X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MAMUSIE CZERWIEC 2014 !
Odpowiedz

MAMUSIE CZERWIEC 2014 !

Oceń ten wątek:
  • Martynika Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2014, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie, ja jestem bardzo ciekawa, jak odbierasz i wspominasz ten dom narodzin, czy faktycznie było jak w domu, jakie miałaś metody łagodzenia bólu, itd., itp., po prostu z niecierpliwością czekam na opis porodu, mam wielką nadzieję, że go zamieścisz :).

• MagdaO Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2014, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Topa, Evelineq, Modelka - gratuluję Wam Mamusie :)

Duchess, ze zwrotem wózka, nie ma problemu, właśnie dostałam maila, że mogę spokojnie odesłać. A swoją drogą, Martynika, jak twoja sprawa z telewizorem?

Duchess lubi tę wiadomość

er3mcwa17arhglng.png
    .png
  • Martynika Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2014, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurier oddał pieniądze z własnej kieszeni, jutro jedziemy po nowy telewizor, sami go sobie tym razem przywieziemy ;).
    Po odmownym rozpatrzeniu reklamacji włączyliśmy do sprawy nagranie z monitoringu.Dalszy bieg wydarzeń potoczył się nagle bardzo sprawnie, powinnam była zaufać intuicji i zrobić tak od razu.

Limerikowo, MagdaO, Duchess, Galanea, Evelineq lubią tę wiadomość

• Agusia2312 Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2014, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Modelka, Evelinq gratulacja dla Was ;)

Mam to samo z małym jesli chodzi o nocne marudzenie. Przewaznie w godzinach od 24 do 3 w nocy jest taki jakis niespokojny. Nie moze zansac, pręzy sie i sie nie moze dopic melkiem.

Modelka, Evelineq lubią tę wiadomość

w4sqsg18dydmngv7.png[/url]

w4sqskjo7ajwjkso.png[/url]
  • Limerikowo Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2014, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja przepajam woda przegotowana lub niegazownana zywiec zdroj (rekomendacja Instytutu Matki i Dziecka) z kropelkami na kolki miedzy karmieniami i jest ok w miare, mniej spinania sie/twardnienia brzuszka
    tak nam zalecil pediatra i polozna, ma to swoj efekt ;--))
    u nas 2 noce zarwane, wojowanie na noszenie na rekach od polnocy do 7 rano z przerwa na spokoj chwilowy-karmienie o kolo 4 i nast noc sw spokoj dzidzia spi 5.5 h

ale kurier zabulil z wlasnej kieszeni, no no taka finansowa lekcja na cale zycie, mysle ze monitoring uratowal sytyuacje, bez nagrania, sprawa przegrana raczej, takze Martynika dobra wodeczka dla administratora za udostepnienie nagrania szykuje sie

dzis przyjezdzaja tescie na 2 dni zobaczyc mala, 0 22.30 bedziemy toastowac jej urodzinki 2 tyg temu ;--)))))
    ps jak da syrena uuuuuuuuuuu sie wylaczyc

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 czerwca 2014, 11:32

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
  • Agusia2312 Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2014, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Limerkowo a jakie masz kropelki na kolki?

w4sqsg18dydmngv7.png[/url]

w4sqskjo7ajwjkso.png[/url]
  • pillow Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2014, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jk

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 września 2015, 11:11

Agusia2312, Modelka, weronikabp, Evelineq lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 czerwca 2014, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Modelka gratuluje :) widzisz kochana,niektorych scenariuszy nie da sie zaplanowac,samo zycie :)

Martynika jak przetestujesz te kropelki to daj znac. W ogole dziewczyny jak cos wprowadzacie dla swoich maluchow to piszcie recenzje,latwiej bedzie sie nie nadziac na jakis bubel :)

No i dzis mijaja 2 tygodnie Frania... z kazdym dniem co raz lepiej go znam i co raz mocniej kocham :) chociaz przyznam ze jeszcze do mnie nie dotarlo ze jestem mama :-)

weronikabp, Modelka, czekajajaca, Duchess, alexast, Galanea, Agusia2312, Tusia84 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 czerwca 2014, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    NataliaK wrote:
    Modelka gratuluje :) widzisz kochana,niektorych scenariuszy nie da sie zaplanowac,samo zycie :)

Martynika jak przetestujesz te kropelki to daj znac. W ogole dziewczyny jak cos wprowadzacie dla swoich maluchow to piszcie recenzje,latwiej bedzie sie nie nadziac na jakis bubel :)

No i dzis mijaja 2 tygodnie Frania... z kazdym dniem co raz lepiej go znam i co raz mocniej kocham :) chociaz przyznam ze jeszcze do mnie nie dotarlo ze jestem mama :-)
    Natalia ucaluj Franiulka, zgadzam sie z Toba, ja tez widze jak poznaje Polę każdego dnia bardziej, jej reakcje itd. Dzis troche marudna od rana była, podobniez w tak wietrzną pogodę dzieci tak mają. Dziewczyny czy Wy juz podajecie maluchom koper włoski dla dzieci czy na razie same pijecie normalna herbate z kopru wloskiego w przypadku wzdęć itp ?

