X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MAMUSIE CZERWIEC 2014 !
Odpowiedz

MAMUSIE CZERWIEC 2014 !

Oceń ten wątek:
  • ivv Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2014, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    excella a czytałaś jak mi ściągali szwy? nie ma się czym denerwować :)

tb73ej2889smms8d.png
    tb73qtkfof50vibw.png
  • excella Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2014, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ivv wrote:
    excella a czytałaś jak mi ściągali szwy? nie ma się czym denerwować :)

Oj tam, wiem. Ale nerwy zawsze są :) jeszcze mi powiedza ze cos sie zle zrosło :)
    Moge sie szykować. Położna już pojechała uff

• Paula222 Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2014, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sunset aż się przestraszyłam... Czekamy tu na Ciebie <3

Dziewczyny czy któraś z Was ma lub miała kryzys laktacyjny?? Nie zaglądam do Was bo Franek cały czas przy cycku, denerwuje się i najadać się nie może... laktatorem ściągnęłam raptem łyżeczkę mleka... To już trwa czwarty dzień...

17u920mmyeh0q9ke.png17u93e5ek73kbhcz.png[/url]
    n59yj44j0i2qlz9m.png

2 x pozamaciczna :(
    2 x HSG
  • Duchess Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2014, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sunset, przytulam mocno !!!

f2wli09kll2jbdtn.png
  • Galanea Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2014, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula222 wrote:
    Sunset aż się przestraszyłam... Czekamy tu na Ciebie <3

Dziewczyny czy któraś z Was ma lub miała kryzys laktacyjny?? Nie zaglądam do Was bo Franek cały czas przy cycku, denerwuje się i najadać się nie może... laktatorem ściągnęłam raptem łyżeczkę mleka... To już trwa czwarty dzień...

Wiesz co, wczoraj dostałam pełno różnych materiałów od położnej do poczytania i jest też nt "kryzysu" laktacji, że może się pojawić około 3-6 tygodnia. Każą wtedy przystawiać dziecko na każde żądanie, nie dopajać i nie dokarmiać, żeby na nowo pobudzić laktację. No i piszą, że to samo minie i znów mleka będzie w sam raz. "Można w takiej sytuacji wprowadzić też dodatkowe, kilkuminutowe odciągania stymulujące, prowadzone na opróżnionej przez dziecko piersi".

Paula222, weronikabp lubią tę wiadomość

uadlpo551f9.png
    txp35oa.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 czerwca 2014, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi wczoraj jakies tam szwy puscily,3 dokladnie,wiec chyba faktycznie nie sa rozpuszczalne tylko z nazwy.
    Bedzie dzis polozna,Frankowi zalaczyla sie dusza terrora,a w domu syf na kółkach... trudno :D

• alexast Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2014, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sunset - życzę dużo siły. Jak będziesz na to gotowa to napisz co się stało.

Ja mam dzisiaj schize na maksa. Dzisiaj jeszcze nie miałam na wkładce żadnych odchodów, brzuch jakiś taki obolały jak na początku. Boje się że znowu mi się krew zbiera, a coś się tam znowu zatkało. Bardzo się boję.

co do pokarmu to póki co kryzysu nie ma, mimo wszystko dokarmiamy butelką, bo mój pokarm jeszcze nie jest wartościowy.

5djys65g3oi6ttof.png
    17u9j44jpb186k7u.png
  • Agusia2312 Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2014, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas dzis ciezki ranek. Mały wypija 60 ml na raz ale mu to nie starcza bo spac nie moze i za godzine znowu chce pic. Dzis pił przed 10 pozniej o 11 a pozniej o 11.30 i dopiero po 3 porcji usnął.. uff na raz nie chce wypic wiekszej ilosci jak 60 a zas jest nie dojedzony..

sunset trzymaj sie..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 czerwca 2014, 12:51

w4sqsg18dydmngv7.png[/url]

w4sqskjo7ajwjkso.png[/url]
  • Kota Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2014, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alexast wrote:
    Sunset - życzę dużo siły. Jak będziesz na to gotowa to napisz co się stało.

Ja mam dzisiaj schize na maksa. Dzisiaj jeszcze nie miałam na wkładce żadnych odchodów, brzuch jakiś taki obolały jak na początku. Boje się że znowu mi się krew zbiera, a coś się tam znowu zatkało. Bardzo się boję.

co do pokarmu to póki co kryzysu nie ma, mimo wszystko dokarmiamy butelką, bo mój pokarm jeszcze nie jest wartościowy.

Alexast jesli ci sie faktycznie znowu zatkalo to nie daj sobie robic lyzeczkowania na zywca! Przeciez do tego sie normalnie znieczulenie podaje. Nie wiem czemu cie tak potraktowali za pierwszym razem, ale to jest niehumanitarne!

alexast lubi tę wiadomość

syy2cwa1kqnjs0p4.png
  • Galanea Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2014, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ech, weszłam na stronę TVN24, a tam kolejne horrory ciążowe :/ Ale może nie będę już tu więcej smutków i stresów wprowadzać.

Wzięłam się za sprzątanie, odkurzanie itd i nawet jednego skurczu nie czuję po tym :( Boję się, że skończy się wywoływaniem.

uadlpo551f9.png
    txp35oa.png
  • Martynika Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2014, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mi Artura wysypało na twarzy i to tak solidnie.Zaczęło się od lekkiej kaszki na czole, potem poszło na policzki, potem te krostki zrobiły się czerwone i przechodzą już na szyję i kark.Ciekawa jestem, czy to nietolerancja jednak na coś, co jem, czy może ten sławny trądzik niemowlęcy (Weronika, jak u Ciebie, przechodzi?).
    Za tydzień mamy wizytę u lekarza, to akurat, żeby wyłączyć z jedzenia ewentualne alergeny i poobserwować małego.Choć do tej pory jadłam wszystko, zastanawiam się, co doszło nowego.
    Ostatnio skusiłam się na czekoladę i ciasto imieninowe siostry, może to to.Wcześniej słodkiego nie jadłam, bo nie miałam ochoty.

