera, w końcu nie wiadomo kiedy pójdę następnym razem a na sali porodowej też trzeba wyglądać, prawda? ;-) Zamierzam też pochodzić po mieście i poszukać doniczki do storczyka, w niedzielę mąż mnie nim obdarował, taki śliczny. Zrobię też jakieś małe zakupki na obiad. Właśnie poprasowałam troszkę i tak mi dzień zleci.

Mucha, Galanea, Modelka, Limerikowo lubią tę wiadomość

zem3uay3xx6j8vr3.png

bhywdf9hafr8cbn5.png
‹‹ 1277 1278 1279 1280 1281 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

14 najczęstszych pytań o Zespół Policystycznych Jajników (PCOS)

Na PCOS, czyli Zespół Policystycznych Jajników może cierpieć nawet 10-15% kobiet w wieku rozrodczym. Czy PCOS jest groźną chorobą? Jakie są najczęstsze przyczny PCOS? Czy Zespół Policystycznych Jajników jest uleczalny? Poznaj odpowiedzi na 14 najczęstszych pytań o PCOS.  

CZYTAJ WIĘCEJ