MAMUSIE CZERWIEC 2014 !
-
WIADOMOŚĆ
-
Sunset aż się przestraszyłam... Czekamy tu na Ciebie
Dziewczyny czy któraś z Was ma lub miała kryzys laktacyjny?? Nie zaglądam do Was bo Franek cały czas przy cycku, denerwuje się i najadać się nie może... laktatorem ściągnęłam raptem łyżeczkę mleka... To już trwa czwarty dzień... -
Paula222 wrote:Sunset aż się przestraszyłam... Czekamy tu na Ciebie
Dziewczyny czy któraś z Was ma lub miała kryzys laktacyjny?? Nie zaglądam do Was bo Franek cały czas przy cycku, denerwuje się i najadać się nie może... laktatorem ściągnęłam raptem łyżeczkę mleka... To już trwa czwarty dzień...
Wiesz co, wczoraj dostałam pełno różnych materiałów od położnej do poczytania i jest też nt "kryzysu" laktacji, że może się pojawić około 3-6 tygodnia. Każą wtedy przystawiać dziecko na każde żądanie, nie dopajać i nie dokarmiać, żeby na nowo pobudzić laktację. No i piszą, że to samo minie i znów mleka będzie w sam raz. "Można w takiej sytuacji wprowadzić też dodatkowe, kilkuminutowe odciągania stymulujące, prowadzone na opróżnionej przez dziecko piersi".Paula222, weronikabp lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Sunset - życzę dużo siły. Jak będziesz na to gotowa to napisz co się stało.
Ja mam dzisiaj schize na maksa. Dzisiaj jeszcze nie miałam na wkładce żadnych odchodów, brzuch jakiś taki obolały jak na początku. Boje się że znowu mi się krew zbiera, a coś się tam znowu zatkało. Bardzo się boję.
co do pokarmu to póki co kryzysu nie ma, mimo wszystko dokarmiamy butelką, bo mój pokarm jeszcze nie jest wartościowy. -
U nas dzis ciezki ranek. Mały wypija 60 ml na raz ale mu to nie starcza bo spac nie moze i za godzine znowu chce pic. Dzis pił przed 10 pozniej o 11 a pozniej o 11.30 i dopiero po 3 porcji usnął.. uff na raz nie chce wypic wiekszej ilosci jak 60 a zas jest nie dojedzony..
sunset trzymaj sie..Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 czerwca 2014, 12:51
[/url]
[/url]
-
alexast wrote:Sunset - życzę dużo siły. Jak będziesz na to gotowa to napisz co się stało.
Ja mam dzisiaj schize na maksa. Dzisiaj jeszcze nie miałam na wkładce żadnych odchodów, brzuch jakiś taki obolały jak na początku. Boje się że znowu mi się krew zbiera, a coś się tam znowu zatkało. Bardzo się boję.
co do pokarmu to póki co kryzysu nie ma, mimo wszystko dokarmiamy butelką, bo mój pokarm jeszcze nie jest wartościowy.
Alexast jesli ci sie faktycznie znowu zatkalo to nie daj sobie robic lyzeczkowania na zywca! Przeciez do tego sie normalnie znieczulenie podaje. Nie wiem czemu cie tak potraktowali za pierwszym razem, ale to jest niehumanitarne!alexast lubi tę wiadomość
-
A mi Artura wysypało na twarzy i to tak solidnie.Zaczęło się od lekkiej kaszki na czole, potem poszło na policzki, potem te krostki zrobiły się czerwone i przechodzą już na szyję i kark.Ciekawa jestem, czy to nietolerancja jednak na coś, co jem, czy może ten sławny trądzik niemowlęcy (Weronika, jak u Ciebie, przechodzi?).
Za tydzień mamy wizytę u lekarza, to akurat, żeby wyłączyć z jedzenia ewentualne alergeny i poobserwować małego.Choć do tej pory jadłam wszystko, zastanawiam się, co doszło nowego.
Ostatnio skusiłam się na czekoladę i ciasto imieninowe siostry, może to to.Wcześniej słodkiego nie jadłam, bo nie miałam ochoty. -
Kota ordynator szpitala tak się na mnie wyżył bo inny lekarz miał odwagę podważyć jego zdanie. Tym razem pójdę prywatnie i bez znieczulenia nie dam sobie nic zrobić. Mam jednak nadzieję że nie będzie kolejne łyżeczkowanie potrzebne.
Modelka lubi tę wiadomość
-
Ech, zazdroszczę Wam tych poporodowych rozterek.
U mnie brzuch tak nisko już, że przed chwilą na toalecie nie mogłam usiąść, bo brzuch przeszkadzał, aż się sama z siebie śmiałamAle skurczy żadnych. A jeśli nie urodzę dziś, to jutro muszę jechać do szpitala na sprawdzenie i tak bardzo, bardzo chciałabym tego uniknąć...
Rety, lasencje, trzymajcie kciuki za mnie mocno proszę...Galanea, Edyta84, eta, Tusia84 lubią tę wiadomość
-
Balonik założony
samo założenie nie bolało, teraz czuję dyskonfort i bóle brzuszne i krzyżowe co 2 minuty - boli ale ważne żeby efekt był
chodzę cały czas i schody to mój przyjacieltrzymajcie kciuki żeby szybko wypadł
Galanea, Karola:), Modelka, alexast, Edyta84, Agusia2312, Tusia84, vikus001 lubią tę wiadomość
-
Modelka, Topa - kciuki za Was dziewczyny, niech w końcu coś ruszy.
Ja w piątek muszę się wybrać na ktg, kazali mi przyjechać 3 dni przed terminem, a po terminie już co 2 dni KTG. Jakieś działania podejmują dopiero po skończonym 41tc.Modelka, Edyta84, Agusia2312, Tusia84 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyMartynika jeśli ma białe krostki to pewnie u Ciebie tez trądzik, alergie objawiają sie na zgieciach skóra jest wtedy szorstka i czerwona. Dzis miałam prywatna wizytę laktatorki/położnej. Powiedziała ze to normalne przejdzie za tydzień, dwa. Jeśli bardzo mnie niepokoi to wykąpać w pol szklanki kislu z maki ziemniaczanej. Poza tym dokładnie obejrzała Pole, zważyła, Pola pięknie przybiera, potem wykapalam Pole pod nadzorem
Galanea, alexast, Tusia84, vikus001 lubią tę wiadomość