NataliaK lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 czerwca 2014, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze dostalam zaproszenie do moich wujkow ktorzy jada pod Pasym na urlop za tydzien na 3 tygodnie,zebym przyjechala z Frankiem do nich. Jakbym miala jechac to maly mialby prawie miesiac. Sama nie wiem, czy taka podroz bylaby ok,jechalabym z nim sama,bez meza. Z jednej strony to fajnie,bo sama natura,maly by sobie siedzial duzo na dworzu,to miejsce jest nad samym jeziorkiem,w okolicy jeden jedyny domek,cisza i spokoj,obok las.. ale czy sie odwaze?:-) chcialabym,ale chyba z ostateczna decyzja poczekam,bo tak jak wczesniej mowilam ze nie byloby problemu-jeszcze przed narodzinami,tak teraz wszysko przemiele w glowie kilka razy.
    Wybiera sie ktoras z Was na takie wlasnie dluzsze wycieczki albo macie je w planach moze?

Weronika Franek tez przesyla buziaka :*
    U mnie jak byl lekarz,powiedzial ze mam pic ja koperek i dawac malemu kilkanascie ml przed jedzonkiem,slaby, zaparzony doslownie kilka minut.

Wiecie,jak byla u mnie polozna,powiedziala ze to cud ze Franek urodzil sie taki zdrowy i silny po tym jak mial supel na pepowinie...mowila ze widziala kilka przypadkow ze dzieci z zawiazana pepowina rodzily sie z zamartwica i niedotlenieniem,niektore z braku tlenu lub tlenu w niewystarczajacej ilosci byky reanimowane,matko!naprawde mielismy mega duze szczescie :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 czerwca 2014, 12:14

weronikabp, Modelka, alexast, Galanea lubią tę wiadomość

• Mucha Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2014, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evelineq i Modelka wielkie gratulacje!!!

Galanea cos sie dzisiaj nie odzywala chyba?

Ja po ktg i nadal skurczy zero...teraz ktg w poniedzialek (niby wtedy jestesmy umowione, ze rodzimy, wiec moze cos ruszy ;)) plus bylby prezent na dwie okazje :)

weronikabp, Galanea, ivv, Evelineq, Edyta84 lubią tę wiadomość

iv09g7rf258kfw3a.png
  • Modelka Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2014, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Młody śpi, a ja spać nie mogę...

Nie, nie rodzilam w domu narodzin, bo Młody akurat w momencie przyjęcia musiał sobie na moment pepowine przydusic i przez dosłownie minutę miał za niskie tętno. Dalej było książkowo, ale skierowali mnie do normalnej sali. Skurcze zaczęły mi się o 10 wieczorem od razu co 4 minuty, po godzinie przestawily się na co minutę i... tak już zostało. Myślałam, że zeświruję....

Najgorsze jednak było to, że jak przyszły skurcze parte, to mimo cudów, które wyprawialy dwie położne, mimo przyjmowania najróżniejszych pozycji porodowych, kołysania się, chodzenia, bujania na drabince, parcia w klęku i w kucki okazało się, że nie jestem w stanie wypchnąć dziecka. Mioał rączki obie złożone wokół główki i całość nie chciała przejść. Już widziałam lekką panikę u położnych, szczególnie, że pierwsze wody miałam czysciutkie, a pod koniec już zielone. Musiały mnie naciąć, wydlubaly jakoś jedną rączkę i udało mi się urodzić... Ale powiem Wam, że już miałam wizję cesarki na sam koniec...