• alexast Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2014, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kota ordynator szpitala tak się na mnie wyżył bo inny lekarz miał odwagę podważyć jego zdanie. Tym razem pójdę prywatnie i bez znieczulenia nie dam sobie nic zrobić. Mam jednak nadzieję że nie będzie kolejne łyżeczkowanie potrzebne.

Modelka lubi tę wiadomość

5djys65g3oi6ttof.png
    17u9j44jpb186k7u.png
  • Judi2014 Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2014, 13:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mojego małego tez wysypalo. Całe czoło i pultaski. Ale to pewnie trądzik bo białe kropki w środku. Czytałam ze najlepiej zostawić to w spokoju bo samo minie.
    Topa trzymam kciuki za balonik.

1usaqps6cyfnwikb.png
    a052c56e99.png
    f2wl2n0awww87lf9.png
  • Modelka Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2014, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ech, zazdroszczę Wam tych poporodowych rozterek.

U mnie brzuch tak nisko już, że przed chwilą na toalecie nie mogłam usiąść, bo brzuch przeszkadzał, aż się sama z siebie śmiałam :) Ale skurczy żadnych. A jeśli nie urodzę dziś, to jutro muszę jechać do szpitala na sprawdzenie i tak bardzo, bardzo chciałabym tego uniknąć...

Rety, lasencje, trzymajcie kciuki za mnie mocno proszę...

Galanea, Edyta84, eta, Tusia84 lubią tę wiadomość

zem3upjygjyf6uag.png
  • topa42 Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2014, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Balonik założony :-) samo założenie nie bolało, teraz czuję dyskonfort i bóle brzuszne i krzyżowe co 2 minuty - boli ale ważne żeby efekt był ;-)
    chodzę cały czas i schody to mój przyjaciel :-) trzymajcie kciuki żeby szybko wypadł :-)

Galanea, Karola:), Modelka, alexast, Edyta84, Agusia2312, Tusia84, vikus001 lubią tę wiadomość

zem3i09keg891u11.png
  • Galanea Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2014, 14:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Modelka, Topa - kciuki za Was dziewczyny, niech w końcu coś ruszy.

Ja w piątek muszę się wybrać na ktg, kazali mi przyjechać 3 dni przed terminem, a po terminie już co 2 dni KTG. Jakieś działania podejmują dopiero po skończonym 41tc.

Modelka, Edyta84, Agusia2312, Tusia84 lubią tę wiadomość

uadlpo551f9.png
    txp35oa.png
  • Modelka Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2014, 14:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hmmm, chyba mam skurcze, ale one nie są bolesne... Czuję tylko, jak mi się mocno napina macica - jakoś tak co 5 minut, na 30-60 sekund. Ale skurcze porodowe powinny boleć, nie?

zem3upjygjyf6uag.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 czerwca 2014, 14:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martynika jeśli ma białe krostki to pewnie u Ciebie tez trądzik, alergie objawiają sie na zgieciach skóra jest wtedy szorstka i czerwona. Dzis miałam prywatna wizytę laktatorki/położnej. Powiedziała ze to normalne przejdzie za tydzień, dwa. Jeśli bardzo mnie niepokoi to wykąpać w pol szklanki kislu z maki ziemniaczanej. Poza tym dokładnie obejrzała Pole, zważyła, Pola pięknie przybiera, potem wykapalam Pole pod nadzorem ;-)

Galanea, alexast, Tusia84, vikus001 lubią tę wiadomość

• Martynika Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2014, 14:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krostki są bardzo drobne, z białym wypełnieniem, nie na zgięciach, równomiernie na całej buzi, więc to pewnie trądzik :).

• Judi2014 Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2014, 14:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie tez,nie na ziemiach.
    Topa mam nadzieje ze dołączysz dziś do grona mamusiek:-)

1usaqps6cyfnwikb.png
    a052c56e99.png
    f2wl2n0awww87lf9.png
‹‹ 1286 1287 1288 1289 1290 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak radzić sobie z trudnymi pytaniami, gdy cierpisz na niepłodność i masz problemy z zajściem w ciążę?

Tylko osoby, które doświadczyły przedłużających się starań o dziecko, wiedzą jak trudne mogą być pytania ze strony innych... "A Wy kiedy będziecie mieli dziecko?" jest jednym z najczęstszych. Jak odpowiadać na trudne pytania? Jak radzić sobie z emocjami podczas przedłużających się starań o dziecko? I dlaczego problemy z płodnością są tak trudnym emocjonalnie doświadczeniem? Przeczytaj artykuł doświadczonego psychologa - Justyny Kuczmierowskiej, która na codzień pracuje z parami borykającymi się z niepłodnością! 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 ważnych rzeczy dotyczących Twoich piersi, które warto wiedzieć

Piersi - symbol kobiecości, płodności i namiętności. Mężczyźni je uwielbiają, a kobiety często zbyt surowo je oceniają. Przeczytaj jak dbać o piersi, co wynaleźli ostatnio polscy naukowcy, jakie objawy powinny Cię zaniepokoić i w jaki sposób piersi mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - najczęstsze przyczyny, objawy i leczenie

Suchość pochwy to wstydliwa dolegliwość, która dotyka wielu kobiet. Kiedy się pojawia? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z odpowiednim nawilżeniem pochwy? Czy suchość pochwy można leczyć? 

CZYTAJ WIĘCEJ