Ból był oczywiście straszny, ale wszystko przeszło, jak mi go położyli na piersi, jak się go udało przystawić i jak po raz pierwszy spojrzałam w jego śliczne oczka :)

NataliaK, czekajajaca, Duchess, Niesforna, Martynika, weronikabp, Mucha, alexast, Galanea, Agusia2312, ivv, Evelineq, pillow, Lanusia93, Tusia84, Edyta84 lubią tę wiadomość

zem3upjygjyf6uag.png
  • Niesforna Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2014, 12:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Modelka gratulacje!
    W końcu się doczekałaś :-)

Modelka lubi tę wiadomość

km5shdgeq6lxrwmj.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 czerwca 2014, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć kochane. Nie odzywałam się, bo jakoś tak nie było czasu. Nasza Marcelinka jest w większości czasu grzeczna. Śpi i je na zmianę. Dziś w nocy obudziła się tylko o 24:00, a potem o 4:45. Mogę powiedzieć, że się wysypiam. Tyle tylko, że na noc daję jej sztuczne mleko, a w dzień raz ściągnięte laktatorem, raz sztuczne. Ogólnie dziecko bardzo grzeczne. Dziś mieliśmy pierwszą przeprawę z bolącym brzuszkiem. Chyba mała nie mogła zrobić kupki i strasznie się męczyła od 9:00. Niedawno dopiero udało nam się ją ułożyć do snu. Biedactwo malutkie. Wysyłam właśnie męża do apteki po coś na bolący brzuszek. W weekend wrzucę zdjęcie małej, bo nie zdążyłam się pochwalić moim szczęściem.

Rozpakowanym mamusiom serdecznie gratuluję !!!

alexast, Modelka, Evelineq lubią tę wiadomość

• Martynika Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2014, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia, wrzucałaś jakiś link z YouTube z usypiającymi melodiami chyba, zapodaj jeszcze raz, bo nie mogę znaleźć, a wypróbowałabym na Młodym.Na razie działają wolne piosenki Michaela Jacksona, słuchałam ich w ciąży.

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 czerwca 2014, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martynika wrote:
    Natalia, wrzucałaś jakiś link z YouTube z usypiającymi melodiami chyba, zapodaj jeszcze raz, bo nie mogę znaleźć, a wypróbowałabym na Młodym.Na razie działają wolne piosenki Michaela Jacksona, słuchałam ich w ciąży.
    http://m.youtube.com/watch?v=d2KRE7wBNKA
    Dobry jest tez dzwiek suszarkiz yt :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 czerwca 2014, 12:46

• Martynika Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2014, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Buhahaha

NataliaK lubi tę wiadomość

• Galanea Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2014, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melduję się, u mnie zero, cisza :( Spacery, ruch, serduszkowanie = zero efektów :(

Modelka - serdeczne gratulacje! Duży chłopczyk, czekamy na zdjęcia :) Dużo zdrówka i wypoczynku dla Was.

Muszka, nasze grono brzuchatek się wykrusza. U Ciebie jakieś objawy?

Modelka lubi tę wiadomość

uadlpo551f9.png
    txp35oa.png
  • Mucha Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2014, 13:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Galanea no wlasnie nic, zupelna cisza niestety. Niby lekarz mowil ze tylko 50% dziewczyn rodzi do terminu, wiec moze przynajmniej jednej z nas 2 sie uda...ale czym tu sie martwic jak mamy plan na poniedzialek ;)

Galanea, Modelka, balonik lubią tę wiadomość

iv09g7rf258kfw3a.png
  • kada24 Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2014, 13:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/4f1adf8077b0.jpg mam do sprzedania sukienke do chrztu raz zalozona rozm. 62/68

Hanna<3
    5cfa36e136.png
    countdown-1431234000z1455429600zp.png
    Mateuszek <3 13.08.2014
    Emilka <3 08.07.2010

‹‹ 1296 1297 1298 1299 1300 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niedoczynność tarczycy podczas starania o dziecko

Tarczyca to niewielki gruczoł umiejscowiony na szyi człowieka, który wytwarza hormony i ma ogromny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Dlaczego tak często obniża płodność kobiety? Jak rozpoznać najczęstsze choroby tarczycy: niedoczynność i nadczynność? Przeczytaj w eksperckim artykule w całości poświęconym tarczycy! 

CZYTAJ WIĘCEJ

W którym tygodniu planowane cesarskie cięcie? Co spakować do szpitala?

Choć poród fizjologiczny, czyli siłami natury, jest naturalnym procesem, w niektórych sytuacjach cesarskie cięcie może być korzystniejsze dla zdrowia matki i dziecka. W jakich sytuacjach i w którym tygodniu ciąży zaleca się poród przez cesarskie cięcie? Jak przyszła mama może się do tego przygotować?

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta wegetariańska i dieta wegańska w ciąży i podczas laktacji

Czy dieta wegetariańska i wegańska w ciąży oraz podczas laktacji to dobry pomysł? Na co należy zwrócić uwagę nie jedząc w tym okresie mięsa lub żadnych produktów pochodzenia zwięrzęcego? Czy jest to bezpieczne dla ciąży i rozwoju płodu, a potem niemowlęcia? Przeczytaj jak powinna wyglądać dieta mamy karmiącej i czy spożywane przez nią pokarmy mogą wpływać na dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